Vind de beste dakwerker in Asse


Op zoek naar een dakwerker in Asse? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakwerkers in Asse

Op deze pagina vind je de beste dakwerkers uit Asse op rij. Vind snel en gemakkelijk een dakwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakwerkers in Asse te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis dakwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste dakwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.dakwerker Asse

Wat is het uurtarief van een dakwerker in Asse?

Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker in Asse ligt tussen de €35,- en €45,- per uur. Let wel op dat dit alleen gaat om het uurtarief, de kosten voor het materiaal en voorrijkosten zitten hier nog niet bij in.

Voor kleine dakwerken, zoals dakonderhoud of een kleine dakreparatie, betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur. Voor grote dakwerken, zoals een dakrenovatie of een nieuw dak, moet je denken aan €40,- tot €45,- per uur. Let wel op dat de prijs van de dakdekker niets zegt over de kwaliteit, dus het is nooit verstandig om alleen te vergelijken op basis van prijzen.


Uurtarief dakwerker 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers in je regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kosten dakwerken in Asse per m2?

De prijzen voor dakwerken in Asse per m2 kunnen enorm verschillen. Het ligt aan welke dakwerken je laat uitvoeren, welke prijs je kunt verwachten. Zo kost dakonderhoud bijvoorbeeld gemiddeld €15,- per m². Een dak ontmossen heeft een prijs van gemiddeld €15,- tot €30,- per vierkante meter en laat je het dak isoleren? Hou dan rekening met een prijs tussen de €13,- en €70,- per m².

Voor grotere klussen liggen de prijzen hoger. Een dakherstelling aan een schuin dak is gemiddeld €130,- tot €420,- per m². Bij een plat dak ligt de prijs tussen de €255,- en €285,- per m2. Laat je een dak renoveren? Denk dan aan vanafprijs van €50,- per m².

Dakwerken prijs 2024

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dak ontmossen€15,- tot €30,-
Dakherstelling schuin dak€130,- tot €420,-
Dakherstelling plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakpannen vervangen€40,- tot €90,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van dakwerken, inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van dakwerken?

De prijs van dakwerken is opgebouwd uit drie onderdelen. Dit zijn kosten voor arbeid, materiaal en overige kosten. De overige kosten bestaan voornamelijk uit voorrijkosten, maar kan ook bestaan uit afvalverwijderingskosten. De arbeidskosten zijn 60% van de totaalkost. De materiaalkosten bestaan voor 35% uit de totale prijs. De overige kosten zijn gemiddeld 5% van het geheel.

prijsopbouw dakdekker

De prijs van dakwerken kan daarbij ook verschillen door diverse factoren, zoals:

  • Het soort dakwerken: een kleine klus, zoals een inspectie of onderhoud, is over het algemeen goedkoper dan een grote klus zoals een dakrenovatie. Een onderhoud kost gemiddeld €15,- per m², terwijl een dakrenovatie €50,- per m² kost.
  • Het materiaal: het materiaal van de dakbedekking speelt ook een grote rol. Elke soort dakbedekking heeft eigen voordelen, maar ook prijzen. Koperen dakbedekking is bijvoorbeeld €130,- per vierkante meter, maar gaat ook 100 jaar mee. Dakpannen zijn een stuk goedkoper, met €60,- per m². Deze gaan gemiddeld slechts 50 jaar mee.
  • De ervaring van de dakwerker: een meer ervaren dakwerker vraagt gemiddeld een hoger uurtarief. Dit vertaalt zich vaak wel weer in efficiëntie, waardoor de dakwerker minder lang bezig is met eenzelfde soort klus als een beginnende dakwerker.
  • De locatie van de dakwerker: de locatie speelt een rol vanwege de voorrijkosten. Best kies je een dakwerker in je eigen regio, zo hou je de totaalkost lager.
  • Verlaagd btw-tarief: bij bepaalde dakwerken kun je een verlaagd btw-tarief verwachten. Zoals het renoveren van een dak. Het gaat dan om een btw-tarief van 6%, dit is alleen mogelijk voor privé-woningen die ouder zijn dan tien jaar.
  • Premies en regelingen: er zijn ook verschillende premies en regelingen die je eigen investering in dakwerken kunnen verlagen. Zo heb je de Mijn VerbouwPremie, waar je een premie ontvangt voor bepaalde dakwerken zoals dakrenovatie. Je hebt ook de EPC-labelpremie, een initiatief om woningen met slechte energieprestatie te verbeteren. Dakisolatie valt hier bijvoorbeeld onder.

Dakrenovatie Asse: wat kost nieuwe dakbedekking?

Een van de meest voorkomende werkzaamheden het vervangen van oude dakbedekking. Elke vorm van dakbedekking heeft namelijk een eigen levensduur. Bitumen gaat bijvoorbeeld gemiddeld slechts 20 jaar mee, terwijl koperen dakbedekking tot wel 100 jaar mee kan gaan. Dit zie je ook weer terug in de kosten van de nieuwe dakbedekking. Bitumen kost gemiddeld €45,- per m², en koper €130,- per m².

Er wordt dus gekozen voor nieuwe dakbedekking wanneer de levensduur van de oude dakbedekking is verstreken, maar er kan ook voor worden gekozen bij nieuwbouw, het plaatsen van een nieuw dak of om het dak voor te bereiden op een groendak. In de onderstaande tabel vind je de verschillende prijzen van dakrenovatie in Asse.

Prijs dakbedekking 2024

Soort dakbedekkingPrijs per m²*Gemiddelde levensduur
Plat dak
Bitumen€45,-20 jaar
EPDM€45,-40 jaar
Pvc€55,-40 jaar
Groendak**€55,-60 jaar
Hellend dak
Dakpannen€60,-50 jaar
Leien€70,-40 jaar
Aluminium€75,-50 jaar
Zink€80,-125 jaar
Riet€90,-45 jaar
Koper€130,-100 jaar

*Let op: dit zijn slechts gemiddelde prijzen, inclusief arbeidskosten en btw.
**Exclusief de onderlaag, zoals bitumen of EPDM.


Hoe kies je voor de beste dakdekker in Asse?

Het vinden van de beste dakdekker in Asse is zo gedaan via De 10 Beste. Maar hoe ga je nu verder? Na de aanvraag ontvang je tot wel vijf aanvragen van dakwerkers in de buurt, hoe kies je nu voor de beste in je situatie? We helpen je graag. Met de onderstaande tips weet je precies hoe je dakwerkers met elkaar kunt vergelijken.

  • Let goed op de prijs. Voordat je akkoord gaat met een offerte moet je goed kijken naar de prijzen. Hier let je niet alleen op de totaalprijs, deze moet namelijk wel binnen je budget passen, maar ook naar de opbouw van de totaalkost en hoe deze prijs is berekend.
  • Keurmerken en kwalificaties. We raden je ook altijd aan om te kijken of de dakwerker beschikt over één of meerdere keurmerken en kwalificaties. Vooral keurmerken vertellen iets over de kwaliteit van het werk van de dakwerker, evenals de werkwijze en klantvriendelijkheid. Een voorbeeld van een keurmerk voor dakwerkers is het KOMO-keurmerk. Een dakwerker kan dit keurmerk krijgen als er wordt voldaan aan twee eisen: gebruik van hoge kwaliteit materialen en dat de werkzaamheden volgens de wet- en regelgeving worden uitgevoerd. Let wel op dat dit niet alles zegt, een dakwerker zonder keurmerk kan evengoed kwaliteit leveren.
  • Aanbevelingen en recensies. Kijk ook goed of de dakwerkers aanbevelingen en recensies hebben. Zo kun je recensies vinden op De 10 Beste, maar er zijn ook andere online platformen waar mensen hun ervaring kunnen delen. De ervaringen van anderen zijn een uitstekende indicatie van de kwaliteit van de dakwerken.
  • Transparantie van de offerte. Het is uiteraard ook belangrijk dat je duidelijke offertes krijgt. Daarmee bedoelen we dat alles duidelijk is beschreven. Zo sta je niet voor verrassingen achteraf. Voor het vergelijken van offertes raden we de volgende stappen aan.

Meer tips voor het vergelijken van dakwerkers vind je op deze pagina.

dakwerker in Asse

Dakwerker in Asse nodig? De 10 Beste helpt je!

Heb je een dakwerker in Asse nodig voor dakwerken? Geen probleem, via De 10 Beste kom je snel en eenvoudig in contact met de beste dakwerkers in de regio. Geef aan wat er moet gebeuren via de offerteservice, wij zorgen ervoor dat je tot wel vijf offertes van dakwerkers ontvangt. Het aanvragen van offertes is zonder verplichtingen en bovendien gratis.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerkers en dakwerken


Hierboven heb je al veel kunnen lezen over de beste dakdekker en dakwerken. Toch zijn er enkele vragen die vaak worden gesteld. We geven je graag de meest complete informatie, hieronder vind je de meest gestelde vragen over dakwerken met antwoord.

Is er een verlaagd btw-tarief voor dakwerken?

Voor veel dakwerken kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6%. Bijvoorbeeld voor een dakrenovatie. Er zijn wel enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moet je eigenaar zijn van de woning, en er ook in wonen. De woning moet ook ouder dan 10 jaar zijn.

Zijn er premies of regelingen voor dakwerken?

Ja, er zijn verschillende premies en regelingen voor dakwerken.

Zo heb je de Mijn VerbouwPremie. Dit is een premie van de Vlaamse overheid voor bepaalde renovatiewerken. Verstevigen van de dakstructuur of het vernieuwen van de dakbedekking vallen onder deze premie. Je hebt ook de huur- en isolatiepremie. Deze premie is beschikbaar voor huurders en verhuurders met slecht geïsoleerde huurwoningen.

De EPC-labelpremie kan worden aangevraagd wanneer je van plan bent om het energielabel van je huis te verhogen. Dit kun je onder andere doen met duurzame dakbedekking en dakisolatie. Wanneer je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, heb je misschien ook recht op de Totaalrenovatiebonus.

Wat te doen bij een daklekkage?

Bij een daklekkage moet je meteen een dakwerker inschakelen. Een daklekkage begint vaak klein, maar kan wanneer het niet op tijd wordt verholpen oplopen tot een groot probleem. We raden je aan om foto’s te maken van de schade en de lekkage, dit helpt je vaak met je verzekeringsclaim.

Hoelang duren dakwerken gemiddeld?

De tijd dat een dakwerker bezig is, ligt aan de dakwerken die worden uitgevoerd. Dakbedekking vervangen kan een dag tot enkele dagen duren. Een dakreiniging is vaak binnen een paar uur klaar.