Vind de beste boekhouder in Antwerpen


Op zoek naar een boekhouder in Antwerpen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste boekhouders in Antwerpen

Op deze pagina vind je de beste boekhouders uit Antwerpen op rij. Vind snel en gemakkelijk een boekhouder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste boekhouders in Antwerpen te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis boekhouder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste boekhouders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis boekhouder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.boekhoudkantoor Antwerpen

Wat kost het uitbesteden van boekhouding in Antwerpen?

De kosten van een boekhoudkantoor zijn gemiddeld €40,- tot €60,- per uur. De prijzen kunnen echter enorm verschillen . Factoren zoals het uurtarief, complexiteit van de boekhouding en tijdbestek dat de boekhouder wordt ingeschakeld hebben hier allemaal invloed op.

Schakel je als eenmanszaak een boekhouder in? Dan ben je gemiddeld €800,- per maand kwijt. Hierbij worden er maximaal 150 facturen geregistreerd, wordt je geholpen met 4 btw-aangiftes en krijg je hulp bij de aangifte personenbelasting. Een vennootschap is gemiddeld €3.000,- per jaar kwijt, hierbij wordt de boekhouding en het fiscale dossier geheel op orde gebracht.

Hieronder vind je de verschillende tarieven van het uitbesteden van je boekhouding in Antwerpen. Benieuwd waar je een boekhouder allemaal voor kunt inschakelen? Dat lees je op onze pagina over de werkzaamheden van een boekhouder.

Prijzen van boekhouding in 2024

Boekhouder kostenGemiddelde prijs*
Boekhouder eenmanszaak€800,- per jaar
Boekhouder voor vennootschap€3.000,- per jaar
Jaarrekening
Jaarrekening zzpVanaf €250,-
Jaarrekening voor mkbVanaf €325,-
Jaarrekening voor een groot bedrijfVanaf €400,-
Belastingaangifte
Belastingaangifte particulierVanaf €200,-
Belastingaangifte (ZZP/ondernemer)Vanaf €250,-
Salarisadministratie
Eenmalige administratiekosten per bedrijfVanaf €30,-
Eenmalige administratiekosten per werknemerVanaf €30,-
Loonstrook per medewerker per maand€10,- tot €17,50

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.

Wat is het uurtarief van een boekhoudkantoor in Antwerpen?

Als je op zoek bent naar een boekhoudkantoor in Antwerpen, is het goed om te weten dat de kosten hiervoor variëren tussen de €40,- en €60,- per uur. Het tarief dat je betaalt, hangt onder andere af van de ervaring van de boekhouder en de omvang van het boekhoudkantoor.

Als je kiest voor een beginnende boekhouder of een kleiner boekhoudkantoor, mag je rekenen op een uurtarief van €40,- tot €45,-. Dit kan een goede optie zijn als je een beperkt budget hebt of een relatief eenvoudige boekhouding hebt.

Wil je graag de expertise van een ervaren boekhouder of een groot boekhoudkantoor inschakelen? Houd dan rekening met een tarief van €50,- tot €60,- per uur. Dit kan een goede keuze zijn als je behoefte hebt aan uitgebreide ondersteuning bij bijvoorbeeld belastingaangiften, financiële analyses of jaarrekeningen.


Uurtarief boekhouder 2024

€40,- tot €60,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouder in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €45,-

Beginnende boekhouder
Klein boekhoudkantoor

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Ervaren boekhouder
Groot boekhoudkantoor

Start gratis offerteaanvraag!

Besparen op de kosten van een boekhoudkantoor? Zo doe je dat!

Het inhuren van een boekhouder kan een flinke kostenpost zijn voor je bedrijf. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op deze kosten. Hieronder geven we je een aantal tips:

 1. Houd zelf je boekhouding bij: door zelf je administratie bij te houden, kan je veel geld besparen op de kosten van een boekhouder. Er zijn verschillende online boekhoudprogramma’s beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw administratie bij te houden. Door dit al op orde te hebben is een boekhouder minder lang bezig.
 2. Kies voor een boekhouder met een lagere uurprijs: het uurtarief van een boekhouder kan aanzienlijk verschillen. Kies daarom voor een boekhouder met een lager uurtarief om kosten te besparen. Wel is het belangrijk om te controleren of deze boekhouder voldoende kennis en ervaring heeft.
 3. Maak duidelijke afspraken: maak vooraf duidelijke afspraken met je boekhouder over de werkzaamheden die hij of zij zal uitvoeren en de daarbij behorende kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je de kosten beter in de hand houden.
 4. Werk efficiënt samen met het boekhoudkantoor: als je efficiënt samenwerkt met jouw boekhouder, kan je tijd en geld besparen. Lever bijvoorbeeld op tijd alle benodigde documenten aan, beantwoord vragen snel en maak duidelijke afspraken over de communicatie.
 5. Vraag om een korting: veel boekhouders bieden korting aan op hun tarieven als je een langdurige samenwerking met hen aangaat. Vraag daarom altijd om een korting als je van plan bent om langer met het boekhoudkantoor samen te werken.

Door deze tips toe te passen kan je flink besparen op de kosten van je boekhouding. Zorg er wel altijd voor dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in gevaar komt door het besparen op de kosten.


Tips voor het kiezen van het beste boekhoudkantoor in Antwerpen

Als je op zoek bent naar een boekhoudkantoor in Antwerpen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Ervaring: het is belangrijk om een boekhouder te kiezen die ervaring heeft met je specifieke vraagstukken. Daarbij speelt ook de ervaring van de boekhouder zelf een rol: een boekhouder met enkele jaren ervaring is vaak iets duurder, maar de expertise is het meer dan waard.
 • Betrouwbaarheid: je boekhouder heeft toegang tot je financiële gegevens. Het is daarom belangrijk om een boekhouder te kiezen die betrouwbaar is en die je kunt vertrouwen met je financiële gegevens.
 • Persoonlijke klik: je zal ook nauw samenwerken met de boekhouder. Het is daarom verstandig om te bekijken of er een persoonlijke klik tussen jou en de boekhouder is.
 • Kosten: de kosten van een boekhouder kunnen sterk variëren. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat je een boekhouder kiest. Zo voorkom je verrassingen achteraf.
 • Locatie: alhoewel veel boekhoudkantoren tegenwoordig ook op afstand helpen, zijn er toch enkele boekhouders die nog steeds graag op locatie komen. De afstand tussen jou en het boekhoudkantoor is dan belangrijk: hoe kleiner de afstand, hoe minder voorrijkosten.
 • Beoordelingen: bekijk online of het boekhoudkantoor beoordelingen heeft. Zo kun je hier op De 10 Beste kijken of klanten een recensie hebben achtergelaten bij het bedrijf.

Je vindt nog meer tips voor het vinden en kiezen van een boekhouder door op de link te klikken.

boekhouding Antwerpen

Boekhouder in Antwerpen nodig? De 10 Beste helpt je!

Een boekhouder helpt je dus met veel verschillende financiële vraagstukken en biedt vele voordelen. Zo ben je minder bezig met je boekhouding, waardoor je kan focussen op je eigen werkzaamheden. Daarbij voorkom je ook fouten en eventuele boetes. Een boekhouder in Antwerpen heb je snel gevonden via De 10 Beste.

Door gratis offertes aan te vragen kom je in contact met boekhouders in je regio. Het aanvragen van offertes via De 10 Beste is gratis en zonder verplichtingen.

Gratis boekhouder offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over boekhouding


Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over boekhouding, boekhouders en de kosten hiervan.

Moet ik als ondernemer verplicht een boekhouder inschakelen?

In principe ben je als ondernemer niet verplicht om een boekhouder in te schakelen. Wel moet je als ondernemer zelf je boekhouding bijhouden en jaarlijks een aangifte indienen bij de belastingdienst. Het kan echter wel verstandig zijn om een boekhouder in te schakelen, omdat deze je kan helpen om tijd en geld te besparen en je fiscale voordelen kan benutten.

Kan ik als particulier ook een boekhouder inschakelen?

Ja, als particulier kan je ook een boekhouder inschakelen. Bijvoorbeeld wanneer je hulp nodig hebt bij het invullen van je belastingaangifte, of wanneer je financieel advies nodig hebt.

Zijn de kosten voor een boekhouder aftrekbaar?

De kosten voor een boekhouder zijn aftrekbaar voor ondernemers. Een boekhouder inschakelen wordt gezien als een investering. Gezien het kosten zijn die gemaakt zijn voor je onderneming, zijn ze aftrekbaar. Let wel op dat dit alleen van toepassing is voor ondernemers.

Wanneer schakel je een boekhouder in voor belastingaangifte?

Je kan een boekhouder altijd inschakelen voor hulp met de belastingaangifte, het is echter niet altijd nodig. Veranderd er iets in je persoonlijke situatie qua financiën? Denk aan de aanschaf van een woning of een scheiding. Dan is het inschakelen van een boekhoudkantoor wel verstandig, zo worden er mogelijk aftrekposten voor je gevonden.

Boekhouder prijs per uur, maand of jaar?

De kosten die je gaat spenderen aan een boekhouder zijn geheel afhankelijk van hoe vaak je de hulp van de boekhouder nodig hebt en welke werkzaamheden er verricht moeten worden.

 • Een boekhouder kost gemiddeld €50,- per uur.
 • Een eenmanszaak of zzp’er spendeert gemiddeld €65,- per maand aan een boekhouder.
 • De gemiddelde jaarlijkse spendering aan een boekhoudkantoor ligt tussen de €500,- en €800,-.

Wat kost een boekhouder voor zzp’ers?

Het inschakelen van een boekhouder kost gemiddeld €50,- per uur. Het is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren hoe hoog de totaalkost zal zijn. Gemiddeld spenderen zzp’ers €650,- per jaar aan een boekhouder.

Moet ik als ondernemer altijd een jaarrekening opstellen?

Ja, als ondernemer ben je in de meeste gevallen verplicht om een jaarrekening op te stellen en deze te deponeren bij de Nationale Bank van België. Deze rechtsvormen moeten een jaarrekening neerleggen:

 • Naamloze vennootschappen
 • Commanditaire vennootschap op aandelen
 • Besloten vennootschap
 • Coöperatieve vennootschappen
 • Europese economische samenwerkingsverbanden
 • Europese vennootschappen
 • Vennootschap onder firma.

Kan een boekhouder mij helpen met het verkrijgen van subsidies of financiële steun?

Ja, een boekhouder kan je helpen bij het aanvragen van subsidies en financiële steun, bijvoorbeeld door het opstellen van de benodigde documenten en het adviseren over de mogelijkheden.