Vind de beste bezetter in Gent


Op zoek naar een bezetter in Gent? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele bezetters zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste bezetters in Gent

Op deze pagina vind je de beste bezetters uit Gent op rij. Vind snel en gemakkelijk een bezetter voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste bezetters in Gent te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis bezetter offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste bezetters op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis bezetter offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Vind de beste bezetter in Gent via De 10 Beste

Een bezetter in Gent houdt zich bezig met verschillende onderdelen van stuken. Bijvoorbeeld het behang klaarmaken van een wand, of het bepleisteren van het plafond.Een stukadoor, of bezetter, vind je vrij eenvoudig via de offertedienst van De 10 Beste. Ons netwerk bestaat namelijk uit de beste bezetters in België. Maar voor je een bezetter in gaat schakelen ben je vast nieuwsgierig naar een paar dingen.

Hieronder vind je alles over de verschillende werkzaamheden van een stukadoor, manieren waarop je kunt besparen en de gemiddelde kosten van een stucwerken.

Stukadoor Gent: belangrijkste informatie

 • Een stukadoor in Gent is verantwoordelijk voor het aanbrengen van stucwerk op muren, plafonds en andere oppervlakken.
 • >Stucen heeft als doel oppervlakken glad en vlak te maken, oneffenheden te verbergen en bescherming te bieden tegen vocht en andere invloeden van buitenaf.
 • De drie soorten bezettingswerken die het meest voorkomen zijn: muren bezetten, gevel bepleisteren en plafond pleisteren.
 • Het inschakelen van een stukadoor heeft voordelen zoals gladde muren en plafonds, bescherming tegen vocht, isolatie en energiebesparing.
 • Behangklaar stucwerk op muren kost €8,- tot €15,- per m². Sausklaar stucwerk op muren kost €9,- tot €23,- per m².
 • Stucwerk op plafonds kost rond de €17,- tot €25,- per m². Spuitwerk kost tussen de €7,- en de €13,- per m².
 • Het uurtarief van een bezetter verschilt per vakman, afhankelijk van de ervaring. Het gemiddelde ligt tussen de €30,- en de €45,-.


Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is een vakman die verantwoordelijk is voor het aanbrengen van stucwerk op muren, plafonds en andere oppervlakken in gebouwen. Maar je kunt de stukadoor ook inschakelen voor advies en herstelwerkzaamheden. Het doel van stucen is om de oppervlakken glad en vlak te maken, eventuele oneffenheden te verbergen en bescherming te bieden tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. 

De werkzaamheden van een stukadoor omvatten onder andere het voorbereiden van de ondergrond, het aanbrengen van het stucwerk en het gladmaken en afwerken van het oppervlak. Een stukadoor kan zowel binnen als buiten werken en gebruikt verschillende soorten stucwerk, zoals gips, cement en kalk.

Bezettingswerken Gent: welke komen het meest voor?

De meest voorkomende bezettingswerken in Gent zijn in drie categorieën samen te vatten. Namelijk muren bezetten, gevel bepleisteren en plafond pleisteren.

Hieronder staat beschreven wat dit precies betekent:

 • Muren bezetten. Het bezetten van muren betekent het aanbrengen van een afwerkingslaag op de muuroppervlakken. Dit wordt gedaan met gips, cement, kalk of leem. Het doel van het bezetten van muren is om de muren glad en vlak te maken.
 • Gevel bepleisteren. Gevel bepleisteren betekent het aanbrengen van een afwerkingslaag op de buitenmuren van een gebouw. Het bepleisteren van de gevel is om de muuroppervlakken te beschermen tegen vocht en weersomstandigheden.
 • Plafond pleisteren. Dit betekent het aanbrengen van een afwerkingslaag op het plafond om deze glad en vlak te maken of om oneffenheden weg te werken.

De voordelen van een stukadoor inschakelen

Het inschakelen van een stukadoor heeft verschillende voordelen. Zo kan ten eerste kan een stukadoor muren en plafonds glad maken en oneffenheden verbergen. Ten tweede kan stucwerk de oppervlakken beschermen tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Ook kan stucwerk zorgen voor een betere isolatie en energiebesparing in huis en de stukadoor kan advies geven over het type stucwerk.

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een bezetter in Gent?

Als je een bezetter in Gent wilt inschakelen, zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Zo is het belangrijk dat de stukadoor de nodige vergunningen en verzekeringen heeft. Ook is het belangrijk van tevoren te vragen naar garantie en prijs-kwaliteitverhouding. Het is belangrijk dat je goede communicatie hebt met het bedrijf voordat je met ze in zee gaat.

Om te achterhalen of de kwaliteit van een bedrijf goed is, kun je om referenties vragen en eerdere projecten bekijken. Vraag voordat het bedrijf begint voor een offerte met daarin een duidelijk overzicht van de werkzaamheden, kosten en materialen. Spreek als laatste een duidelijke planning af en maak duidelijke afspraken.

bezetter Gent

Wat kost een stukadoor in Gent?

De kosten van een stukadoor in Gent zijn grotendeels gebaseerd op de werkzaamheden die hij of zij uitvoert. Deze werkzaamheden worden verdeeld tussen behangklaar en sausklaar stucwerk en stuc en spuitwerk.

Zo kost behangklaar stucwerk op muren rond de €8,- tot €15,- per vierkante meter en sausklaar stucwerk tussen de €9,- tot €23,- per m². Voor stucwerk op het plafond kost rond de € 17,- tot €25,- per vierkante meter en spuitwerk tussen de € 7,- en de €13,- per m².

In de tabel hieronder staan de kosten nogmaals op een rij.

Stucwerk prijzen 2024

WerkzaamhedenKosten per m² *
Muren
Behangklaar stucwerk€ 8,- tot € 15,-
Sausklaar stucwerk€ 9,- tot € 23,-
Plafonds
Stucwerk€ 17,- tot € 25,-
Spuitwerk€ 7,- tot € 13,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van stucwerken, die kunnen verschillen per stukadoor.

Bezetter uurtarief

Het uurtarief wordt ook wel de arbeidskosten genoemd. Deze verschilt per vakman. Wanneer iemand meer ervaring heeft, zal deze persoon dan ook om een hoger uurloon vragen. Gemiddeld betaal je voor een bezetter tussen de €30,- tot €45,- per uur.


Uurtarief bezetter 2024

€30,- tot €45,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van bezetters in de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

Beginnende bezetter
Simpele bezettingswerken
ZZP’ers

Hoog
€40,- tot €45,-

Ervaren bezetter
Groter bedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijzen die hierboven beschreven staan zijn gemiddelde prijzen. Er zijn een aantal factoren die de prijs van een stukadoor beïnvloeden waardoor elke klus een andere prijs is. Welke factoren de prijs daadwerkelijk beïnvloeden lees je hier.

 • Kleur. Dit komt doordat het aanbrengen van gekleurde afwerklagen meer materiaal en arbeid vraagt dan het aanbrengen van witte afwerking.
 • Soort werken. Het ene werk is intensiever dan het ander en dat betekent ook verschillende prijskaartjes. Ook het materiaal kan hierin de prijs beïnvloeden.
 • Verschillend uurtarief. Wanneer je een zzp’er inschakelt is de kans groot dat je minder hoeft te betalen dan wanneer je een groot stukadoor bedrijf inhuurt.
 • Muur of plafond. Het stuken van een plafond is simpelweg moeilijker dan het stuken van een muur. Hierdoor is het stuken van een plafond ook automatisch duurder.
 • Oppervlak. De prijs wordt vaak berekent per m². Wanneer je een groot oppervlak wil laten stuken met je meer kwijt dan bij een klein oppervlak.

Besparen kosten van bezettingswerken

Er zijn een aantal manieren waarop je de prijs zelf ook kunt beïnvloeden. Oftewel manieren waarop je kunt besparen. Hieronder staan een aantal tips die je hierbij kunt gebruiken.

 • Kies voor een stukadoor bij jou in de regio. Door deze keuze te maken kun je namelijk besparen op de reiskosten. Deze zijn vaak rond de € 0,30 per kilometer.
 • Een andere manier om te besparen op de kosten van bezettingswerken is door gratis offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaald.
 • Ook kun je zelf voorbereidend werk verrichten. Hiermee kun je besparen op de arbeidskosten. Tijd is nou eenmaal geld, en hierdoor bespaar je de bezetter tijd.
 • Door samen met buren een stukadoor in te schakelen kun je de kosten delen.
 • Maak gebruik van btw of premie om te besparen op de kosten.

stukadoor Gent

Wat kost pleisterwerken in Gent?

Zoals al eerder werd genoemd zijn er verschillende werkzaamheden die een stukadoor uitvoert, waaronder pleisterwerk. Maar hoeveel kosten pleisterwerken in Gent eigenlijk? Deze vraag heeft niet één vast antwoord, doordat er ook hierbij verschillende soorten zijn.

Zo kost spuitpleister gemiddeld €5,- tot €15,- per m², maar kost betonstuc wel €100,- per m². Sierpleister kost gemiddeld €12,- tot €23,- per m², en schuurwerk of raapwerk kost tussen de €15,- en de €30,- per m². Kies je voor tadelakt? Dan ben je al snel rond de €140,- per m² kwijt.

Voor een duidelijker beeld van de verschillende soorten en prijzen kun je ene kijkje nemen in de onderstaande tabel.

Pleisterwerken prijzen 2024

WerkzaamhedenKosten per m² *
Spuitpleister€ 5,- tot € 15,-
Sierpleister (spachtelputz, rustiekputz of granol)€ 12,- tot € 23,-
Schuurwerk€ 15,- tot € 25,-
Raapwerk€ 15,- tot € 30,-
Betonstuc€ 100,-
Tadelakt€ 140,-

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen voor pleisterwerken.

pleisterwerken Gent

Bezetter Gent inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Een bezetter is verantwoordelijk voor het aanbrengen van stucwerk op muren, plafonds en andere oppervlakken in gebouwen. Er zijn een aantal manieren waarop hij of zij dit kan aanpakken. Bijvoorbeeld door middel van muren bezetten, gevel bepleisteren en plafond pleisteren. Hoeveel je betaald voor een bezetter in Gent is afhankelijk van de kleur, het oppervlak en de precieze werkzaamheden. Maar ook het bedrijf en de vakman zelf spelen hierin een rol. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op een stukadoor en één van deze manieren is door een offerteaanvraag te doen.

Hoe doe je dat? 

Vul het gratis offerteformulier in en kom vliegensvlug en zonder moeite in contact met verschillende vakmannen bij jou in de regio!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over bezettingswerken in Gent

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen over bezettingswerken in Gent beantwoord.

Hoeveel kost het om een huis te laten stucen?

Het kost gemiddeld €20,- per m² om jouw huis te laten stuken. Hoeveel het bedrag precies wordt is afhankelijk van de precieze werkzaamheden, het uurtarief van de stukadoor en het type pleister.

Kan stucwerk worden gebruikt om scheuren en beschadigingen in muren te repareren?

Ja, stucwerk kan worden gebruikt om scheuren en beschadigingen in muren te repareren. Het beschadigde gebied moet eerst worden schoongemaakt en voorbereid, waarna het stucwerk kan worden aangebracht en gladgemaakt.

Hoe lang duurt het om een huis te laten stucen?

Over het algemeen duurt het stucen van een huis enkele dagen tot enkele weken. De tijd die nodig is om een huis te laten stucen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de staat van de muren en het type stucwerk dat wordt gebruikt.

Hoe lang gaat stucwerk mee voordat het moet worden vervangen?

Stucwerk heeft over het algemeen een lange levensduur, variërend van 20 tot 50 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het stucwerk. Regelmatig onderhoud en reparatie van beschadigingen kunnen de levensduur van het stucwerk verlengen.

Welke soorten stucwerk hebben de beste isolerende eigenschappen?

Er zijn verschillende soorten stucwerk met isolerende eigenschappen, zoals thermisch isolerend stucwerk, akoestisch stucwerk dat geluidsisolatie biedt en isolerend leemstucwerk. Het beste type hangt af van de specifieke isolatiebehoeften en eisen.