Buitenschilder inschakelen?

Op zoek naar een goede buitenschilder? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele buitenschilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Buitenschilderwerken

Buitenschilderwerken zijn alle schilderwerken die buitenshuis gebeuren. Denk hierbij aan het schilderen van schuttingen, tuinhuizen of kozijnen. Buitenschilderwerk moet gebeuren, anders wordt het resultaat niet mooi. Hierbij moet rekening worden gehouden met weersomstandigheden maar ook het materiaal dat wordt gebruikt. Buitenschilder inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Je ontvangt zo snel mogelijk een aantal aanboden van schilders uit de regio. Kies zelf voor de buitenschilder die past bij de klus of met de beste prijzen.

Op deze pagina lees je alles over buitenschilderwerken, de prijzen, de werkwijze van een buitenschilder en krijg je enkele bespaartips.Wat wordt er verstaan onder buitenschilderwerk?

Bij buitenschilderwerken moet je denken aan alles wat buiten geschilderd worden. Dit is natuurlijk een groot spectrum aan verschillende klussen, het is daarom onmogelijk om alle werkzaamheden te benoemen. Wel kunnen we de meest voorkomende klussen benoemen, dan krijg je een idee van het soort werkzaamheden waarvoor je een buitenschilder kan inschakelen.

 • Buitenmuren en gevels: het schilderen van buitenmuren en gevels is wellicht de meest voorkomende taak. Het laten schilderen van gevels zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar heeft ook een beschermend voordeel. Zo is de kans op schade door neerslag en vocht minder groot.
 • Buitendeuren: buitendeuren moeten veel doorstaan, niet alleen worden ze veel gebruikt, maar is er ook kans op schade door neerslag. Door houten beuren te schilderen ziet het er weer mooi en egaal uit.
 • Ramen: ramen moeten vaak worden beschilderd, dit komt vaak door het type hout dat is gebruikt voor de kozijnen. Neerslag heeft hier een negatief effect op. De schilder verwijdert houtrot en schildert de ramen over.
 • Schuttingen: ook het schilderen hoort bij het takenpakket van een buitenschilder. Je ziet het steeds vaker, een fris kleurtje over een houten schutting. Er is tegenwoordig veel mogelijk, bovendien beschermd het de schutting ook!
 • Tuinhuizen: tuinhuizen zijn helaas het slachtoffer van vochtproblemen en neerslag. Met een goede beschermende verflaag en coating verminder je de kans op problemen door het weer en krijg het tuinhuis een nieuwe uitstraling.
 • Garagepoorten: ook het laten schilderen van garagepoorten komt steeds vaker voor. Een geschilderde garagepoort geeft een hele nieuwe uitstraling. Ook dit heeft een beschermend effect tegen vocht.
 • Dakkapellen: dit is een taak die je het beste laat uitvoeren door een buitenschilder. Het laten schilderen van een dakkapel zorgt ervoor dat het veilig en succesvol gebeurd.

Ben je overtuigd en wil je de beste schilder inschakelen? Waar wacht je op! Vergelijk gratis offertes, zo kan je tot wel 40% besparen!

buitenschilderwerken

Hoe gaat een buitenschilder te werk?

Een buitenschilder volgt meestal vier stappen. Deze stappen kunnen nog weleens verschillen per buitenschilder, maar zijn doorgaans hetzelfde. De volgende stappen worden gevolgd door een buitenschilder:

 1. Voorbereiding: de eerste stap is de voorbereiding op het schilderwerk. Dit moet gebeuren zodat de nieuwe verflaag zich beter kan hechten. Bij de voorbereiding wordt de oppervlakte gecontroleerd en eventuele beschadigingen of problemen hersteld.
 2. Afplakken: bij sommige buitenschilderwerken worden de objecten afgeklapt. Denk bijvoorbeeld aan de ramen en deuren wanneer de gevel of buitenmuren worden geschilderd.
 3. Grondlaag: eerst wordt er een grondlaag aangebracht. Dit maakt de oppervlak mooi egaal, de volgende verflaag kan dan ook beter worden toegepast.
 4. Eindlaag: de eindlaag is zijn de laatste lagen schilderwerk, dit is de kleur die je hebt gekozen. Meestal is één laag goed, maar in enkele gevallen zal er een extra laag moeten worden aangebracht.

Op zoek naar de beste buitenschilder?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste schilders in je regio!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerk wordt per vierkante meter of uur berekend. Per uur moet je denken aan gemiddeld €40,- tot €45,- . Per vierkante meter ligt dit tussen de €35,- en €40,-. Dit zijn slechts prijsvoorbeelden, de exacte kosten kunnen afwijken. De prijzen van schilders kunnen namelijk variëren.

Wat kost de gevel laten schilderen?

Dit verschilt enorm per woning. Laat je een appartement schilderen? Dan kan dit oplopen van €800,- tot €2.500,-. Een tussenwoning kost zo’n €1.000,- tot €2.000,-. Een hoekwoning laten verven kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Heb je een vrijstaande woning? Dan moet je rekening houden met €4.000,- tot €12.000,-. Dit heeft allemaal te maken met de oppervlakte van de woning, maar ook het materiaal dat wordt gebruikt.

In de onderstaande tabel kan je deze prijzen nogmaals teruglezen. Je kan uiteraard ook gratis offertes ontvangen, dan krijg je een specifieke prijsindicatie.

Prijzen buitenschilderwerk 2024

Buitenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Appartement

€800,- tot €2.500,-

Tussenwoning

€1.000,- tot €2.000,-

Hoekhuis

€1.500,- tot €3.000,-

Vrijstaand huis

€4.000,- tot €12.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor de exacte kosten vraag je best gratis offertes aan.

Tarieven van buitenschilders

Zoals eerder genoemd zijn de tarieven van een buitenschilder per uur of per vierkante meter. Deze prijs is afhankelijk van de ervaring van de buitenschilder, het gebruikte materiaal en hoe ingewikkeld de klus is. De prijzen zeggen echter niks over de kwaliteit van het schildersbedrijf: je kan het best gratis offertes vergelijken, je kiest dan zelf voor de buitenschilder die past bij de klus.


Tarieven buitenschilder 2024

€35,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders uit de de regio.)

Per vierkante meter
€35,- tot €40,-

Uurtarief
€40,- tot €45,-

Start gratis offerteaanvraag!

Wat is de beste tijd voor schilderwerken buiten?

De beste periode voor buitenschilderwerken is tussen april en oktober. Hierbij heb je de beste temperatuur en kan het beter drogen. Ook heb je minder snel last van vocht. Alhoewel dit wordt aangeraden, kan je het hele jaar een buitenschilder inschakelen.

Maak gebruik van een winterschilder!

Een winterschilder geeft een mooie korting omdat er minder werk is tijdens de winter. Door ervaring en de juiste kennis kunnen ze elke vorm van buitenschilderwerk goed en succesvol afronden. Ook de juiste materialen zijn hier erg belangrijk voor.

Bespaartips voor buitenschilderwerk

De prijzen van buitenschilderwerken kunnen soms enorm oplopen, bijvoorbeeld door de grote van de oppervlakte of door het materiaal dat gebruikt moet worden. Gelukkig zijn er een aantal methodes die je helpen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

 • Vind een schilder in de buurt, zo druk je de voorrijkosten. Hoe doe je dat? Simpel! Door hier op De 10 Beste gratis offertes te vergelijken!
 • Dat is ook meteen tip twee: vergelijk offertes! Je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod. Zo kan je soms tot wel 40% besparen.
 • Begin zelf met de voorbereidingen, denk bijvoorbeeld aan het afplakken van de kozijnen of het weghalen van tuinmeubilair.
 • Je kan ook een winterschilder inschakelen. Zo bespaar je tot wel 30% door de goedkopere tarieven van winterschilders.
 • Moet er ook binnenshuis worden geschilderd? Schakel dan een schilder in voor binnenschilderwerken en buitenschilderwerken, zo kan je misschien een kwantumkorting krijgen.

Heb je tips nodig voor het kiezen van de beste schilder? Neem eens kijkje naar onze tips om schilders te vergelijken.

buitenschilder

Buitenschilderwerken laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes!

Een buitenschilder zorgt ervoor dat elke klus met een mooi resultaat wordt afgerond. Buitenschilderwerk vereist namelijk een extra voorzichtige aanpak door de verschillende weersomstandigheden en vochtproblemen die veroorzaakt kunnen zijn. De buitenschilder weet hier mee om te gaan. Op zoek naar een buitenschilder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk enkele scherp geprijsde offertes. Het beste hiervan? De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je kan het dus altijd uit proberen zonder ergens aan vast te zitten!

Gratis offertes ontvangen!