Vind de beste dakwerker in Kapellen (Bt.)


Op zoek naar een dakwerker in Kapellen (Bt.)? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele dakwerkers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste dakwerkers in Kapellen (Bt.)

Op deze pagina vind je de beste dakwerkers uit Kapellen (Bt.) op rij. Vind snel en gemakkelijk een dakwerker voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste dakwerkers in Kapellen (Bt.) te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis dakwerker offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste dakwerkers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis dakwerker offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.dakwerker Kapellen (Bt.)

Wat is het uurloon van een dakwerker in Kapellen (Bt.)?

De prijs van een dakwerker in Kapellen (Bt.) ligt tussen de €35,- en €45,-. Voor kleine dakwerken zoals onderhoud betaal je rond de €35,- tot €40,-. Voor dakrenovaties betaal je tussen de €40,- en €45,-. Let wel op dat deze uurtarieven van dakwerkers zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen en dus kunnen verschillen. Afhankelijk van de ervaring en locatie zullen de prijzen dus verschillen.


Uurtarief dakwerker 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakwerkers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Kleine dakwerken

Hoog uurtarief
€40,- tot €45,-

Grote dakwerken

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kosten dakwerken?

De kosten van dakwerken per m² zijn afhankelijk van het soort klus, zo kost dakonderhoud bijvoorbeeld €15,- per m², hierbij wordt het dak grondig gereinigd en geïnspecteerd. Voor een dakherstelling betaal je €130,- tot €420,- per m² afhankelijk van de beschadiging. Een dakrenovatie kost ongeveer €50,- per m². Dakisolatie kost ongeveer €13,- tot €70,- per m², dit is dan inclusief btw en de montage.

De kosten hiervan kunnen dus verschillen per bedrijf en het materiaal dat gebruikt moet worden. Ook de ervaring van de dakwerkers en de regio waar de werkzaamheden gaan plaatsvinden hebben invloed op de prijzen van dakwerken.

dakwerken Kapellen (Bt.)

Prijs dakwerken 2024

Soort klusDakwerken prijzen per m²*
Dakonderhoud€15,-
Dak ontmossen€15,- tot €30,-
Dakherstelling schuin dak€130,- tot €420,-
Dakherstelling plat dak€255,- tot €285,-
DakrenovatieVanaf €50,-
Dakpannen vervangen€40,- tot €90,-
Dakisolatie€13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel€3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten van dakwerken, inclusief btw, arbeidskosten en de kosten voor het materiaal.

Recente voorbeelden van dakwerken in Kapellen (Bt.)

Hieronder geven we voorbeelden van de prijzen van enkele dakwerken die recentelijk zijn uitgevoerd.


Dakherstelling plat dak met bitumen dakbedekking

Zeven vierkante meter aan beschadigde bitumen dakbedekking moest worden hersteld. De kosten hiervan waren €270,- per m². De totale kosten waren in dit geval €1.890,- voor het herstellen van 7 m² aan bitumen dakbedekking.

Dakrenovatie in Kapellen (Bt.) van 50 m²

Bij een dakrenovatie in Kapellen (Bt.) moest er een dak, van 50 m², geheel worden gerenoveerd. De onderdak is vervangen, de oude dakbedekking is verwijderd en er is nieuwe dakbedekking (EPDM) geplaatst. Per vierkante meter kwam dit neer op €150,-, de dakrenovatie had een totaalkost van €7.500,-.

Ontmossen en impregneren van een dak

De kosten voor het ontmossen van het dak was in dit geval €10,- per m². Ongeveer 20 m² op het dak moest worden ontmost. De prijs voor het ontmossen was €300,-. Daarbij werd er ook gekozen om de rest van het dak, van 50 m², te impregneren voor een prijs van €12,- per m². De kosten voor het impregneren waren voor deze klus €600,-. De totaalkost van de gehele klus was €900,-.

Prijsopbouw van dakwerken

De arbeidskosten, dus de prijzen van de dakwerker, zijn 60% van de totaalprijs. De materiaalkosten zijn 35% en de overige kosten zijn 5% van het geheel.

prijsopbouw dakdekker

Dakdekker Kapellen (Bt.) nodig? Vier aandachtspunten bij het vergelijken!

Een dakwerker vinden is geen moeite via de offerteservice van De 10 Beste, maar hoe kies je nu voor de beste dakdekker in Kapellen (Bt.)? Met de onderstaande tips wordt de keuze een stuk makkelijker:

  • We raden je als eerst aan om te kijken naar de prijzen. Het best kies je voor de dakwerker met het beste aanbod, maar er zijn nog meer factoren die je mee moet nemen in je keuze.
  • Wat is de locatie van de dakwerker? Het best kies je voor een dakwerker in je eigen regio. Niet alleen is dit vaak goedkoper, maar je kan ook sneller worden geholpen.
  • Kijk ook eens naar recensies en ervaringen van de dakwerker. Zo vind je op De 10 Beste een overzicht van alle dakwerkers, daar staan soms ook recensies bij.
  • De garantievoorwaarden zijn ook een belangrijk punt. Je wil natuurlijk de dakwerker met het beste aanbod, maar de garantie moet ook goed geregeld zijn. Kijk dus goed, of vraag naar, de garantievoorwaarden van de dakwerker.

Meer tips nodig voor he tvergelijken? Die vind je op onze pagina over tips voor dakwerkers vergelijken.

dakwerker in Kapellen (Bt.)

Besparen op een dakwerker in Kapellen (Bt.)? Vergelijk gratis offertes!

Een dakwerker in Kapellen (Bt.) kan je helpen met alle soorten dakwerken, denk aan het vernieuwen van dakbedekking, dakreparaties en dakrenovaties. Het is verstandig om je dak regelmatig te inspecteren, zo kan je een hoop problematiek vermijden.

Het aanvragen van offertes via De 10 Beste is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je ontvangt meerdere offertes van dakwerkers in je eigen regio en kan op deze manier tot wel 40% besparen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over dakwerkers en dakwerken


Benieuwd welke soorten dakbedekking er zijn? Nieuwsgierig hoe je kan besparen op dakwerken? Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over dakwerken en de beste dakwerker.

Zijn er premies voor dakwerken?

Er zijn verschillende premies beschikbaar om je te ondersteunen bij renovatiewerken in Vlaanderen. De Mijn VerbouwPremie is een initiatief van de Vlaamse overheid en is bedoeld voor specifieke renovaties, waaronder het verstevigen van de dakstructuur en de vernieuwing van de dakbedekking. Daarnaast zijn er de huur- en isolatiepremies, die beschikbaar zijn voor zowel huurders als verhuurders met slecht geïsoleerde huurwoningen.

Als je van plan bent om het energielabel van je huis te verbeteren, kun je de EPC-labelpremie aanvragen. Dit is onder andere van toepassing op duurzame dakbedekking en dakisolatie. Als je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, kom je mogelijk ook in aanmerking voor de Totaalrenovatiebonus.

Hoe kan je besparen op een dakwerker?

Wist je dat je makkelijk kan besparen op dakwerken? Kies bijvoorbeeld voor een dakdekker in je eigen regio, zo bespaar je op de voorrijkosten. Je zou het dak kunnen renoveren samen met de buren, dan kan je wellicht een kwantumkorting regelen.

Je kan bijvoorbeeld zelf een gedeelte van de werkzaamheden kunnen uitvoeren, dan is de dakwerker minder lang bezig met de werkzaamheden.

Als laatste zou je kunnen kijken of je in aanmerking komt op een verlaagd btw-tarief op dakwerken. Dit verlaagde btw-tarief is mogelijk wanneer je het dak laat renoveren. Dan betaal je slechts 6% btw. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, het huis moet bijvoorbeeld ouder dan tien jaar zijn.

Wat is het btw-tarief op dakwerken?

Voor diverse dakwerkzaamheden geldt een gereduceerd btw-tarief van 6%, zoals bijvoorbeeld bij dakrenovaties. Er zijn echter bepaalde criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen. Ten eerste dien je de eigenaar van de woning te zijn en er daadwerkelijk in te wonen. Bovendien moet de woning meer dan 10 jaar oud zijn.

Hoelang duren dakwerken gemiddeld?

De duur van de werkzaamheden die een dakwerker uitvoert, varieert afhankelijk van het type dakwerk. Het vervangen van dakbedekking kan doorgaans één dag tot enkele dagen in beslag nemen, terwijl een dakreiniging doorgaans binnen enkele uren kan worden voltooid.