Binnenschilder inschakelen?

Op zoek naar een goede binnenschilder? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele binnenschilder zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend

Binnenschilderwerken

Binnenschilderwerken bestaat uit alle schilderwerken die binnenshuis gebeuren. Denk aan muren, plafonds en trappen. Er zijn een paar grote verschillen tussen buiten en -binnenschilderwerken: de werkwijze, de kosten en het materiaal zijn enkele voorbeelden. Binnenschilder inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen is gratis en vrijblijvend. Je ontvangt enkele aanboden van schilders uit de regio, je kiest zelf voor de vakman die het best past bij de klus.

Op deze pagina lees je alles over de prijzen van binnenschilderwerk, wat er precies onder wordt verstaan, wat de voordelen zijn en welke werkwijze er wordt gehanteerd. Als laatst krijg je enkele tips om te besparen op de kosten.Wat wordt er verstaan onder binnenschilderwerk?

Simpel gezegd zijn binnenschilderwerken alle schilderklussen die plaats vinden binnenshuis. Denk dus aan muren en plafonds, maar ook het laten verven van gehele ruimtes zoals keukens of onderdelen zoals trappen. Bij buitenschilderwerken gaat het juist om alle schilderwerken buitenshuis.

Hieronder gaan we in op de vijf meest voorkomende klussen: binnenmuren, binnendeuren, vloeren, trappen en keukens schilderen. Schakel je liever meteen een binnenschilder in? Dat kan! Ontvang gratis offertes!

binnenschilderwerken

Binnenmuren laten schilderen

Binnenmuren laten schilderen is wellicht de meest voorkomende taak. Het wordt aangeraden om regelmatig het schilderwerk van muren bij te werken. Hierdoor ziet het er niet altijd mooi uit, maar heb je ook de keuze om het huis een nieuwe uitstraling te geven. Dit kan worden gewoon met kwasten, rollers of via spuitwerk. Meestal betaal je €15,- tot €20,- per vierkante meter.

Verven van binnendeuren

Binnendeuren hebben vaak te maken met slijtage, dit komt omdat ze veel worden gebruikt. Vroeger werden binnendeuren vaker vervangen, tegenwoordig laten steeds meer mensen de deur oververven in een nieuwe kleur. Is de deur ook flink beschadigd? Geen probleem, ook dat kan worden opgelost door een binnenschilder. Deuren laten schilderen kost zo’n €70,- tot €110,- per deur.

Vloeren schilderen

Je ziet het steeds vaker: een geschilderde vloer. Hierbij kan je de vloer een hele nieuwe uitstraling geven zonder al het werk in het plaatsen van bijvoorbeeld nieuw laminaat of parket. Het is belangrijk dat de vloer goed wordt voorbereid: dus schuren en ontvetten.

Kan je alleen houten vloeren beschilderen?

Nee! Het is ook mogelijk om een betonvloer te schilderen. Hierbij is het wel belangrijk dat er een goede slijtvaste verf wordt gebruikt om krassen en andere oneffenheden zoveel mogelijk te vermijden.

De gehele trap verven

Ook het verven van een trap hoort bij het takenpakket van een binnenschilder.

Het schilderen van de trap is de minst populaire klus om zelf uit te voeren. Het vereist een hoop voorbereiding en zelfs dan is de kans dat er iets misgaat groot. Daarom schakel je best een binnenschilder in.

Voor ongeveer €20,- per traptrede krijg je een mooi resultaat. Wil je een trapgat laten schilderen? Dan betaal je zo’n €300,- tot €1.000,-.

De keuken een nieuw kleurtje geven

Een binnenschilder kan elke ruimte binnenshuis een nieuwe uitstraling geven, maar het schilderen van keukens is toch één van de meest voorkomende taken. Dit komt omdat het laten schilderen van de keuken niet alleen gaat om de muren en het plafond, maar ook de keukenkastjes en frontjes.

Er is tegenwoordig veel mogelijk met materialen en kleuren. Zo is het mogelijk om met bepaalde kleurencombinaties de ruimte groter te laten lijken. Ook kan je tegenwoordig gebruik maken van een verf die makkelijk schoon te maken is, zo kan je eventuele kookvlekken makkelijk reinigen.

Wat zijn de voordelen van binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk heeft twee grote voordelen. De eerste is dat het huis er mooi uitziet en een bepaalde uitstraling heeft. Het is belangrijk voor je eigen woongenot dan je leeft in omgeving waar je blij van wordt, doormiddel van binnenschilderwerken kan je dit voor elkaar krijgen.

Het tweede voordeel is dat binnenschilderwerk het huis beschermd. De meeste materialen die worden gebruikt door schilders zorgen voor bescherming van het hout, zo heb je minder snel last van vochtproblemen of slijtage.


Op zoek naar de beste binnenschilder?

Vraag gratis offertes aan en kom in contact met de beste schilders in je regio!
Gratis offertes vergelijken


Wat kost binnenschilderwerk?

Binnenschilderwerk wordt berekend per vierkante meter, object of uur. Dit verschilt enorm per schildersbedrijf, het is daarom goed dat je je eerst laat informeren door de binnenschilder.

Voor muren en plafonds moet je rekenen op een prijs van €15,- tot €20,- per vierkante meter. Het laten schilderen van een kost gemiddeld €20,- per trede, dit komt vaak uit op €700,- voor de gehele trap. Laat je de deuren schilderen? Reken dan op een prijs van €70,- tot €110,- per deur. Ramen schilderen wordt per vierkante meter gerekend, hierbij moet je denken aan €15,- tot €25,- per vierkante meter.

Je zou uiteraard ook kunnen gaan voor een uurtarief. Een binnenschilder kost zo’n €35,- tot €40,- per uur. Vaak betaal je per vierkante meter, maar als het gaat om grote klussen kan je ook akkoord gaan met het uurtarief van de schilder.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen nogmaals raadplegen. Let wel op dat dit slechts prijsvoorbeelden zijn. Je kan ook gratis offertes vergelijken, zo krijg je een exacte prijsindicatie.

Prijzen binnenschilderwerk 2023

Soort klus

Gemiddelde kosten*

Ramen schilderen

€15,- tot €25,- per raam

Deuren schilderen

€70,- tot €110,- per deur

Muren en plafonds schilderen

€15,- tot €20,- per m²

Trap schilderen

€15,- tot €20,- per traptrede

*Let op: dit zijn slechts prijsvoorbeelden. Voor exacte kosten vraag je best gratis offertes aan.

Factoren die de prijs bepalen

Er zijn drie factoren die de prijs bepalen van binnenschilderwerk:

  • De grootte van de klus is een belangrijke factor voor de prijs. Gaat het om een grote oppervlakte? Dan kan je rekenen dat er meer uren worden besteed om het schilderwerk goed af te ronden.
  • Het materiaal speelt ook een grote rol. Naast de verf is er ook grondverf nodig, moet er veel voorbereid worden moeten ook materialen zoals een schuurmachine en ontvetter worden meegerekend.
  • Uiteraard is het uurtarief ook een factor in totaalprijs. Voor een binnenschilder moet je rekenen op €35,- tot €40,- per uur. Bij grotere klussen wordt er vaker een prijs per vierkante meter gerekend, dit ligt vaak op €30,- tot €35,- per vierkante meter.

Tarieven binnenschilder 2023

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van schilders uit de de regio.)

Per vierkante meter
€30,- tot €35,-

Uurtarief
€35,- tot €40,-

Start gratis offerteaanvraag!

De werkwijze bij binnenschilderwerk

Wanneer een binnenschilder te werk gaat zijn er drie grote stappen die worden gevolgd:

  • Stap 1: de eerste stap is de voorbereiding. Meubilair wordt aan de kant gezet of afgedekt. Er wordt gekeken naar gebreken in het bestaande schilderwerk, dit wordt eventueel hersteld en de ondergrond wordt ontvet.
  • Stap 2: de tweede stap is het aanbrengen van de grondverf. Deze zorgt ervoor dat de verflaag goed gaat hechten en zorgt voor een egaal resultaat.
  • Stap 3: de derde stap is het afwerken, hier wordt de afdeklaag geplaatst. Vaak zijn één of twee lagen al voldoende.

Besparen op binnenschilderwerken

Besparen doen we allemaal graag, met de onderstaande tips kan jij er voor zorgen dat je de kosten zoveel mogelijk kan drukken.

De eerste tip is zelf voorbereidingen treffen. Denk aan het afdekken van het meubilair of de ondergrond alvast ontvetten. Zo is de schilder minder lang bezig en bespaar je dus op het uurtarief. Wil je meerdere onderdelen laten schilderen? Overweeg dan om het in één keer te laten uitvoeren. Vaak kan je op deze manier een kwantumkorting krijgen.

Je zou eventueel ook een winterschilder kunnen inschakelen. Tijdens de winter hebben schilders vaak minder klussen, ze maken hun aanbod dan interessanter door tot wel 30% korting te geven. Wil je meteen tot wel 40% besparen? Vergelijk dan gratis offertes via De 10 Beste.

Als laatst kan je kijken of je kan profiteren van het verlaagde btw-tarief. Wanneer je bepaalde schilderwerken in huis laat uitvoeren is er een kans dat je maar 6% btw betaald. Op vlaanderen.be lees je meer over de voorwaarden.

binnenschilder

Binnenschilderwerk laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes

Een binnenschilder schakel je in voor al het schilderwerk wat nodig is in huis: muren, plafonds, trappen, vloeren of hele ruimtes. De binnenschilder zorgt voor de juiste voorbereiding en afwerking om zo tot een mooi resultaat te komen. Op zoek naar een binnenschilder?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je kan tot wel 40% besparen door gratis offertes te vergelijken. Je ontvangt enkele offertes op maat van schilders uit de regio, je kiest zelf voor de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes ontvangen!