Dakbedekking laten plaatsen?

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Soorten dakbedekking

Er zijn veel verschillende soorten dakbedekking: daarbij verschilt dit ook weer enorm per type dak. Zo heb je verschillende soorten dakbedekking voor hellende en platte daken. Een dakwerker zorgt er in ieder geval voor dat het plaatsen van dakbedekking goed wordt verricht. Wil je een dakwerker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt spoedig een aantal prijsopgaven van dakwerkers in je regio. Uiteindelijk kies je zelf of je akkoord gaat met het beste aanbod.

Op deze pagina lees je alles over de soorten dakbedekking die er zijn, wat de prijzen hiervan zijn en krijg je enkele bespaartips.Welke soorten dakbedekking zijn er?

Allereerst is het goed om te weten dat er bij dakbedekking een onderscheid wordt gemaakt in platte en hellende daken. Daarbij kan je ook nog dakbedekking laten plaatsen op schuren en tuinhuizen.

Bij een plat dak wordt dakbedekking vaak in stroken gelegd, denk hierbij aan EPDM, pvc of roofing. Je kan uiteraard ook gaan voor een groendak, dit zie je steeds vaker terugkomen. Bij een hellend dak zie je voornamelijk dakpannen, maar wist je dat er veel meer keuze is? Denk bijvoorbeeld aan dakleien of metalen dakbedekking. Ook bij een hellend dak kan je kiezen voor groendak.

Elk soort dakbedekking heeft een eigen uitstraling, kies daarom voor een dakbedekking die past bij de rest van je huis. Wil je dakbedekking laten plaatsen op een tuinhuis of schuur? Dan wordt er voornamelijk geadviseerd om te gaan voor bitumen of shingles. Deze vormen van dakbedekking bieden minder geluidsdemping, maar dat is vaak ook niet nodig.

soorten dakbedekking

Dakbedekking voor een plat dak

Bij een plat dak worden de meeste soorten dakbedekking met stroken gelegd. Het is belangrijk dat deze goed worden gelegd, dus op een droge en schone ondergrond, en vervolgens met een roller zorgvuldig worden geplaatst. Platte daken zijn gevoeliger voor beschadigingen omdat vuil en neerslag langer op het oppervlak blijft liggen. Het is daarom een goed idee om elk jaar een dakinspectie in te plannen bij een plat dak.

Bij een plat dak heb je de keuze uit:

 • Pvc: dit soort dakbedekking vereist weinig onderhoud.
 • EPDM: dit type dakbedekking is erg flexibel en daarom makkelijker te plaatsen.
 • Bitumen: de meest voorkomende, dit wordt ook roofing genoemd.
 • Groendak: een natuurlijke vorm van dakbedekking. Je hebt de keuze tussen een intensief groendak, hier kan je op zitten. Bij een extensief groendak reinig je de lucht.

Dakbedekking voor een hellend dak

Een hellend dak, dit wordt ook wel eens een schuin dak genoemd, heeft meer soorten dakbedekking. Dakbedekking bij schuine daken is vaak iets duurder, maar gaat een stuk langer mee door het feit dat neerslag en afval er minder lang op blijft liggen.

Bij een hellend dak kan je kiezen tussen:

 • Dakpannen: de meest voorkomende soort. Je kan kiezen tussen kleidakpannen of betondakpannen.
 • Leien: hierbij heb je de keuze tussen natuurleien of kunstleien.
 • Aluminium: dit type dakbedekking is erg flexibel en daarom een populaire keuze bij daken met bijzondere vormen
 • Riet: een ouderwetse maar mooie vorm van dakbedekking.
 • Koper: dit zie je voornamelijk bij monumenten.
 • Zink: zinken dakbedekking gaat het langst mee: wel 100 tot 125 jaar!

Besparen op dakbedekking plaatsen?

Ontvang gratis offertes van De 10 Beste dakwerkers en bespaar zo tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken


Wat zijn de prijzen van dakbedekking?

De prijzen van dakbedekking verschillen per type dakbedekking, het soort dak en het uurtarief van de dakwerker. Het grootste verschil zit hem in het materiaal van de dakbedekking, zo heb je dakbedekking van €45,- per vierkante meter, maar bestaat er ook dakbedekking van €120,- per vierkante meter.

Wat kost het voor een plat dak?

Dakbedekking voor een plat dak loopt van €45,- tot €55,- per vierkante meter. Zo kan je kiezen voor bitumen, of roofing, voor €45,- per vierkante meter. Deze soort dakbedekking heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar. Kies je voor pvc? Die heeft dezelfde levensduur, maar kost gemiddeld €55,- per vierkante meter. Het verschil zit hem in dat geval voornamelijk in de uitstraling.

En voor een hellend dak?

De prijzen van dakbedekking voor een hellend dak beginnen bij €40,-, maar lopen op tot €130,-. Betondakpannen kosten €40,- per vierkante meter, deze hebben een levensduur van 30 tot 35 jaar. Zinken dakbedekking kost zo’n €80,- per vierkante meter. Dit blijft echter wel 100 tot 125 jaar zijn kwaliteit behouden!

Zoals je ziet lopen deze prijzen enorm uiteen. In de onderstaande tabel kan je deze prijzen, en meer, bekijken in een handig overzicht. Wil je liever meteen een dakwerker inschakelen? Dat kan! Vergelijk gratis offertes. Zo kom je achter de exacte prijzen én kom je in contact met de beste dakwerkers uit je regio!

groen dak

Dakbedekking prijzen 2023

Materiaal

Prijs per m²*

Levensduur

Plat dak

 

 

Bitumen 

€45,-

20 tot 25 jaar

EPDM

€45,-

35 tot 40 jaar

Pvc (kunststof)

€55

20 tot 25 jaar

Groendak**

€55,-

55 tot 60 jaar

Hellend dak

 

 

Betondakpannen

€40,- 

30 tot 35 jaar

Kleidakpannen

€60,-

50 tot 100 jaar

Leien

€70,-

25 tot 30 jaar

Aluminium

€75,- 

50 tot 60 jaar

Zink

€80,-

100 tot 125 jaar

Riet

€90,-

30 tot 40 jaar

Koper

€130,-

75 tot 85 jaar

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Ontvang dan een gratis offerte!

Prijsopbouw dakbedekking vervangen

Wanneer je de dakbedekking laat vervangen, of nieuwe dakbedekking laat plaatsen, zijn er drie onderdelen die de prijs bepalen: de arbeidskosten, de materiaalkosten en de voorrijkosten. Deze zijn op de volgende manier opgebouwd:

 • De arbeidskosten, dus het uurtarief van de dakwerker, is 60% van de totale prijs.
 • De materiaalkosten zijn doorgaans 35% van het totaal.
 • De voorrijkosten zijn vaak enkel 5% van het geheel.

Dit is een gemiddelde prijsopbouw. Wanneer je een dakwerker inschakelt uit je eigen regio zullen de voorrijkosten bijvoorbeeld een stuk lager liggen.

prijsopbouw dakdekker

Hoe kan je besparen op dakbedekking vervangen?

Dakbedekking vervangen kan soms flink oplopen in de kosten, het is daarom een fijn idee om te weten dat je kan besparen op deze prijzen. Hoe je dat precies doet lees je in de onderstaande tips:

 • Je kan zelf enkele voorbereidingen treffen. Bijvoorbeeld het opruimen van het dak. We raden dit echter alleen aan wanneer je makkelijk op het dak kan én je een plat dak hebt.
 • Kijk of je in aanmerking komt voor een premie. Dit doe je op de website van vlaanderen.be. Daar lees je alles over de voorwaarden en het mogelijke bedrag dat je kan verwachten. Soms kan je ook een plaatselijke premie aanvragen, die vind je op premiezoeker.be.
 • Ben je ook van plan om je schuur of tuinhuis te voorzien van nieuwe dakbedekking? Laat dit dan tegelijkertijd doen met de dakbedekking voor het echte dak, zo heb je misschien recht op een kwantumkorting.
 • Vergelijk gratis offertes op De 10 Beste. Dan krijg je namelijk de beste prijzen en word geholpen door de beste dakwerkers: ideaal!

dakbedekking

Dakbedekking laten vervangen? Vergelijk gratis offertes!

Wil je de dakbedekking laten vervangen? Goed idee! Je verhoogt namelijk de kwaliteit én de waarde van je huis. Dakbedekking is er in veel verschillende soorten: laat je dus adviseren over de juiste soorten voor je dak. Dakwerker inschakelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je komt in contact met de beste dakwerkers uit de regio. De aanvraag is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!