Vind de beste chauffagist in Boechout


Op zoek naar een chauffagist in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele chauffagisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste chauffagisten in Boechout

Op deze pagina vind je de beste chauffagisten uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een chauffagist voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste chauffagisten in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis chauffagist offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste chauffagisten op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis chauffagist offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Chauffagist Boechout: belangrijkste informatie

 • Een chauffagist is iemand die gespecialiseerd is in werken met centrale verwarmingsinstallaties. Ze installeren, onderhouden en herstellen cv-ketels.
 • Een chauffagist kost gemiddeld €45,- tot €65,- per uur. De prijzen per klus verschillen, zo is een eenmalige onderhoudsbeurt gemiddeld €60,- tot €100,-. Een nieuwe combiketel laten installeren kost €1.100,- tot €4.300,-.
 • Het vermogen dat een cv-ketel nodig heeft ligt aan je woning en gezinssituatie. Woon je in een tussenwoning met twee tot drie mensen? Dan heb je bijvoorbeeld 16 tot 28 kW nodig. Een combi HR-ketel is hiervoor een geschikte keuze.
 • Voor het inschakelen van een chauffagist raden we aan om te kijken naar de prijs, communicatie, locatie, garantievoorwaarden en keurmerken.


Wat doet een chauffagist?

Een chauffagist heeft een specialisatie in centrale verwarmingsinstallaties, dit wordt ook wel chauffage genoemd. Je schakelt een chauffagist in voor de plaatsing, het vervangen, onderhoud en repareren van cv-ketels en verwarmingsinstallaties. Veel mensen proberen dit zelf te doen, maar we raden toch aan een chauffagist in te schakelen. Het kan gevaarlijk zijn om zelf te werken met dit soort installaties, bovendien ben je verzekerd van een professioneel resultaat wanneer je een chauffagist inschakelt.

Een aantal werkzaamheden van chauffagisten:

 • Het installeren van centrale verwarming: een chauffagist kan de centrale verwarming eenvoudig installeren. Eerst wordt het oude toestel verwijderd en wordt de nieuwe ketel opgehangen. Vervolgens wordt alles aangesloten op de leiding en wordt de rookgasafvoer vervangen.
 • Onderhoud aan ketels: regelmatig onderhoud aan de chauffage is belangrijk. Zo voorkom je problemen en ben je verzekerd van een goed werkende ketel. Een installateur kan de ketel onderhouden en advies geven over hoe je het beste kan omgaan met diverse cv-ketels.
 • Reparaties en herstellen: ook voor reparaties en het herstellen van verwarmingsinstallaties kan je een chauffagist inschakelen. Het is belangrijk dat je beschadigingen op tijd laat repareren, zo zorg je ervoor dat alles weer veilig werkt.

Bij veel chauffagisten kan je een onderhoudscontract afsluiten. Je betaalt dan een vast tarief per jaar. Hierbij wordt de installatie regelmatig onderhoud en ben je verzekerd dat je op tijd wordt geholpen.

chauffagist Boechout

Wat kost een chauffagist in Boechout?

Het inhuren van een chauffagist kost gemiddeld tussen de €45,- en €65,- per uur. Deze kosten verschillen per vakman, bijvoorbeeld door ervaring en opleiding. Vaak worden er kosten berekend per klus.

De prijzen worden dus beïnvloed door een aantal factoren. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in prijzen afhankelijk van de gekozen kleur. Ook het soort pleisterwerk is belangrijk. Spuitwerk is een populaire goedkope optie, maar je zou ook kunnen kiezen voor betonstuc wat iets duurder is.

Wat zijn de kosten per klus?

Voor een eenmalige onderhoudsbeurt betaal je tussen de €60,- en €100,-. De prijzen van cv-ketels verschillen enorm. Voor het installeren van een combiketel betaal je ongeveer €1.100,- tot €3.400,-, dit is inclusief de kosten voor installatie, de ketel en btw. Je kan ook kiezen voor een duurdere ketel, bijvoorbeeld een condensatieketel. Dit kost je ongeveer €1.850,- tot €4.600,-, je bespaart dan wel meer op je energierekening. Zo ben je op den duur voordeliger uit. Als laatst zou je ook kunnen kiezen voor een mazoutketel. Dit kost €3.500,- tot €8.500,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een overzicht bekijken.

chauffage Boechout

Prijs chauffagist 2023

OmschrijvingGemiddelde kosten*
Eenmalige onderhoudsbeurt€60,- tot €100,-
Combiketel€1.100,- tot €4.300,-
Condensatieketel€1.850 tot €4.650,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren per klus.

Wat is het uurtarief van een installateur centrale verwarming in Boechout?

Het uurtarief van een installateur centrale verwarming in Boechout ligt tussen de €45,- en €65,-. Voor een beginnende chauffagist, bijvoorbeeld een zzp’er, of voor eenvoudige klussen betaal je €45,-. Voor een groter bedrijf en grotere klussen, zoals vervangen en reparatie, betaal je €65,- per uur.


Uurtarief chauffagist 2023

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van chauffagisten uit de regio.)

Laag
€45,-

Beginnende chauffagist
Eenvoudige klussen
ZZP’ers

Hoog
€65,-

Ervaren chauffagist
Groot installatiebedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Hoeveel vermogen heeft een cv-ketel nodig?

Het vermogen die nodig is voor een cv-ketel verschilt enorm. Het bouwjaar van de woning, je type huis en de grootte van je woning heeft een effect op de prijs.

Welk vermorgen is nodig in een appartement?

Het vermogen dat een cv-ketel nodig heeft in een appartement is 11 tot 23 kW. Hierbij raden wee solo HR-ketel aan. Het vermogen van een solo HR-ketel ligt tussen de 12kW en 24kW. De gemiddelde prijs voor een solo HR-ketel is €1.000,- tot €3.200,-.

Cv-ketel vermogen appartement

Benodigde vermogen: 11 tot 23 kW
Aanbevolen soort cv-ketel: Solo HR

Kosten solo HR-ketel: €1.000,- tot €3.200,-

Welk vermogen is nodig in een tussenwoning?

Bij een tussenwoning zoek je een cv-ketel met een vermogen van 16kW tot 28kW, een combi HR-ketel is hierbij de beste optie. Deze behalen een gemiddeld vermogen van 25 kW tot 29 kW. De gemiddelde prijzen voor een combi HR-ketel zijn €1.100,- tot €4.300,-.

Cv-ketel vermogen appartement tussenwoning

Benodigde vermogen: 16 tot 28 kW
Aanbevolen soort cv-ketel: Combi HR-ketel

Kosten combi HR-ketel: €1.100,- tot €4.300,-

Welk vermogen is nodig in een vrijstaand huis?

Een HRe-ketel is de beste optie voor een vrijstaand huis. Hier heb je namelijk een cv-ketel nodig die minimaal 30 kW kan halen. Een HRe-ketel is hier voldoende voor: die behalen namelijk een minimale kW van 30. De prijzen voor een HRe-ketel zijn gemiddeld €6.500,- tot €11.500,-.

Cv-ketel vermogen vrijstaand huis

Benodigde vermogen: meer dan 30 kW
Aanbevolen soort cv-ketel: HRe-ketel

Kosten HRe-ketel: €6.500,- tot €11.500,-

Veelgestelde vragen over centrale verwarming in Boechout

Benieuwd naar de mogelijkheden voor centrale verwarming in Boechout? Of nieuwsgierig waar je op moet letten als je een installateur inschakelt? Dat en meer kan je hieronder lezen.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Een aantal mogelijkheden zijn:

 • Hoogrendementsketel: hiermee kan je een rendement tussen de 100% en 107% halen. Dit komt door het gebruik van rookgassen. Dit soort ketels moeten op een riool worden aangesloten om condens af te voeren.
 • Condensatieketel: een condensatieketel is ook een hoogrendementsketel. Het verschil is dat bij een condensatieketel de rookgassen worden afgekoeld en hierdoor verdampt.
 • Zonneboiler: een zonneboiler vangt zonnestralen op en gebruikt dit om het water te verwarmen. Je plaats dan zonnecollectoren op het dak.
 • Warmtepomp: deze wordt vaak gecombineerd met een normale cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht en grondwater. Het werkt op stroom, dus je energiekosten zullen wel wat hoger liggen.
[/list]

Waarop letten bij inschakelen installateur centrale verwarming?

Bij het inschakelen van een installateur centrale verwarming kan je op een aantal punten letten. Het eerste is de specialisme. Elke chauffagist heeft een eigen specialisme, kies daarom altijd voor een chauffagist die ervaring heeft met de ketel die je wilt laten installeren of onderhouden.

Daarnaast kies je het liefst een installateur centrale verwarming aan in je eigen regio. Zo kan je besparen op eventuele voorrijkosten. Ook kies je best voor een erkende vakman, zo heb je altijd garantie op het werk dat wordt uitgevoerd.

Waarom een chauffagist inschakelen?

Je schakelt een chauffagist in voor alle werkzaamheden omtrent centrale verwarming en cv-ketels. Het is belangrijk dat je dit laat doen door een vakman, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Dit is ook de reden waarom er minstens elk jaar een onderhoudsbeurt moet plaats vinden op stooktoestellen met stookolie of vaste brandstof en 2-jaarlijks voor stooktoestellen op gas.

Wist je dat je dat het verplicht is om een erkende chauffagist in te schakelen voor alle werkzaamheden aan verwarmingsinstallaties?

centrale verwarming Boechout

Besparen op een chauffagist in Boechout? Maak gebruik van onze offertedienst!

Een chauffagist kan dus onderhoud plegen aan de verwarming, installaties plaatsen en reparaties verrichten. In sommige gevallen kan je een premie krijgen, zo kan je flink besparen op de kosten. Het laten plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie bespaart je op den duur ook veel geld, het is het altijd waard om te kijken naar de mogelijkheden. Op zoek naar een chauffagist in Boechout? Maak gebruik van De 10 Beste.

Je kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!