Vind de beste dakwerker in Ekeren


Op zoek naar een dakwerker in Ekeren? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakwerkers in Ekeren

Op deze pagina vind je de beste dakwerkers uit Ekeren op rij. Vind snel en gemakkelijk een dakwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakwerkers in Ekeren te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis dakwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste dakwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

dakwerker EkerenWat doet een dakwerker?

Een dakwerker houdt zich bezig met alle soorten dakwerken. Denk hierbij aan het schoonmaken van daken, het herstellen van beschadigingen of het plaatsen van een nieuwe dakkapel.

Wat zijn de werkzaamheden van een dakwerker?

  • Dakherstelling verrichten zoals het herstellen van beschadigingen.
  • Dakrenovaties voor het vernieuwen van daken en dakbedekking.
  • Inspecteren van daken om te kijken of er beschadigingen of zwakke plekken zijn.
  • Dakreiniging voor het schoonmaken van daken, bijvoorbeeld dakpannen reinigen. Denk hierbij ook aan het ontmossen van daken.
  • Dakisolatie door isolatiemateriaal aan te brengen.
  • Dakgoten plaatsen, vervangen of herstellen.
  • Bouwen en installeren van een nieuw dakkapel
  • Plaatsen van dakbedekking met dakleer, dakpannen of dakleien.

Een dakwerker kan dus worden ingeschakeld voor veel verschillende taken. Over het algemeen worden deze geplaatst in drie categorieën: dakonderhoud, dakreparatie en dakreiniging. Omdat werkzaamheden op een dak gevaarlijk en lastig kunnen zijn is het altijd verstandig om een dakwerker in te schakelen. Dan ben je verzekerd dat je een professioneel resultaat krijgt en hoef je jezelf niet in gevaar te brengen door te werken op het dak.

Ben je op zoek naar een dakwerker in Ekeren? Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod.


Dakwerker in Ekeren gezocht?

Vind De 10 Beste dakwerkers en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een dakwerker in Ekeren?

De prijzen van een dakwerker verschillen per bedrijf en klus. Daarnaast rekenen sommige dakwerkers hun prijzen per uur en anderen per m². Een dakwerker kost tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kleine dakwerken zijn de kosten dan €35,- tot €45,- en voor groter dakwerk betaal je gemiddeld €40,- tot €45,- per uur.

Hoeveel betaal ik per m²?

De kosten per m² zijn afhankelijk van het soort klus. Dakonderhoud kost bijvoorbeeld €15,- per m², hierbij wordt het dak grondig gereinigd en geïnspecteerd. Voor een dakreparatie betaal je €130,- tot €420,- per m² afhankelijk van de beschadiging. Een dakrenovatie kost ongeveer €50,- per m². Dakisolatie kost ongeveer €13,- tot €70,- per m², dit is dan inclusief btw en de montage.

De kosten hiervan kunnen dus verschillen per bedrijf en het materiaal dat gebruikt moet worden. Ook de ervaring van de dakwerkers en de regio waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden hebben invloed op de prijzen van dakwerken.

Voor een handig overzicht van de prijzen van verschillende dakwerken kan je de onderstaande tabel raadplegen. Ben je benieuwd hoeveel dakwerken je precies gaan kosten? Ontvang gratis offertes en kom in contact met de juiste dakwerker in Ekeren voor de klus.

dakwerken Ekeren

Kosten dakwerken Ekeren in 2022

Let op, dit is een beknopt overzicht. Hier vind je een overzicht van alle mogelijkheden en prijzen met betrekking tot dakwerken.

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dakherstelling schuin dak€130,- tot €420,-
Dakherstelling plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Dit zijn gemiddelde kosten, inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal. Voor de exacte kosten vraag je best offertes aan.

Wat kost een dakwerker per uur?

Een dakwerker kost tussen de €35,- en €45,- per uur. Voor kleine dakwerken zoals onderhoud betaal je rond de €35,- tot €40,-. Voor dakrenovaties betaal je tussen de €40,- en €45,-. Let wel op dat dit deze uurtarieven van dakwerkers zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen en dus kunnen verschillen.


Uurtarief dakwerker 2022

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers uit de de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw

De arbeidskosten, dus de prijzen van de dakwerker, zijn 60% van de totaalprijs. De materiaalkosten zijn 35% en de overige kosten zijn 5% van het geheel.

prijsopbouw dakdekker

Prijzen van dakwerken: de voorbeelden

Hieronder geven we voorbeelden van de prijzen van enkele dakwerken. Deze kosten zijn gebaseerd op de prijzen uit de bovenstaande prijstabel en de gemiddelde uitgevoerde klus.

Wat kost een dakherstelling aan een plat dak?

De meest voorkomende soort dakbedekking op platte daken is bitumen. Een reparatie aan zwakke dakbedekking kost dan tussen de €255,- en €285,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte aan beschadigde of zwakke dakbedekking is 7 m². De kosten voor een dakreparatie aan een plat dak zijn dan gemiddeld €1.785,- tot €1.995,-:

Dakherstelling plat dak met bitumen dakbedekking

Gemiddelde prijs per m²: €255,- tot €285,-

Totaalprijs voor 7 m² zwakke dakbedekking (gemiddelde oppervlakte beschadiging aan dak): €1.785,- tot €1.995,-

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie kost gemiddeld vanaf €50,- tot €175,- per vierkante meter voor zowel hellende als platte daken. Het gemiddelde dak in Vlaanderen is 50 vierkante meter. De kosten van een dakrenovatie voor een hellend dak zijn dan gemiddeld €2.500,- tot €6.000,-:

Dakrenovatie hellend of plat dak

Gemiddelde prijs per m²: €50,- tot €175,-

Totaalprijs voor 50 m² (gemiddelde oppervlakte Vlaams dak): €2.500,- tot €8.750,-

Wat kost het ontmossen van een dak?

De gemiddelde kosten voor het ontmossen van daken is €10,- tot €30,- per vierkante meter. De gemiddelde oppervlakte van mos op daken is 10 vierkante meter. De prijs voor het ontmossen van een dak zijn dan €100,- tot €300,-:

Dak ontmossen

Gemiddelde prijs per m²: €10,- tot €30,-

Totaalprijs voor 10 m² (gemiddelde oppervlakte mos op dak): €100,- tot €300,-

Veelgestelde vragen over dakwerkers

Benieuwd welke soorten dakbedekking er zijn? Nieuwsgierig naar premies voor dakwerken? Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen.

Welke soorten dakbedekking zijn er?

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte en hellende daken.

Bij een plat dak heb je bijvoorbeeld de keuze tussen bitumen, dit kost gemiddeld €45,- per m² of EPDM, dit kost ook €45,- per m². Daarnaast kan je ook kiezen voor pvc of groendak, dit kost je bijvoorbeeld €55,- per m².

Bij een hellend dak heb je meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan dakpannen, dit kost je ongeveer €60,- per m². Je kan ook gaan voor leien dakbedekking, dit kost €70,- per m². Aluminium dakbedekking, €75,- per m², en zink, €80,- per m², kan ook worden geplaatst op een hellend dak. Als laatst zou je ook kunnen kiezen voor riet, €90,- per m², of koper, €130,- per m².

Elk soort dakbedekking heeft een andere uitstraling en levensduur. Informeer je daarom goed naar de mogelijkheden.

Zijn er premies voor dakwerken?

In sommige gevallen is het mogelijk om een premie te krijgen voor dakwerken. De meest voorkomende is de overkoepelende renovatiepremie.

Deze premie kan je aanvragen bij dakwerken zoals het vernieuwen van dakbedekking of dakstructuur. Met de premie kan je ongeveer 20% tot 30% van je investering terug krijgen. Dit is afhankelijk van je inkomen. Er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan de premie, je moet bijvoorbeeld minimaal €2.500,- investeren in dakwerken.

Op de website wonenvlaanderen.be kan je alle voorwaarden en informatie bekijken.

Wanneer is het tijd voor dakwerken?

Wij raden aan om twee keer per jaar het dak goed te inspecteren. Je kan dit zelf doen, maar ook een dakwerker inschakelen. Tijdens het inspecteren kan je kijken of je een dakwerker moet inschakelen voor dakherstellingen in Ekeren, renovaties of reiniging.

Is het dak flink beschadigd? Dan zal je misschien een dakwerker moeten inhuren voor dakreparaties of dakrenovaties. Bij een vervuild dak, bijvoorbeeld door mos of andere aanslag, zal je moeten gaan voor een grondige dakreiniging.

Je zou uiteraard ook altijd een dakwerker kunnen inschakelen om het dak te vernieuwen of om nieuwe dakbedekking te plaatsen. Ben je op zoek naar een vakman voor dakwerken? Vergelijk gratis offertes en vind de vakman die past bij je wensen.

Hoe kan je besparen op een dakwerker?

Wist je dat je makkelijk kan besparen op dakwerken? Kies bijvoorbeeld voor een dakdekker in je eigen regio, zo bespaar je op de voorrijkosten. Je zou het dak kunnen renoveren samen met de buren, dan kan je wellicht een kwantumkorting regelen.

Je kan bijvoorbeeld zelf een gedeelte van de werkzaamheden kunnen uitvoeren, dan is de dakwerker minder lang bezig met de werkzaamheden. Ook zou je gratis offertes kunnen aanvragen bij De 10 Beste. Je krijgt dan verschillende offertes van dakwerkers in je eigen regio, je kan dan zelf kiezen voor de dakdekker met het beste aanbod.

Als laatste zou je kunnen kijken of je in aanmerking komt op een verlaagd btw-tarief op dakwerken. Dit verlaagde btw-tarief is mogelijk wanneer je het dak laat renoveren. Dan betaal je slechts 6% btw. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, het huis moet bijvoorbeeld ouder dan tien jaar zijn.

Op de website financien.belgium.be kan je de voorwaarden rustig doorlezen, daarnaast kan je dan ook alvast kijken of je in aanmerking komt voor het verlaagde btw-tarief.

dakwerker in Ekeren

Besparen op een dakwerker in Ekeren? Vergelijk gratis offertes!

Een dakwerker in Ekeren kan je helpen met alle soorten dakwerken, denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakreparaties en dakrenovaties. Het is verstandig om je dak regelmatig te inspecteren, zo kan je een hoop problematiek vermijden. Op zoek naar een dakwerker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je ontvangt meerdere offertes van dakwerkers in je eigen regio en kan op deze manier tot wel 40% besparen.

Start nu je gratis aanvraag!