Vind de beste loodgieter voor jouw project

Op zoek naar een goede loodgieter? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een loodgieter?

Het uurtarief van een loodgieter ligt tussen de €40,- en €70,-, de ervaring van de loodgieter en de grootte van het loodgietersbedrijf hebben een invloed op deze prijs. Naast het uurtarief, moet je ook rekening houden met kosten van materiaal.

Voor onderhoud aan het sanitair, de leidingen of zelfs het riool moet je rekenen op een prijs van €70,- tot €80,-. De prijs van een ontstoppingsdienst is gemiddeld €85,- tot €95,-. Het laten ontstoppen van een riolering is iets duurder, dit gaat van €130,- tot €150,-.

Hoe zit het met lekkages?

Het opsporen van een lekkage begint vanaf €70,- en kan oplopen tot €80,-. Het oplossen van een lekkage kost gemiddeld €130,- tot €150,-.

Dit zijn slechts enkele prijsvoorbeelden van de werkzaamheden van een loodgieter. De prijzen kunnen variëren per klus. Houd er ook rekening mee dat dit gemiddelde prijzen inclusief btw zijn, maar deze wel kunnen afwijken. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals bekijken.

Liever meteen een exacte prijsindicatie? Dat begrijpen we! Vergelijk gratis offertes en kom zo in contact met loodgieters in de regio. Kies zelf de vakman met het beste aanbod.

prijs loodgieter

Prijs loodgieter 2023

Klus

Gemiddelde prijs*

Verschillende soorten onderhoud

€70,- tot €80,-

Het opsporen van een lekkage

€70,- tot €80,-

Het ontstoppen van een afvoer

€85,- tot €95,-

Oplossen van lekkages

€130,- tot €150,-

Het ontstoppen van riolering

€130,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van loodgieters inclusief btw. Ontvang gratis offertes en ontdek specifiekere kosten.

Prijs loodgieter per uur

Het uurtarief van loodgieters is gemiddeld €40,- tot €70,-. Hier zit verschil in door de ervaring, maar ook de grootte van het bedrijf. Voor een beginnende loodgieter of kleinere onderneming betaal je gemiddeld €40,- tot €55,-. Voor een ervaren loodgieter of groot bedrijf zal deze prijs liggen tussen de €55,- en €70,-.

Let er wel op dat een hogere prijs niet garant staat voor beter werk. Elke loodgieter werkt op zijn of haar eigen manier. De kosten zijn geen indicatie van de kwaliteit. Je kan het beste gratis offertes aanvragen en de aanboden vergelijken.


Uurtarief loodgieter 2023

€40,- tot €70,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters uit de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €55,-

Beginnende loodgieter
Klein bedrijf

Hoog uurtarief
€55,- tot €70,-

Ervaren loodgieter
Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw loodgietersbedrijf

De totaalprijs van een loodgieter bestaat uit drie onderdelen: het uurtarief van de loodgieter, de prijs van het materiaal en overige kosten, bijvoorbeeld voorrijkosten.

  • Het uurtarief van de loodgieter bepaalt 60% van de totaalprijs.
  • De kosten van materiaal zijn doorgaans 35% van het totaal.
  • De overige kosten zijn 5% van de totale prijs.

prijsopbouw loodgieter

De werkzaamheden van een loodgieter

Een loodgieter kan veel werkzaamheden uitvoeren, de drie meest bekende taken zijn de ontstoppingsdienst, installatiewerk aan bijvoorbeeld sanitair en het verhelpen en opsporen van lekkages. Hieronder gaan we in op deze werkzaamheden en de kosten daarvan.

Ontstoppen

Eén van de meest voorkomende taken van elke loodgieter: de ontstoppingsdienst. Denk hierbij aan verstopte toiletten en rioleringen, maar ook wasmachines waarbij het water niet wegloopt. Veel verstoppingen zijn zelf op te lossen, maar bij de hardnekkige verstoppingen zal er toch een loodgieter ingeschakeld moeten worden.

Als je dit niet doet kunnen er vervelende geurtjes ontstaan. Het is daarnaast niet goed voor de leidingen om de verstopping niet te verhelpen.

Het laten ontstoppen van een wc kost ongeveer €85,-. Het ontstoppen van een gootsteen is ongeveer €85,-. Het ontstoppen van een rioolafvoer is iets duurder, dit kost gemiddeld €130,-.

loodgieter kosten

Klus

Gemiddelde prijs*

Verschillende soorten onderhoud

€70,- tot €80,-

Het opsporen van een lekkage

€70,- tot €80,-

Het ontstoppen van een afvoer

€85,- tot €95,-

Oplossen van lekkages

€130,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Vraag gratis offertes aan voor specifieke prijzen.

Installatiewerk

Installatiewerk bestaat voornamelijk uit de installatie van sanitair. Bijvoorbeeld het laten installeren van een bad of een nieuw toilet. Door een loodgieter in te schakelen ben je verzekerd dat het goed wordt afgewerkt en daarbij ook goed werkt. Daarnaast hoef je niet bang te zijn voor lekkages en andere problematiek.

Het installeren van sanitair kost zo’n €150,- tot €1.825,- afhankelijk van wat je wilt. Een gietijzeren ligbad kost bijvoorbeeld €1.825,- maar de prijs van een kraan begint al bij €150,-.

Lekkage

Het opsporen en verhelpen van lekkages is ook een belangrijke klus van elke loodgieter. Het is belangrijk dat je op tijd bent bij een lekkage, zo verminder je de kans op grote beschadiging. Een lekkage verhelpen is gemiddeld een half uur tot een uur werk.

Het opsporen van een lekkage kost gemiddeld €70,- tot €80,-. Bij het opsporen en verhelpen van lekkages in verwarmingsbuizen ben je ongeveer €75,- per uur kwijt. Bij het verhelpen van een lekkage in de badkamer en het vervangen van de douchebak moet je rekenen op een prijs van €300,-, dit is dan voor vier uur werk.

Op Vlaanderen.be kan je meer lezen over lekkages in waterleidingen en wanneer je actie moet ondernemen.


Besparen op de prijs van een loodgieter?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Wat beïnvloedt de prijs van loodgieters?

De prijs van loodgieters wordt beïnvloed door een hoop factoren. Bijvoorbeeld de ervaring, maar ook de materialen spelen een rol in de totaalprijs. De kosten van de loodgieter zijn onder andere afhankelijk van het volgende:

  • Betreft het een spoedgeval? Dan ben je vaak iets duurder uit. De loodgieter komt dan namelijk met spoed je kant op, zelfs buiten zijn of haar werktijden.
  • De ervaring van de loodgieter is erg belangrijk: hoe meer ervaring, hoe hoger het uurtarief.
  • De materialen die nodig zijn bij het werk bepalen ook een groot gedeelte van de prijs. Zo is een inloopdouche een stuk duurder dan een kraan.
  • De voorrijkosten hebben ook een invloed op de prijs. Je kiest het liefst een loodgieter in de buurt.

Besparen op een loodgieter doe je zo

Besparen doen we allemaal graag. Met de onderstaande tips kan je de kosten van het inhuren van een loodgieter zo laag mogelijk houden.

Als eerste raden we je aan om altijd een loodgieter in je eigen regio te zoeken. Waarom? Dan houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk. Als tweede zou je eventuele voorbereidingen zelf kunnen uitvoeren: zoek bijvoorbeeld zelf waar de lek te vinden is of maak ruimte vrij voor de loodgieter. Als laatst zou je ook nog offertes kunnen vergelijken hier op De 10 Beste. Zo bespaar je tot wel 40%, je kiest namelijk zelf de vakman met het beste aanbod.

loodgieter prijzen

Besparen op een loodgieter? Vergelijk gratis offertes!

Wil je besparen op de prijs van een loodgieter? Dat kan! Via de offerteservice van De 10 Beste kom je snel en eenvoudig in contact met meerdere loodgieters in de buurt. Deze loodgieters zullen hun best doen om sanitair te installeren, lekkages te verhelpen of hun ontstoppingsdienst in te schakelen om jou tot dienst te zijn. Waar wacht je op?

Start mijn gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend. Je zit dus helemaal nergens aan vast. Probeer het eens uit en ontdek de tarieven!

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste loodgieter bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met loodgieters bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig