Vind de beste dakwerker voor jouw project

Op zoek naar een goede dakwerker? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Uurloon dakwerker

Het gemiddelde uurloon van dakwerkers ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Toch kan het uurtarief per dakwerker flink verschillen. Dit heeft te maken met het soort werkzaamheden die je laat uitvoeren, de materialen die je hiervoor gebruikt en het btw-tarief dat voor jou geldt. Ben je benieuwd naar het uurloon van dakwerkers in jouw regio?

Vergelijk gratis offertes!

Je krijgt dan zo snel mogelijk tot 4 offertes op maat en bent zo altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Op deze pagina geven we een indicatie van de kosten voor dakwerkers. Je leest over het gemiddelde uurtarief en de factoren die hier invloed op hebben. Zo weet je ook waar je rekening mee moet houden als je wilt besparen op de kosten!uurloon dakwerker

Wat kost een dakwerker per uur?

De prijs van een dakdekker ligt gemiddeld tussen de €35,- tot €45,- per uur. Het uurtarief hangt nauw samen met de specifieke dakwerken die je uit laat voeren en het type dakwerker dat je inschakelt.

Kleine dakwerken kosten gemiddeld €35,- tot €40,- per m². Ook het uurloon van een zelfstandige dakwerker ligt iets lager, rond de €35,- tot €40,- per uur. Dat komt omdat zij geen groot dakdekkersbedrijf hoeven te faciliteren. Bij een uurloon van €40,- tot €45,- spreken we van een hoger tarief. Dit gaat om grote dakwerkersbedrijven of juist om de meer complexe opdrachten.

Handig: Benieuwd naar de kosten van een specifieke klus? Op de pagina dakwerken vind je een volledig overzicht van alle mogelijkheden en bijhorende prijzen.


Dakwerker uurloon 2023

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Factoren die het uurloon beïnvloeden

Het uurloon van dakwerkers verschilt per situatie. Er zijn een aantal factoren die hier invloed op hebben. Door zelf alvast rekening te houden met deze verschillende factoren, houd je dus grip op de kosten. Wil je weten wat het inschakelen van een dakwerker echt gaat kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

1. Type dakwerk

Welk type dakwerk je uit laat voeren heeft ook een invloed op de kosten. Het uurloon verschilt namelijk voor standaard kluswerk en onderhoud.

Kluswerk, zoals het repareren van beschadigingen of het vervangen van de dakbedekking kost gemiddeld €35,- per m². Gaat het om nieuwbouw, zoals het plaatsen van een nieuwe dakconstructie, dan betaal je gemiddeld €40,- per uur. Voor onderhoud, zoals het reinigen van het dakoppervlak en het opsporen van beschadigingen, ligt het uurtarief nog net iets hoger: gemiddeld rond de €45,- per uur.

Soort dakwerkGemiddelde uurtarief*
Kluswerk€35,-
Nieuwbouw€40,-
Onderhoud€45,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Exacte prijs weten? Vergelijk gratis offertes!

2. Gekozen materialen

Heb je een nieuw dak nodig, dan heeft het gekozen materiaal uiteraard ook een grote invloed op de totaalprijs. Bitumen is op de korte termijn een goedkope optie terwijl EPDM op de lange termijn juist voordeliger is. En betondakpannen zijn misschien goedkoper in aanschaf dan kleidakpannen, maar omdat kleidakpannen tot wel twee keer zo lang meegaan, is dit op de lange termijn de goedkopere keuze. Door rekening te houden met de materialen die je kiest, heb je zelf dus een grote invloed op de prijzen.

3. Spoed of niet?

Soms is er bij dakwerk spoed nodig. Bijvoorbeeld als je midden in een storm zit en het dak begint te lekken. Repareer deze beschadigingen zo snel mogelijk, omdat je dakconstructie anders aangetast raakt door de neerslag. Dit doe je best door met spoed een dakwerker in te schakelen. Deze komt dan direct naar je toe: ook in avonden en weekenden. Houd er wel rekening mee dat het spoedtarief iets hoger ligt dan het standaard uurtarief.


Besparen op het uurloon van een dakwerker?

Vind een vakman bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40%!
Gratis offertes vergelijken


4. Btw-tarief

Afhankelijk van de leeftijd van je woning, profiteer je van een verlaagd btw-tarief van slechts 6%. Is jouw huis ouder dan 10 jaar dan heb je mazzel: want door het lagere btw-tarief ben je tot wel honderden euro’s goedkoper uit! Is jouw huis nog nét geen tien jaar? Dan kun je dus overwegen om de dakwerken nog heel even uit te besteden, mits je dakconstructie niet wordt aangetast natuurlijk! Meer hierover lees je op belgium.be.

Besparen op het uurtarief van dakwerkers: handige tips!

Je hoeft echt niet de hoofdprijs te betalen voor dakwerken. Veel dakwerkers bieden een scherp uurloon en er zijn daarnaast veel manieren om te besparen op de kosten. Hieronder geven we je een paar handige tips, zodat je niet te veel geld uit hoeft te geven!

  • Kies een lokale dakwerker: het uurloon van een lokale dakwerker ligt eigenlijk altijd lager, omdat je op de voorrijkosten bespaart. Hoe kleiner de afstand tussen je huis en het bedrijf, des te lager de kosten.
  • Help zelf mee: voer bijvoorbeeld oude dakbedekking af of ga zelf alvast op zoek naar beschadigingen. Je bespaart de dakwerker tijd en bent zo een stuk goedkoper uit. Tip: vraag de dakwerker welke werkzaamheden je alvast uit kan voeren. Zo voorkom je dat je in de weg loopt en juist meer werk creëert.
  • Kies goedkope materialen: kies niet alleen voor materialen die op de korte termijn goedkoper zijn, maar juist ook op de lange termijn!
  • Regel een kwantumkorting: schakel samen met je buren één dakwerker in. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter. Je bent dan dus een stuk goedkoper uit!
  • Vergelijk gratis offertes: vergelijk dakwerkers en kies de vakman met het beste aanbod en je bespaart tot wel 40% op de kosten! Dat komt omdat elke dakwerker zijn of haar eigen tarief bepaalt.

kosten dakwerker

Besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes!

Besteed je opdracht best uit aan een ervaren dakwerker. Zo hoef je zelf niet het hoge dak op te klimmen zonder de juiste gereedschappen en materialen. Bovendien voert de dakwerker alle werkzaamheden correct uit en ontstaan er geen andere problemen: als je zelf aan de slag gaat, dan weet je dit niet zeker. Op zoek naar dakwerkers in jouw regio?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Daarna krijg je zo snel mogelijk tot 4 offertes toegestuurd van dakwerkers bij jou in de buurt. Door te vergelijken ben je verzekerd van het beste aanbod en bespaar je tot wel 40%. De offerteaanvraag is verder gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.

Gratis offertes ontvangen!