Vind de beste dakwerker in Hemiksem


Op zoek naar een dakwerker in Hemiksem? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakwerkers in Hemiksem

Op deze pagina vind je de beste dakwerkers uit Hemiksem op rij. Vind snel en gemakkelijk een dakwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakwerkers in Hemiksem te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis dakwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste dakwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Dakwerker Hemiksem: alles wat je moet weten

Een dakwerker is een vakman die op en aan daken werkt. Hierbij hoort onder andere het herstellen, renoveren en inspecteren van daken. Een veelvoorkomende klus is het reinigen van daken, denk aan de dakpannen of het ontmossen van een dak. Een dakwerker in Hemiksem heeft een gemiddelde uurtarief van €35,- tot €45,-.

Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden van een dakwerker, inclusief de gemiddelde kosten voor verschillende klussen. Ook vind je meer informatie over het uurtarief van dakwerkers, vind je enkele prijsvoorbeelden en veelgestelde vragen. We sluiten af met enkele tips om de zoektocht naar de beste dakwerker succesvol af te ronden.

Dakwerken Hemiksem: belangrijkste informatie

 • Een dakwerker houdt zich onder andere bezig met dakherstelling, dakrenovatie, inspecties, reiniging en het plaatsen van dakbedekking. Daarbij kan je een dakwerker ook inschakelen voor het ontmossen van daken, plaatsen van een dakkapel of het plaatsen van dakgoten.
 • De prijs voor dakwerken in Hemiksem kan enorm verschillen. Een dakonderhoud is gemiddeld slechts €15,- per m², maar een dakherstelling kan meer dan €100,- per m² kosten.
 • Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker ligt tussen de €35,- en €45,-.
 • Het kiezen voor de beste dakwerker doe je op basis van de prijs, locatie, recensies en garantievoorwaarden van de dakwerker.


Wat doet een dakwerker?

Een dakwerker houdt zich bezig met alle soorten dakwerken. Denk hierbij aan het schoonmaken van daken, het herstellen van beschadigingen of het plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Wat zijn de werkzaamheden van een dakwerker?

 • Dakherstelling verrichten zoals het herstellen van beschadigingen.
 • Dakrenovaties voor het vernieuwen van daken en dakbedekking.
 • Inspecteren van daken om te kijken of er beschadigingen of zwakke plekken zijn.
 • Dakreiniging voor het schoonmaken van daken, bijvoorbeeld dakpannen reinigen. Denk hierbij ook aan het ontmossen van daken.
 • Dakisolatie door isolatiemateriaal aan te brengen.
 • Dakgoten plaatsen, vervangen of herstellen.
 • Bouwen en installeren van een nieuw dakkapel.
 • Plaatsen van dakbedekking met dakleer, dakpannen of dakleien.

Een dakwerker kan dus worden ingeschakeld voor veel verschillende taken. Over het algemeen worden deze geplaatst in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparatie en dakreiniging. Omdat werkzaamheden op een dak gevaarlijk en lastig kunnen zijn is het altijd verstandig om een dakwerker in te schakelen. Dan ben je verzekerd dat je een professioneel resultaat krijgt en hoef je jezelf niet in gevaar te brengen door te werken op het dak.

dakwerker Hemiksem

Wat kost een dakwerker in Hemiksem?

De prijzen van een dakwerker verschillen per bedrijf en klus. Daarnaast rekenen sommige dakwerkers hun prijzen per uur en anderen per m². Een dakwerker kost tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kleine dakwerken zijn de kosten dan €35,- tot €45,- en voor groter dakwerk betaal je gemiddeld €40,- tot €45,- per uur.

Hoeveel betaal ik per m²?

De kosten per m² zijn afhankelijk van het soort klus. Dakonderhoud kost bijvoorbeeld €15,- per m², hierbij wordt het dak grondig gereinigd en geïnspecteerd. Voor een dakreparatie betaal je €130,- tot €420,- per m² afhankelijk van de beschadiging. Een dakrenovatie kost ongeveer €50,- per m². Dakisolatie kost ongeveer €13,- tot €70,- per m², dit is dan inclusief btw en de montage.

De kosten hiervan kunnen dus verschillen per bedrijf en het materiaal dat gebruikt moet worden. Ook de ervaring van de dakwerkers en de regio waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden hebben invloed op de prijzen van dakwerken.

Voor een handig overzicht van de prijzen van verschillende dakwerken kan je de onderstaande tabel raadplegen. Ben je benieuwd hoeveel dakwerken je precies gaan kosten? Ontvang gratis offertes en kom in contact met de juiste dakwerker in Hemiksem voor de klus.

dakwerken Hemiksem

Prijs dakwerken Hemiksem in 2023

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dak ontmossen€15,- tot €30,-
Dakherstelling schuin dak€130,- tot €420,-
Dakherstelling plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakpannen vervangen€40,- tot €90,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van dakwerken in Hemiksem, inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

Wat is het uurloon van een dakwerker in Hemiksem?

De prijs van een dakwerker in Hemiksem ligt tussen de €35,- en €45,-. Voor kleine dakwerken zoals onderhoud betaal je rond de €35,- tot €40,-. Voor dakrenovaties betaal je tussen de €40,- en €45,-. Let wel op dat dit deze uurtarieven van dakwerkers zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen en dus kunnen verschillen.


Uurtarief dakwerker 2023

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw van dakwerken

De arbeidskosten, dus de prijzen van de dakwerker, zijn 60% van de totaalprijs. De materiaalkosten zijn 35% en de overige kosten zijn 5% van het geheel.

prijsopbouw dakdekker

Prijzen van dakwerken: de voorbeelden

Hieronder geven we voorbeelden van de prijzen van enkele dakwerken. Deze kosten zijn gebaseerd op de prijzen uit de bovenstaande prijstabel en de gemiddelde uitgevoerde klus.

Wat kost een dakherstelling aan een plat dak?

De meest voorkomende soort dakbedekking op platte daken is bitumen. Een reparatie aan zwakke dakbedekking kost dan tussen de €255,- en €285,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte aan beschadigde of zwakke dakbedekking is 7 m². De kosten voor een dakreparatie aan een plat dak zijn dan gemiddeld €1.785,- tot €1.995,-:

Dakherstelling plat dak met bitumen dakbedekking

Gemiddelde prijs per m²: €255,- tot €285,-

Totaalprijs voor 7 m² zwakke dakbedekking (gemiddelde oppervlakte beschadiging aan dak): €1.785,- tot €1.995,-

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie kost gemiddeld vanaf €50,- tot €175,- per vierkante meter voor zowel hellende als platte daken. Het gemiddelde dak in Vlaanderen is 50 vierkante meter. De kosten van een dakrenovatie voor een hellend dak zijn dan gemiddeld €2.500,- tot €6.000,-:

Dakrenovatie hellend of plat dak

Gemiddelde prijs per m²: €50,- tot €175,-

Totaalprijs voor 50 m² (gemiddelde oppervlakte Vlaams dak): €2.500,- tot €8.750,-

Wat kost het ontmossen van een dak?

De gemiddelde kosten voor het ontmossen van daken is €10,- tot €30,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte van mos op daken is 10 vierkante meter. De prijs voor het ontmossen van een dak zijn dan €100,- tot €300,-:

Dak ontmossen

Gemiddelde prijs per m²: €10,- tot €30,-

Totaalprijs voor 10 m² (gemiddelde oppervlakte mos op dak): €100,- tot €300,-

Hoe kies je voor de beste dakwerker

Een dakwerker vinden is geen moeite via de offerteservice van De 10 Beste, maar hoe kies je nu voor de beste dakwerker? Met de onderstaande tips wordt de keuze een stuk makkelijker:

 • We raden je als eerst aan om te kijken naar de prijzen. Het best kies je voor de dakwerker met het beste aanbod, maar er zijn nog meer factoren die je mee moet nemen in je keuze.
 • Wat is de locatie van de dakwerker? Het best kies je voor een dakwerker in je eigen regio. Niet alleen is dit vaak goedkoper, maar je kan ook sneller worden geholpen.
 • Kijk ook eens naar recensies en ervaringen van de dakwerker. Zo vind je op De 10 Beste een overzicht van alle dakwerkers, daar staan soms ook recensies bij.
 • De garantievoorwaarden zijn ook een belangrijk punt. Je wil natuurlijk de dakwerker met het beste aanbod, maar de garantie moet ook goed geregeld zijn. Kijk dus goed, of vraag naar, de garanrtievoorwaarden van de dakwerker.

dakwerker in Hemiksem

Besparen op een dakwerker in Hemiksem? Vergelijk gratis offertes!

Een dakwerker in Hemiksem kan je helpen met alle soorten dakwerken, denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakreparaties en dakrenovaties. Het is verstandig om je dak regelmatig te inspecteren, zo kan je een hoop problematiek vermijden.

Het aanvragen van offertes via De 10 Beste is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je ontvangt meerdere offertes van dakwerkers in je eigen regio en kan op deze manier tot wel 40% besparen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerken in Hemiksem

Benieuwd welke soorten dakbedekking er zijn? Nieuwsgierig hoe je kan besparen op dakwerken? Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over dakwerken in Hemiksem.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte en hellende daken.

Bij een plat dak heb je bijvoorbeeld de keuze tussen bitumen, dit kost gemiddeld €45,- per m² of EPDM, dit kost ook €45,- per m². Daarnaast kan je ook kiezen voor pvc of groendak, dit kost je bijvoorbeeld €55,- per m².

Bij een hellend dak heb je meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, dit kost je ongeveer €60,- per m². Je kan ook gaan voor leien dakbedekking, dit kost €70,- per m². Aluminium dakbedekking, €75,- per m², en zink, €80,- per m², kan ook worden geplaatst op een hellend dak. Als laatst zou je ook kunnen kiezen voor riet, €90,- per m², of koper, €130,- per m².

Elk soort dakbedekking heeft een andere uitstraling en levensduur. Informeer je daarom goed naar de mogelijkheden.

Zijn er premies voor dakwerken?

In sommige gevallen is het mogelijk om een premie te krijgen voor dakwerken. De meest voorkomende is de overkoepelende renovatiepremie.

Deze premie kan je aanvragen bij dakwerken zoals het vernieuwen van dakbedekking of dakstructuur. Met de premie kan je ongeveer 20% tot 30% van je investering terug krijgen. Dit is afhankelijk van je inkomen. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de premie, je moet bijvoorbeeld minimaal €2.500,- investeren in dakwerken.

Wanneer schakel je een dakwerker in?

Wij raden aan om twee keer per jaar het dak goed te inspecteren. Je kan dit zelf doen, maar ook een dakwerker inschakelen. Tijdens het inspecteren kan je kijken of je een dakwerker moet inschakelen voor dakherstellingen, renovaties of reiniging.

Is het dak flink beschadigd? Dan zal je misschien een dakwerker moeten inhuren voor dakreparaties of dakrenovaties. Bij een vervuild dak, bijvoorbeeld door mos of andere aanslag, zal je moeten gaan voor een grondige dakreiniging.

Je zou uiteraard ook altijd een dakwerker kunnen inschakelen om het dak te vernieuwen of om nieuwe dakbedekking te plaatsen.

Hoe kan je besparen op een dakwerker?

Wist je dat je makkelijk kan besparen op dakwerken? Kies bijvoorbeeld voor een dakdekker in je eigen regio, zo bespaar je op de voorrijkosten. Je zou het dak kunnen renoveren samen met de buren, dan kan je wellicht een kwantumkorting regelen.

Je kan bijvoorbeeld zelf een gedeelte van de werkzaamheden kunnen uitvoeren, dan is de dakwerker minder lang bezig met de werkzaamheden.

Als laatste zou je kunnen kijken of je in aanmerking komt op een verlaagd btw-tarief op dakwerken. Dit verlaagde btw-tarief is mogelijk wanneer je het dak laat renoveren. Dan betaal je slechts 6% btw. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, het huis moet bijvoorbeeld ouder dan tien jaar zijn.