Vind de beste zonnepanelen installateur in Ekeren


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Ekeren? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste zonnepanelen installateurs in Ekeren

Op deze pagina vind je de beste zonnepanelen installateurs uit Ekeren op rij. Vind snel en gemakkelijk een zonnepanelen installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste zonnepanelen installateurs in Ekeren te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste zonnepanelen installateurs op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

zonnepanelen EkerenWat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in bruikbare energie, bijvoorbeeld voor elektriciteit. Het is een duurzame vorm om energie te genereren en wordt daarom steeds populairder. Je hebt namelijk een hoog rendement en kan veel besparen op de vaste lasten. Een zonnepaneel bestaat uit een grote verzameling aan zonnecellen. Er zijn vier soorten zonnepanelen die geplaatst kunnen worden:

  • Polykristallijn panelen: de meest voordelige optie. Het heeft een lager rendement dan de andere soorten, maar door de lage installatiekosten zouden er meerdere op een dak geplaatst kunnen worden.
  • Monokristallijn panelen: een hoger rendement dan de polykristallijn panelen. Ze zijn iets duurder en daarom meer geschikt voor kleinere daken.
  • Glas-glas panelen: deze panelen hebben het hoogste rendement en gaan het langst mee. Het is een nieuw soort zonnepaneel.
  • Dunne film panelen: buigbare zonnepanalen. Deze worden voornamelijk gebruikt op boten en campers.

De keuze voor het soort zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van je budget, hoeveel je wil besparen en waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden.

Is het plaatsen van zonnepanelen een makkelijke klus?

Voor het installeren van zonnepanelen in Ekeren raden we altijd aan om gebruik te maken van een installateur. Het is namelijk een ingewikkeld proces waar veel mis kan gaan. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd dat alles goed werkt en het snel en efficiënt wordt geplaatst. Op zoek naar een zonnepanelen installateur? Op De 10 Beste kan je gratis offertes vergelijken van verschillende experts in je regio.


Zonnepanelen installateur in Ekeren gezocht?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste specialisten in je regio!

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten zonnepanelen in Ekeren?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen in Ekeren zijn afhankelijk van het rendement dat je wil behalen en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, bijvoorbeeld hoeveel personen er in het huishouden zijn en hoeveel stroom je gemiddeld verbruikt per jaar.

Heb je een huishouden van één persoon? Dan verbruik je gemiddeld 2.500 kWh per jaar. Om dit verbruik te dekken heb je ongeveer 2941 Wp nodig. Dit komt neer op elf zonnepanelen. De gemiddelde prijs voor 11 zonnepanelen, inclusief installatie en btw, is €5.645,-. Hiermee kan je rond de €650,- per jaar besparen. Het is een eenmalige investering die zichzelf terugverdient over de jaren heen.

Bij een huishouden van zes personen wordt gemiddeld 5.000 kWh verbruikt. Om dit te dekken zou je 22 zonnepanelen moeten laten installeren. Deze genereren dan ongeveer 5882 Wp per jaar. Hiermee bespaar je tot wel €1.300,- per jaar. De kosten hiervoor zijn €9.120,-, dat is dan voor de installatie, btw en de zonnepanelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden met gemiddelde kosten. In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Wil je liever de exacte kosten voor de installatie van zonnepanelen weten? Ontvang gratis offertes van specialisten in je regio!

zonnepanelen prijs Ekeren

Kosten zonnepanelen 2022

Aantal personen in het huishoudenGemiddeld energieverbruik per jaar in kWhBenodigde wattpiekAantal panelenGemiddelde prijs*Besparing per jaar
12.500294111€5.645,-€650,-
23.000352913€6.425,-€780,-
33.500411815€7.080,-€910,-
44.000470617€7.625,-€1.040,-
54.500529420€8.365,-€1.170,-
65.000588222€9.120,-€1.300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per bedrijf. Voor de exacte kosten vraag je best gratis offertes aan.

Wat is het uurtarief van een zonnepanelen installateur?

Een installateur voor zonnepanelen kost €30,- tot €55,- per uur. Voor een kleiner bedrijf betaal je gemiddeld €30,- tot €40,-. Voor een groter bedrijf kan je ongeveer €40,- tot €55,- verwachten.


Uurtarief zonnepanelen installateur 2022

€30,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van installateurs uit de de regio.)

Laag uurtarief
€30,- tot €40,-

Zelfstandig monteur

Hoog uurtarief
€40,- tot €55,-

Groter bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is het rendement op zonnepanelen?

Het rendement op zonnepanelen in Ekeren ligt tussen de 15% en 22%. Dit betekent dat een zonnepaneel minimaal 15% en maximaal 22% van het zonlicht omzet in elektriciteit. Hoe hoger het rendement hoe sneller je de zonnepanelen terugverdiend.

Maar hoe bereken ik het rendement op zonnepanelen?

Om het rendement op zonnepanelen te berekenen deel je het vermogen van de zonnepanelen door het vermogen van de zon. Stel je hebt een zonnepaneel van 1,5 vierkante meter. Deze heeft een vermogen van 250 Wp, de zon straalt die dag met een vermogen van 1300 Wp. Dan deel je de 250 door 1300. Hieronder zie je een voorbeeld van het berekenen van rendement op zonnepanelen.

Berekenen van het rendement op zonnepanelen

Vermogen zonnepaneel van 1,5 vierkante meter: 250 Wp
Vermogen van de zon 1.300 Wp

De formule om het rendement te bereken is dan: (250/1300) = 19,2%

Veelgestelde vragen over zonnepanelen


Altijd al willen weten hoe zonnepanelen worden aangesloten? Wil je graag weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord!

Hoe worden zonnepanelen aangesloten?

De eerste stap is de plaatsing van de zonnepanelen bepalen. Wanneer dit gekozen is, worden de lussen van de zonnepanelen bepaalt en de panelen geplaatst. De volgende stap is het dakdoorvoer plaatsen en de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer leggen.

Vervolgens worden de stekkers voor het systeem bevestigd en een aardlekautomaat in de meterkast geplaatst. Uiteindelijk wordt de kabels van de omvormer aangesloten.

Dit klinkt makkelijker dan het is. Het installeren van zonnepanelen moet goed gebeuren, anders is er een grote kans dat het weinig verschil gaat maken. Laat je het liever doen door een zonnepanelen installateur in Ekeren? Vergelijk dan gratis offertes!

Hoeveel zonnepanelen zijn nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van het stroomverbruik in je huishouden en hoeveel je per jaar wil besparen op je energierekening. Daarnaast is de keuze voor het soort zonnepanelen ook belangrijk. Polykristallijn zonnepanelen zijn bijvoorbeeld goedkoper, hierdoor kan je er meer kwijt op je dak.

Maar hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig?

Voor een huishouden van twee personen raden we dertien zonnepanelen aan. Voor een huishouden van vier personen raden we zeventien zonnepanelen aan. Dit is gemiddeld genoeg om flink te besparen op je energierekening.

Waarom zonnepanelen laten plaatsen?

Het plaatsen van zonnepanelen heeft veel voordelen. Je bespaart namelijk flink op je energierekening, je huis krijgt een beter energielabel en het is ook nog eens beter voor het milieu.

De CO2-uitstoot van je huishouden wordt ook verlaagd. In sommige gevallen kan je de stroom die je niet gebruikt ook weer terugleveren voor een vergoeding. Als laatst verhoogt het ook de waarde van je huis.

Ben je overtuigd en wil je zonnepanelen laten plaatsen? Ontvang dan gratis offertes! De aanvraag is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Hoe kan je besparen op de installatiekosten van zonnepanelen?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de installatie van zonnepanelen. Wanneer je een dak deelt met je buren zou je kunnen regelen dat beide partijen een gedeelte van de kosten betalen. Hierdoor kan je zelfs profiteren van een kwantumkorting en kan je besparen op de installatiekosten.

De voorrijkosten spelen ook een rol bij de totale kosten. Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste ben je verzekerd dat je in contact komt met specialisten in je regio. Hierdoor bespaar je dus op de voorrijkosten.

Wanneer je nieuwe zonnepanelen laat plaatsen heb je wellicht ook recht op een subsidie. Als het omvormervermorgen kleiner, of gelijk, aan 10 kVA is zou je recht kunnen hebben op een investeringspremie. Voor meer informatie kan je de website vlaanderen.be bezoeken. Je zou ook kunnen kijken of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief op financien.belgium.be.

zonnepanelen plaatsen Ekeren

Besparen op zonnepanelen in Ekeren? Vergelijk gratis offertes!

Zonnepanelen zijn zuiniger voor het milieu en een duurzame vorm van energie opwekken. Hierdoor werk je niet alleen mee aan een gezondere leefomgeving, maar kan je ook besparen op je vaste lasten. Het wordt steeds populairder, het verbetert namelijk ook de algemene waarde en het energielabel van je huis. Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ekeren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken van bedrijven in je regio. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!

zonnepanelen EkerenWat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in bruikbare energie, bijvoorbeeld voor elektriciteit. Het is een duurzame vorm om energie te genereren en wordt daarom steeds populairder. Je hebt namelijk een hoog rendement en kan veel besparen op de vaste lasten. Een zonnepaneel bestaat uit een grote verzameling aan zonnecellen. Er zijn vier soorten zonnepanelen die geplaatst kunnen worden:

  • Polykristallijn panelen: de meest voordelige optie. Het heeft een lager rendement dan de andere soorten, maar door de lage installatiekosten zouden er meerdere op een dak geplaatst kunnen worden.
  • Monokristallijn panelen: een hoger rendement dan de polykristallijn panelen. Ze zijn iets duurder en daarom meer geschikt voor kleinere daken.
  • Glas-glas panelen: deze panelen hebben het hoogste rendement en gaan het langst mee. Het is een nieuw soort zonnepaneel.
  • Dunne film panelen: buigbare zonnepanalen. Deze worden voornamelijk gebruikt op boten en campers.

De keuze voor het soort zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van je budget, hoeveel je wil besparen en waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden.

Is het plaatsen van zonnepanelen een makkelijke klus?

Voor het installeren van zonnepanelen in Ekeren raden we altijd aan om gebruik te maken van een installateur. Het is namelijk een ingewikkeld proces waar veel mis kan gaan. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd dat alles goed werkt en het snel en efficiënt wordt geplaatst. Op zoek naar een zonnepanelen installateur? Op De 10 Beste kan je gratis offertes vergelijken van verschillende experts in je regio.


Zonnepanelen installateur in Ekeren gezocht?

Vergelijk gratis offertes van De 10 Beste specialisten in je regio!

Gratis offertes vergelijken

Wat kosten zonnepanelen in Ekeren?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen in Ekeren zijn afhankelijk van het rendement dat je wil behalen en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, bijvoorbeeld hoeveel personen er in het huishouden zijn en hoeveel stroom je gemiddeld verbruikt per jaar.

Heb je een huishouden van één persoon? Dan verbruik je gemiddeld 2.500 kWh per jaar. Om dit verbruik te dekken heb je ongeveer 2941 Wp nodig. Dit komt neer op elf zonnepanelen. De gemiddelde prijs voor 11 zonnepanelen, inclusief installatie en btw, is €5.645,-. Hiermee kan je rond de €650,- per jaar besparen. Het is een eenmalige investering die zichzelf terugverdient over de jaren heen.

Bij een huishouden van zes personen wordt gemiddeld 5.000 kWh verbruikt. Om dit te dekken zou je 22 zonnepanelen moeten laten installeren. Deze genereren dan ongeveer 5882 Wp per jaar. Hiermee bespaar je tot wel €1.300,- per jaar. De kosten hiervoor zijn €9.120,-, dat is dan voor de installatie, btw en de zonnepanelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden met gemiddelde kosten. In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Wil je liever de exacte kosten voor de installatie van zonnepanelen weten? Ontvang gratis offertes van specialisten in je regio!

zonnepanelen prijs Ekeren

Kosten zonnepanelen 2022

Aantal personen in het huishoudenGemiddeld energieverbruik per jaar in kWhBenodigde wattpiekAantal panelenGemiddelde prijs*Besparing per jaar
12.500294111€5.645,-€650,-
23.000352913€6.425,-€780,-
33.500411815€7.080,-€910,-
44.000470617€7.625,-€1.040,-
54.500529420€8.365,-€1.170,-
65.000588222€9.120,-€1.300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per bedrijf. Voor de exacte kosten vraag je best gratis offertes aan.

Wat is het uurtarief van een zonnepanelen installateur?

Een installateur voor zonnepanelen kost €30,- tot €55,- per uur. Voor een kleiner bedrijf betaal je gemiddeld €30,- tot €40,-. Voor een groter bedrijf kan je ongeveer €40,- tot €55,- verwachten.


Uurtarief zonnepanelen installateur 2022

€30,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van installateurs uit de de regio.)

Laag uurtarief
€30,- tot €40,-

Zelfstandig monteur

Hoog uurtarief
€40,- tot €55,-

Groter bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is het rendement op zonnepanelen?

Het rendement op zonnepanelen in Ekeren ligt tussen de 15% en 22%. Dit betekent dat een zonnepaneel minimaal 15% en maximaal 22% van het zonlicht omzet in elektriciteit. Hoe hoger het rendement hoe sneller je de zonnepanelen terugverdiend.

Maar hoe bereken ik het rendement op zonnepanelen?

Om het rendement op zonnepanelen te berekenen deel je het vermogen van de zonnepanelen door het vermogen van de zon. Stel je hebt een zonnepaneel van 1,5 vierkante meter. Deze heeft een vermogen van 250 Wp, de zon straalt die dag met een vermogen van 1300 Wp. Dan deel je de 250 door 1300. Hieronder zie je een voorbeeld van het berekenen van rendement op zonnepanelen.

Berekenen van het rendement op zonnepanelen

Vermogen zonnepaneel van 1,5 vierkante meter: 250 Wp
Vermogen van de zon 1.300 Wp

De formule om het rendement te bereken is dan: (250/1300) = 19,2%

Veelgestelde vragen over zonnepanelen


Altijd al willen weten hoe zonnepanelen worden aangesloten? Wil je graag weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord!

Hoe worden zonnepanelen aangesloten?

De eerste stap is de plaatsing van de zonnepanelen bepalen. Wanneer dit gekozen is, worden de lussen van de zonnepanelen bepaalt en de panelen geplaatst. De volgende stap is het dakdoorvoer plaatsen en de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer leggen.

Vervolgens worden de stekkers voor het systeem bevestigd en een aardlekautomaat in de meterkast geplaatst. Uiteindelijk wordt de kabels van de omvormer aangesloten.

Dit klinkt makkelijker dan het is. Het installeren van zonnepanelen moet goed gebeuren, anders is er een grote kans dat het weinig verschil gaat maken. Laat je het liever doen door een zonnepanelen installateur in Ekeren? Vergelijk dan gratis offertes!

Hoeveel zonnepanelen zijn nodig?

De hoeveelheid zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van het stroomverbruik in je huishouden en hoeveel je per jaar wil besparen op je energierekening. Daarnaast is de keuze voor het soort zonnepanelen ook belangrijk. Polykristallijn zonnepanelen zijn bijvoorbeeld goedkoper, hierdoor kan je er meer kwijt op je dak.

Maar hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig?

Voor een huishouden van twee personen raden we dertien zonnepanelen aan. Voor een huishouden van vier personen raden we zeventien zonnepanelen aan. Dit is gemiddeld genoeg om flink te besparen op je energierekening.

Waarom zonnepanelen laten plaatsen?

Het plaatsen van zonnepanelen heeft veel voordelen. Je bespaart namelijk flink op je energierekening, je huis krijgt een beter energielabel en het is ook nog eens beter voor het milieu.

De CO2-uitstoot van je huishouden wordt ook verlaagd. In sommige gevallen kan je de stroom die je niet gebruikt ook weer terugleveren voor een vergoeding. Als laatst verhoogt het ook de waarde van je huis.

Ben je overtuigd en wil je zonnepanelen laten plaatsen? Ontvang dan gratis offertes! De aanvraag is helemaal gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Hoe kan je besparen op de installatiekosten van zonnepanelen?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de installatie van zonnepanelen. Wanneer je een dak deelt met je buren zou je kunnen regelen dat beide partijen een gedeelte van de kosten betalen. Hierdoor kan je zelfs profiteren van een kwantumkorting en kan je besparen op de installatiekosten.

De voorrijkosten spelen ook een rol bij de totale kosten. Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste ben je verzekerd dat je in contact komt met specialisten in je regio. Hierdoor bespaar je dus op de voorrijkosten.

Wanneer je nieuwe zonnepanelen laat plaatsen heb je wellicht ook recht op een subsidie. Als het omvormervermorgen kleiner, of gelijk, aan 10 kVA is zou je recht kunnen hebben op een investeringspremie. Voor meer informatie kan je de website vlaanderen.be bezoeken. Je zou ook kunnen kijken of je kan profiteren van een verlaagd btw-tarief op financien.belgium.be.

zonnepanelen plaatsen Ekeren

Besparen op zonnepanelen in Ekeren? Vergelijk gratis offertes!

Zonnepanelen zijn zuiniger voor het milieu en een duurzame vorm van energie opwekken. Hierdoor werk je niet alleen mee aan een gezondere leefomgeving, maar kan je ook besparen op je vaste lasten. Het wordt steeds populairder, het verbetert namelijk ook de algemene waarde en het energielabel van je huis. Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ekeren?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken van bedrijven in je regio. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!