Dak laten renoveren?

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Dakrenovatie prijs

Een dakrenovatie heeft als doeleinde om de kwaliteit van het dak aanzienlijk te verbeteren. Dit heeft meerdere voordelen, het is daarom verstandig om je goed in te lezen over de werkzaamheden bij een dakrenovatie en de kosten hiervan. Op zoek naar een dakwerker?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes aan te vragen kom je in contact met meerdere dakwerkers in de regio. Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod. Wist je dat de aanvraag niet alleen gratis, maar ook vrijblijvend is? Het kost je dus niks om te proberen én je zit nergens vast. Het is dus zeker de moeite waard om te proberen!

Op deze pagina wordt uitgelegd wat de prijs van een dakrenovatie is, hoe deze prijs is opgebouwd en waardoor het wordt beïnvloed. Daarbij lees je ook nog over de mogelijkheden bij een dakrenovatie en hoe het in zijn werk gaat bij een plat en hellend dak. Als laatst krijg je ook nog enkele handige tips waarmee je flink kan besparen op de prijzen van een dakrenovatie.Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie kost gemiddeld €1.800,- tot €4.500,- voor de gehele renovatie. Voor een plat dak zijn de kosten doorgaans wat lager, bij een hellend dak ligt dit dus hoger. Dit prijsvoorbeeld is gebaseerd op een oppervlak van 50 vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat dit gaat om gemiddelde prijzen, de exacte prijzen kunnen verschillen door bijvoorbeeld het uurtarief van de dakwerker, je type dak maar ook het materiaal van je dakbedekking.

Het laten verwijderen van je oude dakbedekking en het plaatsen van nieuwe dakbedekking begint al vanaf €50,- per vierkante meter. Wanneer je de dakbedekking laat verwijderen en zowel nieuwe dakbedekking als dakisolatie laat plaatsen kan je rekening op een vanaf prijs van €75,- per vierkante meter.

Het laten onderhouden van het dak kost bijvoorbeeld €15,- per vierkante meter. Dit gaat bijvoorbeeld om dakinspectie of dakreiniging. Een reparatie aan een plat dak kost €255,- tot €285,- per vierkante meter, bij een schuin dak kan dit oplopen van €130,- tot €420,-.

Laat je het onderdak vervangen en daarbij nieuwe dakbedekking plaatsen? Dan beginnen de kosten vanaf €100,- per vierkante meter. Voor een volledig nieuw dak beginnen de kosten al bij €175,- per vierkante meter.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen. Je kan uiteraard ook gratis offertes vergelijken. Daarbij krijg je een prijsindicatie. Je kiest vervolgens zelf voor het beste aanbod!

dakrenovatie prijs

Kosten dakrenovatie 2024

Soort dakrenovatie

Gemiddelde prijs per vierkante meter*

Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe plaatsen

Vanaf €50,-

Oude dakbedekking verwijderen en isolatie en nieuwe dakbedekking plaatsen

Vanaf €75,-

Nieuwe dakbedekking plaatsen en onderdak vervangen

Vanaf €100,-

Een volledig nieuw dak

Vanaf €175,-

*Let op: dit zijn slechts de gemiddelde prijzen, inclusief btw en arbeidskosten. Benieuwd naar de exacte prijzen? Ontvang gratis offertes!

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijzen in de bovenstaande tabel zijn slechts gemiddelde prijzen. Er zijn verschillende factoren die de prijs van een dakrenovatie beïnvloeden:

 • Het uurtarief van de dakwerker. Dakwerkers bepalen hun eigen prijs, hier kan dus een verschil in zitten.
 • Het type dak. Over het algemeen is het renoveren van een plat dak een stuk goedkoper dan de renovatie van een hellend dak.
 • De dakbedekking. Dakbedekking zijn er in verschillende soorten en materialen, zo heb je groendak of pvc.
 • Het type renovatie. Er zijn verschillende vormen van renovaties, zo kan je isoleren of het onderdak laten vervangen.

Prijsopbouw dakrenovatie

De prijs van een dakrenovatie is opgebouwd uit drie onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. In het algemeen is het op de volgende manier verdeeld:

 • De arbeidskosten bestaan vaak voor 60% uit het geheel.
 • De materiaalkosten zijn doorgaans 35% van de totale kosten.
 • De voorrijkosten zijn 5% van de gehele prijs.

Dit kan natuurlijk veranderen per klus. Wanneer je kiest voor een dakwerker in je eigen regio kunnen de voorrijkosten een stuk lager uitvallen. Dakwerkers hanteren ook verschillende prijzen: vergelijk daarom gratis offertes. Dan weet je zeker dat je de beste prijzen krijgt.

prijsopbouw dakdekker

Wat wordt er verstaan onder dakrenovatie?

Bij een dak renovatie wordt het hele dak gerenoveerd. Dit wordt gedaan om de kwaliteit van het dak te verhogen of in sommige gevallen om de kwaliteit behouden. Wanneer je het dak laat renoveren heb je verschillende mogelijkheden:

 • Overzetdak plaatsen: bij sommige soorten dakbedekking, zoals roofing of leien, is een overzetdak een optie. Een overzetdak bestaat uit lichte stalen panelen. Dit biedt extra bescherming en geeft het dak een nieuwe uitstraling.
 • Dakconstructie vernieuwen: bij een verzwakte dakconstructie moet de gehele constructie worden vernieuwd. Dit moet je doen voor de veiligheid. De dakconstructie is de fundering van het gehele dak, dus deze moet van hoge kwaliteit zijn.
 • Dakbedekking vervangen: de meest voorkomende vorm van dakrenovatie. De dakbedekking wordt vervangen, bijvoorbeeld omdat de vorige dakbedekking beschadigd was of omdat je het dak een nieuwe uitstraling wilt geven. Dakbedekking blijft minstens 25 jaar houdbaar, sommige materialen gaan zelfs 100 jaar mee. Weet je niet zeker wanneer jouw dakbedekking aan vervanging toe is? Schakel dan een dakwerker in.
 • Dakisolatie plaatsen: wanneer je dakisolatie wil zal het dak ook moeten worden gerenoveerd. Je kan daken langs binnen of buiten isoleren. Door het plaatsen van dakisolatie bespaar je jaarlijks flink op je stookkosten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de mogelijkheden van dakrenovatie. Zo zou je ook nog het dak volledig kunnen laten reinigen, zowel aan de binnen- als buitenkant, of het hele dak in zijn geheel kunnen vernieuwen.

dakrenovatie

Voordelen dakrenovatie

 • Het laten renoveren van je dak heeft een positief effect op de waarde van het huis.
 • Door een dakrenovatie behoud je de kwaliteit van je dak en verleng je daarmee ook de levensduur van het dak.
 • Een dakrenovatie een stuk goedkoper en minder ingrijpend dan het laten vernieuwen van het gehele dak.

Op zoek naar de beste dakwerker voor een dakrenovatie?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste dakwerkers in je regio!
Gratis offertes vergelijken


Een plat dak renoveren

Een plat dak renoveren komt vaker voor dan een hellend dak. Dit komt omdat een plat dak gevoeliger is voor problemen. Gelukkig is het renoveren van een plat dak vaak wel een stuk eenvoudiger. De meest voorkomende vorm van dakrenovatie bij een plat dak is het vervangen van de dakbedekking.

Daarnaast wordt er ook steeds vaker gekozen voor het plaatsen van dakisolatie. Dit heeft niet alleen een waardeverhogend effect op je huis, maar zo bespaar je ook op de energiekosten.

Dakrenovatie bij een hellend dak

Bij een hellend dak komen meerdere vormen van dakrenovatie voor. Zo zie je vaker dat er een dakkapel wordt geplaatst, dakramen worden geïnstalleerd of zelfs zonnepanelen worden geplaatst. Je ziet ook vaker schoorstenen op schuine daken, dus schoorsteenrenovatie komt ook meer voor bij schuine daken.

Alhoewel problemen minder vaak voorkomen op een hellend dak, is het vaak wel iets prijziger om dit soort daken te renoveren. Dit komt omdat het lastiger te werken is met schuine daken.

Hoe bespaar je op de prijs van een dakrenovatie?

Besparen op een dakrenovatie: is dat mogelijk? Ja! Met de onderstaande tips houd je de kosten van je dakrenovatie zo laag mogelijk.

 • Bekijk of je kan profiteren van het verlaagde btw-tarief. Hierbij betaal je slechts 6% op de werkzaamheden van de dakdekker. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.
 • Je kan ook kijken of je recht hebt op een premie. Zo heb je de Mijn VerbouwPremie.
 • Combineer een dakrenovatie met het plaatsen van dakisolatie. Zo bespaar je vaak niet alleen op de kosten van de dakwerker, omdat er meerdere dingen tegelijkertijd uitgevoerd worden, maar ook nog eens op je energiekosten!
 • Zoek een dakwerker in de buurt. Op die manier houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Heb je een gedeeld dak met de buren? Schakel samen een dakwerker in, zo halveer je vaak de kosten én kan je misschien een kwantumkorting krijgen.
 • Vergelijk offertes op De10Beste.nl. Je kan dan tot wel 40% besparen. Dit is geheel gratis en vrijblijvend: het is dus altijd de moeite waard!

dakrenovatie kosten

Dak laten renoveren? Vergelijk gratis offertes!

Wil je je dak laten renoveren? Bijvoorbeeld je dakbedekking laten vervangen of dakisolatie laten aanbrengen? Schakel dan een dakwerker in! Dan weet je zeker dat de klus goed wordt geklaard. Een dakrenovatie heeft een verhogende waarde voor je huis, bovendien zorg je er ook voor dat het dak langer meegaat. Zoek je een dakwerker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Wist je dat je tot wel 40% kan besparen door gratis offertes te vergelijken? Dat doe je door gratis offertes te vergelijken. Dit is geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Probeer het eens uit!

Gratis offertes ontvangen!