Vind de beste vloerder voor jouw project

Op zoek naar een goede vloerder? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schrijnwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een vloerder?

Gemiddeld kost een vloerder €20,- tot €50,- per uur. De prijs van een vloerder is afhankelijk van onder andere het materiaal, de ervaring van de vloerder en overige factoren zoals voorrijkosten. Vaak betaal je een vaste prijs per vierkante meter, hier zit alles bij in: arbeids-, materiaal- en overige kosten.

Wat kost een vloer per vierkante meter?

Het leggen van een vloer begint al vanaf €15,- en kan oplopen tot wel €50,- of meer. Voor het leggen van laminaat moet je rekening houden met kosten van €15,- tot €30,- per vierkante meter. Parket kost gemiddeld €20,- tot €50,-. Het laten leggen van complexe tegels, denk aan mozaïek, kost gemiddeld €45,- tot €50,-. Normale tegels laten leggen is iets goedkoper, daar moet je rekenen op een gemiddelde van €30,- tot €40,-.

Hou er wel rekening mee dat dit gaat om gemiddeldes. Deze prijzen zijn inclusief btw, materiaal en arbeidskosten. Wil je een luxere vloer? Dan ligt de prijs vaak ook een stuk hoger. Je vraagt daarom het best gratis offertes aan van vloerders uit de regio. Zo bespaar je tot wel 40% en ben je zeker van de prijs. In de onderstaande tabel kan je de bovengenoemde prijzen nogmaals terugvinden.

prijs vloerder

Prijs vloerder in 2023

Vloerwerken en tegelwerken

Gemiddelde kosten per m²*

Standaard tegels laten leggen

€30,- tot €40,-

Complexe tegels, zoals mozaïek, laten leggen

€45,- tot €50,-

Parket laten leggen

€20,- tot €50,-

Laminaat laten leggen

€15,- tot €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, materiaal en arbeidskosten. Voor een exacte prijsindicatie vraag je het best gratis offertes aan.

Wat kost een vloerder per uur?

Voor een beginnende vloerder betaal je vaak tussen de €20,- tot €35,- per uur. Voor een ervaren vloerder kan dit oplopen tot €50,-, dan betaal je tussen de €35,- en €50,- per uur. Gemiddeld kan je dus rekenen op een prijs van €20,- tot €50,- voor een tegelzetter.

De prijs zegt niks over de kwaliteit: je kan het best gratis offertes ontvangen van meerdere vloerders en tegelzetters uit de regio. Je kiest dan zelf de vakman die jou het best begrijpt en kan voldoen aan je wensen.


Uurtarief vloerder 2023

€20,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van vloerders uit de regio.)

Laag uurtarief
€20,- tot €35,-

Beginnende vloerder of tegelzetter

Hoog uurtarief
€35,- tot €50,-

Ervaren vloerder of tegelzetter

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een vloerder opgebouwd?

De totaalprijs van een vloerder bestaat uit de kosten voor materiaal, het uurtarief van de vloerder en overige kosten, zoals voorrijkosten. Deze opbouw kan enorm verschillen, zo is het percentage van de totaalprijs dat aan materiaal opgaat een stuk hoger bij luxere tegels. Over het algemeen zijn de prijzen van een vloerder op de volgende manier opgebouwd:

  • De arbeidskosten zijn vaak 50% van de totale prijs. Dit is het uurtarief van de vloerder. Bij een beginnende vloerder zal deze prijsopbouw er heel anders uitzien.
  • De materiaalkosten zijn ongeveer 45% van de totaalprijs. Hierbij gaan we uit van materialen van gemiddelde prijzen, deze worden dan ook het meest gekozen.
  • De overige kosten zijn 5% van het hele plaatje. Dit onderdeel is maar een klein geheel van de totaalprijs, dit komt omdat er vaak wordt gezegd naar een vloerder in eigen regio. Dat kan bijvoorbeeld hier op De 10 Beste!

prijsopbouw vloerder

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een vloerder?

Je weet nu hoe de prijs is opgebouwd van een vloerder, maar hoe hebben deze factoren invloed op de prijs? Hieronder leggen we uit hoe het uurtarief van de vloerder, de prijs van de tegels en de voorrijkosten invloed hebben op de totaalprijs van vloerwerken.

Uurtarief van de vloerder

Het uurtarief van de vloerder heeft uiteraard een grote invloed op de totaalprijs. Hoe meer ervaring de vloerder heeft, hoe hoger de prijs – dit heeft een groot effect op de totale prijs. Je kan het best meerdere gratis offertes vergelijken van vloerders uit de regio, de prijs zegt weinig over de kwaliteit – kijk naar de vaardigheden van de vloerder en maak een beslissing op basis van het bod en het werk van de vloerder.

Prijs van de tegels

De tegels, of ander soort vloer, is van groot belang voor de totaalprijs. Hoe duurder het materiaal hoe hoger de totaalprijs. Vaak wordt er gekozen voor luxe, maar betaalbare tegels. Wil je toch liever een bijzonder materiaalsoort? Dan kan je ook verwachten dat de prijzen van de vloerder hoger uitvallen. Je zou je altijd kunnen laten adviseren door een vloerder, wellicht is er een goedkoper alternatief dat lijkt op de tegels van je wensen.

Voorrijkosten

Als laatst heb je de voorrijkosten. Wanneer je een vloerder of tegelzetter kiest die verder van je afwoont zullen de voorrijkosten een stuk hoger liggen. Je kiest daarom het best een vakman uit de regio: zo houd je deze kosten zo laag mogelijk.

Prijs vloerder per uur of per m2 afrekenen?

Er wordt veel gevraagd wat de beste keuze is: per uur of per vierkante meter afrekenen? In de realiteit maakt het weinig uit, daarnaast heb je vaak ook geen keuze: vloerders kiezen vaak voor een vaste prijs per vierkante meter. Hierdoor is het makkelijker om de verschillende kosten te berekenen en een degelijke prijs te berekenen.

Wat als ik wel de keuze heb?

We raden altijd aan om bij een klus met weinig vierkante meters te gaan voor een uurtarief. Gaat het om een relatief groot oppervlak? Dan kan je het beste gaan voor een prijs per vierkante meter.


Besparen op de prijs van een vloerder?

Ontdek De 10 Beste vloerders en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken


Wat doet een vloerder?

Mensen zijn snel onder de indruk dat vloerders en tegelzetters alleen vloeren leggen. Dit is echter niet het geval: een vloerder houdt zich bezig met veel verschillende werkzaamheden.

  • Het voorbereiden van de ondergrond is een belangrijke taak van elke vloerder. Zonder goede ondergrond kan de nieuwe vloer ook niet netjes worden geplaatst. Hierbij moet er rekening worden gehouden met de huidige vloer. De ondergrond moet zo egaal en effen mogelijk zijn.
  • Naast het plaatsen van de vloeren houden vloerders zich ook bezig met het afwerken én het onderhoud van verschillende vloerwerken. Dit gaat niet alleen om de tegels, parket of laminaat, maar ook de plinten.
  • Een vloerder kan je ook advies geven. Zo denken ze mee om een geschikte vloer te vinden binnen je budget, ze geven advies over de mogelijkheden en zorgen ervoor dat je wensen duidelijk in beeld worden gebracht.

kosten vloerder

Zijn goedkope vloerders ook betrouwbaar?

Een goedkopere vloer kan zowel betrouwbaar als niet betrouwbaar zijn, maar dit kan ook worden gezegd over duurdere vloerders. De prijs van de vloerder zegt niks over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de vloerder: je kan daarom het beste gratis offertes vergelijken hier op De 10 Beste. Je krijgt dan een bod van meerdere vloerders uit de regio, je kiest dan zelf de vloerder die past bij je wensen.

Wat zijn de voordelen van een vloerder inschakelen?

Bij het inschakelen van een vloerder ben je verzekerd dat je een professioneel resultaat krijgt. Een vloerder heeft de juiste ervaring én kennis om elke klus tot een succes af te ronden. Vloerders zijn bekend met alle verschillende soorten materialen en weten precies hoe je bepaalde materialen het beste kan leggen.

Daarnaast houd je ook een hoop tijd over: het leggen van een vloer kan een ontzettend tijdsintensieve klus zijn. Bij een vloerder gaat dit vaak een stuk efficiënter, hierdoor bespaar je een hoop tijd en in sommige gevallen ook nog eens op de kosten van het vloerwerk.

Vloerder inschakelen of zelf vloer leggen?

Als je zelf een vloer legt kan er het één en ander mis gaan, zo kan je bijvoorbeeld veel tegels of planken verpesten door ze verkeerd te leggen. Hoekjes zijn ook altijd lastig, vaak krijg je laminaat dat omhoog staat of net niet netjes afgewerkte plinten.

Door een vloerder in te schakelen weet je zeker dat dit niet misgaat. Het is daarnaast een flinke besparing aan tijd.

Bespaartips: zo druk je de prijs van een vloerder

Besparen doen we allemaal graag. Met de onderstaande tips kan jij de kosten van een vloerder flink drukken. Denk bijvoorbeeld aan het laag houden van de voorrijkosten, of zelf het één en ander uit te voeren.

Profiteer van lage btw

Wist je dat je in sommige gevallen kan profiteren van een verlaagd btw-tarief? Hier heb je recht op wanneer je je woning laat renoveren. In sommige gevallen wordt de vloer hier ook meegerekend. Het is het altijd waard om een kijkje te nemen op Vlaanderen.be, daar kan je kijken of je profijt hebt van het verlaagde btw-tarief.

Neem een vloerder uit de buurt

Kies je een vloerder uit de buurt? Dan houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Het lijkt eerst niet veel, maar dit is een flinke besparing als het gaat om grote projecten. In sommige gevallen worden er niet eens rijkosten gerekend, dit kan gebeuren wanneer de afstand tussen klant en vloerder klein is bijvoorbeeld.

Steek zelf de handen uit de mouwen

Heb je zelf al een beetje kennis van het leggen van vloeren? Dan zou je eventueel zelf een begin kunnen maken. Denk aan het egaal maken van de vloer of het leggen van de ondervloer. Je zou eventueel ook de plintjes en planken op maat kunnen zagen, daarmee is de vloerder minder lang bezig en bespaar je flink op de prijs.

Vergelijk offertes van verschillende vloerders

We raden je altijd aan om verschillende offertes te vergelijken, zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Hier bij De 10 Beste krijg je tot wel vijf aanboden van vloerders uit de buurt. Het is dan aan jou om de vakman te kiezen die aansluit bij je wensen en het beste bod doet.

prijzen vloerder

Vloerder inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Al overtuigd? Met een vloerder heb je altijd een mooi resultaat. Wil je laminaat leggen? Een vloerder zal dit professioneel verzorgen? Toch liever tegels? Door een vloerder in te huren wordt het professioneel gelegd, krijg je advies en kan je al je wensen bespreken. Geïnteresseerd?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast, dus probeer het eens uit! Je krijgt tot wel vijf aanboden en bepaald zelf of je de vakmannen gaat inhuren!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste vloerder bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met schrijnwerkers bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig