Besparen op de prijs van een vloerder?

Op zoek naar de beste vloerder? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schrijnwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat is de prijs van een vloerder?

Het inschakelen van een vloerder doe je al voor gemiddeld €35,- per uur. Hier komen ook nog de kosten voor de materialen en voorrijkosten bovenop. Voor het leggen van parket betaal je gemiddeld €60,- tot €90,- per m². Voor laminaat leggen €30,- tot €45,- per vierkante meter.

Elke vloersoort heeft een eigen prijs. Daarbij kun je ook nog kiezen voor extra opties, zoals vloerverwarming of isolatie. Moet de oude vloer nog worden verwijderd? Ook dit zorgt voor een hogere totaalprijs.

Op deze pagina lees je alles over de prijs van een vloerder. Zo lees je over de kosten van een vloer leggen per m², krijg je informatie over het uurtarief en de prijsopbouw van vloerders, ontdek je factoren die de prijs beïnvloeden en krijg je enkele bespaartips. We sluiten af met informatie over premies en enkele veelgestelde vragen.

Vloerder prijs: korte samenvatting

 • Een vloer leggen doe je al vanaf €30,-, maar kan oplopen tot €120,- of meer. Parket leggen is gemiddeld €60,- tot €90,- per vierkante meter. Kies je voor een gepolierde betonvloer? Dan moet je rekening houden met €40,- tot €60,- per m².
 • Een vloerder kost gemiddeld €20,- tot €50,- per uur. Afhankelijk van de ervaring van het bedrijf ligt de prijs dus hoger of lager.
 • Factoren die de prijs van een vloer leggen beïnvloeden zijn het uurtarief van de vloerder, het soort vloer, voorrijkosten, extra opties en het verwijderen van de oude vloer.
 • Besparen op de kosten kun je doen door te profiteren van een verlaagd btw-tarief, te kiezen voor een lokale vloerder of zelf aan het werk te gaan. Ook offertes vergelijken of gebruikmaken van premies kan voor een grote besparing zorgen.


prijs vloerder

Wat is de prijs van een vloer leggen per m²?

Het leggen van een vloer begint al vanaf €30,- per m² en kan oplopen tot wel €50,- per m² of meer. Voor het leggen van laminaat moet je rekening houden met kosten van €30,- tot €45,- per vierkante meter. Parket kost gemiddeld €60,- tot €90,-. Het laten leggen van complexe tegels, denk aan mozaïek, kost gemiddeld €45,- tot €50,-. Normale tegels laten leggen is iets goedkoper, daar moet je rekenen op een gemiddelde van €30,- tot €40,-.

Wil je een gietvloer? Dan moet je rekening houden met prijzen van €40,- tot €100,-. Een gepolierde betonvloer kost bijvoorbeeld €40,- tot €60,- per m². Printbeton is iets duurder, namelijk €70,- tot €100,-.

Hou er wel rekening mee dat dit gaat om gemiddeldes. Deze prijzen zijn inclusief btw, materiaal en arbeidskosten. Wil je een luxere vloer? Dan ligt de prijs vaak ook een stuk hoger.

Prijs vloer per m2 2024

Vloerwerken en tegelwerkenGemiddelde prijs per m²*
Standaard tegels laten leggen€30,- tot €40,-
Complexe tegels, zoals mozaïek, laten leggen€45,- tot €80,-
Parket laten leggen€60,- tot €90,-
Laminaat laten leggen€30,- tot €45,-
Gepolierde betonvloer€40,- tot €60,-
Printbeton€70,- tot €100,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen, inclusief materialen, plaatsing en btw.

Wat kost een vloerder per uur?

Voor een beginnende vloerder betaal je vaak tussen de €20,- tot €35,- per uur. Voor een ervaren vloerder kan dit oplopen tot €50,-, dan betaal je tussen de €35,- en €50,- per uur. Gemiddeld kun je dus rekenen op een prijs van €20,- tot €50,- voor een vloerder.

De prijs zegt niets over de kwaliteit: je kunt het best gratis offertes ontvangen van meerdere vloerders en tegelzetters uit de regio. Je kiest dan zelf de vakman die je het best begrijpt en kan voldoen aan je wensen.


Uurtarief vloerder 2024

€20,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van vloerders uit de regio.)

Laag uurtarief
€20,- tot €35,-

Beginnende vloerder of tegelzetter

Hoog uurtarief
€35,- tot €50,-

Ervaren vloerder of tegelzetter

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een vloerder opgebouwd?

De totaalprijs van een vloerder bestaat uit de kosten voor materiaal, het uurtarief van de vloerder en overige kosten, zoals voorrijkosten. Deze opbouw kan enorm verschillen, zo is het percentage van de totaalprijs dat aan materiaal opgaat een stuk hoger bij luxere tegels. Over het algemeen zijn de prijzen van een vloerder op de volgende manier opgebouwd:

 • De arbeidskosten zijn vaak 50% van de totale prijs. Dit is het uurtarief van de vloerder. Bij een beginnende vloerder zal deze prijsopbouw er heel anders uitzien.
 • De materiaalkosten zijn ongeveer 45% van de totaalprijs. Hierbij gaan we uit van materialen van gemiddelde prijzen, deze worden dan ook het meest gekozen.
 • De overige kosten zijn 5% van het hele plaatje. Dit onderdeel is maar een klein geheel van de totaalprijs, dit komt omdat er vaak wordt gezegd naar een vloerder in eigen regio. Dat kan bijvoorbeeld hier op De 10 Beste!

prijsopbouw vloerder

Welke factoren hebben invloed op de kosten van een nieuwe vloer?

Je weet nu hoe de prijs is opgebouwd van een vloerder, maar hoe hebben deze factoren invloed op de prijs? Hieronder leggen we uit hoe het uurtarief van de vloerder, de prijs van de tegels en de voorrijkosten invloed hebben op de totaalprijs van vloerwerken.

Uurtarief van de vloerder

Het uurtarief van de vloerder heeft uiteraard een grote invloed op de totaalprijs. Hoe meer ervaring de vloerder heeft, hoe hoger de prijs – dit heeft een groot effect op de totale prijs. Een vloerder kost gemiddeld €20,- tot €50,- per uur.

Het soort vloer

Het soort vloer, of de tegels, spelen een grote rol voor de totaalprijs. Hoe duurder het materiaal hoe hoger de totaalprijs. Vaak wordt er gekozen voor luxe, maar betaalbare tegels. Wil je toch liever een bijzonder materiaalsoort? Dan kun je ook verwachten dat de prijzen van de vloerder hoger uitvallen.

Zo kosten keramische tegels gemiddeld €15,- tot €60,- per m². Voor een gietvloer moet je echter rekening houden met een prijs tussen de €25,- en €100,-. Parket kost gemiddeld €20,- tot €50,- per m², laminaat is gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter.

In de onderstaande tabel vind je de prijzen van verschillende soorten vloeren terug.

Type vloerGemiddelde prijs per m²*
Keramische tegels€15,- tot €60,-
Natuursteen tegels€40,- tot €80,-
Cementtegels€65,-
Pvc-vloer€10,- tot €50,-
Gietvloer€25,- tot €100,-
Laminaat€15,- tot €30,-
Parket€20,- tot €50,-
Terrastegels€15,- tot €65,-

*Let op: dit gaat om alleen de kosten van de vloer. De kosten van de vloerder zijn niet inbegrepen in bovenstaande prijzen.

Voorrijkosten

Ook voorrijkosten moeten worden meegenomen in de totaalprijs. Wanneer je een vloerder of tegelzetter kiest die verder van je afwoont zullen de voorrijkosten een stuk hoger liggen. Je kiest daarom het best een vakman uit de regio: zo houd je deze kosten zo laag mogelijk.

De gemiddelde voorrijkosten zijn €0,40 per kilometer.

Extra opties

Bij het plaatsen van een vloer heb je ook de mogelijkheid voor extra opties. Zo kun je er voor kiezen om vloerisolatie te plaatsen. Bij vloerplaten kost dit gemiddeld €5,- tot €20,- per m² of bij gespoten PUR €20,- tot €35,-. Wil je chapewerken laten uitvoeren? Dat kan al vanaf €12,- tot €25,-. Vloerverwarming kan ook meteen worden geïnstalleerd. Vloerverwarming kost gemiddeld €35,- tot €75,- per m², exclusief btw.

In de onderstaande tabel vind je de extra opties terug in een handig overzicht.

Type vloerGemiddelde prijs per m²*
Vloerisolatie (bij platen)€5,- tot €20,-
Gespoten PUR€20,- tot €35,-
Isolatiekorrels en schelpen€25,- tot €35,-
Chapewerken€12,- tot €25,-
Vloerverwarming aanleggen€35,- tot €75,-**

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen.
**Dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief btw.

Weghalen oude vloer

Moet er eerst een oude vloer worden weggehaald? Dan komen hier ook kosten bovenop. De kosten voor het verwijderen van een oude vloer variëren enorm per soort vloer. Zo kost het verwijderen van laminaat slechts €2,50 tot €3,50 per m2. Bij een tegelvloer ligt dit een stuk hoger: €20,- tot €40,- per m².

In de onderstaande tabel vind je de prijzen per soort vloer terug.

Type vloerGemiddelde prijs weghalen oude vloer per m²*
Laminaat zonder lijm€2,50 tot €3,50
Vastgelijmd laminaat€6,50 tot €11,50
Vloerbedekking€3,- tot €15,-
Tegelvloer€20,- tot €40,-
Pvc vloer€10,- tot €15,-
Parket zonder lijm€5,-
Vastgelijmd parket€10,- tot €15,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.

Prijs vloerder per uur of per m2 afrekenen?

Er wordt veel gevraagd wat de beste keuze is: per uur of per vierkante meter afrekenen? In de realiteit maakt het weinig uit, daarnaast heb je vaak ook geen keuze: vloerders kiezen vaak voor een vaste prijs per vierkante meter. Hierdoor is het makkelijker om de verschillende kosten te berekenen en een degelijke prijs te berekenen.

Wat als ik wel de keuze heb?

We raden altijd aan om bij een klus met weinig vierkante meters te gaan voor een uurtarief. Gaat het om een relatief groot oppervlak? Dan kun je het beste gaan voor een prijs per vierkante meter. De reden hiervoor is dat een vloerder vaak enkele vierkante meter aan vloerwerken kan uitvoeren binnen een uur. Bij grotere klussen komen er ook meer pauzes kijken, meer reistijd en gaat het vaak om klussen waarbij meer aandacht en precisie nodig is.

kosten vloerder

Prijsvoorbeelden: vloer leggen kosten

Hieronder krijg je enkele prijsvoorbeelden van vloeren leggen.

Parket plaatsen

Stel je voor dat je besluit om de vloer van je woonkamer te vernieuwen met prachtig parket. De oppervlakte bedraagt 70 vierkante meter.

De kosten voor het leggen van parket variëren, maar je hebt gekozen voor een hoogwaardige optie tegen €75,- per vierkante meter.

De totale kosten voor het laten leggen van het parket komen dan op €5.250,-.

Laminaat plaatsen

Vervolgens besluit je de slaapkamers van je huis te voorzien van een comfortabele laminaatvloer. De totale oppervlakte van de slaapkamers is 50 vierkante meter. Je hebt besloten om laminaat te laten leggen tegen een kostprijs van €29,50 per vierkante meter. Maar dat is niet alles; je wilt ook vloerisolatieplaten leggen om de kamers goed geïsoleerd te houden.

De kosten voor het leggen van het laminaat bedragen dan €1.475,-. Daarnaast kosten de vloerisolatieplaten nog eens €500,-. In totaal investeer je €1.975,- om je slaapkamers een nieuwe, warmere uitstraling te geven en tegelijkertijd de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren.

Betonvloer gieten

Ten slotte besluit je dat de keuken en eetkamer een moderne uitstraling nodig hebben, en daarom ga je voor een strakke, gepolijste betonvloer. De oppervlakte van deze ruimte is 35 vierkante meter. Het gieten van een betonvloer kost gemiddeld €50,- per vierkante meter, wat neerkomt op €1.750,-.

Maar je wilt ook genieten van het comfort van vloerverwarming in deze ruimte. Dit voegt een extra dimensie van luxe toe aan je huis. De kosten voor vloerverwarming bedragen €60,- per vierkante meter, wat betekent dat je nog eens €2.100,- investeert in warmte en comfort.

In totaal bedragen de kosten voor het gieten van de betonvloer, inclusief de vloerverwarming, €3.850,-. Met deze investering creëer je een eigentijdse en comfortabele ruimte waar je met vrienden en familie van heerlijke maaltijden kunt genieten.

Besparen op de kosten van een nieuwe vloer? Gebruik deze tips!

Besparen doen we allemaal graag. Met de onderstaande tips kun je de kosten van een vloerder flink drukken. Denk bijvoorbeeld aan het laag houden van de voorrijkosten, of zelf het een en ander uit te voeren.

Profiteer van lage btw

Wist je dat je in sommige gevallen kan profiteren van een verlaagd btw-tarief? Hier heb je recht op wanneer je je woning laat renoveren. In sommige gevallen wordt de vloer hier ook meegerekend.

Neem een vloerder uit de buurt

Kies je een vloerder uit de buurt? Dan houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Het lijkt eerst niet veel, maar dit is een flinke besparing als het gaat om grote projecten. In sommige gevallen worden er niet eens voorrijkosten gerekend, dit kan gebeuren wanneer de afstand tussen klant en vloerder klein is bijvoorbeeld.

Steek zelf de handen uit de mouwen

Heb je zelf al een beetje kennis van het leggen van vloeren? Dan zou je eventueel zelf een begin kunnen maken. Denk aan het egaal maken van de vloer of het leggen van de ondervloer. Je zou eventueel ook de plintjes en planken op maat kunnen zagen, daarmee is de vloerder minder lang bezig en bespaar je flink op de prijs.

Vergelijk offertes van verschillende vloerders

We raden je altijd aan om verschillende offertes te vergelijken, zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Hier bij De 10 Beste krijg je tot wel vijf aanboden van vloerders uit de buurt. Het is dan aan jou om de vakman te kiezen die aansluit bij je wensen en het beste bod doet.

Premie voor nieuwe vloer leggen

Het is in sommige gevallen mogelijk om een premie aan te vragen voor bepaalde werkzaamheden bij het leggen van een vloer. Dit gaat dan om de Mijn VerbouwPremie. Enkele van deze werkzaamheden zijn:

 • Nieuwe vloerisolatie plaatsen
 • De afbraak en opbouw van draagkrachtige vloerelementen
 • Aanbrengen van dekvloer

Er zijn ook andere premies en regelingen mogelijk bij verduurzaming. Het plaatsen van vloerisolatie, of het aanleggen van vloerverwarming, geeft je in veel gevallen recht op de EPC-labelpremie of de Totaalrenovatiebonus van Fluvius.

prijzen vloerder

Vloerder inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Al overtuigd? Met een vloerder heb je altijd een mooi resultaat. Wil je laminaat leggen? Een vloerder zal dit professioneel verzorgen? Toch liever tegels? Door een vloerder in te huren wordt het professioneel gelegd, krijg je advies en kan je al je wensen bespreken. Geïnteresseerd?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast, dus probeer het eens uit! Je krijgt tot wel vijf aanboden en bepaald zelf of je de vakmannen gaat inhuren!

Gratis offertes ontvangen!


Veelgestelde vragen over vloerders en vloeren leggen

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over het leggen van vloeren en het werk van vloerders.

Wat doet een vloerder?

Mensen zijn snel onder de indruk dat vloerders en tegelzetters alleen vloeren leggen. Dit is echter niet het geval: een vloerder houdt zich bezig met veel verschillende werkzaamheden.

 • Het voorbereiden van de ondergrond is een belangrijke taak van elke vloerder. Zonder goede ondergrond kan de nieuwe vloer ook niet netjes worden geplaatst. Hierbij moet er rekening worden gehouden met de huidige vloer. De ondergrond moet zo egaal en effen mogelijk zijn.
 • Naast het plaatsen van de vloeren houden vloerders zich ook bezig met het afwerken én het onderhoud van verschillende vloerwerken. Dit gaat niet alleen om de tegels, parket of laminaat, maar ook de plinten.
 • Een vloerder kun je ook advies geven. Zo denken ze mee om een geschikte vloer te vinden binnen je budget, ze geven advies over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat je wensen duidelijk in beeld worden gebracht.

Wat zijn de voordelen van een vloerder inschakelen?

Bij het inschakelen van een vloerder ben je verzekerd dat je een professioneel resultaat krijgt. Een vloerder heeft de juiste ervaring en kennis om elke klus tot een succes af te ronden. Vloerders zijn bekend met alle verschillende soorten materialen en weten precies hoe je bepaalde materialen het beste kan leggen.

Daarnaast houd je ook een hoop tijd over: het leggen van een vloer kan een ontzettend tijdsintensieve klus zijn. Bij een vloerder gaat dit vaak een stuk efficiënter, hierdoor bespaar je een hoop tijd en in sommige gevallen ook nog eens op de kosten van het vloerwerk.

Vloerder inschakelen of zelf vloer leggen?

Als je zelf een vloer legt kan er het een en ander mis gaan, zo kun je bijvoorbeeld veel tegels of planken verpesten door ze verkeerd te leggen. Hoekjes zijn ook altijd lastig, vaak krijg je laminaat dat omhoog staat of net niet netjes afgewerkte plinten.

Door een vloerder in te schakelen weet je zeker dat dit niet misgaat. Het is daarnaast een flinke besparing aan tijd.

Wat is de prijs van laminaat per m2?

De prijs van laminaat per m2 is gemiddeld €15,- tot €30,-. Laat je het ook nog eens leggen? Dan kan dit oplopen tot €45,- per m².


Vind de beste vloerder bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met schrijnwerkers bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig