Vind de beste schilder in Mortsel


Op zoek naar een schilder in Mortsel? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Mortsel

Op deze pagina vind je de beste schilders uit Mortsel op rij. Vind snel en gemakkelijk een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Mortsel te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste schilders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

De beste schilder in Mortsel vinden

Via De 10 Beste vind je moeiteloos de beste schilder in Mortsel. Hierboven vind je bijvoorbeeld een lijst van de beste schilders in je regio. Als je toch nog wat meer informatie wilt over hoe je deze schilders zelf kan beoordelen, welke prijzen je kunt verwachten en meer ben je ook op de juiste plek. Op deze pagina lees je namelijk alles over schilders en schilderwerk.

Schilderwerken Mortsel: belangrijkste informatie

 • Bij het inschakelen van een schilder let je op de garantievoorwaarden, kosten, specialisatie, materialen en de communicatie.
 • De prijzen van schilderwerk variëren per klus. Zo kost het schilderen van kozijnen gemiddeld €15,- tot €25,- per kozijn. Voor muren schilderen kan je rekenen op €15,- tot €20,- per m².
 • De prijs wordt beïnvloed door enkele factoren: oppervlakte, type verf, de klus, locatie, ervaring van de schilder en voorrijkosten.
 • Het uurtarief van een schilder ligt tussen de €35,- en €50,-. Schakel je een winterschilder in? Dan kan je een gemiddelde korting van 30% verwachten.
 • Besparen op de prijs van een schilder doe je door zelf voor te bereiden, goedkoper materiaal te kiezen en klussen te combineren.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een schilder in Mortsel?

Bij het vergelijken van schilders zijn er enkele punten waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je de beste schilder inschakelt op basis van de juiste criteria. Wanneer je een schilder in Mortsel kiest, let je op:

 • Garantie: vraag naar de garantie die de schilder biedt op het werk. Het is belangrijk om te weten dat als er iets misgaat, de schilder het zal repareren zonder extra kosten.
 • Kosten: vergelijk de kosten van verschillende schilders voordat je een beslissing maakt. Maar let op: de laagste prijs betekent niet altijd de beste kwaliteit.
 • Specialisatie: sommige schilders hebben zich gespecialiseerd in specifieke soorten projecten, zoals binnen- of buitenschilderwerk, restauratie van historische gebouwen of het schilderen van muurschilderingen. Kies een schilder die gespecialiseerd is in het soort project dat jij hebt.
 • Materialen en technieken: vraag naar de materialen en technieken die de schilder gebruikt. Een professionele schilder zal hoogwaardige materialen gebruiken die lang meegaan en technieken toepassen die een mooi en duurzaam resultaat opleveren.
 • Communicatie: het is belangrijk dat de schilder goede communicatievaardigheden heeft en duidelijk communiceert over het proces, de planning en eventuele problemen of veranderingen. Zo voorkom je onverwachte verrassingen en kun je het schilderproject beter plannen.

schilder Mortsel

Waarom schilderwerk uitbesteden?

Er zijn verschillende redenen waarom het uitbesteden van schilderwerk een slimme keuze kan zijn. Allereerst kan een professionele schilder een strakke en professionele afwerking bieden, vanwege hun kennis, ervaring en vaardigheden. Dit kan bijdragen aan een betere uitstraling van jouw woning of bedrijfspand en kan de waarde ervan verhogen. Bovendien kan een professionele schilder de juiste materialen en technieken gebruiken om ervoor te zorgen dat het schilderwerk lang meegaat en beschermd blijft tegen weersomstandigheden en andere schade.

Door het uitbesteden van schilderwerk kun je ook tijd en energie besparen, omdat het schilderen van een volledige woning of bedrijfspand veel tijd en inspanning kan vergen. Een professionele schilder kan dit werk snel en efficiënt uitvoeren, zodat jij je kunt richten op andere belangrijke zaken.

Wat is de werkwijze van een schilder?

Een schilder is een vakman die zich bezighoudt met het schilderen van verschillende oppervlakken, zoals muren, plafonds, kozijnen, deuren en meubels. De werkzaamheden van een schilder kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie categorieën: voorbereidend werk, uitvoerend werk en afwerkend werk.

Voorbereidend werk omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om een oppervlak klaar te maken om te kunnen schilderen. Hierbij kan gedacht worden aan het afplakken van randen en oppervlakken die niet geschilderd moeten worden, het repareren van beschadigingen aan het oppervlak en het reinigen en ontvetten van het oppervlak.

Uitvoerend werk omvat het daadwerkelijk schilderen van het oppervlak. Dit kan met verschillende technieken en materialen gebeuren, afhankelijk van het oppervlak en het gewenste resultaat. Zo kan bijvoorbeeld gebruik worden gemaakt van kwasten, rollers of spuitapparatuur en kunnen verschillende soorten verf en coatings worden gebruikt.

Afwerkend werk omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om het schilderwerk af te ronden en een mooi eindresultaat te bereiken. Hierbij kan gedacht worden aan het verwijderen van afplaktape en beschermingsmaterialen, het opruimen van de werkplek en het nalopen van het schilderwerk om eventuele foutjes te corrigeren.

Naast deze basiswerkzaamheden kan een schilder ook andere werkzaamheden verrichten, zoals het geven van kleuradvies, het herstellen van houtrot of het uitvoeren van speciale schildertechnieken zoals marmeren of houtimitaties.

schildersbedrijf Mortsel

Wat zijn de prijzen van schilderwerken in Mortsel?

De kosten van schilderwerken in Mortsel variëren afhankelijk van het schildersbedrijf en de specifieke klus. Meestal worden de kosten berekend per vierkante meter, per uur of per klus. Bij het schilderen van een gevel wordt bijvoorbeeld doorgaans een bedrag tussen €20,- en €40,- gerekend, waarbij drie lagen worden aangebracht om de duurzaamheid te waarborgen. Het schilderen van muren en plafonds kost ongeveer €15,- tot €20,-, afhankelijk van het type verf en de wijze van aanbrengen door de schilder.

Bij het schilderen van een trap worden de kosten meestal per traptrede berekend, waarbij er doorgaans twee lagen grondverf en een eindlaag worden aangebracht. De kosten hiervoor liggen ongeveer tussen €15,- en €20,- per trede.

De uiteindelijke prijs kan ook worden beïnvloed door factoren zoals voorrijkosten, materiaalkosten en de tarieven van de schilder per uur of per vierkante meter. De prijzen voor buitenschilderwerk zijn over het algemeen hoger vanwege het verfsoort dat gebruikt moet worden. In sommige gevallen kan er gebruik worden gemaakt van een verlaagd btw-tarief, wat kan resulteren in lagere kosten dan verwacht.

Prijs schilderwerken 2023

Soort klusGemiddelde kosten*
Kozijnen schilderen€15,- tot €25,- per kozijn
Deuren schilderen€70,- tot €110,- per deur
Binnenschilderwerk
Muren en plafonds schilderen€15,- tot €20,- per m²
Trap schilderen€15,- tot €20,- per traptrede
Buitenschilderwerk
Gevel schilderen€20,- tot €40,- per m²
Schutting, tuinhuis of dakkapel schilderen€40,- tot €50,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk kunnen variëren per schildersbedrijf.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van schilderwerken?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van schilderwerk kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • Oppervlakte: het oppervlak dat geschilderd moet worden, heeft een grote invloed op de uiteindelijke prijs van het schilderwerk. Hoe groter de oppervlakte, hoe hoger de kosten.
  Voorbereiding: Het voorbereiden van oppervlakken voordat er geschilderd kan worden kan tijdrovend zijn. Dit kan variëren van het reinigen van de oppervlakte tot het verwijderen van oude verf of het repareren van scheuren. Hoe meer voorbereiding er nodig is, hoe hoger de kosten.
 • Type verf: het type verf dat wordt gebruikt, kan ook de prijs beïnvloeden. Hoogwaardige verven zijn meestal duurder dan standaardverven, maar kunnen een betere bescherming bieden en langer meegaan.
 • De klus zelf: sommige oppervlakken, zoals kozijnen, deuren en plafonds, vereisen meer precisie en zorg dan andere. Dit kan de kosten verhogen omdat het meer tijd en vaardigheden vereist.
 • Locatie: de locatie van het schilderwerk kan ook een rol spelen bij het bepalen van de prijs. In sommige gevallen kan er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig zijn om toegang te krijgen tot hoger gelegen oppervlakken, wat de kosten kan verhogen.
 • Ervaring van de schilder: de ervaring van de schilder kan ook invloed hebben op de prijs. Een schilder met meer ervaring en expertise kan hogere tarieven vragen vanwege hun kennis en vaardigheden.
 • Het btw-tarief: bij een woning ouder dan 10 jaar betaal je slechts 6% btw op de kosten van de schilder, de materiaalkosten blijven het normale btw-tarief van 21% hanteren.
 • Voorrijkosten: wanneer een schildersbedrijf langskomt worden er ook voorrijkosten in rekening gebracht. Daarom kies je het liefst voor een lokale schilder, dan bespaar je namelijk op de totaalkost door de kleinere afstand.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het vergelijken van offertes en het kiezen van een schilder.

Wat is het uurtarief van een schilder?

Als je een professionele schilder wilt inhuren, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten zijn. De prijs van een schilder varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring en kwalificaties van de schilder, de locatie en de soort verf die gebruikt wordt.

Over het algemeen ligt het uurtarief van een binnenschilder tussen de €35,- en €40,- per uur. Voor buitenschilderwerk liggen de tarieven vaak hoger, omdat er duurdere materialen gebruikt moeten worden om de verf te beschermen tegen weersomstandigheden. Hierbij kan je denken aan verf met een hogere kwaliteit en betere bescherming tegen uv-straling.

Het uurtarief van een buitenschilder ligt gemiddeld tussen de €40,- en €50,- per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat deze tarieven slechts richtlijnen zijn en dat de exacte prijs afhankelijk is van verschillende factoren.

 • Buitenschilder
 • Kozijnen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €40,- tot €50,- per uur
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Kozijnen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €35,- per uur
 • Offertes aanvragen

 
 

Bespaartips: bespaar op de prijs van een schilder

Als je een schilder inhuurt, kan dit een behoorlijke investering zijn. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen op de kosten van een schilder. Hier zijn enkele tips:

 • Bereid de oppervlakte voor: hoe meer voorbereidend werk je zelf doet, hoe minder tijd de schilder nodig heeft en hoe minder kosten er gemaakt hoeven te worden. Denk aan het verwijderen van oude verflagen, afplakken van kozijnen en plinten, en het schoonmaken van de oppervlakte.
 • Kies voor goedkopere verf: als je op zoek bent naar manieren om te besparen op de kosten van een schilder, kan je ervoor kiezen om goedkopere verf te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit van de verf invloed kan hebben op de duurzaamheid en het uiterlijk van het schilderwerk.
 • Combineer klussen: door meerdere schilderklussen te combineren, kan je vaak besparen op de kosten. De schilder hoeft dan niet meerdere keren langs te komen en kan efficiënter werken.
 • Plan de schilderklus in de winter: in de winterperiode hebben schilders vaak minder werk. Door de schilderklus in de winter in te plannen, kan je profiteren van lagere tarieven, dit is gemiddeld 30% lager dan het gebruikelijke tarief van de schilder.
 • Maak gebruik van het verlaagde btw-tarief: is je woning ouder dan 10 jaar? Dan kan je wellicht gebruiken maken van het verlaagde btw-tarief, van 6%, op de arbeidskosten.
 • Doe zelf het afwerkingswerk: als je handig bent, kan je ervoor kiezen om het afwerkingswerk zelf te doen, zoals het schilderen van plinten en kozijnen. Dit kan zorgen voor besparingen op de kosten.

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over hoe je kunt besparen op de kosten van een schilder. Het is echter ook belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van het schilderwerk niet mag lijden onder de besparingen. Kies altijd voor een ervaren en betrouwbare schilder die garant staat voor kwalitatief goed werk.

schilderwerk

Schilder in Mortsel nodig? De 10 Beste helpt je!

Een schilder schakel je dus in omdat je dan verzekerd bent dat het schilderwerk er goed en netjes uitziet. Daarnaast bespaar je jezelf veel tijd en stress. Een schilder kan alle schilder- en behang werkzaamheden voor je uitvoeren. Via De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met de beste schilder in Mortsel. Het aanvragen, en vergelijken, van offertes is gratis en zonder verplichtingen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over schilders in Mortsel

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over schilders in Mortsel en het schilderwerk dat ze uitvoeren.

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Als je woning ouder is dan 10 jaar, betaal je het btw-tarief van 6% voor schilderwerk. Dit tarief geldt alleen voor werkzaamheden die direct gerelateerd zijn aan het schilderen.

Het btw-tarief van 12% voor schilderwerk is alleen van toepassing in de sociale woningbouw.

Wanneer je een woning hebt die nog geen 10 jaar oud is, of bij nieuwbouw of een vakantiewoning, betaal je 21% btw over de schilder en zijn werkzaamheden.

Wat is een schildersabonnement?

Een schildersabonnement is een handige manier om regelmatig onderhoud aan je huis te laten uitvoeren door een professionele schilder. Met een abonnement krijg je periodiek schilderwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het schilderen van kozijnen, deuren, muren en plafonds. Hierdoor blijft je huis in goede staat en voorkom je achterstallig onderhoud.

Het voordeel van een schildersabonnement is dat je precies weet waar je aan toe bent qua kosten en planning. Je betaalt een vast bedrag per maand of per jaar en krijgt daarvoor de benodigde schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor hoef je zelf niet meer te zoeken naar een geschikte schilder en hoef je geen offertes meer aan te vragen voor elke klus apart.

Een ander voordeel van een schildersabonnement is dat het vaak voordeliger is dan het los inhuren van een schilder voor elke klus. Bovendien kun je vaak rekenen op een korting als je een abonnement afsluit voor meerdere jaren.

Wat kost binnenschilderwerk?

Er zijn verschillende binnenschilderwerken die je kunt laten uitvoeren om je interieur een frisse uitstraling te geven. Zo kan je bijvoorbeeld de muren laten schilderen. Door te kiezen voor een nieuwe kleur, kan je direct een andere sfeer creëren in de ruimte. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter. Ook het sausen van het plafond kan een groot verschil maken in de uitstraling van een kamer. Dit kost ongeveer hetzelfde als het laten schilderen van de muren, namelijk tussen de €15,- en €20,- per vierkante meter.

Een klus waar veel mensen tegenop zien, is het schilderen van de trap. Het is dan ook aan te raden om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen hiervoor. De kosten voor het schilderen van een trap liggen gemiddeld tussen de €15,- en €20,- per traptrede. Ook het schilderen van het trapgat kan een flinke klus zijn, waarbij de kosten gemiddeld tussen de €300,- en €1000,- liggen.

Tot slot kan je er ook voor kiezen om de binnendeuren te laten lakken. Dit kan een groot verschil maken in de uitstraling van een kamer. Je moet dan denken aan €70,- en €110,- per deur.

Soort klus

Gemiddelde kosten*

Ramen schilderen

€15,- tot €25,- per raam

Deuren schilderen

€70,- tot €110,- per deur

Muren en plafonds schilderen

€15,- tot €20,- per m²

Trap schilderen

€15,- tot €20,- per traptrede

*Let op: dit zijn slechts prijsvoorbeelden.

Wat kost buitenschilderwerk?

Buitenschilderwerken bestaat uit alle schilderwerken buitenshuis. De prijzen variëren ontzettend, zo kost het schilderen van kozijnen minder dan het schilderen van een deur. Bij buitenschilderwerk wordt er vaak gekozen om de hele woning te laten schilderen.

Een appartement aan de buitenkant laten schilderen heeft een gemiddelde prijs van €800,- tot €2.500,-. Voor een tussenwoning moet je rekening houden met €1.000,- tot €2.000,-. Laat je een hoekwoning schilderen? Dan kan je een prijs van €1.500,- tot €3.000,- verwachten. Voor een vrijstaand huis liggen de prijzen tussen de €4.000,- en €12.000,-.

Buitenschilderwerk

Gemiddelde prijzen*

Appartement

€800,- tot €2.500,-

Tussenwoning

€1.000,- tot €2.000,-

Hoekhuis

€1.500,- tot €3.000,-

Vrijstaand huis

€4.000,- tot €12.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Hoe vaak moet schilderwerk worden onderhouden?

Het onderhouden van schilderwerk is essentieel om de uitstraling van je huis te behouden en de levensduur van het schilderwerk te verlengen. Maar hoe vaak moet schilderwerk eigenlijk worden onderhouden?

Over het algemeen wordt aangeraden om het schilderwerk aan de buitenkant van je huis eens in de vijf jaar bij te werken. Dit is echter sterk afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je huis. Woon je bijvoorbeeld dicht bij de kust of in een gebied met veel luchtvervuiling, dan kan het zijn dat het schilderwerk vaker moet worden bijgewerkt. Ook de kwaliteit van het originele schilderwerk en de kwaliteit van de verf die gebruikt is bij het bijwerken spelen een rol.

Ook binnenschilderwerk moet je goed onderhouden. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het originele schilderwerk en de intensiteit van het gebruik van de ruimte. Over het algemeen wordt aangeraden om het schilderwerk aan de binnenkant van je huis eens in de zeven tot tien jaar bij te werken.

Het is dus belangrijk om het schilderwerk van je huis goed in de gaten te houden en regelmatig te onderhouden om de uitstraling van je huis te behouden en de levensduur van het schilderwerk te verlengen.