Vind de beste dakwerker in Boechout


Op zoek naar een dakwerker in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakwerkers in Boechout

Op deze pagina vind je de beste dakwerkers uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een dakwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakwerkers in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis dakwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste dakwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Dakwerker Boechout inschakelen

Via De 10 Beste kost het vinden van een dakwerker in Boechout geen moeite. Zo vind je hierboven een overzicht van de beste dakwerkers in je regio. Via de gratis offerteservice kom je makkelijk en snel in contact met tot wel vijf dakwerkers. Maar waar moet je op letten bij het vergelijken, en welke kosten kan je verwachten?

Op deze pagina lees je alles over het kiezen van de beste dakwerker. Je leest ook over de prijzen van dakwerkers, de prijzen van specifieke dakwerken en welke werkzaamheden het meest worden uitgevoerd. We sluiten af met enkele veelgestelde vragen over dakwerken.

Dakwerken Boechout: alles wat je moet weten

 • Bij het vergelijken van dakwerkers zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Zo moet je goed kijken naar de prijs, keurmerken, ervaring, de locatie van het bedrijf, recensies en of de offerte duidelijk is.
 • Het uurtarief van een dakwerker ligt gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kleinere dakwerken, zoals dakonderhoud, betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Voor grotere werken, zoals renovaties, is dit gemiddeld €40,- tot €45,- per uur.
 • In sommige gevallen wordt er een prijs per vierkante meter gegeven. Dit verschilt enorm per klus. Zo kost dakonderhoud gemiddeld €15,- per m², terwijl een renovatie gemiddeld €50,- per vierkante meter is.
 • Deze prijzen verschillen aan de hand van het soort dakwerken, het gebruikte materiaal, de ervaring van de dakwerker, de locatie van het bedrijf en of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief of premies.
 • Besparen op de kosten van dakwerken kun je doen door te kiezen voor een lokale dakwerker om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden. Daarbij kun je ook kijken of je gebruik kan maken van een kwantumkorting, of je zelf het één en ander kan voorbereiden en door gebruik te maken van premies of het verlaagde btw-tarief.
 • De meest uitgevoerde dakwerken in Boechout zijn dakrenovatie, dakherstelling en dakonderhoud. Dakrenovatie bestaat uit het vernieuwen van de dakbedekking. Dakherstelling is het repareren van beschadigingen en dakonderhoud is om de kwaliteit van het dak hoog te houden.


Tips voor het vergelijken van dakwerkers in Boechout

Het vinden van dakwerkers in Boechout is zo gedaan via De 10 Beste. Maar hoe ga je nu verder? Na de aanvraag ontvang je tot wel vijf aanvragen van dakwerkers in de buurt, hoe kies je nu voor de beste in je situatie? We helpen je graag. Met de onderstaande tips weet je precies hoe je dakwerkers met elkaar kunt vergelijken.

Let goed op de prijs

Voordat je akkoord gaat met een offerte moet je goed kijken naar de prijzen. Hier let je niet alleen op de totaalprijs, deze moet namelijk wel binnen je budget passen, maar ook naar de opbouw van de totaalkost en hoe deze prijs is berekend.

Kijk ook goed of de dakwerker een prijs per vierkante meter of uur hanteert, dit heeft namelijk een grote invloed op de totaalprijs. Het best heb je een prijs per m² bij grote klussen en een prijs per uur bij kleinere klussen.

Keurmerken en kwalificaties

We raden je ook altijd aan om te kijken of de dakwerker beschikt over één of meerdere keurmerken en kwalificaties. Vooral keurmerken vertellen iets over de kwaliteit van het werk van de dakwerker, evenals de werkwijze en klantvriendelijkheid.

Een voorbeeld van een keurmerk voor dakwerkers is het KOMO-keurmerk. Een dakwerker kan dit keurmerk krijgen als er wordt voldaan aan twee eisen: gebruik van hoge kwaliteit materialen en dat de werkzaamheden volgens de wet- en regelgeving worden uitgevoerd. Een ander voorbeeld is het VCA-certificaat, Dit certificaat kan worden behaald wanneer een dakwerker bewijst dat er kennis is over veilig werken.

Ervaring en specialisatie

Waar je ook op kan letten tijdens het kiezen en vergelijken van dakwerkers is ervaring en specialisatie. Alhoewel ervaring niet alles zegt, is het in veel gevallen toch fijn om te weten dat de dakwerker ervaring heeft met de dakwerken die je laat uitvoeren. Specialisatie is ook iets waar je op kan letten, al komt dit minder vaak voor: bijna alle dakwerkers zijn gespecialiseerd in alle dakwerken. Er zijn enkele uitzondering, zoals werken met verschillende materialen voor dakbedekking. Zo zijn er dakwerker met een specialisme in riet of zinken. Werken met dakkapellen kan ook een specialisme zijn.

De locatie van de dakwerker

Het best kies je een dakwerker in de buurt. Zo ben je er namelijk verzekerd van dat de dakwerker snel ter plaatse kan zijn mocht het gaan om een spoedklus. Een bijkomend voordeel van een lokale dakwerker is dat je bespaart op de totaalkost, de dakwerker hoeft namelijk minder voorrijkosten in rekening te brengen.

Aanbevelingen en recensies

Kijk ook goed of de dakwerkers aanbevelingen en recensies hebben. Zo kun je recensies vinden op De 10 Beste, maar er zijn ook andere online platformen waar mensen hun ervaring kunnen delen. De ervaringen van anderen zijn een uitstekende indicatie van de kwaliteit van de dakwerken.

Transparantie van de offerte

Het is uiteraard ook belangrijk dat je duidelijke offertes krijgt. Daarmee bedoelen we dat alles duidelijk is beschreven. Zo sta je niet voor verrassingen achteraf. Voor het vergelijken van offertes raden we de volgende stappen aan:

 • Kijk goed naar de prijs. Past dit binnen je budget? Hoe is de prijs omschreven? Staat er ook bij hoe de prijs is opgebouwd? Let ook op de bijkomende kosten, zoals afvalverwijdering kosten.
 • Lees de garantievoorwaarden goed door. Je kiest het best voor een dakwerker die garantie biedt op de dakwerken. Mocht er iets misgaan kan het dan worden opgelost.
 • Staat er ook een planning bij of een startdatum? Het is altijd goed om te weten of de dakwerker binnen je gewenste termijn kan beginnen.
 • Is alles duidelijk? Dan kun je de offertes van de dakwerkers vergelijken. Zijn er nog onduidelijkheden? Neem contact op met de dakwerker voor verduidelijking.

Meer tips voor het vergelijken van dakwerkers vind je op deze pagina.

dakwerker Boechout

Wat kost een dakwerker in Boechout?

Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker in Boechout ligt tussen de €35,- en €45,- per uur. Let wel op dat dit alleen gaat om het uurtarief, de kosten voor het materiaal en voorrijkosten zitten hier nog niet bij in.

Voor kleine dakwerken, zoals dakonderhoud of een kleine dakreparatie, betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Voor grote dakwerken, zoals een dakrenovatie of een nieuw dak, moet je denken aan €40,- tot €45,- per uur.

De prijs van de dakdekker zegt niets over de kwaliteit, dus het is nooit verstandig om alleen te vergelijken op basis van prijzen.


Uurtarief dakwerker 2023

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Dakwerken prijs per uur of per m2?

In sommige gevallen krijg je geen uurtarief, maar een vaste prijs per vierkante meter. Er zit vaak weinig verschil in de totaalkost, maar het kan toch verschillen. Bij kleine klussen raden we dan ook aan om liever te gaan voor een uurtarief. Bij grote klussen kies je liever voor een prijs per vierkante meter.

Het ligt er natuurlijk ook aan hoe de prijs is opgebouwd en of de prijs per vierkante meter inclusief materiaal, btw, arbeidskosten en voorrijkosten is. Dit is ook de reden waarom het zo belangrijk is om de offerte van de dakwerken zo goed mogelijk door te nemen.

Wat kosten dakwerken in Boechout per m2?

De prijzen voor dakwerken in Boechout per m2 kunnen enorm verschillen. Het ligt aan welke dakwerken je laat uitvoeren, welke prijs je kunt verwachten.

Dakonderhoud kost bijvoorbeeld gemiddeld €15,- per m². Een dak ontmossen heeft een prijs van gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter. Laat je het dak isoleren? Hou dan rekening met een prijs tussen de €13,- en €70,- per m².

Voor grotere klussen liggen de prijzen hoger. Een dakherstelling aan een schuin dak is gemiddeld €130,- tot €420,- per m². Bij een plat dak ligt de prijs tussen de €255,- en €285,- per m2. Laat je een dak renoveren? Denk dan aan gemiddeld €50,- per m².

Dakwerken prijs 2023

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dak ontmossen€15,- tot €30,-
Dakherstelling schuin dak€130,- tot €420,-
Dakherstelling plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakpannen vervangen€40,- tot €90,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van dakwerken in Boechout, inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakwerken?

De prijs van dakwerken kan verschillen door diverse factoren, zoals:

 • Het soort dakwerken: een kleine klus, zoals een inspectie of onderhoud, is over het algemeen goedkoper dan een grote klus zoals een dakrenovatie. Een onderhoud kost gemiddeld €15,- per m², terwijl een dakrenovatie €50,- per m² kost.
 • Het materiaal: het materiaal van de dakbedekking speelt ook een grote rol. Elke soort dakbedekking heeft eigen voordelen, maar ook prijzen. Koperen dakbedekking is bijvoorbeeld €130,- per vierkante meter, maar gaat ook 100 jaar mee. Dakpannen zijn een stuk goedkoper, met €60,- per m². Deze gaan gemiddeld slechts 50 jaar mee.
 • De ervaring van de dakwerker: een meer ervaren dakwerker vraagt gemiddeld een hoger uurtarief. Dit vertaalt zich vaak wel weer in efficiëntie, waardoor de dakwerker minder lang bezig is met eenzelfde soort klus als een beginnende dakwerker.
 • De locatie van de dakwerker: de locatie speelt een rol vanwege de voorrijkosten. Het best kies je een dakwerker in je eigen regio, zo hou je de totaalkost lager.
 • Verlaagd btw-tarief: bij bepaalde dakwerken kun je een verlaagd btw-tarief verwachten. Zoals het renoveren van een dak. Het gaat dan om een btw-tarief van 6%, dit is alleen mogelijk voor privé-woningen die ouder zijn dan tien jaar.
 • Premies en regelingen: er zijn ook verschillende premies en regelingen die je eigen investering in dakwerken kunnen verlagen. Zo heb je de Mijn VerbouwPremie, waar je een premie ontvangt voor bepaalde dakwerken zoals dakrenovatie. Je hebt ook de EPC-labelpremie, een initiatief om woningen met slechte energieprestatie te verbeteren. Dakisolatie valt hier bijvoorbeeld onder.

Prijsopbouw van dakwerken

De prijs van dakwerken is opgebouwd uit drie onderdelen. Dit zijn kosten voor arbeid, materiaal en overige kosten. De overige kosten bestaan voornamelijk uit voorrijkosten, maar kan ook bestaan uit afval verwijderingskosten.

De arbeidskosten zijn 60% van de totaalkost. De materiaalkosten bestaan voor 35% uit de totale prijs. De overige kosten zijn gemiddeld 5% van het geheel.

prijsopbouw dakdekker

Besparen op de prijzen van een dakwerker

Het best houden we de kosten zo laag mogelijk. Ook bij het inschakelen van een dakwerker is dit mogelijk. Met de volgende tips kun je flink besparen op de prijs van dakwerken:

 • Kies voor een lokale dakwerker: door een dakwerker in je eigen regio te kiezen hou je de totaalkost lager. Dit komt doordat de dakwerker dan van minder ver moet komen, waardoor er minder voorrijkosten worden gemaakt.
 • Maak gebruik van kwantumkorting: veel dakwerkers bieden een mooie kwantumkorting aan wanneer het bedrijf wordt ingeschakeld voor het uitvoeren van meerdere projecten. Moet er meer gebeuren aan het dak? Kies er dan voor om het in één keer te laten uitvoeren. Je kunt ook de buren vragen of ze een dakwerker nodig hebben.
 • Begin zelf met de voorbereiding: mocht je toegang hebben tot het dak kun je zelf bezig gaan met de voorbereiding op de dakwerken. Zorg er wel altijd voor dat dit op een veilige manier gedaan kan worden. Een voorbeeld van voorbereiding is het verwijderen van oud dakleer.
 • Maak slimme keuzes: soms zijn er alternatieven op je gewenste dakwerken die goedkoper zijn. Laat je het dakleer vervangen, kun je ook overwegen om een overzetdak te plaatsen. Daarbij kun je ook kijken naar de toekomst: de investering in dakisolatie of een duurzame vorm van dakbedekking zorgt nu voor een hogere totaalkost, maar zal je flink doen besparen op de lange termijn.
 • Verlaagd btw-tarief of premies: als laatste kan je ook kijken of je recht hebt op het verlaagde btw-tarief en premies. Premies zoals de Mijn VerbouwPremie en de Totaalrenovatiebonus of het verlaagde btw-tarief van 6% kunnen zorgen voor een mooie besparing.

dakwerken Boechout

Dakwerken Boechout: welke worden het meest uitgevoerd?

Er zijn veel verschillende soorten dakwerken. Zo heb je dakonderhoud, dakherstelling en dakrenovatie. Maar daarin heb je ook nog losse klussen, zoals dakinspectie, dakreiniging, dakisolatie, dakgoten plaatsen, dakbedekking vervangen of het ontmossen van daken.

De meest uitgevoerde dakwerken in Boechout zijn dakrenovatie, dakherstelling en dakonderhoud. Hieronder lees je meer over deze werkzaamheden en welke prijzen je kunt verwachten.

Dakrenovatie

Bij een dakrenovatie wordt er nieuwe dakbedekking op het dak geplaatst. Het vervangen van dakbedekking is één van de meest uitgevoerde klussen door dakwerkers. Dakbedekking vervangen is nodig wanneer de kwaliteit van de dakbedekking achteruit is gegaan, bijvoorbeeld door onverwachte schade of wanneer de maximale levensduur is bereikt.

Hoe dakbedekking wordt vervangen is afhankelijk van het type dakbedekking, er zijn namelijk veel soorten dakbedekking. Bij platte daken heb je bijvoorbeeld de keuze tussen bitumen, EPDM, pvc of groendak. Bij een hellend dak kun je kiezen tussen dakpannen, leien, aluminium, zink, riet of koper.

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijs per vierkante meter en de gemiddelde levensduur per soort dakbedekking.

Kosten dakbedekking 2023

Soort dakbedekkingPrijs per m²*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-20 jaar
EPDM€45,-40 jaar
Pvc€55,-40 jaar
Groendak**€55,-60 jaar
Hellend dak
Dakpannen€60,-50 jaar
Leien€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zink€80,-125 jaar
Riet€90,-45 jaar
Koper€130,-100 jaar

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten en btw.
**Exclusief de onderlaag, zoals bitumen of EPDM.

Dakherstelling

Bij schade aan het dak schakel je een dakwerker in voor dakherstelling. Er kunnen veel vormen van beschadigingen zijn die elk hun eigen plan van aanpak hebben. Een veelvoorkomend probleem is daklekkage, waarbij water het huis binnendringt. Beschadigde dakpannen komen ook vaak voor, soms gaat dit hand in hand met daklekkage.

Dakherstelling is belangrijk omdat je ervoor zorgt dat de problemen niet erger worden en ervoor zorgt dat de kwaliteit van het dak hoog blijft. Als je niet op tijd een dak laat repareren is er een kans op grote schade waarbij het hele dak moet worden gerenoveerd.

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen voor reparatie aan platte en schuine daken.

Prijzen dakherstelling 2023

Soort dakherstellingGemiddelde prijzen per vierkante meter*
Dakreparatie plat dak
Bitumen€260,- tot €285,-
EPDM€255,- tot €280,-
Dakherstelling hellend dak
Dakpannen€130,- tot €210,-
Leien dak€320,- tot €420,-
Overzetdak laten plaatsen€50,- tot €60,-**

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, de exacte kosten kunnen afwijken.
**Dit gaat om een gemiddelde prijs per uur.

Dakonderhoud

Het onderhouden van je dak is belangrijk om de kwaliteit van het dak hoog te houden. Door regelmatig onderhoud verhoog je de levensduur van de dakbedekking en kan je beschadigingen voorkomen. De werkzaamheden bij dakonderhoud variëren van dakinspectie tot dakreiniging en het schoonmaken van dakgoten.

Wanneer dakonderhoud precies nodig is, is lastig te zeggen. Het best schakel je minstens elke twee jaar een dakwerker in voor een dakinspectie. Dan wordt er gekeken wat er precies moet gebeuren, of juist wat niet.

Prijs dakonderhoud 2023

WerkzaamhedenGemiddelde prijs*
Onderhoud dak + schoonmaken dakpannen€15,- tot €20,- per m²
Dak ontmossen€15,- tot €30,-
Aanbrengen coating€15,- per m²
Vervangen losse dakpannen€30,- per m²
Dakgoot en hemelwaterafvoer schoonmaken€5,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De exacte prijzen variëren per dakwerker.

dakwerker in Boechout

Dakwerker in Boechout nodig? De 10 Beste helpt je!

Heb je een dakwerker in Boechout nodig voor dakwerken? Geen probleem, via De 10 Beste kom je snel en eenvoudig in contact met de beste dakwerkers in de regio. Geef aan wat er moet gebeuren via de offerteservice, wij zorgen ervoor dat je tot wel vijf offertes van dakwerkers ontvangt. Het aanvragen van offertes is zonder verplichtingen en bovendien gratis.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerken in Boechout

Hierboven heb je al veel kunnen lezen over dakwerkers en dakwerken. Toch zijn er enkele vragen die vaak worden gesteld. We geven je graag de meest complete informatie, hieronder vind je de meest gestelde vragen over dakwerken in Boechout met antwoord.

Is er een verlaagd btw-tarief voor dakwerken?

Voor veel dakwerken kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%. Bijvoorbeeld voor een dakrenovatie. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je eigenaar zijn van de woning, en er ook in wonen. De woning moet ook ouder dan 10 jaar zijn.

Zijn er premies of regelingen voor dakwerken?

Ja, er zijn verschillende premies en regelingen voor dakwerken.

Zo heb je de Mijn VerbouwPremie. Dit is een premie van de Vlaamse overheid voor bepaalde renovatiewerken. Verstevigen van de dakstructuur of het vernieuwen van de dakbedekking vallen onder deze premie. Je hebt ook de huur- en isolatiepremie. Deze premie is beschikbaar voor huurders en verhuurders met slecht geïsoleerde huurwoningen.

De EPC-labelpremie kan worden aangevraagd wanneer je van plan bent om het energielabel van je huis te verhogen. Dit kun je onder andere doen met duurzame dakbedekking en dakisolatie. Wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, heb je misschien ook recht op de Totaalrenovatiebonus.

Wanneer moet dakbedekking worden vervangen?

Dakbedekking moet worden vervangen wanneer het verouderd of flink beschadigd is. Kijk eerst of een dakherstelling niet voldoende is. In sommige gevallen is slechts een gedeelte van de dakbedekking verouderd, dan kun je ook een gedeelte laten vernieuwen.

Wat te doen bij een daklekkage?

Bij een daklekkage moet je meteen een dakwerker inschakelen. Een daklekkage begint vaak klein, maar kan wanneer het niet op tijd wordt verholpen oplopen tot een groot probleem. We raden je aan om foto’s te maken van de schade en de lekkage, dit helpt je vaak met je verzekeringsclaim.

Hoelang duren dakwerken gemiddeld?

De tijd dat een dakwerker bezig is, ligt aan de dakwerken die worden uitgevoerd. Dakbedekking vervangen kan een dag tot enkele dagen duren. Een dakreiniging is vaak binnen een paar uur klaar.

Wat is het verschil tussen een plat en een hellend dak?

Een plat dak heeft vaak minder onderhoud nodig, maar is wel gevoeliger voor daklekkage. Voor een dakwerker is werken op een plat dak eenvoudiger, hierdoor liggen de kosten gemiddeld ook lager voor werkzaamheden op een plat dak. De dakbedekking op een schuin dak gaat gemiddeld langer mee, hierdoor zijn er gemiddeld ook minder reparaties nodig.