Vind de beste schrijnwerker in Herentals


Op zoek naar een schrijnwerker in Herentals? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schrijnwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schrijnwerkers in Herentals

Op deze pagina vind je de beste schrijnwerkers uit Herentals op rij. Vind snel en gemakkelijk een schrijnwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schrijnwerkers in Herentals te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis schrijnwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste schrijnwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schrijnwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Vind de beste schrijnwerker in Herentals via De 10 Beste

De beste schrijnwerker in Herentals vinden kan een lastige opgave zijn, want wat maakt een schrijnwerker goed, en hoe weet je of je de juiste te pakken hebt. Er zijn manieren waarop je dit kunt achterhalen. Zo kun je eerder werk bekijken en eerdere klanten vragen naar hun ervaring. Je kunt ook kijken naar de prijs. Per klus geldt er een andere gemiddelde prijs, waardoor dit lastiger kan zijn dan het lijkt.

Ben je benieuwd naar wat een schrijnwerken kosten en wil je weten hoe je de beste schrijnwerker kunt vinden voor jouw situatie? Lees dan verder en ontdek alles wat je moet weten over schrijnwerkers.

Schrijnwerkerij Herentals: belangrijkste informatie

 • De kosten voor een schrijnwerkerij in Herentals variëren afhankelijk van de klus en het type werk dat gedaan moet worden.
 • Je betaalt voor het verlagen van een plafond tussen de €55,- en de €70,- per m², maar betaal je voor het maken van een veranda meer dan €20.000,-.
 • Het uurtarief van een schrijnwerker ligt doorgaans tussen €40,- en €50,- per uur, afhankelijk van factoren zoals ervaring en complexiteit van het project.
 • Verschillende factoren beïnvloeden de prijzen van schrijnwerken, zoals materiaalkeuze, complexiteit, projectgrootte, afwerking en locatie.
 • Om kosten te besparen, kun je overwegen om te kiezen voor standaardmaten en materialen, sommige werkzaamheden zelf uit te voeren en te kiezen voor duurzame materialen.


schrijnwerker Herentals

Wat kost het inschakelen van een schrijnwerker in Herentals?

Hoeveel je betaald voor een schrijnwerker in Herentals is gebaseerd op de type klussen en het werk wat deze vakman moet doen. Hoe complexer of groter de klus, hoe hoger de gemiddelde prijs. Zo betaal je voor het verlagen van een plafond tussen de €55,- en de €70,- per m², maar betaal je voor het maken van een veranda meer dan €20.000,-.

Er zijn ook klussen die hier iets meer tussen vallen. Voor houten buitenramen, inclusief isolatieglas, het plaatsen en de btw, betaal je bijvoorbeeld tussen de €300,- en de €500,- per m² en voor het verlagen van een gyproc plafond €55,- tot €70,- per m². Hiervan verschilt de prijs per soort materiaal. Wil je een zolder verbouwen? Dan is de prijs in overleg. Dit komt doordat elke zolder anders is, en daarom ook een andere prijs verreist.

Hoeveel je betaald voor een schrijnwerker is dus uiteindelijk volledig afhankelijk van jouw specifieke situatie. In de tabel hieronder vind je de verschillende klussen en de daarbij behorende gemiddelde prijzen nogmaals beschreven.

Schrijnwerkerij prijzen 2024

SchrijnwerkGemiddelde prijs*Omschrijving
Kasten op maat€175,- tot €350,- per lopende meterKwalitatief maatwerk
Verlaagd plafond van gyproc€55,- tot €70,- per vierkante meterDe prijs kan verschillen per soort materiaal
Zolder verbouwenPrijs op aan vraagAlle soorten schrijnwerken in de zolder.
Houten buitenramen€300,- tot €500,- per vierkante meterInclusief isolatieglas, plaatsing en btw
Veranda laten makenBegint vanaf €20.000,-Een veranda met veel ruimte

*Let op: dit zijn zeer gemiddelde prijzen die enorm kunnen variëren.

Uurtarief timmerman Herentals

Hoeveel je betaald voor het werk van een timmerman in Herentals is grotendeels afhankelijk van het uurtarief. Het uurtarief van een schrijnwerker verschilt over het algemeen tussen €40,- en €50,- per uur. Het precieze tarief kan afhangen van verschillende factoren, zoals de ervaring van de schrijnwerker, de complexiteit van het project en de regio waarin je woont. Het is belangrijk om vooraf met de schrijnwerker te bespreken wat het uurtarief is, zodat je een idee hebt van de kosten en je budget hierop kunt afstemmen.


Uurtarief timmerman 2024

€40,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schrijnwerkers in de regio.)

Laag uurtarief
€25,- tot €60,-

Beginnende schrijnwerker

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Schrijnwerkerij of ervaren schrijnwerker

Start gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van schrijnwerken?

De prijs die je betaalt voor het werk van de schrijnwerker is afhankelijk van verschillende factoren. Hieronder vind je een paar van deze factoren beschreven.

 • Materiaalkeuze. Wanneer je een klus hebt waarbij er veel verschillende materialen gekocht moeten worden, kan dit de prijs behoorlijk opkrikken.
 • Complexiteit van de klus. Hoe lastiger een klus, hoe langer een schrijnwerker hier vaak mee bezig is. En zoals bij alles, tijd is geld.
 • Grootte van het project. Dit gaat hand in hand met de complexiteit. Wanneer een project groot is, betekent dit ook dat het meer werk is, waardoor het meer kost.
 • Afwerking en extra’s. Extra’s zoals ingebouwde verlichting, speciale afwerkingen of aanpassingen kunnen de kosten verhogen.
 • Locatie. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de regio of stad waarin je woont, vanwege lokale marktomstandigheden en arbeidskosten.

Hoe bespaar je op de kosten?

Om kosten te besparen bij schrijnwerken kun je verschillende stappen nemen. Zo kun je overwegen om te kiezen voor standaardmaten en materialen, omdat maatwerk duurder kan zijn. Ook kun je sommige werkzaamheden zelf verrichten. Dit is vooral mogelijk wanneer je zelf een beetje handig bent op het gebied van schrijnwerken. Kies voor duurzame en kwalitatieve materialen om latere herstel- en vervangingskosten te vermijden en Plan je project in een rustige periode, wanneer schrijnwerkers mogelijk lagere tarieven vragen.

schrijnwerkerij Herentals

Prijsvoorbeeld: schrijnwerkerij Herentals

Wanneer je een schrijnwerkerij in Herentals inschakelt zijn er veel onderdelen waar je rekening mee moet houden bij het uitrekenen van de prijs. Om het je wat makkelijker te maken vind je hieronder verschillende specifieke situaties met daarbij de bijbehorende prijs.

Houten kast op maat laten maken van een lopende meter

Bij het maken van een kast berekent de schrijnwerker het tarief per lopende meter. Dit zijn de meters, zonder rekening te houden met de breedte. Bij een kast van 1,75 meter (de gemiddelde hoogte van een kledingkast) kun je de prijs dan ook uitrekenen door 1,75 keer €262,- (de gemiddelde prijs van de lopende meter). Wanneer je een kast van 1,75 meter wilt laten maken ben je dan ongeveer €460,- kwijt.

Kasten op maat

Gemiddelde prijs per lopende meter: €175,- tot €350,-

Totaalprijs voor kast op maat van lopende meter: €460,-

Twee houten buitendeuren vervangen

Ook deuren moeten af en toe vervangen worden. De meeste deuren hebben gemiddelde afmetingen, waardoor het uitrekenen van de prijs makkelijker is. Bij twee gemiddelde deuren kun je dan ook uitgaan van 2 x €1.300,- = €2.600,-.

Twee buitendeuren laten maken

Gemiddelde prijs per deur: €1.300,-

Totaalprijs voor twee buitendeuren: €2.600,-

Houtskeletbouw in Herentals laten maken voor een bijgebouw

Houtskeletbouw in Herentals is een bouwmethode waarbij het raamwerk van een gebouw wordt gebouwd met houten stijlen en balken. Wanneer je een houtskelet laat bouwen van 50 m² kun je uitgaan van een prijs van 50 x €  1.350,- = €67.500,- . Bij een groter huis zal ook een hogere prijs hangen.

Houtskeletbouw voor een bijgebouw

Gemiddelde prijs per m²: €1.350,-

Totaalprijs voor 50 m² houtskeletbouw: €67.500,-

Waar let je op bij het inschakelen van de beste timmerman in Herentals?

Wanneer je een klus hebt waarbij je de hulp van een timmerman in Herentals nodig hebt, is het handig om te weten hoe je de beste keuze maakt. Er zijn een aantal tips die je hierbij kunt gebruiken.

 1. Specialisatie: Kies een timmerman die gespecialiseerd is in het type project dat je wilt uitvoeren, zoals het maken van maatwerkmeubels, het installeren van houten vloeren, of het plaatsen van ramen en deuren.
 2. Bekijk eerder werk: Vraag om foto’s of bezoek eerder voltooide projecten van de schrijnwerker om een idee te krijgen van hun vakmanschap en stijl.
 3. Materialen en duurzaamheid: Bespreek met de timmerman welke materialen ze gebruiken en of ze aandacht hebben voor duurzaamheid.
 4. Duidelijke communicatie: Zorg ervoor dat de schrijnwerker openstaat voor communicatie en goed naar je luistert.
 5. Duidelijke communicatie: Zorg ervoor dat de timmerman openstaat voor communicatie en goed naar je luistert.
 6. Vergunningen en verzekering: Controleer of de timmerman de nodige vergunningen heeft om het werk uit te voeren. Daarnaast moet de schrijnwerker verzekerd zijn voor eventuele schade of ongelukken tijdens het project.

schrijnwerken Herentals

Schrijnwerker gezocht in Herentals? Vergelijk via De 10 Beste!

Hoeveel je voor een schrijnwerker in Herentals betaalt is afhankelijk van de klus. Laat je een deur vervangen? Dan zal je minder kwijt zijn dan op het moment dat je een volledig houtskelet gebouwd wil hebben. Voor een groot deel is dit heel logisch. Hoe groter en complexer de klus, hoe hoger de prijs. Toch zijn er manieren waarop je dit kunt beperken. Één manier hiervan is door offertes te vergelijken.

Hoe doe je dat?

Je kunt offertes vergelijken door het gratis offerteformulier in te vullen. Op deze manier kom je snel en makkelijk in contact met schrijnwerkers bij jou in de regio!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over schrijnwerken in Herentals

Wil je meer informatie over schrijnwerken in Herentals? Neem dan een kijkje bij de onderstaande veelgestelde vragen. De vragen worden uitgebreid beantwoord.

Welke werkzaamheden komen het meest voor?

De meest voorkomende werkzaamheden in de schrijnwerkerij zijn het maken en repareren van houten meubels, deuren, ramen en kozijnen. Schrijnwerkers gebruiken gereedschappen zoals zagen en beitels om hout op maat te snijden en te vormen. Ze zorgen ervoor dat alles goed past en er mooi uitziet.

Heb je een vergunning nodig voor schrijnwerk?

Voor schrijn werkzaamheden is meestal geen specifieke vergunning nodig. Schrijnwerkers kunnen wel aan lokale bouwvoorschriften en regelgeving moeten voldoen. Bij grotere projecten of verbouwingen kan het nodig zijn om een bouwvergunning aan te vragen. Het is verstandig om navraag te doen bij de plaatselijke gemeente om zeker te zijn van de vereisten in jouw specifieke situatie.

Zijn er premies voor schrijnwerken?

Ja, er kunnen premies beschikbaar zijn voor bepaalde schrijnwerken, afhankelijk van je locatie en de aard van het project. Deze premies kunnen variëren en zijn vaak bedoeld om energie-efficiëntie, renovaties of duurzaamheid te bevorderen. Het is slim om contact op te nemen met plaatselijke autoriteiten of energiebedrijven om te informeren naar mogelijke premies en subsidies

Wat is het verschil tussen buiten- en binnenschrijnwerker in Herentals?

Het verschil tussen een buitenschrijnwerker en een binnenschrijnwerker in Herentals is het type werk dat ze doen. Een buitenschrijnwerker richt zich op het maken en repareren van houten onderdelen aan de buitenkant van een gebouw, zoals ramen, deuren, gevelbekleding en daken. Een binnenschrijnwerker houdt zich bezig met het maken en installeren van houten onderdelen binnenin een gebouw, zoals kasten, trappen, vloeren en wandbekleding.