Vind de beste specialist voor gevelrenovatie in Zwijndrecht


Op zoek naar een specialist voor gevelrenovatie in Zwijndrecht? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele specialisten voor gevelrenovatie zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste specialisten voor gevelrenovatie in Zwijndrecht

In het onderstaande overzicht vind je de beste specialisten in gevelrenovatie en gevelreiniging uit Zwijndrecht op rij. Vind snel en eenvoudig een vakman voor jouw project.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste experts in gevelreiniging en gevelrenovatie in Zwijndrecht voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de KBO, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Gratis gevelrenovatie offertes vergelijken

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste gevelspecialisten op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis offertes voor gevelrenovatie- of reiniging!

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

gevelrenovatie ZwijndrechtWat is gevelrenovatie?

Een beschadigde gevel, door bijvoorbeeld schuren, kan veel problemen opleveren. Zo kan er bijvoorbeeld vocht in het huis komen. In dat geval raden we altijd een gevelrenovatie aan. Gevelrenovatie kan op verschillende manieren worden gedaan.

Een aantal manieren om een gevel te renoveren:

 • Vervangen van voegen: hierbij worden de voegen volledig verwijderd en opnieuw opgevuld. Hierdoor kan er geen water meer in de muur komen.
 • Impregneren van gevel: bij het impregneren van de gevel wordt een beschermende coating op de muur aangebracht. Hierdoor is de gevel meer bestendig tegen bijvoorbeeld weersomstandigheden.
 • Gevelreiniging voor gevelrenovatie: Ook een gevelreiniging kan een goed begin zijn van een gevelrenovatie. Zo zorg je ervoor dat de gevel weer schoon is, hierdoor verhoog je de levensduur en is de kans op beschadigingen kleiner.
 • Stenen of roomdorpels vervangen: Het vervangen van gebroken stenen of raamdorpels kan ook een manier van gevelrenovatie zijn. Hierdoor worden alle problemen verholpen door de gevel te voorzien van nieuwe raamdorpels of stenen.

Wat kost gevelrenovatie in Zwijndrecht?

De prijzen van een gevelrenovatie in Zwijndrecht verschillen per klus, dit komt doordat de prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren. Zo heeft de ervaring van de vakman invloed op de prijs en is het type renovatie ook een grote invloed op de kosten.

Hoeveel kost gevelrenovatie precies?

Het vervangen van voegwerk kost ongeveer €40,- per m². Dit wordt gedaan met behulp van een hakhamer op luchtdruk. Het voegwerk kan ook manueel worden vervangen, dan betaal je €42,- per m². Het impregneren van een gevel kost ongeveer €8,- tot €12,- per vierkante meter. Het vervangen van gebroken stenen kost €12,50 per steen. Het vervangen van raamdorpels kost ongeveer €35,- per uur.

Wat zijn de prijzen van andere gevelwerken?

Een gevelreiniging kost tussen de €5,- en €20,- per m². Dit is afhankelijk van de vorm van gevelreiniging. Zandstralen kost bijvoorbeeld €12,- tot €15,- per m². Stoomreinigen kost gemiddeld €5,- per m². Gevelbekleding kost tussen de €30,- en €155,- per m², ook hier zijn de kosten afhankelijk van het soort gevelbekleding of gevelbepleistering.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Wil je liever meteen de exacte kosten weten? Ontvang dan gratis offertes en kom in contact met een specialist

gevelreiniging Zwijndrecht

Gevelrenovatie prijs 2024

Soort klusOmschrijvingGemiddelde kosten*
Vervangen van voegwerkMet een hakhamer op luchtdruk of manueel€40,- tot €42,- per m²
Gevel impregnerenBeschermende coating op de gevel€8,- tot €12,- per m²
Gebroken stenen vervangenVervangen van gebroken stenen in de gevel€12,50 per steen
Raamdorpels vervangenVervangen van raamdorpel in de gevel€35,- per uur
GevelreinigingZandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen of stoomreinigenTussen de €5,- en €20,- per m²
GevelbekledingZandstralen, chemisch reinigen, nevelstralen of stoomreinigenTussen de €30,- en €155,- per m²

*Let op: deze prijzen zijn inclusief btw, maar kunnen verschillen per klus.

Prijsopbouw gevelrenovatie

De totaalprijs voor gevelrenovatie is opgebouwd uit drie onderdelen: de arbeidskosten, materiaal kosten en overige kosten. De overige kosten bestaan bijvoorbeeld uit voorrijkosten en voorbereidend werk. De materiaalkosten bestaan uit 30% van het totaal, de arbeidskosten 50% en de overige kosten 20%.

Prijsopbouw gevelrenovatie

Wat kost gevelreiniging in Zwijndrecht?

De prijs bij een gevelreiniging in Zwijndrecht wordt bepaald door het oppervlak van de gevel en de gekozen methode voor reiniging. Bij een grote gevel zijn de prijzen dus hoger. De methode die je kiest is afhankelijk van de soort vervuiling op de gevel.

Stoomreiniging heeft een prijs van €5,- per vierkante meter. Voor een chemische reiniging moet je denken aan €15,- per vierkante meter. Een gevel zandstralen kost ook ongeveer €15,- per vierkante meter. Laserreiniging wordt alleen ingezet op speciale aanvraag en is het meest geschikt voor kunstwerken en monumenten.

Prijzen gevelreiniging 2024

Methode voor gevelreinigingSoort vervuilingKosten per m²*
StoomreinigenLichte vervuiling€5,-
ZandstralenHardnekkige vervuiling€15,-
Chemische reinigingZware vervuiling€15,-
Nevelstralen/vochtstralenMilde tot hardnekkige vervuiling€15,- tot €20,-
LaserreinigingVervuiling op kunstwerken en monumentenOp aanvraag

*Let op: dit zijn de gemiddelde prijzen van gevelreiniging.

Wat kost een gevelspecialist per uur?

Een gevelspecialist kost tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een beginnend bedrijf of zzp’er betaal je tussen de €30,- en €35,-. Voor een groter bedrijf zijn de kosten iets hoger, namelijk €35,- tot €40,- per uur.


Uurtarief gevelspecialist 2024

€30,- tot €40,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van gevelspecialisten in de regio.)

Laag
€30,- tot €35,-

ZZP’er of beginnend bedrijf

Hoog
€35,- tot €40,-

Groot bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Veelgestelde vragen over gevelwerken in Zwijndrecht

Hieronder krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen over gevelwerken in Zwijndrecht. Altijd al willen weten welke soorten gevelbekleding je kan kiezen of nieuwsgierig naar premies voor gevelrenovatie? Deze vragen worden hieronder beantwoord.

Wat zijn gevelwerken?

Gevelwerken bestaan uit veel verschillende soorten werk. Zo is er gevelrenovatie, waarbij de gevel wordt hersteld. Voegwerk bestaat uit het bijslijpen of herstellen van de voegen.

Gevelreiniging bestaat uit alle soorten methodes waarbij de gevel gereinigd wordt. Zo heb je bijvoorbeeld zandstralen en stoomreinigen. De gevelbekleding kan ook worden veranderd. Als laatst zou je ook de gevel kunnen isoleren.

Wat zijn de voordelen van gevelreiniging?

Een gevelreiniging brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen ziet de gevel er weer schoon uit, maar je verlengt ook de levensduur van de gevel. Daarnaast is een gevelreiniging een uitstekende eerste stap voor je de gevel laat renoveren. Bij een schone gevel kan je ook makkelijk inspecteren op problemen in de gevel.

Hoe wordt een gevel gereinigd?

Er bestaan veel verschillende methodes voor gevelreiniging die worden ingezet aan de hand van vervuiling. Zandstralen kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor hardnekkige vervuiling, nevelstralen wordt gebruikt voor milde tot middelzware vervuiling.

Wat zijn de opties voor gevelbekleding?

Bij gevelbekleding heb je veel opties die elk hun eigen voordelen hebben.

 • Hout: houten gevelbekleding zorgt voor een warme uitstraling en kost ongeveer €65,- per vierkante meter.
 • Aluminium: wanneer je een moderne uitstraling wil, kies je voor aluminium. Dit kost gemiddeld €100,- per vierkante meter.
 • Pvc: Pvc gevelbekleding is duurzaam en vereist weinig onderhoud. Dit kost rond de €40,- per m².
 • Steenstrips: steenstrips zijn ideaal te combineren met isolatiepanelen. Dit kost ongeveer €155,- per m².
 • Crepi: crepi gevelbekleding is vochtwerend en kost €80,- per vierkante meter.
 • Kaleien: deze worden gekozen voor hun karakteristieke uitstraling en kost gemiddeld €30,- per m².

Is er een premie voor gevelrenovatie in Zwijndrecht?

Je hebt wellicht recht op de overkoepelende renovatiepremie wanneer je kiest voor gevelrenovatie. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

Je moet bijvoorbeeld een bepaald inkomen hebben, voor minimaal €2.500 aan werk laten uitvoeren en geen renovatiepremie hebben ontvangen in de afgelopen tien jaar. Kijk altijd of je in aanmerking komt voor deze premie, het kan je namelijk flink besparen op de kosten!

Besparen op gevelwerken in Zwijndrecht? Gebruik deze tips!

Besparen doen we allemaal graag, gelukkig kom je met de volgende tips een heel eind om de kosten van gevelwerken in Zwijndrecht zo laag mogelijk te houden:

 • Begin zelf met voorbereidende werkzaamheden. Maak de ruimte om de gevel vrij. Hierdoor kan de gevelwerker makkelijker bij de muur en bespaar je op de arbeidskosten.
 • Kijk of je buren ook iets aan de gevel willen laten doen. Door gezamenlijk een vakman in te schakelen kan je vaak profiteren van een kwantumkorting
 • Door een gevelspecialist in je eigen regio te vinden bespaar je op de voorrijkosten. Wanneer je gratis offertes aanvraagt bij De 10 Beste wordt je geholpen door vakmannen in je eigen regio.
 • Het vergelijken heeft nog een voordeel: je ontvangt namelijk van meerdere vakmannen een aanbod. Zo kies je zelf voor de meest voordelige, deze besparing kan tot wel 40% oplopen.

gevelwerken Zwijndrecht

Gevelrenovatie in Zwijndrecht laten uitvoeren? Vergelijk gratis offertes!

Gevelrenovatie is noodzakelijk wanneer er scheuren of andere beschadigingen in de gevel zitten. Wanneer je dit niet op tijd laat oplossen heb je kans dat er water in het huis stroomt of ernstigere problemen. Het best combineer je een gevelreiniging met een gevelrenovatie, zo verhoog je de levensduur van de gevel. Op zoek naar een vakman voor gevelrenovatie in Zwijndrecht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is helemaal gratis. Je krijgt een aantal scherp geprijsde offertes en vergelijkt deze op basis van prijs en ervaring. De aanvraag is trouwens geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast!

Start nu je gratis aanvraag!