Vind de beste chauffagist in Zwijndrecht


Op zoek naar een chauffagist in Zwijndrecht? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele chauffagisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste chauffagisten in Zwijndrecht

Op deze pagina vind je de beste chauffagisten uit Zwijndrecht op rij. Vind snel en gemakkelijk een chauffagist voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste chauffagisten in Zwijndrecht te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis chauffagist offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste chauffagisten op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis chauffagist offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.Wat is het uurtarief van een chauffagist in Zwijndrecht?

Het uurtarief van een chauffagist in Zwijndrecht ligt tussen de €45,- en €65,-. Voor een beginnende chauffagist, bijvoorbeeld een zzp’er, of voor eenvoudige klussen betaal je €45,-. Voor een groter bedrijf en grotere klussen, zoals vervangen en reparatie, betaal je €65,- per uur.


Uurtarief chauffagist 2024

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van chauffagisten uit de regio.)

Laag
€45,-

Beginnende chauffagist
Eenvoudige klussen
ZZP’ers

Hoog
€65,-

Ervaren chauffagist
Groot installatiebedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost het installeren van een nieuwe centrale verwarming in Zwijndrecht?

Laat je een nieuwe centrale verwarming in Zwijndrecht plaatsen? Dan is het goed om te weten dat de prijzen van cv-ketels enorm kunnen verschillen. Voor het installeren van een combiketel betaal je ongeveer €1.100,- tot €3.400,-, dit is inclusief de kosten voor installatie, de ketel en btw. Je kan ook kiezen voor een duurdere ketel, bijvoorbeeld een condensatieketel. Dit kost je ongeveer €1.850,- tot €4.600,-, je bespaart dan vaak wel wat op je energierekening.

chauffagist Zwijndrecht

Prijs chauffagist 2024

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Combiketel€1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel€1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-
Radiator vervangen€225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat€80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren per klus.

Wat kost cv-ketel onderhoud in Zwijndrecht?

Een cv-ketel onderhoud in Zwijndrecht kost €60,- tot €100,- voor een eenmalige onderhoudsbeurt, of €50,- tot €175,- voor een onderhoudscontract. Een contract is voordeliger, omdat je bij de meeste contracten een 2-jaarlijks onderhoud kunt verwachten. Bij een goedkoop onderhoudscontract zal dit alleen een check zijn of de cv-ketel nog veilig en naar behoren werkt, bij een all-in contract kunnen er ook kleine reparaties worden uitgevoerd.

Onderhoud cv-ketel prijs 2024

Type onderhoudGemiddelde prijs*Omschrijving
Eenmalig€70,- tot €90,-Voorrijkosten en arbeidsloon
Onderhoudscontract€50,- tot €90,-2-jaarlijks onderhoud, onderhoudskosten, voorrijkosten
Service contract€70,- tot €130,-2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, gedeeltelijke materiaalkosten
All-in contract€130,- tot €175,-2-jaarlijks onderhoud, 1-dagsservice, voorrijkosten, volledige materiaalkosten, dag en nacht bereikbaar

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.

chauffage Zwijndrecht

Is er een premie voor het plaatsen van een nieuwe verwarming in Zwijndrecht?

Er zijn enkele premies beschikbaar voor nieuwe verwarming in Zwijndrecht. Wanneer je een gascondensatieketel laat plaatsen kun je een premie krijgen via de Mijn VerbouwPremie. Het bedrag ligt tussen de €1.800,- tot €2.500,- en kan nooit meer dan 40% tot 50% van het factuurbedrag zijn. Deze premie kan tot 30 juni 2026 worden aangevraagd. Voor alternatieve verwarmingsmethodes kan de premie ook worden aangevraagd, bijvoorbeeld voor een zonneboiler of warmtepomp.

Type verwarmingPremiebedragVoorwaarden
Gascondensatieketel€1.800,- of €2.500,- met een maximum van 40% of 50% van het factuurbedragKan één keer per 10 jaar te worden aangevraagd, de uiterste datum is 30 juni 2026, de ketel moet worden geïnstalleerd door een verwarmingsinstallateur
Zonneboiler€550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-.De installatie is voor een woning of appartement, je kan de premie één keer per 10 jaar aan vragen, de boiler moet worden geïnstalleerd door een erkend installateur
Installatie voor een woning of een individueel appartement, slechts 1 premie voor een zonneboiler in 10 jaar, de installatie moet gedaan worden door een erkend installateur in verwarming
Warmtepomp€480,- tot €6.400,-, afhankelijk van type warmtepompMogelijk bij huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, je kan deze premie één keer per 10 jaar aanvragen

Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste installateur centrale verwarming in Zwijndrecht?

Bij het inschakelen van een installateur centrale verwarming kan je op een aantal punten letten. Het eerste is de specialisme. Elke chauffagist heeft een eigen specialisme, kies daarom altijd voor een chauffagist die ervaring heeft met de ketel die je wilt laten installeren of onderhouden. Dit geld ook voor wanneer je een chauffagist inschakelt voor het installeren van alternatieve verwarmingsmethodes, zoals een warmtepomp.

Daarnaast kies je het liefst een installateur in je eigen regio. Zo kan je besparen op eventuele voorrijkosten en kan je in de meeste gevallen sneller hulp verwachten. Lokale installateurs hebben ook een reputatie om omhoog te houden, dus zullen hun uiterste best doen. Ookr raden we aan om te kiezen voor een erkende vakman, dan ben je verzekerd van een ketel die veilig werkt en heb je de beste garantie.

centrale verwarming Zwijndrecht

Chauffagist in Zwijndrecht gezocht? Maak gebruik van De 10 Beste

Een chauffagist kan dus onderhoud plegen aan de verwarming, installaties plaatsen en reparaties verrichten. In sommige gevallen kan je een premie krijgen, zo kan je flink besparen op de kosten. Het laten plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie bespaart je op den duur ook veel geld, het is het altijd waard om te kijken naar de mogelijkheden. Op zoek naar een chauffagist in Zwijndrecht? Maak gebruik van De 10 Beste.

Je kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over chauffage


Benieuwd naar de mogelijkheden voor centrale verwarming? Of nieuwsgierig waar je op moet letten als je een installateur inschakelt? Dat en meer kan je hieronder lezen.

Is een erkende chauffagist verplicht?

Ja, het is tegenwoordig verplicht een erkende en gediplomeerde chauffagist in te schakelen. Dit om ervoor te zorgen dat alles netjes en veilig werkt.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Voor centrale verwarmingsinstallaties moet je elke twee jaar een erkende chauffagist in schakelen voor een onderhoudsbeurt. Cv-ketels die werken met stookolie, of vaste brandstof zoals hout, is een jaarlijkse onderhoudsbeurt verplicht.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Hoogrendementsketel: hiermee kan je een rendement tussen de 100% en 107% halen. Dit komt door het gebruik van rookgassen. Dit soort ketels moeten op een riool worden aangesloten om condens af te voeren.
  • Condensatieketel: een condensatieketel is ook een hoogrendementsketel. Het verschil is dat bij een condensatieketel de rookgassen worden afgekoeld en hierdoor verdampt.
  • Zonneboiler: een zonneboiler vangt zonnestralen op en gebruikt dit om het water te verwarmen. Je plaats dan zonnecollectoren op het dak.
  • Warmtepomp: deze wordt vaak gecombineerd met een normale cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht en grondwater. Het werkt op stroom, dus je energiekosten zullen wel wat hoger liggen.

Waarom schakel je een chauffagist in?

Je schakelt een chauffagist in voor alle werkzaamheden omtrent centrale verwarming en cv-ketels. Het is belangrijk dat je dit laat doen door een vakman, anders kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Dit is ook de reden waarom er minstens elk jaar een onderhoudsbeurt moet plaats vinden op stooktoestellen met stookolie of vaste brandstof en 2-jaarlijks voor stooktoestellen op gas.