Vind de beste specialist voor gevelrenovatie in Menen


Op zoek naar een specialist voor gevelrenovatie in Menen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele specialisten voor gevelrenovatie zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste specialisten voor gevelrenovatie in Menen

In het onderstaande overzicht vind je de beste specialisten in gevelrenovatie en gevelreiniging uit Menen op rij. Vind snel en eenvoudig een vakman voor jouw project.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste experts in gevelreiniging en gevelrenovatie in Menen voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de KBO, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Gratis gevelrenovatie offertes vergelijken

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste gevelspecialisten op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis offertes voor gevelrenovatie- of reiniging!

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

De beste specialisten voor gevelrenovatie in Menen

Gevelrenovatie Menen

Een gevelrenovatie is bedoeld om mogelijke schade te herstellen, de kwaliteit te behouden of het aanzicht te verbeteren. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt laten doen. Zo kun je de gevel laten reinigen, scheuren laten herstellen of voegwerk laten vervangen. Hoeveel je hiervoor betaald en wat dit allemaal precies inhoudt, lees je hier.

Belangrijkste informatie over gevelwerken Menen

 • Een gevelrenovatie verbeterd het uiterlijk van de gevel, herstelt mogelijke schade en verlengt de levensduur van de gevel.
 • Andere kosten van gevelwerken in Menen zijn voegwerken die gemiddeld €40,- tot €42,- per m², terwijl gevel impregneren €8,- tot €12,- per m² kost. Voor stenen vervangen betaal je €12,50 en voor raamdorpels vervangen €35,- per uur. Gevelreiniging kost plusminus €15,- per m² en gevelbekleding €30,- tot €155,- per m².
 • De arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten beïnvloeden de uiteindelijke prijs.
 • Je kunt besparen op de kosten door zelf kleine taken uit te voeren, duurzame materialen te gebruiken, werkzaamheden te combineren of een vakman uit de regio in te schakelen.
 • De mogelijkheden bij gevelrenovaties zijn het herstellen of vervangen van voegwerk, het repareren van scheuren, het vervangen van gevelbekleding en het impregneren van de gevel.
 • Je kunt een gevel op verschillende manieren reinigen. Deze manieren zijn stoomreinigen, zandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen en laserreiniging.


Waarom een gevelrenovatie laten uitvoeren?

Waarom een gevelrenovatie laten uitvoeren? Het antwoord op deze vraag bestaat uit drie verschillende onderdelen. Deze onderdelen zijn het verbeteren van het uiterlijk, schade herstellen en de levensduur van de gevel verlengen.

Het eerste genoemde punt is het verbeteren van het uiterlijk, of de uitstraling, van de gevel. De manier waarop je dit kunt aanpakken is door middel van het verwijderen van vuil, vlekken en verouderde afwerklagen, het opfrissen van de verflaag, maar ook door het herstellen van scheuren en beschadigingen.

En zo komen we bij het volgende onderwerp, namelijk schade herstellen. Hoe deze schade wordt hersteld is volledig afhankelijk van de situatie. De mogelijkheden zijn het verwijderen en vervangen van beschadigde stenen of voegen, het repareren van scheuren met vulmiddel, het aanbrengen van een waterafstotende coating of het volledig vervangen van de gevelbekleding.

Beide onderdelen, het verbeteren van het uiterlijk en het repareren van de schade, spelen een rol in het behouden van de kwaliteit en het verlengen van de levensduur. Door een gevel de juiste aandacht te geven kun je namelijk hardnekkige schade voorkomen en de isolatiewaarde behouden.

gevelrenovatie Menen

Wat kost een gevelrenovatie in Menen?

Er zijnenkele factoren die de prijs van een gevelrenovatie in Menen beïnvloeden, denk hierbij aan arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Toch kun je voor veel onderdelen de gemiddelde kosten achterhalen. Deze kosten worden vaak beschreven in euro’s per m².

Zo kost het vervangen van voegwerk gemiddeld €40,- tot €42,- per m². Dit wordt vaak gedaan door met een hakhamer de voegen uit te hakken en nieuwe voegmortel aan te brengen en glad te strijken. Dit is één van de duurste onderdelen van gevelrenovatie. Goedkopere opties zijn bijvoorbeeld een gevel impregneren. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Hierbij wordt er een beschermde coating op de gevel aangebracht. Deze coating voorkomt schade.

Gevelreiniging kost tussen de €5,- tot €20,- per m² en gevelbekleding tussen de €30,- en de €155,- per m². Beide onderdelen worden gedaan om de kwaliteit van de gevel te bewaren en er voor te zorgen dat ze zo lang mogelijk mee gaan.

Gebroken stenen vervangen kost zo’n € 12,50 per steen. Hierbij hoeft vaak maar een klein gedeelte van de gevel hersteld te worden waardoor de prijs beperkt blijft. Hetzelfde geldt voor raamdorpels vervangen, wat plusminus €35,- per uur kost.

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de beschreven werkzaamheden, met daarbij een korte beschrijving en de gemiddelde kosten.

Kosten gevelrenovatie 2024

Soort klusOmschrijvingGemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerkMet een hakhamer op luchtdruk of manueel€40,- tot €42,- per m²
Gevel impregnerenBeschermende coating op de gevel€8,- tot €12,- per m²
Gebroken stenen vervangenVervangen van gebroken stenen in de gevel€12,50 per steen
Raamdorpels vervangenVervangen van raamdorpel in de gevel€35,- per uur
GevelreinigingZandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen of stoomreinigenTussen de €5,- en €20,- per m²
GevelbekledingHout, steen, metaal, pleisterwerk, baksteen, leien, kunststof, glas, vezelcement, natuursteen.Tussen de €30,- en €155,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde vanaf prijzen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De kosten van een gevelrenovatie zijn opgebouwd in drie stappen, dit zijn ook meteen de factoren die de prijs beïnvloeden. Deze factoren zijn:

 • De arbeidskosten. Het eerste onderdeel dat de prijs beïnvloed zijn de arbeidskosten. Dit wordt ook wel het uurtarief genoemd en verschilt per vakman. Vaak kosten ervaren vakmannen tussen de €35,- en de €40,- per uur, maar betaal je voor een minder ervaren vakman tussen de €30,- tot €35,- per uur. Je kunt dit verschil ook tegenkomen bij grote en kleine bedrijven. Ongeveer 50% van het totaalbedrag wordt beïnvloed door de arbeidskosten.
 • Materiaalkosten. De materiaalkosten zijn zo’n 30% van het totaalbedrag en hiermee worden alle spullen die worden gebruikt tijdens de renovatie. Een voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld nieuwe stenen om de gevel te herstellen, maar ook gereedschap kan hier een rol in spelen.
 • Overige kosten. De overige kosten hebben het minste invloed op de totaalprijs, maar toch is het belangrijk om stil bij te staan. Onderdelen die hier deel van uit maken zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten. Dit bedraagt vaak ongeveer €0,30 per kilometer. Moet een vakman ver rijden? Dan zal het eindbedrag iets duurder uitvallen. Een ander voorbeeld is het voorbereidend werk wat de vakman mogelijk moet uitvoeren.

Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten in de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€35,- tot €40,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe kun je besparen op de kosten?

Zoals hierboven al genoemd werd zijn er verschillende factoren die de prijs beïnvloeden, en je kunt een van deze factoren zijn. Er zijn namelijk enkele manieren waarop je kunt besparen op de kosten.

 • Doe gedeeltelijk zelf: Voer kleine taken zelf uit, zoals het verwijderen van oude verf of reinigen van de gevel, om kosten te besparen.
 • Kies voor duurzame materialen: Investeer in kwalitatieve materialen die lang meegaan en minder onderhoud vereisen.
 • Combineer werkzaamheden: Als je meerdere renovatiewerkzaamheden hebt, zoals isolatie of dakreparaties, combineer ze dan om mogelijk kortingen te krijgen.
 • Informeer naar premies en subsidies: Controleer of er premies of subsidies beschikbaar zijn voor gevelrenovaties, deze premies kunnen je helpen bij het verlagen van de eindprijs.
 • Kies een vakman in de regio: Bij het zoeken naar een vakman is het handig om te kiezen voor een bedrijf of zzp’er in de buurt. Zo hoef je minder voorrijkosten te betalen.
 • Vergelijk de prijs: Vraag vooraf naar de kosten en vergelijk deze met andere vakmannen. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald.

gevelreiniging Menen

Welke mogelijkheden zijn er bij een gevelrenovatie in Menen?

Een gevelrenovatie in Menen kan op verschillende manieren in zijn werk gaan. Zo zijn er manieren om de gevel te beschermen, te repareren of te vervangen. Alle verschillende onderdelen van de gevel komen hierbij te pas. Denk hierbij aan het herstellen van voegwerk of scheuren, het bekleden van de gevel en het impregneren van de gevel.

Lees verder en ontdek wat deze verschillende methodes precies inhouden.

Voegwerk: herstellen of nieuw voegwerk

Bij voegwerk gaat het om het herstellen of vervangen van verouderde of beschadigde voegen. Dit wordt gedaan door de oude voegen uit te hakken of uit te slijpen. Wanneer dit gedaan is kunnen ze opnieuw ingevoegd worden met nieuwe voegmortel. Op het moment dat voegwerk niet meer te herstellen is kunnen deze technieken ingezet worden, anders kan een plaatselijke reparatie voldoende zijn.

Scheuren repareren

Het repareren van scheuren in de gevel wordt vaak in drie stappen gedaan.

 1. De beschadigde gebieden worden gereinigd en voorbereid door losse materialen en vuil te verwijderen.
 2. Vervolgens wordt een geschikte reparatiemortel of pleistermiddel aangebracht in de scheuren, waarbij een troffel of plamuurmes wordt gebruikt om het gelijkmatig te verspreiden en glad te strijken.
 3. Na het uitharden van de reparatiemortel kan de gevel worden afgewerkt met een geschikte verflaag of gevelbekleding.

Gevelbekleding vervangen

Gevelbekleding is een beschermende en decoratieve laag die de buitenkant van een gebouw bedekt. Ook zorgt het voor isolatie en gaat het weersinvloeden tegen. Wanneer deze beschadigd of verouderd is moet dit vervangen worden.

Om gevelbekleding te kunnen vervangen moet eerst de oude laag worden verwijderd, bijvoorbeeld door deze los te schroeven of af te breken. Vervolgens kan de nieuwe laag worden bevestigd met een specifiek systeem. Welk systeem dit is, is volledig afhankelijk van het materiaal waaruit de bekleding bestaat.

Impregneren van de gevel

Het impregneren van de gevel is een specifieke manier om de gevel te beschermen. Bij het proces wordt een beschermende vloeistof, meestal een waterafstotend middel, op de gevel aangebracht. Dit middel zorgt ervoor dat vocht en vuil de gevel niet kunnen aantasten. Het is dus als het ware een voorbehoedsmiddel tegen beschadigingen.

Waarom een gevelreiniging in Menen laten uitvoeren?

Gevelreiniging in Menen is een vorm van onderhoud. Door de gevel af en toe schoon te maken kun je de kwaliteit makkelijker behouden waardoor ook de levensduur verbeterd werd. Maar niet alleen de kwaliteit gaat erdoor vooruit, ook het aanzicht van de woning wordt mooier en de isolerende eigenschappen blijven goed. Er zijn enkele manieren waarop een gevel gereinigd kan worden. Denk hierbij aan stoomreinigen, zandstralen of chemisch reinigen. Hieronder worden deze, en meer, uitgebreid uitgelegd.

Welke methodes voor gevelreiniging zijn er?

Het reinigen van een gevel kan over verschillende manieren gedaan worden, elke methode komt met zijn eigen voor- en nadelen.

 • Stoomreinigen. Dit is een techniek waarbij hete stoom onder hoge druk wordt gebruikt om het vuil te verwijderen. Het voordeel hiervan is dat het erg effectief is bij hardnekkig vuil, maar wanneer het niet op de juiste manier wordt toegepast kan het ook schadelijk zijn voor de gevel.
 • Zandstralen. Bij zandstralen wordt een fijnkorrelig zand op de gevel gespoten of verf, aanslag en vuil weg te halen. Deze techniek is erg effectief, en kan ook gebruikt worden bij het verwijderen van roest. Wel kan ook dit de voegen beschadigen wanneer het op de verkeerde manier gedaan wordt.
 • Chemische reiniging. Chemisch reinigen wordt vooral ingezet bij het verwijderen van aanslag op de gevel. Een nadeel is dat sommige chemische middelen schadelijk zijn voor het milieu.
 • Nevelstralen/vochtstralen. Deze manier van gevelreiniging is het spuiten van een fijne nevel van water en een mild straalmiddel op de gevel. Een voordeel is dat het een zachte en delicate reinigingsmethode is die geschikt is voor gevoelige oppervlakken. Een nadeel is dat het mogelijk niet zo effectief is bij het verwijderen van hardnekkige vuil.
 • Laserreiniging. Bij laserreiniging wordt er een geconcentreerde laserstraal gebruikt om het vuil te verwijderen. Dit is een zeer nauwkeurige manier van gevelreiniging, maar ook een dure methode die veel kennis verreist.

Wat kost een gevelreiniging in Menen?

Hoeveel je betaald voor gevelreiniging in Menen is volledig afhankelijk van de methode die je inzet. Sommige methodes kosten minder, simpelweg omdat de te gebruiken materialen minder kosten. Zo kost stoomreinigen, waarbij je alleen heet water en een hogedrukspuit nodig hebt, ongeveer €5,- per m², maar kost zandstralen of chemisch reinigen al snel  €15,- per m². De gevelreinigingsmethode nevelstralen kan zelfs oplopen tot €20,- per m².  In de tabel hieronder vind je een duidelijker overzicht van de methodes en de kosten per m².

Prijzen gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreinigingSoort vervuilingKosten per m²*
StoomreinigenLichte vervuiling€5,-
ZandstralenHardnekkige vervuiling€15,-
Chemische reinigingZware vervuiling€15,-
Nevelstralen/vochtstralenMilde tot hardnekkige vervuiling€15,- tot € 20,-
LaserreinigingVervuiling op kunstwerken en monumentenOp aanvraag

*Let op: dit gaat om gemiddelde prijzen van gevelreiniging. 

Andere gevelwerken in Menen laten uitvoeren

Naast gevelreiniging zijn er nog meer gevelwerken in Menen die je kunt laten uitvoeren. Zo kun je er voor kiezen je gevel te bekleden. Gevelbekleding is een manier van onderhoud waarbij je de buitenlaag beschermd. Deze bekleding kan uit verschillende materialen bestaan, denk hierbij aan hout, metaal of leien. Vaak zorgt dit ook voor extra isolatie en een mooi aanzicht.

Ook kun je een schoorsteenrenovatie uit laten voeren. Bij een schoorsteenrenovatie hoort onder andere het inspecteren, herstellen en/of vervangen van beschadigde schoorsteenelementen, zoals voegen, stenen, voeringen en loodwerk. Dit is om de veiligheid, functionaliteit en duurzaamheid van de schoorsteen te behouden.

Ook voegwerken zijn een belangrijk onderdeel van gevelwerken. Voegen zijn vaak minder duurzaam dan de stenen in de gevel en moeten daarom vaak eerder herstelt of vervangen worden.

Tips voor het vergelijken van gevelspecialisten

Wanneer je er voor kiest je gevel te laten renoveren betekent dit dat je in contact moet komen met gevelspecialisten. Het beste wat je dan kunt doen is verschillende vakmannen en bedrijven te vergelijken om de juiste keuze te maken en de beste prijs te krijgen. Maar hoe doe je dat?

Hieronder vind je enkele tips voor het vergelijken van gevelspecialisten:

 • Vergelijk prijzen en diensten: Vergelijk de prijzen en diensten van verschillende gevelspecialisten om een idee te krijgen van wat redelijk is voor het uit te voeren werk. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaald.
 • Lees contracten zorgvuldig door: Lees alle contracten en overeenkomsten zorgvuldig door voordat je ergens akkoord mee gaat. Zorg ervoor dat alle details en afspraken duidelijk worden vermeld.
 • Vergelijk beoordelingen en recensies: Lees online beoordelingen en recensies over gevelspecialisten om inzicht te krijgen in de ervaringen van andere klanten.
 • Zorg voor gedetailleerde offerte: Zorg ervoor dat de offerte alle aspecten van het project omvat, inclusief de kosten, het tijdschema, de materialen en eventuele garanties. Je kunt offertes aanvragen via de link op deze site.

gevelwerken Menen

Gevelrenovatie in Menen laten uitvoeren? Vind een specialist via De 10 Beste!

Gevelrenovatie in Menen is niet alleen het repareren van een scheur in de stenen, maar ook het herstellen of vervangen van voegen, het reinigen van de gevel of het vervangen van gevelbekleding valt onder deze categorie. Hoeveel je betaald voor deze werken is afhankelijk van de klus en het oppervlak. Bij een gevelreiniging ben je vaak ongeveer €15,- per m² kwijt, maar het vervangen van voegwerk kost al snel €40,- per m². Wel zijn er manieren waarop je kunt besparen op de kosten van gevelwerken.

Een manier waarop je kunt besparen is door het aanvragen van offertes. Dit doe je door het vrijblijvende offerteformulier in te vullen. Je komt dan snel en makkelijk in contact met vakmannen bij je in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over gevelrenovatie in Menen

Hieronder staan enkele antwoorden op mogelijke vragen die je kunt hebben over gevelrenovatie in Menen en de gevelwerken die hierbij horen.

Wanneer is een gevelrenovatie nodig?

Een gevelrenovatie is nodig wanneer de buitenkant van een gebouw beschadigd is. Dit kan zijn door veroudering, scheuren, losse stenen of andere problemen. Een renovatie herstelt de gevel en zorgt ervoor dat het gebouw er weer goed uitziet en beschermd is tegen verdere schade.

Zijn er premies voor gevelwerken in Menen?

Ja, er zijn premies beschikbaar voor gevelwerken. Verschillende overheidsinstanties en gemeenten bieden financiële ondersteuning aan voor gevelrenovaties. Deze premies kunnen helpen om de kosten te verlagen en moedigen eigenaren aan om hun gevels te verbeteren en te verfraaien.

Welke vorm van gevelreiniging is het best?

Chemische reiniging wordt vaak beschouwd als de beste vorm van gevelreiniging omdat het effectief is bij het verwijderen van hardnekkige vervuiling zoals verf, roet en graffiti. Chemische reinigingsmiddelen kunnen specifiek worden afgestemd op het type vervuiling en zijn minder schadelijk voor de gevel dan hogedrukreiniging.

Wat wordt er bedoeld met voegwerken?

Met voegwerken bedoelt men het herstellen of vernieuwen van de voegen tussen de bakstenen of andere bouwmaterialen in een gevel. Dit omvat het verwijderen van oude voegen, het reinigen van de voeg spleten en het aanbrengen van nieuwe voegen.