Vind de beste loodgieter in Boechout


Op zoek naar een loodgieter in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste loodgieters in Boechout

Op deze pagina vind je de beste loodgieters uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een loodgieter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste loodgieters in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis loodgieter offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste loodgieters op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis loodgieter offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Loodgieter Boechout inschakelen via De 10 Beste

Een loodgieter in Boechout inschakelen, wanneer je dit van plan bent zijn er waarschijnlijk een aantal vragen die er bij je op komen. Zoals, wat kost het inschakelen van een loodgieter? Welke factoren beinvloeden de prijs? Hoe kan ik besparen op een loodgieter? Op al deze vragen, en meer, krijg je antwoord. Lees verder en ontdek!

Belangrijkste informatie over loodgieterij in Boechout

 • Het werk van een loodgieter bestaat uit verschillende taken, waarbij de prijs afhangt van de complexiteit van de klus.
 • Simpele taken zoals onderhoud en het ontstoppen van een afvoer zijn relatief goedkoop, gemiddeld €70,- tot €95,-.
 • Moeilijkere taken zoals het oplossen van lekkages en het ontstoppen van riolering zijn duurder, gemiddeld €130,- tot €150,-.
 • Het uurtarief van een loodgieterij in Boechout varieert van €40,- tot €70,-, afhankelijk van het bedrijf en de ervaring van de vakman.
 • Bespaartips zijn onder andere regelmatig onderhoud doen, eenvoudige loodgietersvaardigheden leren, offertes vergelijken en zelf materialen kopen.
 • Bij het kiezen van een betrouwbare loodgieter is het belangrijk om aanbevelingen te vragen, licenties en verzekeringen te controleren, recensies te bekijken, een gedetailleerde offerte te vragen en te zorgen voor duidelijke communicatie.


loodgieter Boechout

Wat kost het inschakelen van een loodgieter in Boechout?

Het werk van een loodgieter in Boechout kun je verdelen in verschillende onderdelen. De ene klus kost meer werk en tijd, en daardoor is de gemiddelde prijs ook hoger. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het opsporen van een lekkage of onderhoud uitvoeren. Dit kost gemiddeld €70,- tot €80,- en is hiermee een goedkope klus. Net zoals het ontstoppen van een afvoer (gemiddeld €85,- tot €95,-).

Wanneer je te maken hebt met moeilijkere werkzaamheden, zoals het daadwerkelijk oplossen van een lekkage, gaat de prijs automatisch omhoog. In dit geval kost het oplossen van een lekkage dan ook tussen de €130,- en de €150,-. Hetzelfde geldt voor het ontstoppen van de riolering, wat ook gemiddeld zo’n €140,- kost.

Het installeren van sanitair kost zo’n €150,- tot €1.825,- afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Een gietijzeren ligbad kost bijvoorbeeld €1.825,- maar de prijs van een kraan begint al bij €150,-.

Wat voor werk de loodgieter moet uitvoeren speelt dus een grote rol bij het opstellen van de  gemiddelde prijs. Maar dat is niet het enige onderdeel waar je rekening mee moet houden. In de tabel hieronder vind je de klussen met daarbij de gemiddelde prijzen, en daarna wordt er uitgebreid uitgelegd welke andere factoren de prijs beïnvloeden.

Loodgieter prijzen 2023

KlusGemiddelde prijs*
Verschillende soorten onderhoud€70,- tot  €80,-
Het opsporen van een lekkage€70,- tot €80,-
Het ontstoppen van een afvoer€85,- tot €95,-
Oplossen van lekkages€130,- tot €150,-
Het ontstoppen van riolering€130,- tot €150,-
Installeren van sanitair€150,- tot €1825,-

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde tarieven, inclusief btw.

Wat is het uurtarief van een loodgieter?

Hoeveel je per uur voor een loodgieter betaald is afhankelijk van het bedrijf, maar ook de ervaring van de vakman. Gemiddeld kost een loodgieter €40,- tot €70,- per uur. Wanneer je te maken hebt met een beginnende loodgieter of een klein bedrijf ligt het bedrag vaak tussen de €40,- en de €55,- per uur. Voor een groot bedrijf of een ervaren loodgieter betaal je al snel €55,- tot €70,- per uur.


Uurtarief loodgieter 2023

€40,- tot €70,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €55,-

Beginnende loodgieter
Klein bedrijf

Hoog uurtarief
€55,- tot €70,-

Ervaren loodgieter
Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van een loodgieter opgebouwd?

Je kunt de prijs van een loodgieter opdelen in drie delen, namelijk het uurtarief, de materiaalkosten en de overige kosten. Het uurtarief staat hierboven al beschreven met een gemiddelde van €40,- tot €70,- per uur, maar de andere twee onderdelen zijn ook zeker niet onbelangrijk.

Bij de materiaalkosten gaat het om alle onderdelen die de loodgieter nodig heeft voor de klus. Wanneer het gaat om een kleine klus zullen de materiaalkosten ook lager liggen. Bij de overige kosten gaat het vaak om onderdelen zoals de voorrijkosten. Deze bedraagt vaak €0,30 per kilometer.

prijsopbouw loodgieter

Bespaartips!

Wil je weten hoe je kunt besparen wanneer je een loodgieter inschakelt? Dan ben je hier op het juiste adres.

 1. Voorkom lekkages en waterschade door regelmatig onderhoud aan je sanitair en waterleidingen.
 2. Leer eenvoudige loodgietersvaardigheden, zoals het vervangen van een lekkende kraan of het ontstoppen van een afvoer, om kleine problemen zelf op te lossen.
 3. Vergelijk offertes van verschillende loodgieters via de10beste om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 4. Overweeg om zelf het materiaal te kopen voor loodgieterswerkzaamheden, omdat loodgieters soms hogere prijzen rekenen voor materialen.
 5. Maak gebruik van een loodgieter tijdens daluren of buiten het hoogseizoen, wanneer de tarieven mogelijk lager zijn.
 6. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert over de omvang van het werk en eventuele speciale verzoeken om onnodige kosten te voorkomen.

loodgieterswerk Boechout

Prijsvoorbeeld: loodgieterij Boechout

Om een duidelijker beeld te krijgen van wat je eigenlijk betaald voor een loodgieterij in Boechout staan hieronder een aantal prijsvoorbeelden. Dit zijn mogelijke klussen die je zou kunnen laten uitvoeren met daarbij de prijs voor deze specifieke situatie.

Het ontstoppen van een toilet

Het ontstoppen van een afvoer kost tussen de €85,- en de €95,-, maar het ontstoppen van de riolering kost €130,- tot €150,-. Met welke van de twee heb je hierbij te maken? Dit is afhankelijk van het probleem. Als we er van uitgaan dat beide onderdelen ontstopt moeten worden komen we dus uit op een gemiddelde van €90,- + €140,- = €230,-.

Plaatsen van een gietijzeren ligbad

Het plaatsen van een gietijzeren ligbad kost gemiddeld €1825,-. Als je kiest voor een loodgieter die 50 km moet rijden, komt hier nog eens €30,- overheen. Wanneer het oude bad eerst nog verwijderd moet worden zullen deze kosten hier nog overheen komen. Al met al zal het plaatsen van een gietijzeren ligbad zo’n €2000,- kosten.

Lekkage opsporen en verhelpen

Het opsporen van lekkages kost gemiddeld €75,- en het oplossen van deze lekkages kost gemiddeld €140,-. Als we deze twee bedragen bij elkaar optellen komen we uit op een bedrag van €215,- voor het opsporen en verhelpen van de lekkage.

Hoe kies je voor een betrouwbare loodgieter in Boechout?

Bij het kiezen van een betrouwbare loodgieter in Boechout zijn er een paar belangrijke factoren om rekening mee te houden. Vraag om aanbevelingen van familie, vrienden of buren. Controleer of de loodgieter een geldige licentie en verzekering heeft om te werken. Bekijk online recensies en beoordelingen van eerdere klanten. Vraag om een gedetailleerde offerte en zorg ervoor dat alle kosten en werkzaamheden duidelijk worden vermeld. Een betrouwbare loodgieter zal ook open staan voor vragen, duidelijke communicatie, en garanties bieden voor het uitgevoerde werk. Het is belangrijk om een goede professionele relatie op te bouwen en vertrouwen te hebben in de gekozen loodgieter.

loodgieter in Boechout

Goede loodgieter in Boechout nodig? De 10 Beste helpt je!

Een loodgieter kan je helpen op het gebied van lekkages, sanitair, riolering en nog veel meer. Maar hoeveel betaal je eigenlijk voor een loodgieter in Boechout? Op deze vraag is niet zo een-twee-drie een antwoord. Dat komt omdat elke klus een andere prijs hanteert. Zo kost een lekkage opsporen of onderhoud uitvoeren tussen de €70,- en de €80,-, maar betaal je voor het ontstoppen van de riolering al snel tussen de €130,- en de €150,-.

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen op een loodgieter. Één voorbeeld hiervan is door offertes aan te vragen. Je doet dit door de gratis offerteaanvraag in te vullen. Je komt op deze manier snel en makkelijk in contact met loodgieters bij jou in de regio, en je weet zo zeker dat je nooit te veel betaald!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over loodgieters in Boechout

Wil je meer informatie over loodgieters in Boechout en het werk dat ze verrichten? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Is het belangrijk zo snel mogelijk lekkages op te lossen?

Ja, het is belangrijk om lekkages zo snel mogelijk op te lossen. Lekkages kunnen leiden tot schade aan het gebouw, zoals waterschade, schimmelvorming en structurele problemen. Bovendien kan een lekkage de veiligheid in gevaar brengen. Het snel repareren van lekkages voorkomt verdere schade en bespaart kosten op lange termijn.

Hoe ga je om met een verstopping?

Bij een verstopping kun je de volgende stappen nemen: 1. Gebruik een ontstopper om de verstopping te verhelpen door te duwen en te trekken. 2. Gebruik een ontstoppingsmiddel volgens de instructies op de verpakking. 3. Probeer een ontstoppingsveer om de verstopping los te maken. Als de verstopping aanhoudt, bel dan een loodgieter voor professionele hulp.

Zijn er premies of andere regelingen voor loodgieterswerk?

Ja, er kunnen premies of andere regelingen beschikbaar zijn voor bepaald loodgieterswerk, afhankelijk van je locatie en de aard van het werk. Het is raadzaam om contact op te nemen met lokale instanties, energiebedrijven of overheidsprogramma’s om te informeren naar mogelijke premies, subsidies of financiële ondersteuning voor loodgieterswerkzaamheden.

Waar moet je op letten bij de offerte van een loodgieter?

Bij het beoordelen van een offerte van een loodgieter moet je letten op de volgende punten: controleer of alle uitgevoerde werkzaamheden duidelijk zijn beschreven, let op de totale kosten inclusief eventuele voorrijkosten, materiaalkosten en arbeidskosten, en zorg ervoor dat er garanties of garantievoorwaarden worden vermeld voor het uitgevoerde werk.

Wat wordt er bedoeld met loodgieterij?

Loodgieterij is het vakgebied dat zich bezighoudt met het installeren, repareren en onderhouden van waterleidingen, sanitair en verwarmingssystemen in gebouwen. Loodgieters zorgen ervoor dat alles goed werkt, zoals waterleidingen, afvoeren en badkamers. Ze spelen een belangrijke rol in het zorgen voor veilig en goed functionerend water en sanitair in huizen en gebouwen.

Oftewel: Loodgieterij is een andere benaming voor loodgieter werk!