Vind de beste schrijnwerker voor jouw project

Op zoek naar een goede schrijnwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schrijnwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Wat kost een schrijnwerker?

De prijs van een schrijnwerker verschilt per klus, bedrijf en de lengte van de klus. Gemiddeld kost een schrijnwerker €40,- tot €50,- per uur, maar dit kan hoger of lager zijn afhankelijk van de ervaring van de vakman. Daarnaast wordt er soms gerekend met een vaste prijs per vierkante meter of klus, het is dus geheel afhankelijk van het soort klus dat moet worden uitgevoerd

Wat zijn de gemiddelde kosten voor verschillende klussen?

Houten trappen laten maken kan oplopen van €1.850,- tot €35.000,- per trap. Wil je een keuken op maat? Reken dan op een prijs vanaf €10.000,-. Is je plafond te hoog en wil je deze verlagen? Dan betaal je gemiddeld €55,- tot €70,- per vierkante meter. Dit zijn slechts de prijzen voor binnenschrijnwerk, de prijzen van buitenschrijnwerk zijn weer heel anders.

Wil je buitendeuren laten maken? Reken dan op €1.200,- tot €1.500,- per deur. Voor ramen betaal je per vierkante meter, denk aan €300,- tot €500,- per vierkante meter. Een tuinpoort laten bouwen kost tussen de €450,- en €6.000,-.

Zoals je ziet zijn dit ontzettend uiteenlopende prijzen. We raden je dan ook altijd aan om gratis offertes te vergelijken. Zo kom je snel en eenvoudig in contact met schrijnwerkers uit de regio. Ze zullen je een passend bod geven en transparant zijn over deze kosten.

schrijnwerker prijs

Hoe is de prijs van een schrijnwerker opgebouwd?

De kosten van een schrijnwerker zijn opgebouwd uit drie onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten. Arbeidskosten bestaan uit het uurtarief van de schrijnwerker. De materiaalkosten bestaat uit de prijs die betaald wordt voor alle materialen van het schrijnwerk. De overige kosten zijn dingen zoals voorrijkosten.

De prijzen van een schrijnwerker zijn op de volgende manier opgebouwd:

  • De materiaalkosten zijn 60% van de totaalprijs. Dit is afhankelijk van het materiaal dat jij graag gebruikt ziet worden, maar is gemiddeld meer dan de helft van de totaalprijs.
  • De arbeidskosten zijn 35% van de prijs van schrijnwerken.
  • De overige kosten zijn gemiddeld 5% van de totale prijs.

prijsopbouw schrijnwerker

Prijzen buitenschrijnwerk

De prijs van buitenschrijnwerk kan enorm verschillen, dit is afhankelijk van de klus. Vaak betaal je een vaste prijs per vierkante meter, per klus of in bijzondere gevallen het uurtarief van de schrijnwerker.

Voor het laten maken van buitendeuren betaal je gemiddeld €1.200,- tot €1.500,- per deur. Voor het maken van ramen moet je denken aan €300,- tot €500,- per vierkante meter. Voor houtskeletbouw kan je rekenen op een gemiddelde van €1.350,- per vierkante meter. Het laten maken van een carport begint al vanaf €1.000,-.

Dit zijn slechts enkele prijsvoorbeelden. In de onderstaande tabel kan je de bovenstaande prijzen, en meer, in een handige tabel teruglezen. Je kan uiteraard ook gratis offertes ontvangen, dan heb je meteen de exacte kosten van schrijnwerkers uit de regio.

Kosten buitenschrijnwerker in 2023

Buitenschrijnwerk

Gemiddelde prijs*

Buitendeuren

€1.200,- tot €1.500,- per deur

Ramen

€300,- tot €500,- per m²

Houtskeletbouw

€1.350,- per m²

Carport

Vanaf €1.000,-

Bijgebouw

€1.500,- tot €30.000,-

Houten gevelbekleding

€65,- per m²

Tuinpoort

€450,- tot €6.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Je vraagt het best gratis offertes aan, zo krijg je een specifieke prijsindicatie.

Kosten van binnenschrijnwerk

Ook de prijs van binnenschrijnwerk kan enorm variëren. Dit heeft wederom te maken met de prijs van de schrijnwerker per uur en het gekozen materiaal. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de prijsvoorbeelden: houten trappen kosten €1.850,- tot €35.000,- per trap. Hier zit een enorm prijsverschil in.

Binnenschrijnwerk is niet alleen voor woningen, zo zou je ook een zolder kunnen laten afwerken bij een bedrijf of een winkel laten inrichten. Omdat dit gaat om specifieke klussen is deze prijs altijd op aanvraag.

In de onderstaande tabel kan je de verschillende prijzen van binnenschrijnwerk bekijken.

Prijs van binnenschrijnwerk in 2023

Binnenschrijnwerk

Gemiddelde prijs*

Houten trappen

€1.850,- tot €35.000,- per trap

Houten binnendeuren

€400,- tot €2.500,- per deur

Kasten op maat

€175,- tot €350,- per lopende meter

Keuken op maat

Vanaf €10.000,-

Zolder afwerken

Prijs op aanvraag

Verlaagd plafond

€55,- tot €70,- per m²

Winkelinrichting

Prijs op aanvraag

*Let op: dit is de gemiddelde prijs van verschillende binnenschrijnwerken. Benieuwd naar specifieke kosten? Vergelijk gratis offertes!

Wat is het uurtarief van een schrijnwerker?

Een schrijnwerker kost €25,- tot €60,- per uur. Deze prijs verschilt door de ervaring van de schrijnwerker. Voor een beginnende schrijnwerker betaal je bijvoorbeeld €25,- tot €40,- per uur. Voor een schrijnwerkerij, of ervaren schrijnwerker, ligt deze prijs vaak tussen de €50,- en €60,-.

Onthoud wel dat de ervaring van de schrijnwerker niet gelijk staat aan de kwaliteit. Je kan daarom het beste je wensen bespreken met verschillende schrijnwerkers en kijken welke het beste past bij de klus.


Uurtarief schrijnwerker 2023

€40,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schrijnwerkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€25,- tot €60,-

Beginnende schrijnwerker

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Schrijnwerkerij of ervaren schrijnwerker

Start gratis offerteaanvraag!

Wat doet een schrijnwerker?

Een schrijnwerker, of timmerman, werkt en herstelt constructies van hout, kunststof of aluminium. Denk hierbij aan het maken van trappen, ramen, maar ook maatwerk en kasten. Hierbij hoort ook een renovatie aan de zolder of het plaatsen van een terras.

  • Het installeren en maken van rolluiken
  • Het maken van houten terrassen
  • Tuinhuizen maken en plaatsen
  • Binnen en buiten maatwerk
  • Houten trappen maken en installeren
  • Maken van trapgaten
  • Inbouwkasten plaatsen

Dit zijn slechts een handjevol van de taken van een schrijnwerker. Een schrijnwerker kan je in principe inschakelen voor alles wat te maken heeft met het maken, de installatie of herstelling van houten, kunststof of aluminium objecten.

Bespaartips: zo bespaar je op de kosten van een schrijnwerker

De kosten van schrijnwerk kunnen flink oplopen, het is daarom wel zo fijn dat je zoveel mogelijk kan besparen op de prijs van een schrijnwerker. Maar hoe doe je dat precies? Hieronder geven we vier handige tips waarmee je mogelijk flink kan besparen!

Profiteer van premies en lagere btw

Als eerst raden we je aan om altijd te kijken of je recht hebt op een premie. De Mijn VerbouwPremie kan een flinke steun in de rug zijn, kijk daarom goed naar de voorwaarden. Twijfel je nog? Je kan het altijd proberen aan te vragen: niet geschoten is altijd mis!

Daarnaast heb je mogelijk ook recht op het verlaagde btw-tarief. Bij een woning die ouder is dan tien jaar en door jou wordt gebruikt heb je mogelijk te maken met een btw-tarief van 6%. Dit is voor renovatie, herstellingen én onderhoud. Op Vlaanderen.be lees je meer over dit verlaagde btw-tarief.

Kies een schrijnwerker in de buurt

Een zekere manier om te besparen en waar je niet aan voorwaarden hoeft te voldoen: een schrijnwerker in de buurt kiezen. Hierdoor houd je eventuele voorrijkosten zo laag mogelijk, dit kan zorgen voor een flinke besparing op de prijs van het schrijnwerk!

Combineer verschillende schrijnwerken

Heb je een schrijnwerker nodig voor verschillende klussen? Bijvoorbeeld de plaatsing van een trap, maar ook de renovatie van een deur? Laat dit dat in één keer doen: hier kan je vaak een kwantumkorting op krijgen.

Vergelijk offertes van verschillende schrijnwerkers

Als laatst raden we je altijd aan om gratis offertes te vergelijken van verschillende schrijnwerkers. Je kiest dan namelijk zelf de schrijnwerker met het beste aanbod, zo kan je tot wel 40% besparen.

Wat zijn de voordelen van een schrijnwerker?

Het inschakelen van een schrijnwerker brengt enkele voordelen met zich mee.

Moet je een object op maat laten maken? Zoals een trap of deur? Een schrijnwerker kan dit voor je doen. Schrijnwerkers kunnen, door de juiste ervaring en kennis, elke klus succesvol klaren. Dat is dan ook het tweede voordeel: je bent verzekerd dat het werk aan je wensen wordt aangepast en uniek is. Schrijnwerkers worden ingeschakeld voor allerlei verschillende klussen, hierdoor weten ze ook precies hoe ze dingen moeten aanpakken.


Besparen op de prijs van een schrijnwerker?

Bespaar tot 40% en laat je helpen door De 10 Beste schrijnwerkers!
Gratis offertes vergelijken


Wanneer moet ik een schrijnwerker inschakelen?

Een schrijnwerker schakel je in wanneer er iets in huis gerenoveerd moet worden, zoals een trap of deur, er iets hersteld moet worden of wanneer je iets op maat wil laten maken. Een schrijnwerker is een expert op het gebied van werken met hout, aluminium en kunststof.

Zijn er premies beschikbaar voor het inschakelen van een schrijnwerker?

Wanneer je gedeeltes aan het huis, en dan specifiek buitenschrijnwerk, laat renoveren heb je mogelijk recht op een premie. Denk hierbij aan het vervangen van ramen of het plaatsen van buitendeuren. Je hebt dan misschien wel recht op de Mijn VerbouwPremie.

Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet je voldoen aan bepaalde inkomens- en eigendomsvoorwaarden, daarnaast kan je de premie niet meer dan twee keer per tien jaar aanvragen.

Op de website van de Vlaamse Overheid vind je meer informatie over deze premie en de voorwaarden.

schrijnwerker kosten

Schrijnwerker nodig? Vergelijk gratis offertes!

Een schrijnwerker werkt met hout, kunststof of aluminium. Hier kunnen ze objecten van maken, maar ze herstellen en renoveren ook bestaande objecten. Een schrijnwerker is een expert in maatwerk, bespreek daarom je wensen zo uitgebreid en duidelijk mogelijk. Dan krijg je de meest specifieke prijsopgave en het beste resultaat. Op zoek naar een schrijnwerkerij?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is niet alleen gratis, maar ook vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Bespreek je wensen en vind de schrijnwerker die past bij de klus.

Gratis offertes ontvangen!

Vind de beste schrijnwerker bij jou in de buurt.

Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met schrijnwerkers bij jou in de buurt.

AntwerpenLimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-VlaanderenOverig