Vind de beste zonnepanelen installateur in Boechout


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste zonnepanelen installateurs in Boechout

Op deze pagina vind je de beste zonnepanelen installateurs uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een zonnepanelen installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste zonnepanelen installateurs in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste zonnepanelen installateurs op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

De beste zonnepanelen installateurs in Boechout

Zonnepanelen Boechout: dit moet je weten

Op zoek naar een installateur voor het plaatsen van zonnepanelen in Boechout? Dan ben je op de juiste plek. De 10 Beste koppelt jou aan de beste installateurs in je regio. De zoektocht naar de beste zonnepanelen installateur is zo ineens erg makkelijk geworden. We snappen ook dat je eerst nog wat informatie wil hebben over zonnepanelen. Hieronder gaan we dieper in op enkele belangrijke onderwerpen.

Zo lees je over de voordelen en kosten van zonnepanelen. Krijg je informatie over het rendement, antwoord op enkele veelgestelde vragen en sluiten we af met tips om te kiezen voor de beste installateur.

Zonnepanelen installateur Boechout: belangrijkste informatie

 • Door zonnepanelen te installeren verminder je je energiekosten, stijgt de waarde van je woning, ben je duurzaam bezig en ook minder afhankelijk van energieleveranciers.
 • Een huishouden van één persoon heeft 8 tot 11 zonnepanelen nodig om zijn energieverbruik te dekken. De installatie hiervan is gemiddeld €5.645,-. De jaarlijkse besparing loopt dan wel op tot €650,- per jaar.
 • Een zonnepanelen installateur in Boechout hanteert een gemiddeld uurtarief van €30,- en €55,-.
 • Het rendement op zonnepanelen bereken je door de opbrengst van je zonnepanelen te delen met de totaalkost van de installatie. Dit doe je x 100%. Als je bijvoorbeeld een installatie van €10.000,- hebt die 2000 kWh heeft opgewekt heb je een rendement van 20%.
 • Wanneer je kiest voor de beste zonnepanelen installateur let je op certificaten, keurmerken, kosten, garantievoorwaarden, service en ervaring.


Waarom zonnepanelen in Boechout laten plaatsen?

Zonnepanelen in Boechout plaatsen biedt tal van voordelen, waaronder:

 • Besparing op kosten: door het gebruik van zonnepanelen kan je je energierekening aanzienlijk verminderen. Zonnepanelen produceren namelijk energie uit de zon, waardoor je minder afhankelijk bent van het stroomnet. Dit resulteert jaarlijks in besparingen van honderden euro’s op je energierekening.
 • Milieuvriendelijk: zonnepanelen zijn een milieuvriendelijke manier om energie op te wekken. Het is namelijk een vorm van duurzame energie waarbij er geen CO2-uitstoot plaatsvindt. Door te kiezen voor zonnepanelen draag je dus bij aan een beter milieu.
 • Waardestijging van je huis: een woning met zonnepanelen is doorgaans meer waard dan een woning zonder zonnepanelen. Dit komt omdat potentiële kopers weten dat ze kunnen profiteren van de voordelen van zonnepanelen en dus minder geld kwijt zijn aan energiekosten.
 • Weinig onderhoud: zonnepanelen vergen weinig onderhoud. Het is voldoende om ze eens per jaar schoon te maken en te controleren of de kabels nog goed vastzitten.
 • Lange levensduur: zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Hierdoor kan je langdurig profiteren van je investering.

zonnepanelen Boechout

Wat kosten zonnepanelen in Boechout?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen in Boechout zijn afhankelijk van het rendement dat je wil behalen en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, bijvoorbeeld hoeveel personen er in het huishouden zijn en hoeveel stroom je gemiddeld verbruikt per jaar.

Heb je een huishouden van één persoon? Dan verbruik je gemiddeld 2.500 kWh per jaar. Om dit verbruik te dekken heb je ongeveer 2941 Wp nodig. Dit komt neer op elf zonnepanelen. De gemiddelde prijs voor 11 zonnepanelen, inclusief installatie en btw, is €5.645,-. Hiermee kan je rond de €650,- per jaar besparen. Het is een eenmalige investering die zichzelf terugverdient over de jaren heen.

Bij een huishouden van zes personen wordt gemiddeld 5.000 kWh verbruikt. Om dit te dekken zou je 22 zonnepanelen moeten laten installeren. Deze genereren dan ongeveer 5882 Wp per jaar. Hiermee bespaar je tot wel €1.300,- per jaar. De kosten hiervoor zijn €9.120,-, dat is dan voor de installatie, btw en de zonnepanelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden met gemiddelde kosten. In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken.

zonnepanelen installateur Boechout

Kosten zonnepanelen 2023

Aantal personen in het huishoudenGemiddeld energieverbruik per jaar in kWhBenodigde wattpiekAantal panelenGemiddelde prijs*Besparing per jaar
12.500294111€5.645,-€650,-
23.000352913€6.425,-€780,-
33.500411815€7.080,-€910,-
44.000470617€7.625,-€1.040,-
54.500529420€8.365,-€1.170,-
65.000588222€9.120,-€1.300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per bedrijf.

Wat is het uurtarief van een zonnepanelen installateur in Boechout?

Een zonnepanelen installateur in Boechout kost €30,- tot €55,- per uur. Voor een kleiner bedrijf betaal je gemiddeld €30,- tot €40,-. Voor een groter bedrijf kan je ongeveer €40,- tot €55,- verwachten.


Uurtarief zonnepanelen installateur 2023

€30,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van installateurs in de regio.)

Laag uurtarief
€30,- tot €40,-

Zelfstandig monteur

Hoog uurtarief
€40,- tot €55,-

Groter bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is het rendement op zonnepanelen?

Het rendement op zonnepanelen kan worden berekend met behulp van de volgende formule:

Rendement = (opbrengst van zonnepanelen in kWh / totale kosten van de installatie)

Met andere woorden, het rendement is de verhouding tussen de opbrengst van de zonnepanelen en de totale kosten van de installatie. De opbrengst van de zonnepanelen wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en is afhankelijk van factoren zoals de locatie van de zonnepanelen, het aantal zonnepanelen en het vermogen van de panelen.

De totale kosten van de installatie omvatten niet alleen de kosten van de zonnepanelen zelf, maar ook de kosten van de installatie, omvormers en bekabeling. Het is belangrijk om alle kosten in aanmerking te nemen bij het berekenen van het rendement.

Om een nauwkeurige schatting te maken van het rendement op zonnepanelen, is het ook belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de levensduur van de panelen en de onderhoudskosten. Het is ook belangrijk om te kijken naar eventuele belastingvoordelen of subsidies die beschikbaar zijn voor zonne-energie-installaties.

In het algemeen kan het rendement op zonnepanelen variëren van 6% tot 20%, afhankelijk van de factoren die hierboven zijn genoemd. Een hoger rendement betekent dat de zonnepanelen meer energie produceren in verhouding tot de kosten van de installatie.

Voorbeeld rendement op zonnepanelen

Stel dat je een zonne-energie-installatie hebt geïnstalleerd met een totaalkost van €10.000, inclusief de kosten van de zonnepanelen, de installatie en de omvormer. Je zonnepanelen hebben een totaal vermogen van 4 kWp en zijn geïnstalleerd op een locatie met goede zoninstraling. In het eerste jaar hebben je zonnepanelen een totale opbrengst van 2.000 kWh opgewekt. Om het rendement op de zonnepanelen te berekenen, gebruik je de bovenstaande formule, in dit geval ziet dit er als volgt uit:

Rendement = (2.000 kWh / € 10.000) x 100% = 20%

Dit betekent dat de opbrengst van je zonnepanelen 20% van de totaalkost van de installatie bedraagt.

Tips voor het inschakelen van een zonnepanelen installateur in Boechout

Met de gratis offerteservice van De 10 Beste is het zoeken naar de beste zonnepanelen installateur in Boechout een fluitje van een cent. Maar hoe kies je nu de beste tussen alle aanbiedingen die je krijgt?

Als eerst raden we je aan om te kijken naar certificaten en keurmerken. Deze kwalificaties zijn vaak tekenen van vakmanschap en garanderen je bepaalde kwaliteit en service. Daarnaast raden we je ook aan om te kijken naar de kosten: maar laat dit niet te zwaar meewegen, kijk ook naar de garantievoorwaarden en andere vormen van service die wordt aangeboden.

Ook de ervaring van het bedrijf kan je meenemen in je beslissing. Een ervaren bedrijf is vaak efficiënter, waardoor de zonnepanelen sneller liggen en er minder uren worden gerekend. Als laatst kan je ook kijken naar het merk en soort zonnepanelen die worden aangeboden: elke soort heeft eigen voordelen – bekijk goed of deze passen bij je wensen.

zonnepanelen plaatsen Boechout

Besparen op zonnepanelen in Boechout? Vergelijk gratis offertes!

Zonnepanelen in Boechout zijn zuiniger voor het milieu en een duurzame vorm van energie opwekken. Hierdoor werk je niet alleen mee aan een gezondere leefomgeving, maar kan je ook besparen op je vaste lasten. Het wordt steeds populairder, het verbetert namelijk ook de algemene waarde en het energielabel van je huis. Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken van bedrijven in je regio via De 10 Beste. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen in Boechout

Altijd al willen weten hoe zonnepanelen worden aangesloten? Wil je graag weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? De meest gestelde vragen over zonnepanelen in Boechout worden hieronder beantwoord!

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zetten de energie van de zon om in bruikbare energie, bijvoorbeeld voor elektriciteit. Het is een duurzame vorm om energie te genereren en wordt daarom steeds populairder. Je hebt namelijk een hoog rendement en kan veel besparen op de vaste lasten. Een zonnepaneel bestaat uit een grote verzameling aan zonnecellen. Er zijn vier soorten zonnepanelen die geplaatst kunnen worden:

 • Polykristallijn panelen: de meest voordelige optie. Het heeft een lager rendement dan de andere soorten, maar door de lage installatiekosten zouden er meerdere op een dak geplaatst kunnen worden.
 • Monokristallijn panelen: een hoger rendement dan de polykristallijn panelen. Ze zijn iets duurder en daarom meer geschikt voor kleinere daken.
 • Glas-glas panelen: deze panelen hebben het hoogste rendement en gaan het langst mee. Het is een nieuw soort zonnepaneel.
 • Dunne film panelen: buigbare zonnepanalen. Deze worden voornamelijk gebruikt op boten en campers.
 • De keuze voor het soort zonnepanelen zijn geheel afhankelijk van je budget, hoeveel je wil besparen en waar de zonnepanelen geplaatst moeten worden.

  Voor het installeren van zonnepanelen raden we altijd aan om gebruik te maken van een installateur. Het is namelijk een ingewikkeld proces waar veel mis kan gaan. Door een specialist in te schakelen ben je verzekerd dat alles goed werkt en het snel en efficiënt wordt geplaatst.

  Hoe worden zonnepanelen aangesloten?

  De eerste stap is de plaatsing van de zonnepanelen bepalen. Wanneer dit gekozen is, worden de lussen van de zonnepanelen bepaalt en de panelen geplaatst. De volgende stap is het dakdoorvoer plaatsen en de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer leggen.

  Vervolgens worden de stekkers voor het systeem bevestigd en een aardlekautomaat in de meterkast geplaatst. Uiteindelijk wordt de kabels van de omvormer aangesloten.

  Dit klinkt makkelijker dan het is. Het installeren van zonnepanelen moet goed gebeuren, anders is er een grote kans dat het weinig verschil gaat maken.

  Hoeveel zonnepanelen zijn nodig?

  De hoeveelheid zonnepanelen in Boechout zijn geheel afhankelijk van het stroomverbruik in je huishouden en hoeveel je per jaar wil besparen op je energierekening. Daarnaast is de keuze voor het soort zonnepanelen ook belangrijk. Polykristallijn zonnepanelen zijn bijvoorbeeld goedkoper, hierdoor kan je er meer kwijt op je dak.

  Maar hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig?

  Voor een huishouden van twee personen raden we dertien zonnepanelen aan. Voor een huishouden van vier personen raden we zeventien zonnepanelen aan. Dit is gemiddeld genoeg om flink te besparen op je energierekening.

  Hoe kan je besparen op de installatiekosten van zonnepanelen?

  Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de installatie van zonnepanelen. Wanneer je een dak deelt met je buren zou je kunnen regelen dat beide partijen een gedeelte van de kosten betalen. Hierdoor kan je zelfs profiteren van een kwantumkorting en kan je besparen op de installatiekosten.

  De voorrijkosten spelen ook een rol bij de totale kosten. Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste ben je verzekerd dat je in contact komt met specialisten in je regio. Hierdoor bespaar je dus op de voorrijkosten.

  Wanneer je nieuwe zonnepanelen laat plaatsen heb je wellicht ook recht op een subsidie. Als het omvormervermorgen kleiner, of gelijk, aan 10 kVA is zou je recht kunnen hebben op een investeringspremie.