Dak laten herstellen?

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Dakherstelling

Heb je een beschadiging aan je dak? Dan is het tijd voor een dakherstelling. Het is ontzettend belangrijk om direct een reparatie in te plannen wanneer er schade is ondervonden aan het dak. Een kleine beschadiging kan namelijk uitlopen tot een ernstig probleem. Op zoek naar een dakwerker?

Start gratis offerteaanvraag!

De aanvraag voor een offerte is geheel gratis én vrijblijvend. De aanvraag kost je dus niks en je zit ook nog eens nergens aan vast.

Op deze pagina lees je over dakherstellingen, wat het kost, hoe een plat of hellend dak wordt gerepareerd en wat er moet gebeuren bij een daklekkage.Wat wordt er verstaan onder een dakherstelling?

Bij schade aan het dak is het tijd voor een dakherstelling, dit wordt soms ook een dapreparatie genoemd. Bij een dakherstelling moet je denken aan een daklekkage dat wordt verholpen, dakpannen die worden hersteld of beschadigd dakleer dat wordt gerepareerd.

Wanneer laat je een dak herstellen?

 • Wanneer je vermoed dat je last hebt van een daklekkage.
 • Bij een verstopte dakgoot.
 • Wanneer de dakpannen beschadigd zijn of je een aantal dakpannen mist.
 • Wanneer het dakleer schade heeft ondervonden.

Een dakherstelling is ontzettend belangrijk, je voorkomt namelijk grotere schade. Vaak lijkt een beschadiging onschuldig, maar loopt het uit tot een groter probleem. Bij een flinke beschadiging moet je bijvoorbeeld gaan voor een complete dakrenovatie, dit kost natuurlijk een stuk meer dan een simpele dakherstelling. Daarnaast kan een daklekkage niet alleen het dak, maar ook het interieur van het huis beschadigen. Hierbij kan je ook denken aan de groei van schimmels of vochtplekken.

Denk je dat je schade hebt aan het dak? Of wil je zeker weten dat je dak van goede kwaliteit is? Schakel dan een dakwerker in. Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten.

dakherstelling

Wat kost een dakherstelling?

De kosten voor het laten repareren van een dak zijn afhankelijk van drie factoren: de prijs van de dakwerker, het materiaal van het dak en het type beschadiging. Daarbij zit er ook nog een prijsverschil in de prijzen voor dakherstelling bij platte en hellende daken.

Wat kost een dakreparatie voor een plat dak?

Een plat dak laten repareren kost gemiddeld €255,- tot €285,- per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief materiaal, btw en arbeidskosten. Let wel op dat deze prijzen kunnen verschillen: het zijn slechts prijsvoorbeelden. Wanneer je een bitumen plat dak laat repareren kan je rekenen op €260,- tot €285,- per vierkante meter. Een plat dak van EPDM? Dan moet je denken aan €255,- tot €280,-.

En voor een hellend dak?

De prijzen voor dakreparatie bij een hellend dak beginnen al vanaf €130,- maar lopen op tot €420,-. Een hellend dak met dakpannen laten repareren kost zo’n €130,- tot €210,- per vierkante meter. Bij een leien dak is dit €320,- tot €420,- per vierkante meter. Een overzetdak laten plaatsen kost zo’n €50,- tot €60,- per uur.

In de onderstaande tabel kan je deze prijzen nogmaals terugvinden. Wil je liever de exacte kosten voor je klus weten? Ontvang dan een gratis offerte!

Prijzen dakherstelling 2024

Soort dakherstelling

Gemiddelde prijzen per vierkante meter*

Dakreparatie plat dak

 

Bitumen

€260,- tot €285,-

EPDM

€255,- tot €280,-

Dakherstelling hellend dak

 

Dakpannen

€130,- tot €210,-

Leien dak

€320,- tot €420,-

Overzetdak laten plaatsen

€50,- tot €60,-**

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief materiaal, btw en arbeidskosten. De exacte kosten kunnen afwijken, je vraagt daarom het best gratis offertes aan.
**Prijs per uur.

Dakbedekking repareren

De meest voorkomende oorzaak van schade aan het dak is een beschadiging aan de dakbedekking. Aangezien er veel soorten dakbedekking zijn worden hier ook veel methodes voor ingezet. Bij platte daken wordt er bijvoorbeeld meestal gewerkt met een reparatiestrook of reparatiepasta.

Bij een hellend dak kunnen er een hoop oorzaken zijn met betrekking tot de dakbedekking. Gelukkig is het in de meeste gevallen een probleem met de dakpannen. Deze worden dan vervangen.

Hieronder lees je hoe platte daken en hellende daken worden hersteld.

Een plat dak herstellen: hoe gaat dat in zijn werk?

Platte daken worden meestal gerepareerd met een reparatiestrook of met een reparatiepasta. Het dak wordt dan op één plek gerepareerd, in plaats van dat een gedeelte van de dakbedekking moet worden vervangen.

Het eerste wat de dakwerker doet is schade vinden. Het is uiteraard belangrijk dat de dakwerker weet waar de schade is, anders kan het niet worden opgelost. Er worden meerdere technieken ingezet om alle punten waar schade is te vinden.

Het tweede is het voorbereiden van de ondergrond. De ondergrond wordt grondig gereinigd en drooggemaakt, anders is er een kans dat de reparatie niet succesvol is afgerond. Dit is vooral belangrijk bij een reparatiestrook.

Het laatste is het daadwerkelijk repareren van de beschadiging. De ondergrond wordt gelijmd bij een reparatiestrook, vervolgens wordt de strook met een roller zorgvuldig aangebracht.


Besparen op het laten repareren van je dak?

Ontvang gratis offertes en krijg de beste prijzen!
Gratis offertes vergelijken


Dakherstelling bij een hellend dak

Een hellend dak repareren vereist vaak meer verschillende methodes. Een hellend dak kan namelijk meer soorten beschadigingen hebben voor één oorzaak. Zo kan het dakraam bijvoorbeeld de oorzaak zijn van een daklekkage en niet de dakbedekking. Mogelijke oorzaken van schade aan een hellend dak zijn:

 • Dakgoten die verstopt zijn
 • Nokvorsten die kapot zijn
 • Dakpannen die beschadigd zijn
 • Een schoorsteen die lekt

Net als bij de reparatie van een plat dak gaat de dakwerker eerst kijken naar de oorzaak van het probleem. Wanneer deze is gevonden, wordt het dak en het materiaal voorbereid. Als het gaat om een schade in de dakbedekking gaat het meestal om dakpannen of nokvorsten. Deze worden dan vervangen.

daklekkage

Daklekkage verhelpen

Het meest voorkomende probleem door een beschadiging aan het dak is een daklekkage. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • Daklood dat scheef ligt
 • Dakgoot die lekt
 • Dakraam dat lekt
 • Schoorsteen die verouderd is
 • Dakbedekking met beschadiging

Het oplossen van een daklekkage moet zo snel mogelijk gebeuren. Waarom? Omdat een lekkage niet alleen de constructie van het dak, maar ook de binnenkant van he thuis kan aantasten. Het is daarom van groot belang dat je direct een dakwerker inschakelt.

Schade door daklekkage wordt in de meeste gevallen verzekerd. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je verzekering. Je kan verhalen op een opstalverzekering of een brandverzekering. Let wel op dat alleen de aangerichte schade wordt vergoed, de kosten voor de reparatie worden in de meeste gevallen niet vergoed.

Zelf dak herstellen of uitbesteden?

Het is mogelijk om zelf de schade aan het dak te repareren, maar dit wordt sterk afgeraden.

Een dakreparatie moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Niet alleen moet je de oorzaak van de beschadiging vinden, maar moet je ook weten hoe je dit oplost. Een dakwerker weet precies wat er moet gebeuren bij een reparatie: zo is het resultaat altijd dat de schade is opgelost. Wanneer je dit zelf dit is er de kans dat het niet goed is opgelost.

Daarnaast is werken op het dak gevaarlijk. Zo heb je last van valgevaar. Een dakwerker zorgt ervoor dat elke klus veilig wordt geklaard. Ze werken bijvoorbeeld met steigers. Deze zitten ook bij de prijs inbegrepen: wanneer je dit zelf doet moet je ook nog allerlei materiaal halen.

Het is daarom de beste keus om een dakwerker in te schakelen. Zo weet je zeker dat de schade zorgvuldig wordt gerepareerd.

Besparen op dakherstelling? Zo doe je dat!

Je hebt nu alles geleerd over dakherstellingen. Maar je weet nog niet hoe je kan besparen op de kosten van een dakreparatie. Met de onderstaande tips houd je de kosten zo laag mogelijk:

 • Zoek een dakwerker in je eigen regio. Waarom? Zo houd je voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Probeer zelf, op een veilige manier, alvast de oorsprong van de schade te vinden. Daarmee heeft de dakwerker een goede start en bespaar je op het uurtarief van de dakdekker.
 • Heb je schade in huis door bijvoorbeeld een daklekkage? Een verzekering vergoed meestal niet de kosten van de reparatie, maar wel van de schade. Kijk altijd of je hier recht op hebt.
 • Vergelijk offertes van dakwerkers. Zo kies je zelf voor het dakwerkersbedrijf dat de beste tarieven hanteert. Als je offertes vergelijk via De 10 Beste kan je tot wel 40% besparen: kosteloos en vrijblijvend!

dakreparatie

Dak laten herstellen? Vergelijk gratis offertes!

Een dakherstelling is altijd noodzakelijk wanneer er een beschadiging is. Wees op tijd met de reparatie, zo kan je een hoop ellende en grotere schade voorkomen. Een dakwerker weet precies hoe elke reparatie geklaard moet worden: voor zowel hellende als platte daken. Op zoek naar een dakwerkersbedrijf?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Dit betekent dat je kosteloos een offerte aan kan vragen en ook nog eens nergens aan vast zit. Je kiest zelf voor de dakwerker met het beste aanbod. Waar wacht je op?

Gratis offertes ontvangen!