Vind de beste schilder in Boechout


Op zoek naar een schilder in Boechout? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Boechout

Op deze pagina vind je de beste schilders uit Boechout op rij. Vind snel en gemakkelijk een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Boechout te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste schilders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Schilderwerken Boechout: belangrijkste informatie

 • Wanneer je een schildersbedrijf inschakelt moet je letten op de prijs, garantievoorwaarden en recensies. Wil je besparen? Maak dan gebruik van de winterperiode of vergelijk gratis offertes via De 10 Beste.
 • De prijs van schilderwerken in Boechout is afhankelijk van de klus. Een gevel schilderen kost gemiddeld €20,- tot €40,- per vierkante meter. Voor muren betaal je €15,- tot €20,- per m². De prijs is opgebouwd uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten zoals voorrijkosten.
 • Een schilder hanteert gemiddeld een uurtarief van €35,- tot €50,- per uur. Een winterschilder is de goedkoopste optie €25,- tot €35,- per uur. Dit tarief ligt lager omdat schilders vaak minder werk hebben in de winter.
 • Een schilder schakel je in voor schilderwerken. Dit betekent onder andere lakken, buitenschilderwerken, het verven van muren en plafonds, advies geven over kleuren en tips voor het onderhoud van schilderwerk.


Schildersbedrijf Boechout: tips voor kiezen en besparen

Via De 10 Beste kom je snel in contact met het beste schilders in je regio. Maar hoe kies je nu het schildersbedrijf in Boechout dat het beste bij je wensen past? Hieronder krijg je enkele tips.

Kijk goed naar de prijs

Krijg je een offerte? Neem een kijkje hoe de totaalprijs is berekend. Worden alle soorten materialen benoemd, zitten de voorrijkosten er bij in en wat is het uurtarief van de schilder? Bij een uitgebreide en gedetailleerde offerte kan je bijna zeker zijn dat het gaat om een goed schildersbedrijf die zijn zaken goed op orde heeft.

Bekijk de garantievoorwaarden

Biedt het schildersbedrijf garantie op het werk? Dat is vaak een goed teken. Mocht er toch iets mis zijn gegaan bij het schilderwerk kan je dan altijd beroep doen op je garantie.

Besparen met een winterschilder

Als je graag wil besparen op de prijs van een schilder kan je beter wachten tot de winterperiode. In deze periode ligt het uurtarief van een schildersbedrijf lager omdat er dan minder werk is. Dit heet ook wel een winterschilder.

Bekijk recensies

Kijk altijd of het schildersbedrijf recensies heeft, bijvoorbeeld hier op De 10 Beste. Onthoud wel dat mensen sneller negatieve dan positieve ervaringen delen, recensies geven nooit een volledig beeld van de werkelijkheid. Desondanks dit feit is het toch waardevol om te kijken naar de kwaliteit van het bedrijf bij andere klussen en het contact met de klant.

Vraag offertes aan op De 10 Beste

Het kan zo simpel zijn: vraag gratis offertes aan bij De 10 Beste en je bent verzekerd dat je aanboden krijgt van de beste schildersbedrijven in de regio. Niet alleen krijg je de beste vaklui, maar kan je ook tot wel 30% besparen! Daarbij weet je ook zeker dat je wordt geholpen door een bedrijf in de buurt, zo bespaar je op de voorrijkosten.

schilder Boechout

Wat zijn de prijzen van een schilder in Boechout?

De kosten van schilderwerken variëren per schildersbedrijf en klus. In de meeste gevallen wordt er gerekend per vierkante meter, maar het kan ook voorkomen dat je betaalt per uur of klus. Het laten schilderen van je gevel kost bijvoorbeeld rond de €20,- tot €40,- hierbij worden er wel drie lagen aangebracht zodat alles goed blijft zitten.

Het laten schilderen van muren en plafond kost ongeveer €15,- tot €20,- dit is afhankelijk van het type verf dat gebruik wordt. Ook hoe de schilder in Boechout het aanbrengt heeft invloed op de kosten, het kan dus hoger of lager uitvallen afhankelijk van je wensen.

Het laten schilderen van een trap wordt vaak berekend per traptrede. De kosten hiervoor zijn ongeveer €15,- tot €20,- per trede, hierbij worden twee lagen grondverf en een eindlaag aangebracht.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Eventuele voorrijkosten, materiaalkosten en kosten die de schilder rekent voor de klus, bijvoorbeeld per uur of vierkante meter, hebben een invloed op de prijs. Voor buitenschilderwerk liggen de prijzen vaak hoger door het verfsoort dat gebruikt moet worden. In sommige gevallen kan je profiteren van een verlaagd btw-tarief, hierdoor kunnen de kosten weer lager zijn dan gedacht.

schildersbedrijf Boechout

Kosten schilderwerken Boechout 2023

Soort klusGemiddelde kosten*
Kozijnen schilderen€15,- tot €25,- per kozijn
Deuren schilderen€70,- tot €110,- per deur
Binnenschilderwerk
Muren en plafonds schilderen€15,- tot €20,- per m²
Trap schilderen€15,- tot €20,- per traptrede
Buitenschilderwerk
Gevel schilderen€20,- tot €40,- per m²
Schutting, tuinhuis of dakkapel schilderen€40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk kunnen variëren per schildersbedrijf.

Prijsopbouw schilder

De arbeidskosten van een schilder zijn ongeveer 50% van het geheel. De kosten voor materiaal zijn vaak 30% van het totale plaatje. De laatste kosten, overige kosten, zijn 20% van het geheel. Hierbij kan je denken aan voorrijkosten, maar ook de prijs voor voorbereidende taken.

prijsopbouw schilder

Wat is het uurtarief van een schilder?

Een binnenschilder kost €35,- tot €40,- per uur. Een buitenschilder is iets duurder. Dit komt omdat buitenschilders met duurdere materialen werken. Het uurtarief van een buitenschilder is €40,- tot €50,-. Gemiddeld betaal je dus tussen de €35,- en €50,- per uur.

 • Buitenschilder
 • Kozijnen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €40,- tot €50,- per uur
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Kozijnen & deuren
 • Trappen
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €35,- per uur
 • Offertes aanvragen

 
 

Wat doet een schilder?

Een schilder is een specialist in schilderwerk, kleur en verf. Dit betekent dat een schilder al het schilderwerk in- en om het huis voor je kan verrichten. Daarbij geven ze ook advies over kleuren en het onderhouden van bestaand schilderwerk. Ze weten exact welke verfsoort het best gebruikt kan worden in verschillende situaties, bijvoorbeeld voor trapgaten of gevels. Een schilder inhuren brengt vele voordelen met zich mee, je bespaart een hoop tijd en energie en je bent verzekerd van een goed resultaat. Zo weet je zeker dat je opvallende verfstrepen vermijd.

Een aantal voorbeelden van de werkzaamheden van schilders:

 • Het lakken van objecten, bijvoorbeeld trappen, deuren en kozijnen
 • Buitenschilderwerk, zoals het schilderen van gevels
 • Muren en plafonds verven
 • Advies geven over kleuren en trends
 • Tips geven over het onderhouden van schilderwerk
 • Het reinigen van hout en het verwijderen van houtrot
 • Behangen van muren en plafonds

De werkzaamheden van een schilder zijn erg gevarieerd en hebben niet altijd te maken met het schilderen zelf. Zo verwijderen ze bijvoorbeeld houtrot en reinigen ze hout. Een schilder heeft vaak veel ervaring en kan elke klus efficiënt en vakkundig aanpakken. Zo heb je altijd een mooi en netjes resultaat. Ben je op zoek naar een schilder in Boechout? Vergelijk gratis offertes!

Binnen- en buitenschilderwerken

Het verschil tussen buiten- en binnenschilderwerken zit hem al in de naam: schilderwerken die binnen worden uitgevoerd, zoals plafonds of trappen schilderen, en schilderwerken die buiten worden uitgevoerd, schuttingen en kozijnen bijvoorbeeld.

Hier wordt onderscheid in gemaakt omdat deze twee categorieën een verschillende werkwijze en materiaal vereisen. Buitenschilderwerk heeft doorgaans ander soort verf nodig, deze verf is bijvoorbeeld belangrijk voor de verschillende weersomstandigheden. Deze weersomstandigheden hebben ook een effect op het tarief van de schilder: temperatuur en vocht hebben namelijk een groot effect op het schilderwerk. De schilder zal hier rekening mee moeten houden.

Veelgestelde vragen over schilders in Boechout

Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over schilders in Boechout. Bijvoorbeeld hoe je schilderwerk kan onderhouden, of er verschillende soorten schilders zijn en hoe je kan besparen op schilderwerk.

Hoe kan je schilderwerk onderhouden?

Schilderwerk kan je het beste onderhouden door om de drie maanden al het schilderwerk te inspecteren te letten op eventuele oneffenheden of andere gebreken in het schilderwerk. De meest voorkomende plekken voor dit soort gebreken zijn kozijnen, het plafond en onder objecten. Je kan het vaak zien aan verf dat breekt, brokkelt of wanneer er scheuren zichtbaar zijn.

Een schilder kan advies geven over hoe je het schilderwerk het beste kan onderhouden. Elk probleem vereist een andere aanpak, de schilder kan ook laten zien hoe je dit het beste kan aanpakken.

Zijn er verschillende schilders voor schilderwerk?

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. De meeste schilders kunnen beide soorten aanpakken, maar er bestaan schilders die zich specialiseren in een specifiek schilderwerk.

Binnenschilderwerk bestaat uit al het schilderwerk dat in huis wordt uitgevoerd. Denk aan het schilderen van muren, plafonds, maar ook deuren en trappen. Buitenschilderwerk is een verzamelnaam voor al het schilderwerk dat buiten huis wordt uitgevoerd. Denk aan het schilderen van een gevel of dakkapel. Het verschil zit hem in de aanpak van het schilderwerk en het gebruik van materiaal. Buitenschilderwerk is vaak duurder omdat de verfsoort bestendig moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Hoe vind je een goed schildersbedrijf?

Het vinden van een schildersbedrijf kan vaak een lastige taak zijn, je wilt namelijk wel een schilder hebben die kwaliteit levert en garantie biedt. Hier op De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met verschillende schilders in je eigen regio.

Op basis van dit contact kan je bepalen welk schildersbedrijf past bij het schilderwerk dat je wil laten uitvoeren. Je kan kijken naar eventuele keurmerken, bijvoorbeeld die kwaliteit en garantie waarborgen, en de kosten. Je kan ook kijken of het schildersbedrijf gespecialiseerd is in bepaalde schilderwerken.

Ben je op zoek naar een schildersbedrijf? Vergelijk gratis offertes!

Hoe kan je besparen op schilderwerk?

Er zijn een aantal manieren hoe je kan besparen op schilderwerk. Hieronder lees je een aantal tips voor het besparen op schilder:

 • Vind een schilder in je eigen regio en bespaar zo op voorrijkosten
 • Regel zelf de voorbereiding op het schilderwerk
 • Sluit een onderhoudsabonnement op schilderwerk af bij een schildersbedrijf
 • Vergelijk schilders door gratis offertes aan te vragen op De 10 Beste. Zo ontvang je scherpe prijsoffertes en kies je de schilder met het beste aanbod
 • In de winter kan je een winterschilder inhuren, dit bespaart je vaak tot wel 30%
 • Profiteer van een verlaagd btw-tarief

schilderwerk

Besparen op een schilder in Boechout? Vergelijk gratis offertes!

Een schilder kan dus al het schilderwerk binnen- en buiten huis verzorgen. Ze geven ook advies over het onderhoud van schilderwerk en kunnen problematiek, zoals houtrot, verhelpen. Ben je op zoek naar een schilder in Boechout? Maak gebruik van De 10 Beste!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Je krijgt een aantal scherp geprijsde offertes van schilders in je regio en kiest zelf de schilder met het beste aanbod. Hierdoor kan je besparen tot wel 40%!

Start nu je gratis aanvraag!