Vind de beste dakwerker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een dakwerker?

Een dakwerker rekent zijn prijzen vaak per uur of vierkante meter. Per uur kan je rekenen op een prijs van €35,- tot €45,-. Per vierkante meter is het geheel afhankelijk van het type klus dat wordt uitgevoerd.

Hoeveel kosten verschillende dakwerken?

Het laten onderhouden van het dak kost bijvoorbeeld €15,- per vierkante meter. Dit gaat bijvoorbeeld om dakinspectie of dakreiniging. Een reparatie aan een plat dak kost €255,- tot €285,- per vierkante meter, bij een schuin dak kan dit oplopen van €130,- tot €420,-.

Dakrenovatie begint vanaf €50,- per vierkante meter. Laat je de hele dakconstructie aanpassen? Dan ben je uiteraard meer kwijt. Het laten vervangen van dakbedekking begint al bij €45,- per m² en kan oplopen tot €150,- bij duurde materialen. Het dak isoleren kost ongeveer €13,- tot €70,- per m². Als laatst is er het plaatsen van een dakkapel. Dit kost ongeveer €3.000,- tot €3.750.

Dit zijn slechts een aantal van de werkzaamheden van dakwerkers. Neem contact op met een dakwerker in de buurt om geadviseerd te worden over alle mogelijke klussen. In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals teruglezen. Liever een specifiekere indicatie? Vergelijk gratis offertes!

kosten dakwerker

Kosten dakwerker 2021

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dakreparatie schuin dak€130,- tot €420,-
Dakreparatie plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, deze kunnen afwijken van de realiteit. Ontvang gratis offertes en ontdek de exacte prijs voor een dakwerker.

Wat is de prijs van een dakwerker per uur?

Een dakwerker kost tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor een kleine dakwerken, zoals onderhoud, betaal je gemiddeld €35,- tot €40,-. Voor grotere dakwerken zoals renovaties kan je rekenen op een prijs van €40,- tot €45,-.

Dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Het uurtarief van de dakwerker zegt niks over de kwaliteit van het geleverde werk. Daarnaast kan een beginnende dakwerker lagere prijzen rekenen, terwijl een zeer ervaren dakwerker soms iets meer vraagt.


Uurtarief dakwerker 2021

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Prijs per uur of per m2 voor dakwerken?

Zoals eerder vermeld kan je een uurtarief of prijs per m² verwachten. Uiteindelijk heeft het weinig verschil: de dakwerker zorgt er namelijk voor dat de prijs per vierkante meter vrijwel gelijk staat aan een uurtarief. In enkele gevallen heeft het wel een effect op de prijs.

Bij een kleine hoeveelheid aan vierkante meter zou je wellicht beter kunnen gaan voor een prijs per vierkante meter. Bij een grote klus kan je beter kiezen voor een uurtarief.

In de meeste gevallen krijg je tegenwoordig een uitgebreide indicatie die de kosten van de dakwerken tot in detail uitleggen. Op deze manier heb je een goede indicatie van waar de kosten heen gaan.

Hoe is de prijs van dakwerken opgebouwd?

De prijs van dakwerken bestaan uit drie onderdelen. Deze onderdelen zijn arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten.

  • De overige kosten, zoals contractkosten of voorrijkosten, zijn 5% van de totaalprijs.
  • De materiaalkosten zijn gemiddeld 35% van het geheel.
  • De prijs van de dakwerker, dus de arbeidskosten, zijn ongeveer 60% van de totale prijs

prijsopbouw dakdekker

Wat kost een nieuw dak?

Wanneer je dak aan vervanging toe is moet je een nieuw dak laten plaatsen. De kosten hiervan zijn ontzettend verschillend, het is afhankelijk van het soort dak, maar ook wat je wilt laten uitvoeren.

Het laten verwijderen van de oude dakbedekking en het leggen van nieuwe dakbedekking op een plat dak kost €30,- tot €80,- per vierkante meter. Bij een hellend dak is dit €20,- tot €130,- per vierkante meter. Het laten plaatsen van nieuwe dakisolatie kost €13,- tot €70,-.

Het laten vernieuwen van het dakbeschot kost gemiddeld €90,- tot €150,- per m². Een overzetdak laten plaatsen is €60,- tot €90,-. Let op dat dit alleen mogelijk is voor hellende daken.

dakwerker prijs

Kosten nieuw dak 2021

WerkzaamhedenPrijs per vierkante meter*
Verwijderen oude dakbedekking + leggen nieuwe dakbedekking op plat dak€30,- tot €80,-
Verwijderen oude dakbedekking + leggen nieuwe dakbedekking op hellend dak€20,- tot €130,-
Nieuwe dakisolatie€13,- tot €70,-.
Vernieuwen dakbeschot€90,- tot €150,-
Overzetdak plaatsen€60,- tot €90,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Je kan het best gratis offertes aanvragen, dan kom je gauw achter de exacte kosten.

Wat kost dakbedekking?

De prijs van dakbedekking verschilt per type dak. Bij een plat dak kan je bijvoorbeeld kiezen uit bitumen, EPDM of pvc. Bij een hellend dak kan je bijvoorbeeld kiezen uit betondakpannen of metaal. Bij beide soorten dak is groendak mogelijk.

Voor een plat dak betaal je ongeveer €45,- tot €55,- per soort dakbedekking. Het is uiteindelijk afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen.

Wat zijn de kosten voor een hellend dak?

Dakbedekking op een hellend dak is vaak iets duurder. Voor een schuin dak moet je rekenen op een gemiddelde van €40,- tot €130,- per vierkante meter.


Besparen op de prijs van een dakwerker?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!
Gratis offertes vergelijken


Besparen op de prijzen van een dakwerker: zo doe je dat!

Hieronder geven we je een aantal tips om te besparen op de prijs van dakwerken.

Als eerste raden we je altijd aan om een dakwerker in de buurt te kiezen. Zo bespaar je op voorrijkosten! Je zou zelf ook eventuele voorbereidende taken kunnen uitvoeren, zoals ruimte vrijmaken. Je kan ook aanbieden om alles op te ruimen. Als laatst zou je gratis offertes kunnen vergelijk op De 10 Beste: zo bespaar je tot wel 40% op de kosten!

Zijn er premies voor dakwerken?

In sommige gevallen heb je recht op premies voor dakwerken. Kijk altijd bij de verschillende instanties of het mogelijk is om een gedeelte van de kosten te laten vergoeden. Laat je dakisolatie plaatsen? Dan heb je misschien ook recht op het verlaagde btw-tarief.

Bekijk de volgende websites voor alle voorwaarden en premies:

prijzen dakwerker

Dakwerker nodig? Vergelijk gratis offertes!

Op zoek naar een dakwerker in de regio? Goed plan! Een dakwerker helpt je bij dakonderhoud, dakreparatie of dakrenovatie. Laat je dak regelmatig inspecteren en onderhouden, zo kan je een hoop problemen voorkomen. Dakwerker gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Probeer het eens uit! Je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste dakwerker bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met dakwerkers bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig