Dak laten ontmossen?

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Dak ontmossen prijs

Het dak ontmossen doe je niet alleen voor de uitstraling van het dak, maar ook om schade aan het te voorkomen. Het dak ontmossen is één van de meest voorkomende taken van een dakwerker. De prijzen verschillen: ga je voor alleen ontmossen, of laat je het dak ook coaten of impregneren? Wat je ook kiest, dakwerkers klaren elke klus met succes. Op zoek naar een dakwerker?

Start gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan en ontvang tot vijf aanboden van dakwerkers uit de regio. Houd de kost voor het ontmossen van daken laag door te besparen op voorrijkosten en offertes te vergelijken: zo bespaar je tot wel 40%.Wat kost een dak ontmossen?

Het laten ontmossen van een dak kost gemiddeld €10,- tot €15,- per vierkante meter. Het verschil in prijs zit hem voornamelijk in de werkwijze. Wanneer er een reinigingsmiddel wordt gebruikt liggen de prijzen doorgaans hoger. Dit is echter alleen voor het ontmossen van daken.

Het coaten van een dak doe je om het dak te beschermen. Zo voorkom je ook dat er weer mos op het dak groeit. Voor het coaten, ontmossen en reinigen van een dak betaal je gemiddeld €30,- per vierkante meter. Je hebt ook de optie om het dak te impregneren, hierbij betaal je dan €15,- tot €30,- per vierkante meter in combinatie met het ontmossen.

Bij een dakcoating kan je ook kiezen voor een kleur: je kan dus de uitstraling van de dakbedekking relatief makkelijk veranderen. Wanneer je het dak impregneert heb je de keuze niet.

Dit zijn enkele voorbeelden van prijzen. De exacte kosten kunnen afwijken, hierom is het verstandig om gratis offertes te vergelijken. Zo ontdek je de exacte kosten, geheel gratis en vrijblijvend. Je kiest dan zelf of je de dakdekker inschakelt.

Prijzen dak ontmossen 2023

Klus

Gemiddelde prijs per vierkante meter*

Alleen het ontmossen van daken

€10,- tot €15,- per vierkante meter

Ontmossen en impregneren

€15,- tot €30,- per vierkante meter

Ontmossen, reinigen en coaten

€30,- per vierkante meter

*Let op: zoals eerder vermeld zijn dit slechts prijsvoorbeelden. De exacte prijzen kunnen afwijken per klus en dakdekker. Ontvang gratis offertes, zo ontdek je de specifieke prijzen.

Hoe is de prijs van het ontmossen van daken opgebouwd?

De bovengenoemde prijs kan verschillen per dakdekker en soort klus, deze opbouw kan dus flink verschillen. Elke situatie is anders en vereist een andere aanpak. Deze prijs wordt onder andere bepaald door het uurtarief van de dakwerker, maar ook hoe ernstig je dak is vervuild.

Dit zijn de factoren die de prijs bepalen:

  • Je type dak: hellend of plat
  • Het uurtarief van de dakwerker
  • Hoe makkelijk het dak te bereiken is
  • Hoe ernstig de vervuiling is
  • Voorrijkosten

Wat is de werkwijze bij het ontmossen van daken?

Veel mensen proberen hun eigen dak te ontmossen, maar komen er dan snel achter dat dit toch een specifieke aanpak vereist. Een dakdekker heeft de juiste kennis, en ervaring, om de klus te klaren. De werkwijze van een dakwerker gaat als volgt:

  • Eerst moet de klus worden voorbereid. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat het dak bereikbaar is, anders kan de dakwerker niet bezig. Hierbij moeten auto’s of meubilair in de tuin soms aan de kant worden gezet. Je zou dit eventueel zelf kunnen doen.
  • Vervolgens wordt de regenwaterafvoer afgesloten. Zo voorkom je dat het mos een verstopping veroorzaakt. De dakgoten of regenpijpen worden dus afgesloten. Wanneer dit niet gebeurt heb je de kans dat er een verstopping ontstaat.
  • Het dak ontmossen is de laatste stap. Hierbij worden verschillende methodes ingezet, die weer verschillen per soort dakbedekking, maar ook je daktype. In enkele gevallen kan het zonder reinigingsmiddelen, bij ernstige vervuiling moet dit wel gebruikt worden.

Het is ook verstandig om te weten dat het ontmossen van een leien dak met asbest niet is toegestaan. Wanneer je asbest in een leien dak hebt moet je de dakbedekking compleet laten vervangen. Dit komt omdat het gevaarlijk is om te werken met een dak met asbest. De asbestdeeltjes kunnen los raken tijdens het schoonmaken: wanneer je deze inademt heb je kans op ernstige complicaties.


Dak professioneel laten ontmossen?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste dakwerkers in je regio!
Gratis offertes vergelijken


Platte daken ontmossen

Platte daken hebben de grootste kans op de groei van mos. Het is hierbij erg belangrijk dat je zo snel mogelijk het dak laat ontmossen.

Waarom?

De dakbedekking op een plat dak is erg kwetsbaar. Er komt sneller vervuiling op, ook blijft regenwater langer liggen. Dit in combinatie met mos kan zorgen dat de dakbedekking beschadigd. Gelukkig is het ontmossen van een plat dak niet heel erg ingewikkeld: vaak is een hogedrukreiniger al voldoende.

Schuine daken ontmossen

Bij schuine daken heb je minder kans op mos, maar als het er zit is het wel lastiger om schoon te maken. Bij schuine daken zijn ook meer methodes nodig.

Zo is het bij dakpannen of dakleien belangrijk dat er van boven naar beneden wordt gewerkt. Dit gebeurt om vochtproblemen te voorkomen, er kan namelijk water tussen de dakpannen of leien komen. Heb je keramische dakpannen? Dan is het coaten of impregneren erg belangrijk.

Hoe kan je besparen op de prijs van een dak ontmossen?

Ben je op zoek naar een dakwerker om het dak te laten ontmossen? Dan wil je uiteraard ook wel besparen op de kosten. Met de onderstaande tips kan je de kosten van het ontmossen van daken zo laag mogelijk houden.

  1. Begin zelf met de voorbereiding: haal tuinmeubilair en auto’s weg zodat de dakwerker makkelijk bij het dak kan.
  2. Zoek een dakwerker in je eigen regio, dan houd je de voorrijkosten zo laag mogelijk.
  3. Hebben je buren ook last van mos? Kies er dan voor om samen een dakwerker in te schakelen en de kosten te delen. Vaak bespaar je zo flink op de prijs.
  4. Vergelijk hier gratis offertes. Je kan zo flink besparen op de kosten! Je kan het gratis en vrijblijvend uitproberen.

dak ontmossen prijzen

Dak laten ontmossen? Vergelijk gratis offertes!

Het dak laten ontmossen is een klus die je niet wilt, maar toch moet laten uitvoeren. Mos op het dak ziet er niet mooi uit, daarnaast kan het de dakbedekking beschadigen. Je zou het zelf kunnen weghalen, maar de kans dat het terug komt is erg groot. Kies daarom voor een dakcoating of om het dak te laten impregneren. Een dakwerker helpt je daarbij.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is niet alleen gratis, maar ook vrijblijvend. Probeer het eens uit: je zit nergens aan vast. Ontdek de prijzen en kies voor het dakwerkersbedrijf met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen!