Vind de beste schilder voor jouw project

Op zoek naar een goede schilder? Via De 10 Beste kom je snel en gemakkelijk in contact met vakmannen uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis & Vrijblijvend


Schilders vergelijken: handige tips!

Met het vergelijken van schilders vind je eenvoudig het schildersbedrijf met het beste aanbod. Je bespaart met deze methode tot wel 40% op de totaalprijs! Bovendien weet je zeker dat je kiest voor een schilder die bij je past en kwalitatief werk aflevert. Het vergelijken van schilders doe je eenvoudig met onze gratis offerteservice.

Start gratis offerteaanvraag!

Maar wil je het beste aanbod vinden, dan is het wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Op deze pagina geven we je praktische tips voor het zoeken en vergelijken van schilders en het kiezen van het beste aanbod. Zo weet je zeker dat je altijd een eerlijke prijs betaalt.

schilders vergelijken

Waarom schilders vergelijken?

Het vergelijken van schilders heeft een paar belangrijke voordelen. Allereerst: je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen in jouw regio. Zo ben je dus altijd verzekerd van een eerlijke prijs! Door te vergelijken kies je ook eenvoudig de schilder met het beste aanbod. Wat dat voor jou is, bepaal je zelf. Wil je liever een schilder die direct kan beginnen of ga je toch voor de laagste prijs? Je besparing loopt in ieder geval op tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

De voordelen van het vergelijken:

  • Een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
  • Altijd verzekerd van een eerlijke prijs.
  • Je kiest zelf het beste aanbod.
  • De besparing loopt op tot wel 40% op de kosten.
  • Schilders vergelijken is helemaal gratis!Beste schilder kiezen: waarop letten?

Voor het schilderwerk in of rond je huis kies je het liefst de beste schilder: dat snappen wij! Maar hoe kies je nu de beste vakman en hoe weet je welke schilder jou best kan helpen? Hieronder geven we je 5 praktische tips zodat je altijd verzekerd bent van de beste prijs. Benieuwd wat een schilder jou gaat kosten? Vraag dan snel je gratis offertes aan!

1. Welke schilderwerken?

Voordat je een schilder kiest, is het belangrijk om jezelf af te vragen om welke schilderwerken het gaat. Gaat het om het verven van de muren en plafonds, of toch de trap? Wil je al het buitenschilderwerk in één keer uitbesteden of is alleen de dakkapel aan een nieuwe laag verf toe? Pas als je weet wat je precies wilt uit laten voeren, kun je de beste schilder vinden.

Tip: we raden je aan om zoveel mogelijk schilderwerken met elkaar te combineren. Hoe groter de klus, des te lager de kosten per vierkante meter! Zo ben je dus uiteindelijk goedkoper uit.

2. Wat is de specialiteit van de schilder?

Als je weet wat je wilt laten doen in huis, is het belangrijk om te zoeken naar een schilder met het juiste specialisme. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen buiten- en binnenschilders, hoewel er ook veel schilders zijn die beide soorten schilderwerken uitvoeren.

Daarnaast zit er nogal een groot verschil tussen het verven van houten elementen in huis, zoals meubels, trappen en kozijnen, en het sauzen van muren en plafonds. Ga dus op zoek naar een schilder met ervaring in de juiste schilderwerken.

3. Wat is jouw plan?

Het is slim om jezelf alvast af te vragen wat je in huis wilt laten schilderen. Ook wat je eventueel in de toekomst zou willen laten schilderen. Door meerdere schilderwerken te combineren, kun je namelijk een mooie kwantumkorting regelen. Door bijvoorbeeld in één keer alle buitenschilderwerken uit te laten voeren, in plaats van deze te verspreiden over het hele jaar, ben je dus een stuk goedkoper uit! Maak dus een duidelijk plan en kijk naar de goedkoopst mogelijke opties.

schilders zoeken

4. Reviews en ervaringen van anderen

Bij het zoeken naar schilders is het slim om te kijken naar reviews en ervaringen. Je kan de schilder zelf vragen om recensies van eerdere klanten. Zo krijg je een heel duidelijk beeld van de service en de kwaliteit. Wil je dit liever niet, dan zijn er online ook vaak ervaringen te vinden. Kijk niet alleen naar de goede ervaringen, maar ook juist naar de problemen die ontstaan zijn: hoe heeft de schilder dit opgelost? Zo krijg je een goed beeld van de garanties en service die de schilders aanbieden.

Let op: houd er wel rekening mee dat je online vaak meer negatieve dan positieve ervaringen vindt. Dat komt omdat mensen graag willen klagen als er iets verkeerd gaat, maar er minder mensen zijn die graag laten weten als alles juist goed is gegaan.

5. Vergelijk gratis offertes

Elke schilder hanteert een eigen tarief. Hierdoor verschillend de kosten per schildersbedrijf. Als je verzekerd wilt zijn van het beste aanbod, dan raden we aan om de offertes van meerdere schildersbedrijven met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de prijs, maar ook de garantievoorwaarden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de schilder per ongeluk verf op je dure meubels morst of als het schilderwerk niet naar wens is? Dan is het fijn als de schilder hier zelf verantwoordelijk voor is en je geen extra kosten hoeft te maken.

Houd er ook rekening mee dat de prijs soms anders opgebouwd is. Sommige schilders brengen een vaste prijs per uur in rekening terwijl andere schilders een prijs per vierkante meter in rekening brengen. Wat voor jou de meest gunstige keuze is, hangt natuurlijk af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Wat zijn de prijzen van een schilder?

Benieuwd wat schilders kosten? Voor buitenschilderwerk betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per m² en binnenschilderwerk kost je gemiddeld €30,- tot €35,- per m². Binnenschilderwerk is doorgaans iets goedkoper, omdat er minder eisen gesteld worden aan het schilderwerk. Buitenschilderwerk moet het hout bijvoorbeeld beschermen tegen temperatuurverschillen, neerslag en houtrot.

Laat je de muren schilderen dan kost dit gemiddeld €15,- tot €20,- per m² en voor de trap liggen de kosten rond de €15,- tot €20,- per traptrede. Voor het verven van ramen liggen de kosten rond de €15,- tot €25,- per raam en het lakken van deuren kost je gemiddeld €70,- tot €110,- per deur.

Soort klusGemiddelde kosten*
Ramen schilderen€15,- tot €25,- per raam
Deuren schilderen€70,- tot €110,- per deur
Binnenschilderwerk
Muren en plafonds schilderen€15,- tot €20,- per m²
Trap schilderen€15,- tot €20,- per traptrede
Buitenschilderwerk
Gevel schilderen€20,- tot €40,- per m²
Schutting, tuinhuis of dakkapel schilderen€40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die verschillen per schilder. Exacte prijs weten? Vraag hier je gratis offertes aan!

Schilders vergelijken? Gratis offertes!

Wil jij binnenkort schilderwerken uitbesteden? Met de hulp van een schilder bespaar jij jezelf waardevolle tijd en weet je bovendien zeker dat het werk netjes is afgewerkt. Vergelijk altijd meerdere schilders bij jou in de buurt zodat je verzekerd bent van het beste aanbod.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna tot 4 offertes van experts bij jou in de buurt. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies de schilder die best bij jou past! Zo ben je altijd verzekerd van een eerlijke prijs. De offertes ontvang je gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast!

Gratis offertes ontvangen!