Vind de beste bezetter voor jouw project

Op zoek naar een bezetter? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele bezetters zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een bezetter?

Een stukadoor kost gemiddeld €30,- tot €45,- per uur. Daarbij moet je ook nog materiaalkosten en andere kosten rekenen, dan kom je op de totaalprijs voor pleisterwerken en stukadoorswerk. Hierbij wordt vaak een vaste prijs per vierkante meter gerekend.

De prijzen verschillen voor het oppervlak. De prijs van een stukadoor bij werk aan muren is bijvoorbeeld lager dan de prijs voor een bezetter bij een plafond. Daarnaast heeft ook het soort materiaal een groot effect op de prijs.

De meest simpele klus bij muren zijn behangklaar en sausklaar stucwerk. Voor behangklaar stucwerk moet je denken aan ongeveer €8,- tot €15,- per vierkante meter. De prijs voor sausklaar stucwerk bij muren begint al vanaf €9,- en kan oplopen tot €23,- per vierkante meter.

En voor plafonds?

Stucwerk voor een plafond kost €17,- tot €25,- per m². Voor spuitwerk ligt dit tussen de €7,- en €23,-. Let wel op dat dit gaat om gemiddelde kosten inclusief btw. De prijzen kunnen dus hoger of lager uitvallen.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen teruglezen. Je kan ook gratis offertes vergelijken van bezetters in de regio. Zo krijg je een specifieke prijsindicatie en kies je bovendien zelf de vakman met het beste bod.

prijs bezetter

Prijs bezetter 2023

Soort klus

Kosten per m²*

Muren

 

Behangklaar stucwerk

€8,- tot €15,-

Sausklaar stucwerk

€9,- tot €23,-

Plafond

 

Stucwerk

€17,- tot €25,-

Spuitwerk

€7,- tot €23,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan en ontdek de prijzen van stukadoors in je regio.

Wat is de prijs van een stukadoor per uur?

De kosten van een stukadoor per uur liggen tussen de €30,- en €45,-. Voor een beginnende stukadoor betaal je €30,- tot €35,- per uur. Dit tarief wordt vaak ook gehanteerd voor simpele bezettingswerken. Huur je een ervaren stukadoor in? Dan kan je rekenen op €40,- tot €45,- per uur.

De prijzen zijn niet een indicatie van de kwaliteit. Een ervaren stukadoor kan vaak sneller werken, waardoor de prijs vrijwel gelijk is aan die van een beginnende bezetter, die vaak net iets langer bezig is.


Uurtarief bezetter 2023

€30,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van bezetters uit de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

Beginnende bezetter
Simpele bezettingswerken
ZZP’ers

Hoog
€40,- tot €45,-

Ervaren bezetter
Groter bedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren hebben invloed op de prijzen van een bezetter?

De totaalprijs van een bezetter is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Zo heeft de oppervlakte een zeer grote invloed.

Wat bepaalt de prijs van een bezettingswerken?

  • Oppervlakte: hoe groter het oppervlak, hoe hoger de prijs. Dit is natuurlijk erg duidelijk: bij een groter oppervlak moet er meer pleisterwerk worden aangebracht. De oppervlakte van de deuren en muren wordt vaak inbegrepen bij precisiewerk.
  • Type stucwerk: er zijn veel verschillende soorten stucwerk. Sausklaar is vaak lastiger dan behangklaar, sierpleister is nog lastiger aan te brengen. Hoe lastiger de klus, hoe hoger de prijs.
  • Materiaal stucwerk: er zijn ook veel verschillende soorten materiaal. Sommige soorten hebben ook een duurder hechtingsmiddel nodig.
  • Arbeidskosten: het uurtarief is daarbij ook een belangrijke factor. Hoe langer de klus duurt, hoe hoger de prijs natuurlijk.
  • Andere factoren: er zijn daarnaast nog een aantal andere factoren, bijvoorbeeld de hoekprofielen en schuine muren, die de klus lastiger kunnen maken.

Hoe zijn de kosten van een bezetter opgebouwd?

Over het algemeen hebben we het over arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten bij de algemene prijsopbouw. De arbeidskosten bestaan voor 60% uit het geheel, de kosten voor materiaal zijn 35% en de overige kosten 5%.

Dit verschilt natuurlijk wel bij duurder materiaal. Dan nemen de materiaalkosten een hoger percentage in van de totaalprijs.

prijsopbouw bezetter

Wat is de prijs van pleisterwerken?

Bij pleisterwerk heb je veel verschillende keuzes in materiaal. Zo heb je spuitpleister, sierpleister, schuurwerk, raapwerk en betonstuc. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van pleisterwerk.

Wat kosten die materialen?

De prijzen voor pleisterwerk worden per vierkante meter gegeven. Voor spuitpleister betaal je rond de €5,- tot €15,- per vierkante meter. Voor sierpleister, denk aan spachtelputz of granol, betaal je gemiddeld €12,- tot €23,- per m². Voor schuurwerk moet je rekenen op €15,- tot €25,- per m². Raapwerk kost €15,- tot €30,-. Betonstuc kan flink oplopen in prijs, van €20,- tot €80,- per vierkante meter.

Via de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals in een handig overzicht bekijken.

kosten bezetter

Pleisterwerken prijs per m2 2023

Werkzaamheden

Prijs per m²*

Spuitpleister

€5,- tot €15,-

Sierpleister (zoals spachtelputz of granol)

€12,- tot €23,-

Schuurwerk

€15,- tot €25,-

Raapwerk

€15,- tot €30,-

Betonstuc

€20,- tot €80,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, vraag gratis offertes aan en ontdek exacte prijzen.

Wat kost sierpleister?

Sierpleister is er in verschillende vormen, daarnaast zit er verschil in sierpleister voor binnen- en buitenwerk.

Minerale sierpleister voor binnen kost €10,- tot €30,-. Voor buiten is dit €60,- tot €70,-. Kunstharspleister voor buiten kost €70,- tot €75,-. Wil je er isolatie bij? Doe dan €30,- tot €40,- bovenop de eerder genoemde prijzen.


Besparen op de prijs van een bezetter?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Besparen op de kosten van een stukadoor? Zo doe je dat!

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de prijs van een bezetter. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkoper soort materiaal. Ben je niet kieskeurig over de kleur? Ga dan voor gewoon wit. Dit is vaak de meest goedkope optie.

Kies een bezetter in je eigen regio. Zo houd je de kosten zo laag mogelijk door te besparen op voorrijkosten!

Moet het hele huis worden gestukt? Laat het dan in één keer doen. Vaak krijg je dan een mooie prijs aangeboden door de grootte van de klus. Als laatst zou je gratis offertes kunnen vergelijken via De 10 Beste. Zo weet je zeker dat je de beste prijzen krijgt.

Premies en regelingen voor stukadoors

Er zijn helaas geen premies of regelingen meer mogelijk voor stukadoors. Wel kan je mogelijk profiteren van een verlaagd btw-tarief. Dan betaal je slechts 6% btw over het stukadoorswerk. De woning moet wel minstens tien jaar oud zijn en worden gebruikt als woning.

Meer informatie vind je op FOD Financiën.

prijzen bezetter

Besparen op een bezetter? Vergelijk gratis offertes!

Een bezetter helpt je met stucwerk, pleisterwerk en bezettingswerk. Een stukadoor zorgt ervoor dat het werk netjes en goed wordt afgeleverd. Zo krijg je een mooi resultaat waar makkelijk mee gewerkt kan worden. Op zoek naar een stukadoor?

Start mijn gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis. Daarnaast zit je nergens aan vast, de aanvraag is namelijk geheel vrijblijvend. Kijk naar de aanboden en kies zelf de vakman met het beste aanbod. Vergelijk op basis van ervaring en prijs, jij hebt de keus!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste bezetter bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met stukadoor bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig