Vind de beste boekhouder in Boechout


Op zoek naar een boekhouder in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste boekhouders in Boechout

Op deze pagina vind je de beste boekhouders uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een boekhouder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste boekhouders in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis boekhouder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste boekhouders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis boekhouder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Boekhouder Boechout: vind de beste boekhouders

Een boekhouder is een onmisbaar onderdeel van elk bedrijf. Het is namelijk belangrijk om al je financiën op orde te hebben en een goede boekhouder kan je daarbij helpen. Hierboven vind je een lijst met de beste boekhouders in Boechout, hieronder krijg je wat meer informatie over de werkzaamheden, voordelen en kosten van boekhoudkantoren.

Boekhoudkantoor Boechout: belangrijkste informatie

 • Een boekhoudkantoor inschakelen biedt veel voordelen: je bespaart tijd en geld, voorkomt fouten en boetes, krijgt advies en ondersteuning en het biedt enkele fiscale voordelen.
 • Een boekhouder heeft een divers takenpakket: het bijhouden en onderhouden van financiële administratie, opstellen van financiële documenten, hulp met voldoen aan fiscale verplichtingen en het adviseren van bedrijven.
 • Wanneer je een boekhoudkantoor in Boechout kiest moet je letten op de ervaring, betrouwbaarheid, kosten en of er een persoonlijke klik is.
 • De kosten van boekhouders verschillen afhankelijk van de grootte van je bedrijf en hoe moeilijk je vraagstukken zijn. Gemiddeld kost het inschakelen van een boekhouder €500,- tot €3.000,- per jaar, het uurtarief van een boekhouder ligt tussen de €40,- en €60,-.
 • Besparen op de kosten van je boekhouding doe je door zelf je boekhouding al te verzorgen, te kiezen voor een boekhouder met een lager uurtarief, door duidelijke afspraken te maken en efficiënt samen te werken.


Waarom je boekhouding uitbesteden?

Door je boekhouding uit te besteden geniet je van een hoop voordelen. Een boekhouder is voor elk bedrijf, ongeacht de grootte en bedrijfsvorm, een fantastische aanwinst. Hieronder lees je meer over de verschillende voordelen.

Bespaar tijd en geld

Een van de belangrijkste redenen om je boekhouding uit te besteden is omdat het je tijd en geld kan besparen. Als ondernemer ben je waarschijnlijk al druk genoeg met je bedrijf en heb je weinig tijd om je bezig te houden met de boekhouding.

Door zelf niet te werken aan de boekhouding bespaar je bovendien ook geld, want alle tijd die je niet meer hoeft te steken in de boekhouding kan worden gebruikt voor je eigen bedrijfsvoering.

Voorkom fouten en boetes

Een ander voordeel van het uitbesteden van je boekhouding is dat je fouten en boetes kunt voorkomen. Als je zelf je boekhouding bijhoudt, loop je het risico op fouten en verkeerde berekeningen. Dit kan leiden tot boetes en financiële problemen.

Een professionele boekhouder kan deze fouten voorkomen en ervoor zorgen dat je financiële administratie nauwkeurig en up-to-date is.

Advies en ondersteuning

Een boekhouder kan je niet alleen helpen met je financiële administratie, maar ook advies en ondersteuning bieden bij het runnen van je bedrijf. Een goede boekhouder heeft veel ervaring en kan je helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen, zoals het aannemen van personeel, het investeren in nieuwe apparatuur of het uitbreiden van je bedrijf.

Bovendien kan een boekhouder je helpen bij het opstellen van een financieel plan en je adviseren over de beste manier om de financiën te beheren.

Fiscale voordelen

Een professionele boekhouder kan je ook helpen bij het identificeren van fiscale voordelen en aftrekposten waarvan je wellicht niet op de hoogte bent. Dit kan je geld besparen en je belastingaangifte vereenvoudigen.

boekhouder Boechout

Wat kan een boekhoudkantoor in Boechout voor je betekenen?

Boekhouders zijn verantwoordelijk voor verschillende financiële taken en verplichtingen.

In de eerste plaats houden zij zich bezig met het opstellen en bijhouden van financiële overzichten en boekhoudkundige documenten, zoals de balans, de resultatenrekening en de jaarrekening. Zij verwerken ook in- en verkoopfacturen, bankafschriften en loonadministratie.

Daarnaast helpen boekhouders bedrijven bij het voldoen aan fiscale verplichtingen, zoals het indienen van de btw-aangifte en de aangifte in de personenbelasting. Zij adviseren over de meest optimale belastingstrategie en werken samen met belastingadviseurs om ervoor te zorgen dat bedrijven fiscaal efficiënt werken.

Boekhouders zijn ook verantwoordelijk voor het opstellen van financiële prognoses en budgetten. Door inzicht te geven in de financiële situatie van een bedrijf kunnen zij helpen bij het maken van strategische beslissingen, zoals het aangaan van investeringen en het bepalen van prijzen.

Naast deze meer traditionele taken kunnen boekhouders ook een adviserende rol spelen. Zij kunnen bedrijven adviseren over hoe zij hun financiële processen kunnen verbeteren en helpen bij het opstellen van financiële strategieën om bedrijfsgroei te stimuleren.

Op onze pagina over de werkzaamheden van boekhouders lees je hier meer over.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een boekhouder in Boechout?

Als je op zoek bent naar een boekhouder in Boechout, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Ervaring: het is belangrijk om een boekhouder te kiezen die ervaring heeft met je specifieke vraagstukken. Daarbij speelt ook de ervaring van de boekhouder zelf een rol: een boekhouder met enkele jaren ervaring is vaak iets duurder, maar de expertise is het meer dan waard.
 • Betrouwbaarheid: je boekhouder heeft toegang tot je financiële gegevens. Het is daarom belangrijk om een boekhouder te kiezen die betrouwbaar is en die je kunt vertrouwen met je financiële gegevens.
 • Persoonlijke klik: je zal ook nauw samenwerken met de boekhouder. Het is daarom verstandig om te bekijken of er een persoonlijke klik tussen jou en de boekhouder is.
 • Kosten: de kosten van een boekhouder kunnen sterk variëren. Het is belangrijk om te weten wat de kosten zijn voordat je een boekhouder kiest. Zo voorkom je verrassingen achteraf.
 • Locatie: alhoewel veel boekhoudkantoren tegenwoordig ook op afstand helpen, zijn er toch enkele boekhouders die nog steeds graag op locatie komen. De afstand tussen jou en het boekhoudkantoor is dan belangrijk: hoe kleiner de afstand, hoe minder voorrijkosten.

Je vindt nog meer tips voor het vinden en kiezen van een boekhouder door op de link te klikken.

boekhoudkantoor Boechout

Wat kost een boekhouder in Boechout?

De prijzen voor het inhuren van een boekhouder variëren afhankelijk van de omvang van je bedrijf en de moeilijkheid van de opdracht. Vaak wordt er een jaarlijkse overeenkomst gesloten, waarbij je een vast bedrag betaalt voor regelmatige ondersteuning bij de verzorging van je boekhouding.

Maar hoeveel kost het eigenlijk om een boekhouder in te huren?

Voor particulieren ligt het tarief doorgaans rond de €500,- per jaar. De boekhouder houdt dan maandelijks een oogje in het zeil op jouw inkomsten en uitgaven, en voorziet je van persoonlijk advies. Als je een eenmanszaak hebt, moet je rekening houden met een bedrag van ongeveer €800,- per jaar. De boekhouder helpt je dan bij het registreren van facturen, de btw-aangifte en aangifte in de personenbelasting.

Voor een vennootschap kan de boekhouding ongeveer €3.000,- per jaar kosten. Hierbij wordt de volledige boekhouding en het fiscale dossier bijgehouden. Het opstellen van een jaarrekening wordt apart in rekening gebracht, met een kostprijs van €200,- per jaarrekening.

Boekhoudkantoor prijs 2023

Soort klusGemiddelde prijs*
Boekhouder voor particulieren€500,- per jaar
Boekhouding eenmanszaak€800,- per jaar
Boekhouder vennootschap€3.000,- per jaar
Jaarrekening€200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die variëren per kantoor.

Boekhoudkantoor uurtarief

Als je op zoek bent naar een boekhoudkantoor, is het goed om te weten dat de kosten hiervoor variëren tussen de €40,- en €60,- per uur. Het tarief dat je betaalt, hangt onder andere af van de ervaring van de boekhouder en de omvang van het boekhoudkantoor.

Als je kiest voor een beginnende boekhouder of een kleiner boekhoudkantoor, mag je rekenen op een uurtarief van €40,- tot €45,-. Dit kan een goede optie zijn als je een beperkt budget hebt of een relatief eenvoudige boekhouding hebt.

Wil je graag de expertise van een ervaren boekhouder of een groot boekhoudkantoor inschakelen? Houd dan rekening met een tarief van €50,- tot €60,- per uur. Dit kan een goede keuze zijn als je behoefte hebt aan uitgebreide ondersteuning bij bijvoorbeeld belastingaangiften, financiële analyses of jaarrekeningen.


Uurtarief boekhouder 2023

€40,- tot €60,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouder in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €45,-

Beginnende boekhouder
Klein boekhoudkantoor

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Ervaren boekhouder
Groot boekhoudkantoor

Start gratis offerteaanvraag!

Besparen op de kosten van een boekhoudkantoor? Zo doe je dat!

Het inhuren van een boekhouder kan een flinke kostenpost zijn voor je bedrijf. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te besparen op deze kosten. Hieronder geven we je een aantal tips:

 1. Houd zelf je boekhouding bij: door zelf je administratie bij te houden, kan je veel geld besparen op de kosten van een boekhouder. Er zijn verschillende online boekhoudprogramma’s beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw administratie bij te houden. Door dit al op orde te hebben is een boekhouder minder lang bezig.
 2. Kies voor een boekhouder met een lagere uurprijs: het uurtarief van een boekhouder kan aanzienlijk verschillen. Kies daarom voor een boekhouder met een lager uurtarief om kosten te besparen. Wel is het belangrijk om te controleren of deze boekhouder voldoende kennis en ervaring heeft.
 3. Maak duidelijke afspraken: maak vooraf duidelijke afspraken met je boekhouder over de werkzaamheden die hij of zij zal uitvoeren en de daarbij behorende kosten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kan je de kosten beter in de hand houden.
 4. Werk efficiënt samen met het boekhoudkantoor: als je efficiënt samenwerkt met jouw boekhouder, kan je tijd en geld besparen. Lever bijvoorbeeld op tijd alle benodigde documenten aan, beantwoord vragen snel en maak duidelijke afspraken over de communicatie.
 5. Vraag om een korting: veel boekhouders bieden korting aan op hun tarieven als je een langdurige samenwerking met hen aangaat. Vraag daarom altijd om een korting als je van plan bent om langer met het boekhoudkantoor samen te werken.

Door deze tips toe te passen kan je flink besparen op de kosten van je boekhouding. Zorg er wel altijd voor dat de kwaliteit van de dienstverlening niet in gevaar komt door het besparen op de kosten.

boekhouding Boechout

Boekhouder in Boechout nodig? De 10 Beste helpt je!

Een boekhouder helpt je dus met veel verschillende financiële vraagstukken en biedt vele voordelen. Zo ben je minder bezig met je boekhouding, waardoor je kan focussen op je eigen werkzaamheden. Daarbij voorkom je ook fouten en eventuele boetes. Een boekhouder in Boechout heb je snel gevonden via De 10 Beste.

Door gratis offertes aan te vragen kom je in contact met boekhouders in je regio. Het aanvragen van offertes via De 10 Beste is gratis en zonder verplichtingen.

Gratis boekhouder offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over boekhouders in Boechout

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over boekhouders in Boechout met een beknopt antwoord.

Moet ik als ondernemer verplicht een boekhouder inschakelen?

In principe ben je als ondernemer niet verplicht om een boekhouder in te schakelen. Wel moet je als ondernemer zelf je boekhouding bijhouden en jaarlijks een aangifte indienen bij de belastingdienst. Het kan echter wel verstandig zijn om een boekhouder in te schakelen, omdat deze je kan helpen om tijd en geld te besparen en je fiscale voordelen kan benutten.

Kan ik als particulier ook een boekhouder inschakelen?

Ja, als particulier kan je ook een boekhouder inschakelen. Bijvoorbeeld wanneer je hulp nodig hebt bij het invullen van je belastingaangifte, of wanneer je financieel advies nodig hebt.

Zijn de kosten voor een boekhouder aftrekbaar?

De kosten voor een boekhouder zijn aftrekbaar voor ondernemers. Een boekhouder inschakelen wordt gezien als een investering. Gezien het kosten zijn die gemaakt zijn voor je onderneming, zijn ze aftrekbaar. Let wel op dat dit alleen van toepassing is voor ondernemers.

Wanneer schakel je een boekhouder in voor belastingaangifte?

Je kan een boekhouder altijd inschakelen voor hulp met de belastingaangifte, het is echter niet altijd nodig. Veranderd er iets in je persoonlijke situatie qua financiën? Denk aan de aanschaf van een woning of een scheiding. Dan is het inschakelen van een boekhoudkantoor wel verstandig, zo worden er mogelijk aftrekposten voor je gevonden.

Boekhouder prijs per uur, maand of jaar?

De kosten die je gaat spenderen aan een boekhouder zijn geheel afhankelijk van hoe vaak je de hulp van de boekhouder nodig hebt en welke werkzaamheden er verricht moeten worden.

 • Een boekhouder kost gemiddeld €50,- per uur.
 • Een eenmanszaak of zzp’er spendeert gemiddeld €65,- per maand aan een boekhouder.
 • De gemiddelde jaarlijkse spendering aan een boekhoudkantoor ligt tussen de €500,- en €800,-.

Wat kost een boekhouder voor zzp’ers?

Het inschakelen van een boekhouder kost gemiddeld €50,- per uur. Het is afhankelijk van de werkzaamheden die je laat uitvoeren hoe hoog de totaalkost zal zijn. Gemiddeld spenderen zzp’ers €650,- per jaar aan een boekhouder.

Moet ik als ondernemer altijd een jaarrekening opstellen?

Ja, als ondernemer ben je in de meeste gevallen verplicht om een jaarrekening op te stellen en deze te deponeren bij de Nationale Bank van België. Deze rechtsvormen moeten een jaarrekening neerleggen:

 • Naamloze vennootschappen
 • Commanditaire vennootschap op aandelen
 • Besloten vennootschap
 • Coöperatieve vennootschappen
 • Europese economische samenwerkingsverbanden
 • Europese vennootschappen
 • Vennootschap onder firma.

Wat kost het opstellen van een jaarrekening?

Een jaarrekening laten opstellen begint vanaf €250,- voor een klein bedrijf. Hoe kleiner het bedrijf, hoe lager de prijs. Voor een mkb is de gemiddelde prijs vanaf €325,- en voor een groot bedrijf vanaf €400,-. Er is geen specifieke definitie van wat als klein, middelgroot of groot bedrijf wordt beschouwd.

OmschrijvingGemiddelde prijzen*
Jaarrekening voor een klein bedrijfVanaf €250,-
Jaarrekening voor mkbVanaf €325,-
Jaarrekening voor een groot bedrijfVanaf €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Kan een boekhouder mij helpen met het verkrijgen van subsidies of financiële steun?

Ja, een boekhouder kan je helpen bij het aanvragen van subsidies en financiële steun, bijvoorbeeld door het opstellen van de benodigde documenten en het adviseren over de mogelijkheden.