Vind de beste gevelspecialist

Je overweegt gevelrenovatie of gevelreiniging? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met gevelspecialisten uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele bedrijven.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost gevelrenovatie?

Gevelrenovatie bestaat uit veel verschillende klussen, daarom is het lastig om exacte prijsvoorbeelden te geven. Zo wordt de prijs soms per vierkante meter, uur of steen gerekend. Los van de klus, is ook de ervaring van de gevelspecialist een factor die de prijzen kan beïnvloeden.

Laat je het voegwerk vervangen? Dit kost ongeveer €40,- tot €42,- per m². Hierbij wordt een hakhamer op luchtdruk gebruikt, of wordt het manueel uitgevoerd. Het laten impregneren van je gevel kost €8,- tot €12,- per vierkante meter. Dit is een coating op je gevel die de gevel moet beschermen. Heb je last van gebroken stenen? Om deze te laten vervangen betaal je ongeveer €12,50 per steen. Raamdorpels laten vervangen kost €35,- per uur.

Hoe zit het met gevelreiniging en gevelbekleding?

Een gevelreiniging kost gemiddeld tussen de €5,- en €20,- per vierkante meter. Het laten plaatsen van gevelbekleding kost je tussen de €30,- en €155,- per m². Hou er rekening mee dat dit gaat om gemiddelde prijzen, ze kunnen dus variëren. In het onderstaande overzicht kan je de prijzen teruglezen. Vergelijk gratis offertes van gevelspecialisten in de regio, zo krijg je een specifiekere prijsindicatie.

gevelrenovatie prijs

Kosten gevelrenovatie 2024

Soort klusOmschrijvingGemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerkMet een hakhamer op luchtdruk of manueel€40,- tot €42,- per m²
Gevel impregnerenBeschermende coating op de gevel€8,- tot €12,- per m²
Gebroken stenen vervangenVervangen van gebroken stenen in de gevel€12,50 per steen
Raamdorpels vervangenVervangen van raamdorpel in de gevel€35,- per uur
GevelreinigingZandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen of stoomreinigenTussen de €5,- en €20,- per m²
GevelbekledingZandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen of stoomreinigenTussen de €30,- en €155,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen. Je vraagt het best gratis offertes aan om een prijsindicatie te ontvangen van gevelspecialisten in de regio.

Hoe is de prijs van gevelrenovatie opgebouwd?

De prijs van een gevelrenovatie bestaat uit drie onderdelen.

 • Als eerste zijn er de arbeidskosten. Dit bestaat voor 50% uit het geheel. Dit is het uurtarief van de vakman.
 • Materiaalkosten zijn ongeveer 30% van de totaalprijs, hierbij moet je denken aan de materialen die worden gebruikt bij bijvoorbeeld het vervangen van gebroken stenen, maar ook het materiaal voor de gevelbekleding.
 • Overige kosten zijn 20% van de totale prijs. Denk hierbij aan voorrijkosten en voorbereidend werk.

Prijsopbouw gevelrenovatie

Premies en btw voor gevelrenovatie

In sommige gevallen kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief of een premie voor gevelrenovatie. Het is het altijd waard om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt, het is een kleine moeite voor iets wat je veel kan besparen.

Op de website van financien.belgium.be lees je meer over het btw-tarief. Op Vlaanderen.be vind je meer informatie over de Mijn VerbouwPremie.

gevelrenovatie kosten

Wat kost een gevelspecialist per uur?

Vaak worden de kosten van een gevelrenovatie berekend per vierkante meter, maar in sommige gevallen gebeurd dit ook per uur. Gemiddeld kost een gevelspecialist €35,- per uur. Voor een beginnende gevelspecialist betaal je tussen de €30,- en €35,- per uur. Voor een ervaren gevelspecialist liggen deze kosten tussen de €35,- en €40,-.


Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten uit de de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€35,- tot €40,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een gevelreiniging?

De prijs van een gevelreiniging is afhankelijk van twee dingen. Het oppervlak van de gevel en de manier van reinigen. Als de gevel groot is zal je dus meer betalen. De gekozen methode wordt bepaald aan de hand van de soort vervuiling.

Welke methodes zijn er?

Als eerst heb je stoomreiniging. Dit kost ongeveer €5,- per m². Voor een chemische reiniging betaal je ongeveer €15,- per m². Zandstralen is gemiddeld €15,- per m². Nevelstralen en vochtstralen wordt gebruikt bij ernstige vervuiling. Deze methode kost je gemiddeld €15,- tot €20,-.

Als laatst is er laserreiniging. Hiervoor zijn geen prijsvoorbeelden: deze methode wordt namelijk alleen gebruikt op monumenten en op aanvraag. De kosten hiervan verschillen enorm.

Hieronder kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Je kan uiteraard ook gratis offertes ontvangen, zo ontdek je exacte prijzen voor gevelrenovatie en gevelreiniging.

Kosten gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreinigingSoort vervuilingKosten per m²*
StoomreinigenLichte vervuiling€5,-
ZandstralenHardnekkige vervuiling€15,-
Chemische reinigingZware vervuiling€15,-
Nevelstralen/vochtstralenMilde tot hardnekkige vervuiling€15,- tot €20,-
LaserreinigingVervuiling op kunstwerken en monumentenOp aanvraag

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen van gevelreiniging. Vraag gratis offertes aan voor een betere prijsindicatie.

Wat kost gevelbekleding?

Er zijn veel verschillende soorten gevelbekleding. Elk soort gevelbekleding heeft een ander voordeel en een andere uitstraling. Laat je inspireren door de buren of vraag een gevelspecialist voor advies.

De kosten van verschillende gevelbekleding

 • Kaleien: kaleien hebben een zeer karakteristieke uitstraling. Dit is de goedkoopste optie met gemiddeld €30,- per m².
 • Pvc: gevelbekleding van pvc is erg duurzaam. Daarnaast is het vrijwel onderhoudsvrij. Hierdoor is het een erg populaire keuze. Pvc gevelbekleding kost €40,- per m².
 • Hout: wanneer je een warme en gezellige uitstraling wilt kies je voor houten gevelbekleding. Dit is gemiddeld €65,- per m².
 • Crepi: een gevelbekleding van crepi is vochtwerend. Hierdoor is het een populaire keuze, het weert namelijk vocht af en houdt de gevel en het huis in een goede staat. Je betaalt ongeveer €80,- per m².
 • Aluminium: wil je liever een moderne look voor je huis? Ga dan voor aluminium. Je betaald rond de €100,- per vierkante meter.
 • Steenstrips: de duurste optie uit de lijst zijn steenstrips. Deze kan je uitstekend combineren met isolatiepanelen. Je betaalt ongeveer €155,- per m² voor steenstrips.


Besparen op de prijs van een gevelrenovatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Hoe kan je besparen op een gevelrenovatie?

Besparen op een gevelrenovatie? Dat is zeker mogelijk. Houd de kosten van een gevelrenovatie zo laag mogelijk door gebruik te maken van de volgende tips:

 • Bereid zelf al wat werk voor. Je kan bijvoorbeeld de ruimte voor de gevel vrij maken, of alvast aangeven waar de gebreken te vinden zijn. Hierdoor verminder je de uren die de gevelspecialist kwijt is en ben je een stuk goedkoper uit.
 • Kijk of je recht hebt op een premie of kan profiteren van het verlaagde btw-tarief. Je kan hiermee flink besparen op de gemaakte kosten. Niet schieten is altijd mis, je kan het dus altijd proberen.
 • Zoek een specialist in de regio. Zo houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Vergelijk gratis offertes op De 10 Beste. Wist je dat je tot wel 40% kan besparen door gratis offertes te vergelijken? Je krijgt namelijk aanboden van verschillende gevelspecialisten in de regio. Je kiest zelf voor welk aanbod je wilt gaan!

gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie nodig? Vergelijk gratis offertes!

Laat je gevel regelmatig inspecteren of doe dit zelf. Wanneer de gevel beschadigd is kan er veel schade ontstaan. Wanneer je gebreken ontdekt in de gevel laat je dit het best zo snel mogelijk renoveren. Je zou uiteraard ook kunnen gaan voor het vervangen van de gevelbekleding of een gevelreiniging. Op zoek naar een specialist voor gevelrenovatie?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt een aantal offertes van gevelspecialisten in de regio. Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod. Wist je trouwens dat het helemaal gratis en vrijblijvend is? Je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste gevelspecialist bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met specialisten bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig