Vind de beste accountant in Mortsel


Op zoek naar een accountant in Mortsel? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele accountants zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste accountants in Mortsel

Op deze pagina vind je de beste accountants uit Mortsel op rij. Vind snel en gemakkelijk een accountant voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste accountants in Mortsel te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis accountant offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste accountants op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis accountant offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.Waarom schakel je een accountantantskantoor in Mortsel in?

Een accountantskantoor in Mortsel houdt zich bezig met accountancy. Dit bestaat uit verschillende gespecialiseerde taken op het gebied van geldzaken binnen, of zelfs buiten, je bedrijf.

De taken van een accountant bestaan onder andere uit:

  • Bijhouden en hulp bij salarisadministratie: denk hierbij aan het bijhouden van de uren en verwerken van salarissen. Er zijn een aantal regels en wetten die verbonden zijn aan het uitbetalen van salarissen, een accountant zorgt ervoor dat alles netjes gebeurt.
  • Bijhouden van financiële administratie: een accountantskantoor kan je hulp bieden bij het bijhouden van je financiële administratie. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en dat alles klopt. In sommige gevallen heb je een accountantsverklaring nodig bij bepaalde stukken in de financiële administratie.
  • Geven van fiscaal en financieel advies: door de juiste kennis en ervaring kan een account advies bieden op het gebied van bedrijfseconomie en financiën. Denk hierbij aan advies geven over hoe je het beste kan omgaan met de belasting en ander advies op maat.
  • Jaarrekening opstellen: een jaarrekening is een verplicht onderdeel voor sommige ondernemingen. Door een accountant in te huren ben je verzekerd dat het voldoet aan de eisen en voorwaarden.

Dit zijn slechts een aantal taken van accountants. Een accountant kan worden ingezet voor de meeste financiële zaken binnen en buiten je bedrijf.

accountant Mortsel

Wat kost een accountant in Mortsel?

De kosten van een accountant zijn gevarieerd door de diversiteit in de klussen. Vaak betaal je een accountant een vaste prijs per klus, in plaats van per uur.

Wat zijn de kosten van een accountant in Mortsel?

Het opstellen van verschillende jaarstukken kost tussen de €125,- en €250,-. Een jaarrekening opstellen kost tussen de €300,- en €550,-, dit is afhankelijk van de ervaring van de accountant maar ook de hoeveelheid informatie die verwerkt moet worden. Een accountant kan ook salaris- en personeelsadministratie bijhouden, hier betaal je ongeveer €200,- tot €300,- voor.

Het opstellen van een financiële rapportage kan je tussen de €60,- en €320,- kosten, ook dit is afhankelijk van hoeveel informatie verwerkt moet worden. Hulp bij belastingaangifte kost tussen de €50,- en €150,-. Het bijhouden van de gehele financiële administratie kost rond de €300,- tot €650,-.

Het geven van advies kost tussen de €125,- en €300,-. De accountant bekijkt de gehele financiële administratie en neemt deze grondig door. Op basis daarvan krijg je advies op maat.

Kosten accountantskantoor 2024

Soort klusGemiddelde kosten*
Opstellen jaarstukken€ 125,- tot € 250,-
Jaarrekening opstellen€ 300,- tot € 550,-
Salaris- en personeelsadministratie€ 200,- tot € 300,-
Opstellen financiële rapportages€ 60,- tot € 320,-
Hulp bij belastingaangifte€ 50,- tot € 150,-
Bijhouden financiële administratie€ 300,- tot € 650,-
Advies geven€ 125,- tot € 300,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde kosten, inclusief btw. De prijzen kunnen verschillen per accountant.

Wat is de prijs van een accountant in Mortsel per uur?

Gemiddeld betaal je €90,- per uur voor een accountant in Mortsel. Voor een beginnende accountant, of eenvoudige boekhouding, betaal je €70,- tot €80,-. Voor een ervaren accountant of ingewikkelde administratie loopt dit op van €90,- tot €100,- per uur.

Uurtarief accountant 2024

€90,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van accountants in de regio.)

Laag uurtarief
€70,- tot €80,-

Beginnende accountant
Simpele boekhouding

Hoog uurtarief
€90,-tot €100,-

Ervaren accountant
Ingewikkelde administratie

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost een accountantsverklaring?

Een accountsverklaring moet worden afgegeven door een gecertificeerde accountant die staat ingeschreven in het openbaar register van het Instituut van de Belastingadviseurs en Accountants. De prijzen voor een accountantsverklaring liggen tussen de €1.000,- en €4000,-. Afhankelijk van het benodigde type accountantsverklaring ligt de prijs dus hoger of lager. De soorten accountantsverklaringen zijn beoordelings-, controle- of samenstellingsverklaring.

Voor een BV, met een omzet van ongeveer €150.000,-, liggen de kosten rond de €800,-. Voor een stichting met een omzet van €800.000,- ligt deze prijs rond de €2000,-. Het is dus geheel afhankelijk van de grootte van je bedrijf en welke verklaring je nodig hebt.

accountantskantoor Mortsel

Prijs accountantsverklaring 2024

Type bedrijfOmschrijvingSoort verklaringPrijs*
BVOmzet van €150.000,- en 20 mutaties per maandSamenstellingsverklaring€800,-
StichtingOmzet van €800.000,- en 50 mutaties per maandSamenstellingsverklaring€2.000,-
VOF in de bewindvoeringOmzet van €125.000,- en 30 mutaties per maandBeoordelingsverklaring€1.750,-

Let op: dit zijn slechts prijsvoorbeelden.

accountant in Mortsel

Besparen op een accountantskantoor in Mortsel? Vergelijk gratis offertes!

Een accountantskantoor in Mortsel helpt je dus met allerlei financiële zaken. Bijvoorbeeld het bijhouden van je financiële administratie of het verwerken van salaris- en personeelsadministratie. Door een accountant in te huren ben je altijd verzekerd van een vakkundig resultaat. Op zoek naar een accountant?

Vraag offertes aan via De 10 Beste. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Kies zelf de accountant met het beste aanbod, zo kan je tot wel 40% besparen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: accountant Mortsel

Benieuwd of er een verschil is in soorten accountants of ben je nog niet helemaal overtuigd om een accountant in Mortsel in te schakelen? Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen.

Wat voor soort accountants zijn er?

Accountants hebben vaak een specialisatie, of bieden zichzelf aan voor specifieke werkzaamheden. Er wordt onderscheidt gemaakt tussen vier soorten accountants.

  • Externe accountant: een openbare accountant. Deze werken vaak voor een accountantskantoor en werken in opdracht van klanten. Dit zijn zelfstandige accountants die voor verschillende bedrijven werken.
  • Interne accountant: dit zijn accountants die werken binnen de accountancy afdeling binnen bedrijven. Deze werken dus voor één bedrijf.
  • Overheidsaccountant: deze accountants zijn in dienst bij de overheid. Ze zijn dan ook gespecialiseerd in financiële zaken omtrent de overheid.
  • Accountants in business: accountants die zijn doorgegroeid en werken als financieel manager of directeur. Ze hebben nog wel een diploma en kunnen daarom alsnog accountancy werkzaamheden verrichten
[/list]

Waarom een accountantskantoor inschakelen?

Je schakelt een accountant in om verschillende financiële taken uit te voeren. Door jarenlange ervaring en de juiste kennis kunnen ze alle taken professioneel verrichten. Zo ben je zeker dat alles op orde is en kan je zelf meer tijd steken in je onderneming.

Een accountant is daarnaast altijd op de hoogte van wetten en regels. Dit komt door het feit dat accountants zich regelmatig laten bijscholen om voorzien te zijn van de juiste kennis. Een accountantskantoor moeten bovendien voldoen aan strenge beroepsregels, dit betekent dat ze altijd integer en objectief zijn.

Kan je een accountant inschakelen als particulier?

Wist je dat je als particulier ook een accountant kan inschakelen? Ze helpen dan bijvoorbeeld bij het kijken of je recht hebt op eventuele toeslagen. Daarnaast helpen ze bij het invullen van verschillende aangiftes.

Daarnaast kunnen ze ook fiscaal advies in Mortsel geven over je persoonlijke inkomsten en uitgaven. Het is dus zeker mogelijk om een accountant als particulier in te schakelen.

Waar moet je op letten bij het inhuren van een accountant in Mortsel?

Kijk altijd eerst naar hoe de accountant in Mortsel zijn of haar kosten berekent. Gebeurd dit per uur, maand, jaar of per klus? Met deze informatie kan je de prijzen van accountants vergeleken en de accountant met het beste aanbod inschakelen.

Hoe groot is het accountantskantoor? Een belangrijke vraag bij de zoektocht naar een accountant. Een groot kantoor heeft veel specialisten, meer middelen en kan hierdoor meer gespecialiseerd werk verrichten. Een klein kantoor heeft weer het voordeel dat er vaak minder klanten zijn, hierdoor wordt je sneller geholpen.

Je zou ook kunnen kijken naar de kwalificaties van de accountant. Dit kan je doen via de Institute for Tax Advisors & Accountants.