Vind de beste aannemer in Berlaar


Op zoek naar een aannemer in Berlaar? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele aannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste aannemers in Berlaar

Op deze pagina vind je de beste aannemers uit Berlaar op rij. Vind snel en gemakkelijk een aannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste aannemers in Berlaar te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis aannemer offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste aannemers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis aannemer offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

De beste aannemer in Berlaar vinden

Een bouwbedrijf in [var] houdt zich bezig met het bouwen, renoveren, verbouwen en onderhouden van gebouwen en projecten. Aannemers en bouwbedrijven vinden die bij je project passen kan lastiger zijn dan je eerst denkt. Dat komt omdat er veel bij komt kijken. Denk hierbij aan de kosten en de werkzaamheden.

Hoeveel je betaald voor een aannemer is afhankelijk van verschillende factoren. Ben je benieuwd naar wat deze factoren zijn en welke prijzen er aan verbonden zijn? Lees dan verder. Ontdek ook de voordelen van een bouwbedrijf en krijg tips voor het vinden van een bouwbedrijf.

Belangrijkste informatie over bouwbedrijf in Berlaar

 • Het gemiddelde uurtarief van een bouwbedrijf in Berlaar ligt tussen de €35,- en de €50,-. Hoeveel je betaald is afhankelijk van de grootte van de klus.
 • Voor een verbouwing betaal je tussen de €2.100,- en €12.500,- en voor een uit- of aanbouw tussen de €12.000,- en de €21.000,-.
 • Je kunt een verlaagd btw-tarief krijgen wanneer je isolatie laat aanbrengen.
 • De factoren die de prijs beïnvloeden zijn de arbeidskosten, de materiaalkosten en de overige kosten, zoals de voorrijkosten.
 • Je kunt besparen op de kosten door materialen te recyclen, zelf bepaalde taken uit te voeren, efficiënt te plannen en de juiste tijd uit te kiezen en door te onderhandelen voor de beste prijs.
 • Je kunt een bouwbedrijf inschakelen voor projecten zoals nieuwbouw, verbouwingen, restauraties en reparaties.
 • Je kunt besparen op een bouwbedrijf door offertes te vergelijken, referenties te bekijken, licenties te controleren en door in gesprek te gaan met de vakmannen.


Wat kost het inschakelen van een aannemer in Berlaar?

Het inschakelen van een aannemer in Berlaar is een goede manier om je verbouwing soepel te laten verlopen. De aannemer houdt zich bezig met het realiseren van een bouwproject en neemt de verantwoordelijkheid van de onderneming op zich. En hier zit ook een prijs aan verbonden. Hoeveel het inschakelen van een aannemer kost is afhankelijk van de klus.

Bij een kleine verbouwing waar weinig machines bij gebruikt worden ligt de prijs relatief laag, namelijk op €35,- per uur. Bij een grote verbouwing, waarbij wel grote machines worden gebruikt, ligt deze prijs al gauw op €50,- per uur. Dit grote prijs verschil komt door de hoeveelheid verantwoordelijkheid en werk waar de aannemer te maken mee krijgt.

Naast een gemiddelde prijs per uur kun je ook nog kijken naar de gemiddelde totaalprijs. Voor verschillende verbouwing in het huis betaal je tussen de €2.100,- en €12.500,-. Vaak wordt hierbij gekeken naar de m² van de te verbouwen ruimte. Naast de verbouwingen van bijvoorbeeld een keuken of badkamer, kun je ook te maken hebben met een uit- of aanbouw. Deze klussen kosten al snel tussen de €12.000,- en de €21.000,-.

Hoeveel je uiteindelijk daadwerkelijk moet betalen voor het inschakelen van een aannemer verschilt dus per klus. De kosten en omschrijving kun je ook terugvinden in de onderstaande tabel.

aannemer Berlaar

Prijzen aannemer 2024

Soort klusGemiddelde prijzen*Omschrijving
Kleine verbouwing€35,- per uurEen kleine verbouwing met gebruik van weinig tot geen machines. Uurtarief voor een aannemer.
Grote verbouwing€50,- per uurEen grote verbouwing met gebruik van grote machines. Uurtarief voor een aannemer.
Verschillende verbouwingen€2.100,- en €12.500,-Verschillende verbouwingen in het huis. Totaalprijs voor verbouwing.
Aanbouw of uitbouw€12.000,- tot €21.000,-Een aanbouw of uitbouw aan het huis. Totaalprijs voor aanbouw of uitbouw.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk kunnen variëren per klus en bouwbedrijf.

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een project?

De kosten van een project kunnen oplopen tot €21.000,-, maar er zijn ook zeker projecten waar je veel minder hoeft te betalen. Hierboven vind je een overzicht van de kosten per klus gebaseerd op de grootte van het project, maar dit is niet het enige wat de kosten beïnvloed. Denk hierbij aan de mogelijke subsidies, de btw, het type werk en de extra kosten.

Het is altijd goed om vooraf te kijken naar de kortingen die er zijn vanuit de overheid. Vaak zijn er geen landelijke subsidies voor verbouwingen, maar kun je wel profiteren van een verlaagd btw-tarief. Dit tarief geldt bijvoorbeeld voor het materiaal en de arbeidskosten van isoleren.

Hoe is de prijs opgebouwd?

Je kunt de opbouw van een prijs vaak in drieën delen. De drie onderdelen zijn de arbeidskosten, de materiaalkosten en de overige kosten.

 • Arbeidskosten. Bij de arbeidskosten gaat het om de prijs die je moet betalen voor de aannemer of het bouwbedrijf. Vaak wordt deze prijs per uur berekend, ook wel bekend als het uurtarief.
 • Materiaalkosten. Hierbij gaat het om alle materialen die gebruikt worden tijdens de verbouwing. Denk hierbij aan een nieuwe douchetegels bij een badkamerverbouwing, of keukendeurtjes bij een keukenverbouwing. Ook de mogelijke machines die gebruikt moeten worden kunnen zorgen voor een verhoging in de prijs.
 • Overige kosten. Het laatste onderdeel zijn de extra kosten. Denk hierbij aan mogelijke verzekeringen of voorrijkosten. Wanneer een aannemer of bouwbedrijf van ver moet komen kunnen ze reiskostenvergoeding vragen. Dit bedraagt vaak ongeveer €0,30 per km.

Uurtarief bouwbedrijf Berlaar?

Zoals hierboven al kort werd genoemd is het uurtarief van een bouwbedrijf één van de onderdelen die de totaalprijs beïnvloed. Maar wat is het uurtarief van een bouwbedrijf in Berlaar? Over het algemeen betaal je tussen de €35,- en €50,- per uur voor een aannemer. Het verschil in prijs heeft te maken met de kern van het project.

Wanneer je te maken hebt met een klein project zul je met ongeveer €35,- per uur klaar zijn. Het gaat hierbij om verbouwingen waarbij er simpele renovatiewerken uitgevoerd moeten worden en er geen gebruik gemaakt wordt van grote machines. Een groot project kost gemiddeld €50,- per uur. Dit zijn vaak nieuwbouwprojecten waarbij er wel gebruik gemaakt wordt van machines.


Uurtarief bouwbedrijf 2024

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van aannemers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,-

Kleine verbouwing
Simpele renovatiewerken
Geen gebruik grote machines

Hoog uurtarief
€50,-

Nieuwbouw
Grote verbouwing
Gebruik van machines

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe kun je besparen op de kosten?

Door te weten hoe de prijs van een aannemer of bouwproject is opgebouwd weet je ook hoe je kunt besparen op de kosten. Hieronder staat een lijstje met tips om je verder op weg te helpen.

 • Recycle materialen. Één van de onderdelen waaruit de prijs is opgebouwd zijn de materialen. Door bepaalde materialen opnieuw te gebruiken kun je flink besparen op de materiaalkosten.
 • Efficiënte planning. Zorg voor een duidelijk en gedetailleerd plan voordat je de aannemer inhuurt. Dit voorkomt onnodige vertragingen en extra kosten.
 • Doe-het–zelf. Overweeg om bepaalde taken zelf uit te voeren, zoals sloopwerkzaamheden of het opruimen van de bouwplaats, om arbeidskosten te verminderen.
 • Kies de juiste tijd. Plan je project buiten het hoogseizoen, wanneer de vraag naar aannemersdiensten mogelijk lager is, wat kan leiden tot lagere tarieven.
 • Onderhandel voor de beste prijs. Onderhandel over de prijs en bespreek eventuele mogelijkheden voor kortingen of prijsverlagingen. Kijk hierbij ook naar de eventuele subsidies en btw-verlagingen die de overheid biedt.
 • Vergelijk offertes. Vraag offertes aan bij verschillende aannemers via de website en vergelijk hun prijzen en voorwaarden om de beste deal te krijgen.

bouwbedrijf Berlaar

Waarvoor schakel je je een bouwbedrijf in Berlaar in?

Een bouwbedrijf in Berlaar kun je inschakelen voor verschillende soorten projecten. Ze kunnen helpen bij het bouwen van nieuwe gebouwen, het verbouwen of renoveren van bestaande gebouwen, het herstellen van oude gebouwen en het uitvoeren van reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Hoe je het bouwbedrijf of de aannemer inzet is volledig afhankelijk van je behoeftes en wensen.

Ze hebben de kennis en ervaring om deze taken goed uit te voeren. Bouwbedrijven kunnen ook helpen bij het plannen en organiseren van het hele bouwproces, inclusief het budget en het samenwerken met andere specialisten. Als je een bouwbedrijf inschakelt, kun je profiteren van hun expertise en ervoor zorgen dat het werk goed wordt gedaan.

Voordelen van een aannemer in Berlaar

Zoals je hierboven kunt terugzien brengt het inschakelen van een aannemer in Berlaar veel verschillende voordelen met zich mee. Hier staan daar een paar van beschreven.

 1. De hoeveelheid ervaring. Wanneer je een bouwbedrijf inschakelt om je te helpen bij een verbouwing of restauratie, krijg je te maken met heel veel ervaringen die de klus soepel kunnen laten verlopen. Ook kun je advies krijgen en tips over hoe het project het beste aangepakt kan worden.
 2. Je bespaart tijd. Door een bouwbedrijf in te schakelen, kun je jezelf tijd besparen. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor het project op zich, waardoor je meer tijd hebt voor andere zaken.
 3. De garantie. Een ander voorbeeld van een voordeel bij het inschakelen van een aannemer is de garantie. Mochten er problemen of gebreken zijn na de voltooiing van het project, kunnen deze worden aangepakt zonder extra kosten.
 4. De klus komt af. Door een bouwbedrijf in te schakelen weet je bijna altijd dat het project af komt. Ook betekent het dat je niet maanden tot jaren in een verbouwing terecht komt. Wel is het belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken vooraf.
 5. Bouwvoorschriften en vergunningen. Bouwbedrijven hebben kennis van lokale bouwvoorschriften en kunnen helpen bij het verkrijgen van de juiste vergunningen. Ze zorgen ervoor dat het project voldoet aan de wettelijke eisen.

Tips voor het vergelijken van bouwbedrijven

Wanneer je een kamer wil verbouwen of een nieuwbouwproject wil starten is het belangrijk dat je niet zomaar met een bouwbedrijf in zee springt. Doe vooraf onderzoek naar de verschillende opties en kom zo tot de beste keuze. Hoe je dit aanpakt? Hieronder staan enkele tips voor het vergelijken van bouwbedrijven.

Tip 1: Vraag offertes aan 

Één manier van bedrijven vergelijken is door offertes te vergelijken. Dit geeft je een idee van de prijsrange en helpt bij het identificeren van eventuele afwijkingen of onsamenhangendheid. Je kunt deze offertes aanvragen op deze site en zo kom je snel en makkelijk in contact met bedrijven bij je in de regio.

Tip 2: Kijk naar de referenties en eerdere projecten

Vraag naar voorbeelden van het project van het bedrijf of bezoek projecten die het bouwbedrijf heeft afgerond. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van hun werk en hun stijl van werken. Je kunt ook recensies opzoeken online, maar kijk hier altijd met een kritische blik naar.

Tip 3: Controleer de licenties en verzekeringen

Zorg ervoor dat het bouwbedrijf over de juiste licenties en verzekeringen beschikt. Dit beschermt zowel je als de aannemer bij ongevallen of schade tijdens het bouwproces. Ook zorgt het ervoor dat je een duidelijker en concreter beeld krijgt van het bedrijf waar je samen mee wil werken.

Tip 4: Ga in gesprek met de vakmannen

Neem de tijd om te communiceren met de vakmannen van het bouwbedrijf. Stel vragen over hun aanpak, planning, materialen, en eventuele vereisten die je hebt. Dit helpt bij het beoordelen van hun professionaliteit en communicatie vermogen. Zo kun je er ook voor zorgen dat de samenwerking beter verloopt.

aannemer in Berlaar

Aannemer in Berlaar inschakelen? Vergelijk via De 10 Beste!

Een aannemer in Berlaar inschakelen kost gemiddeld tussen de €35,- en de €50,- per uur, maar hoeveel je daadwerkelijk moet betalen is volledig afhankelijk van je project. Voor een klein project betaal je bijvoorbeeld minder dan voor een groot project, maar dat zijn niet de enige factoren die hierin meespelen. Ook de materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten spelen hierin een rol. Wel zijn er enkele manieren waarop je kunt besparen op de kosten. En offertes aanvragen via De 10 Beste is hier één van.

Waarom offertes vergelijken via De 10 Beste? 

Offertes aanvragen via De 10 Beste brengt enkele voordelen met zich mee. Zo zorgt het ervoor dat je altijd snel een vakman bij je in de regio vindt, je duidelijkheid krijgt op het gebied van prijzen en je door te vergelijken hier ook nog eens op kunt besparen. De offerteaanvraag is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: bouwfirma Berlaar

Heb je vragen over aannemers of een bouwfirma in Berlaar? Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen met daarbij een uitgebreid antwoord.

Zijn er premies die je kunt gebruiken om te besparen op de kosten van een aannemer?

Ja, er zijn verschillende premies beschikbaar om de kosten van een aannemer te verlagen. Dit kan variëren van energiepremies voor energiebesparende renovaties tot premies voor het stimuleren van duurzame bouwtechnieken of van renovaties in bepaalde regio’s. Het wordt aangeraden om lokale en nationale subsidieregelingen te raadplegen voor mogelijke besparingen.

Welk btw-tarief wordt er gehanteerd op het werk van een aannemer in Berlaar?

In België wordt het standaard btw-tarief van 21% gehanteerd op het werk van een aannemer in Berlaar. Er geldt echter een verlaagd tarief van 6% voor renovatiewerken aan woningen ouder dan 10 jaar, op voorwaarde dat de eigenaar de woning zelf bewoont of verhuurt als hoofdverblijfplaats voor minstens 5 jaar.

Kun je een aannemer ook inschakelen voor kleinere werkzaamheden?

Ja, een aannemer kan ook ingeschakeld worden voor kleinere werkzaamheden. Hoewel aannemers vaak geassocieerd worden met grote bouwprojecten, staan ze ook open voor kleinere klussen zoals renovaties, reparaties, aanpassingen of onderhoudswerkzaamheden. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met aannemers en hun beschikbaarheid en interesse te bespreken.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een goed bouwbedrijf?

Het inschakelen van een goed bouwbedrijf biedt verschillende voordelen. Denk hierbij aan professionele kennis, efficiënte planning en toegang tot vakmannen met gespecialiseerde talenten. Ook heb je meer garantie op kwaliteit en vakmanschap en bespaar je jezelf veel tijd. Daarnaast leven de vakmannen de bouwvoorschriften na en dit kan voor veel gemoedsrust zorgen.