Vind de beste loodgieter in Boechout


Op zoek naar een loodgieter in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele loodgieters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste loodgieters in Boechout

Op deze pagina vind je de beste loodgieters uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een loodgieter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste loodgieters in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis loodgieter offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste loodgieters op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis loodgieter offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

loodgieter BoechoutWaarom schakel je een loodgieterij in Boechout in?

Een loodgieterij in Boechout is een expert in alles omtrent loodgieterswerk: reparatie, installaties en werkzaamheden aan het sanitair. Denk hierbij ook aan het oplossen van verstoppingen of werk aan het riool. In het algemeen is een loodgieter voornamelijk bezig met installatie en onderhoud van sanitair, waterleidingen en het riool.

De werkzaamheden van een loodgieter in het kort:

  • Het repareren en plegen van onderhoud aan leidingen, sanitair en het riool. Denk bijvoorbeeld aan het ontstoppen van gootstenen of het verhelpen van verstoppingen van een vaatwasser. Daarnaast kan een loodgieter ook werkzaamheden uitvoeren aan het riool.
  • Het installeren van sanitair en ander loodgieterswerk. Bijvoorbeeld het aansluiten van een vaatwasser of het aanleggen van een nieuwe kraan. Andere taken die hier bij horen zijn bijvoorbeeld het aanleggen of verlengen van waterleidingen.
  • Werkzaamheden aan het sanitair. Bijvoorbeeld het renoveren van een douche of bad. Hierbij kan de loodgieter de gehele installatie verzorgen. Denk bijvoorbeeld ook aan het vervangen van een toilet.

Een loodgieter kan dus veel werk voor je verrichten. Door jarenlange ervaring en de juiste kennis zorgen ze ervoor dat elke klus goed wordt afgerond.

Wat kost een goede loodgieter in Boechout?

Een goede loodgieter in Boechout kost gemiddeld tussen de €40,- en €70,-. Dit is afhankelijk van de ervaring van de loodgieter. Hierbij kom ook kosten zoals materiaalkosten en voorrijkosten bovenop. Vaak worden er geen voorrijkosten gerekend wanneer je een loodgieter in je eigen regio inhuurt.

Wat zijn de kosten voor bepaald loodgieterswerk?

Onderhoud aan sanitair en andere installaties kost gemiddeld €70,- tot €80,-. Het laten opsporen van een lekkage kost ook rond de €70,- tot €80,-. Het laten ontstoppen van een afvoer kost gemiddeld €85,- tot €95,-. Loodgieters kunnen ook bepaalde werkzaamheden aan het dak uitvoeren, dit ter preventie of als oplossing voor een lekkage. Dit kost ongeveer €130,- tot €150,-. Het ontstoppen van riolering kost tussen de €130,- tot €150,-. Deze werkzaamheden duren ongeveer een half uur tot twee uur. Afhankelijk van de grootte van de klus.

Er was voorheen een verlaagd btw-tarief op loodgieterswerk. Dit is helaas niet meer het geval. Je zal voor elke loodgieter die je inhuurt weer 21% btw op de werkzaamheden moeten betalen.

loodgieterswerk Boechout

Prijs loodgieter 2024

KlusGemiddelde prijs*
Verschillende soorten onderhoud€70,- tot €80,-
Het opsporen van een lekkage€70,- tot €80,-
Het ontstoppen van een afvoer€85,- tot €95,-
Oplossen van lekkages€130,- tot €150,-
Het ontstoppen van riolering€130,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en materiaalkosten.

Wat is de prijs van een loodgieter in Boechout per uur?

Je kan rekenen op een prijs van €40,- tot €70,- per uur voor een loodgieter in Boechout. Voor een beginnende loodgieter of klein bedrijf ligt dit tussen de €40,- en €55,-. Een ervaren loodgieter of groter bedrijf kost gemiddeld €55,- tot €70,-. Let op: er is een groot tekort aan loodgieters, de prijzen kunnen dus hoger uitvallen dan gedacht.


Uurtarief loodgieter 2024

€40,- tot €70,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van loodgieters in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €55,-

Beginnende loodgieter
Klein bedrijf

Hoog uurtarief
€55,- tot €70,-

Ervaren loodgieter
Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is de prijsopbouw van een loodgietersbedrijf?

De kosten van een loodgieterij worden doorgaans opgebouwd uit drie elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn ongeveer 60% van het gehele kostenplaatje. De kosten voor het materiaal zijn 35%. Voorrijkosten zijn 5%, maar dit wordt in veel gevallen niet berekend.

prijsopbouw loodgieter

Prijsvoorbeelden loodgieterswerk

Welke prijzen kan je verwachten bij verschillende loodgieter werkzaamheden? Hieronder geven we je enkele voorbeelden per specifieke klus.

Ontstoppen

Ontstoppingen zijn een veel voorkomende taak voor loodgieters. Als je dit niet op tijd doet is er de kans dat er vieze geuren ontstaan en je water niet meer weg kan spoelen. Het laten ontstoppen van een gootsteen kost gemiddeld €85,-. Voor een rioolafvoer moet je denken aan €130,-. Wil je een toilet laten ontstoppen? Reken dan op €85,-.

Installatiewerk

Bij installatiewerk moet je denken aan de installatie van sanitair, zoals toiletten of lavabo. Een loodgieter kan dit zorgvuldig voor je verzorgen. Het installeren van sanitair kost tussen de €150,- en €1.825,-. Deze prijs is afhankelijk van je wensen. Wil je een gietijzeren ligbad plaatsen? Dan moet je denken aan €1.825,-. Wil je enkel een kraan laten plaatsen? Dat kan al vanaf €150,-.

Lekkage

Het opsporen en verhelpen van lekkages is ook een belangrijke klus van elke loodgieter. Het is belangrijk dat je op tijd bent bij een lekkage, zo verminder je de kans op grote beschadiging. Een lekkage verhelpen is gemiddeld een half uur tot een uur werk.

Het opsporen van een lekkage kost gemiddeld €70,- tot €80,-. Bij het opsporen en verhelpen van lekkages in verwarmingsbuizen ben je ongeveer €75,- per uur kwijt. Bij het verhelpen van een lekkage in de badkamer en het vervangen van de douchebak moet je rekenen op een prijs van €300,-, dit is dan voor vier uur werk.

Op Vlaanderen.be kan je meer lezen over lekkages in waterleidingen en wanneer je actie moet ondernemen.

loodgieter in Boechout

Betrouwbare loodgieter in Boechout gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Een loodgieter huur je dus in voor onderhoud, reparaties en de installaties van waterleidingen, het riool of sanitaire installaties. Doe dit niet zelf, want er is een grote kans dat het dan misgaat. Door een loodgieter in te schakelen ben je altijd verzekerd van een professioneel en netjes resultaat. Op zoek naar een betrouwbare loodgieter in Boechout?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvang snel een aantal prijsopgaven van loodgieters in je regio. Het aanvragen is gratis en vrijblijvend, dit betekent dat je niks betaald voor de aanvraag en nergens aan vast zit. Je bepaalt zelf de juiste vakman voor de klus en vergelijkt op basis van ervaring en de kosten.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: loodgieter Boechout

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over de beste loodgieter in Boechout. Nieuwsgierig hoe een lekkage wordt opgespoord of wat je het beste kan doen bij verstoppingen. Lees dan de onderstaande vragen en antwoorden goed door!

Hoe wordt een lekkage opgespoord en verholpen?

Het opsporen van een lekkage wordt gedaan doormiddel van een lekdetectie. Er zijn verschillende manieren om een lekkage op te sporen. Zo heb je bijvoorbeeld de druktest, hierbij wordt er gewerkt met drukverschillen in de leidingen om eventuele problemen te vinden. Een vochtmeting wordt ook vaak ingezet, want lekkages en vocht gaan vaak hand in hand. Door een vochtmeter te gebruiken kan je vaak ook de oorzaak van de lekkage vinden

Maar hoe wordt het verholpen

Het verholpen van een lekkage wordt ook gedaan op verschillende manieren. Zo worden er soms nieuwe leidingen geïnstalleerd of worden gebreken aan de leidingen verholpen. Het is belangrijk dat je dit laat doen door een erkend loodgietersbedrijf.

Wat kan je het beste doen bij een verstopping?

Het verhelpen van een verstopping kan een flinke klus zijn. Er zijn een aantal dingen die je kan doen om een verstopping op te lossen. We raden je altijd aan om eerst zelf proberen de verstopping te verhelpen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een zuignap, ontstoppingsveer of kokend water.

Gebruik nooit chemische middelen. Dit maakt namelijk meer kapot dan het oplost. Als het gaat om een hardnekkige verstopping huur je het best een loodgieter in. Vergelijk gratis offertes en kom in contact met De 10 Beste loodgieters.

Kan je een premie krijgen voor werk aan het sanitair?

Je hebt wellicht recht op een premie voor het werken aan sanitaire installaties. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de woning minstens dertig jaar oud zijn of moet je ouder dan 65 jaar zijn. Kijk altijd of je recht hebt op een premie, want zo bespaar je flink op de kosten.

Hoe bespaar je op de kosten van een loodgieter?

Besparen op de kosten van een loodgieterij kan je op veel verschillende manieren doen:

  • Vind een loodgieter in de buurt, zo bespaar je op eventuele voorrijkosten. Dit kan je eenvoudig doen door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste. Je komt dan altijd in contact met een loodgieter.
  • Kijk of je recht hebt op een premie. Het is altijd verstandig te kijken of je hier recht op hebt, zo kan je veel besparen op de kosten.
  • Preventief onderhoud kan je veel geld besparen. Je huurt dan wel een loodgieter in, maar niet voor reparaties en lastig onderhoud. Hiermee bespaar je flink op de kosten die je anders zou betalen voor het oplossen van ernstige problematiek.