Vind de beste chauffagist in Aalst


Op zoek naar een chauffagist in Aalst? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele chauffagisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste chauffagisten in Aalst

Op deze pagina vind je de beste chauffagisten uit Aalst op rij. Vind snel en gemakkelijk een chauffagist voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste chauffagisten in Aalst te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis chauffagist offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste chauffagisten op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis chauffagist offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Installateur centrale verwarming Aalst

Als je op zoek bent naar iemand die je kan helpen bij het installeren, repareren of onderhouden van je verwarmingssysteem, dan is een chauffagist de vakman die je zoekt. Chauffagisten werken in de verwarmingsindustrie en zorgen voor het functioneren van verschillende soorten verwarmingssystemen, zoals boilers, radiatoren, vloerverwarming, warmtepompen en meer.

Op deze pagina lees je meer over het werk van chauffagisten, de kosten van een chauffagist in Aalst en krijg je tips voor het kiezen van de beste chauffagist.

Chauffagist Aalst: samenvatting

 • Een goed functionerend verwarmingssysteem is belangrijk voor comfortabel wonen. Een chauffagist helpt bij het kiezen, installeren en onderhouden van je verwarmingssysteem om ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt werkt.
 • Het kiezen van een goede installateur centrale verwarming in Aalst is belangrijk voor de veiligheid en efficiëntie van je verwarmingssysteem. Tips om de beste chauffagist te kiezen zijn: kies voor een gecertificeerde en erkende chauffagist, zoek naar recensies en beoordelingen, let niet alleen op prijs, kies voor een lokale chauffagist en lees offertes grondig door.
 • Een chauffagist inhuren kost gemiddeld tussen de €45,- en €65,- per uur, afhankelijk van de ervaring en omvang van de klus.
 • De kosten voor verschillende soorten cv-ketels variëren tussen de €1.100,- en €8.500,-. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor onderhoud, radiator vervanging en thermostaat vervanging.
 • In België worden duurzame verwarmingsoplossingen gestimuleerd door middel van premies, zoals de Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid voor zonneboilers, warmtepompen, warmtepompboilers en condensatieketels, waarbij de hoogte van de premie afhangt van het type oplossing en de installatie moet plaatsvinden door een erkend installateur.


Chauffagist Aalst: werkzaamheden

Een goed werkend verwarmingssysteem is onmisbaar voor een comfortabele leefomgeving. Als je een nieuwe verwarmingsinstallatie wil laten plaatsen, hulp nodig hebt bij het onderhouden van je huidige ketel of reparaties moet laten uitvoeren aan je centrale verwarming, dan schakel je een chauffagist in. Chauffagisten beschikken over de expertise om je te adviseren bij het kiezen van het juiste systeem en kunnen deze veilig en efficiënt installeren. Daarnaast kunnen ze onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat je verwarmingssysteem optimaal blijft werken.

Hieronder lees je meer over deze werkzaamheden.

chauffagist Aalst

Nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen

Als je op zoek bent naar een nieuwe verwarmingsinstallatie schakel je een chauffagist in. De chauffagist zorgt voor een veilige installatie.

De eerste stap is het bepalen van het type verwarmingssysteem dat het beste past bij je woning. Hierbij wordt onder andere rekening gehouden met de grootte van het gebouw, de isolatie, de gewenste temperatuur en het budget. Vervolgens zal de chauffagist je adviseren bij het kiezen van de juiste verwarmingsketel, radiator of vloerverwarmingssysteem. Er zijn verschillende opties beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo zijn er standaard cv-ketels die werken op gas, maar er zijn ook duurzamere opties, zoals warmtepompen of zonneboilers.

Wanneer het juiste systeem is gekozen, zal de chauffagist het systeem veilig en efficiënt installeren. Hierbij wordt rekening gehouden met alle relevante wet- en regelgeving om de veiligheid van de installatie te garanderen. Na installatie zal de chauffagist het systeem testen om te controleren of het goed werkt en om eventuele problemen op te lossen.

De kosten hiervan liggen gemiddeld tussen de €1.100,- en €4.600,-.

Onderhoud aan bestaande ketel

Het regelmatig onderhouden van je verwarmingsketel is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze zo goed mogelijk blijft functioneren en om de levensduur te verlengen. De werkwijze van een chauffagist bij het uitvoeren van onderhoud aan een ketel gaat als volgt:

 • Inspectie van de ketel: de chauffagist zal de ketel inspecteren om te controleren of alle onderdelen goed functioneren en of er eventuele beschadigingen zijn.
 • Reiniging: de chauffagist zal de ketel grondig reinigen om eventuele verstoppingen of vervuiling te verwijderen.
 • Onderhoud van de brander: de brander is een belangrijk onderdeel van de ketel en daarom zal de chauffagist deze controleren en eventueel onderhouden.
 • Controle van de veiligheid: de chauffagist zal controleren of de ketel veilig functioneert en of er geen gaslekken of andere gevaren zijn.
 • Testen van de ketel: tot slot zal de chauffagist de ketel testen om te controleren of deze goed functioneert.

Als er tijdens het onderhoud aan de ketel eventuele problemen worden geconstateerd, dan zal de chauffagist deze zo snel mogelijk oplossen om ervoor te zorgen dat de ketel weer optimaal functioneert.

De prijs van een eenmalige onderhoudsbeurt ligt tussen de €60,- en €100,-.

Reparatie aan centrale verwarming

Een centrale verwarming is een belangrijk onderdeel van je huis en het is dan ook vervelend wanneer deze niet goed functioneert. Als er problemen zijn met je centrale verwarming, schakel je een chauffagist in.

Een chauffagist voert diverse reparaties uit aan je centrale verwarming. Zo kan onder andere de thermostaat worden gerepareerd, een radiator worden vervangen, lekkages worden hersteld of de circulatiepomp worden vervangen.

Het is belangrijk om problemen met de centrale verwarming zo snel mogelijk te laten repareren om verdere schade te voorkomen. Door een chauffagist in te schakelen voor het uitvoeren van reparaties aan je centrale verwarming, zorg je ervoor dat deze weer optimaal functioneert en dat je weer kunt genieten van een comfortabele temperatuur in huis.

Tips voor het kiezen van de beste installateur centrale verwarming in Aalst

Het kiezen van de beste installateur centrale verwarming in Aalst kan een lastige taak zijn, maar het is belangrijk voor de veiligheid en de efficiëntie van je verwarmingssysteem. Hier zijn enkele tips die je kan helpen bij het kiezen van de beste chauffagist:

 • Zoek naar een gecertificeerde en erkende chauffagist. Een gecertificeerde en erkende chauffagist heeft de juiste opleiding gevolgd en beschikt over de nodige kennis en ervaring om uw verwarmingssysteem veilig en efficiënt te installeren, te onderhouden of te repareren.
 • Kies een installateur centrale verwarming met een goede reputatie. Zoek online naar recensies en beoordelingen van de chauffagist. Op De 10 Beste vind je bijvoorbeeld een overzicht van chauffagisten in je regio, daar hebben mensen ook recensies kunnen achterlaten.
 • Let op de prijs, maar kies niet alleen op basis van de laagste prijs. Een goedkope chauffagist kan je op de lange termijn meer kosten als de installatie, het onderhoud of de reparatie niet goed wordt uitgevoerd.
 • Kies voor een lokale chauffagist. Een lokale chauffagist kan sneller ter plaatse zijn bij een noodgeval en kan gemakkelijker terugkomen voor toekomstig onderhoud. Daarbij bespaar je ook op de totaalkost door de voorrijkosten laag te houden.
 • Lees de offertes duidelijk en grondig door. Een goede offerte bevat alle informatie zoals kosten, planning en voorwaarden.

chauffage Aalst

Wat is het uurtarief van een chauffagist in Aalst?

De kosten voor het inhuren van een chauffagist in Aalst ligt gemiddeld tussen de €45,- en €65,- per uur. Afhankelijk van de ervaring van de chauffagist en de omvang van de klus, betaal je bijvoorbeeld voor een beginnende zzp’er €45,- per uur voor eenvoudige klussen. Voor grotere bedrijven en complexere klussen, zoals vervanging en reparatie, kun je €65,- per uur verwachten.


Uurtarief chauffagist 2023

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van chauffagisten uit de regio.)

Laag
€45,-

Beginnende chauffagist
Eenvoudige klussen
ZZP’ers

Hoog
€65,-

Ervaren chauffagist
Groot installatiebedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost het installeren van centrale verwarming?

Voor een standaard combiketel betaal je gemiddeld tussen de €1.100,- en €3.400,-. Voor een condensatieketel ligt de prijs tussen de €1.850,- en €4.600,-. Een mazoutketel is de duurste optie, met een prijs van €3.500,- tot €8.500,-.

Als je eenmaal een cv-ketel hebt gekozen, zijn er nog enkele extra diensten waar je rekening mee moet houden. Voor een eenmalige onderhoudsbeurt van je cv-ketel kun je rekenen op een prijs tussen de €60,- en €100,-.

Als je een radiator wilt vervangen, dan kun je gemiddeld tussen de €225,- en €300,- verwachten. Tot slot kost het vervangen van een thermostaat gemiddeld tussen de €80,- en €95,-.

Prijzen centrale verwarming 2023

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Combiketel€1.100,- tot €3.400,-
Condensatieketel€1.850,- tot €4.600,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-
Eenmalige onderhoudsbeurt€60,- tot €100,-
Radiator vervangen€225,- tot €300,-
Nieuwe thermostaat€80,- tot €95,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren per klus.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Factoren die de prijs van een nieuwe verwarmingsketel kunnen beïnvloeden zijn onder andere:

 • Type verwarmingsketel: combiketels zijn doorgaans goedkoper dan mazoutketels.
 • Merk en model: sommige merken en modellen zijn duurder dan andere vanwege hun kwaliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie.
 • Vermogen van de ketel: hoe hoger het vermogen, hoe duurder de ketel.
 • Installatiekosten: dit omvat het arbeidsloon van de chauffagist en de materiaalkosten voor de installatie.
 • Type brandstof: de kosten voor mazout of gas variëren en kunnen invloed hebben op de totale kosten van de installatie.
 • Eventuele aanpassingen aan de leidingen: als de leidingen moeten worden aangepast om de nieuwe ketel te installeren, kan dit extra kosten met zich meebrengen.
 • Locatie van de chauffagist: de afstand tussen je woning en de chauffagist bepaalt de hoogte van de voorrijkosten.

Besparen op de kosten van een verwarmingsinstallateur: tips

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten van een verwarmingsinstallateur:

 • Vergelijk offertes: vraag offertes aan bij verschillende installateurs en vergelijk deze zorgvuldig. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden.
 • Zorg voor regelmatig onderhoud: door regelmatig onderhoud kan je het beste rendement behalen van je cv-ketel. Het onderhoud zelf heeft misschien een prijs, maar zorgt vaak voor een mooie besparing op je jaarrekening. Je kan er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten.
 • Onderhoudscontract: sluit een onderhoudscontract af bij de installateur. Hiermee kun je vaak besparen op de kosten van onderhoud en reparaties.
 • Energiezuinige apparatuur: kies voor energiezuinige apparatuur en bespaar op je energierekening.
 • Premie: maak gebruik van de Mijn VerbouwPremie, dit is een initiatief van de Vlaamse Overheid om renovaties en verduurzaming aan te moedigen.
 • Kies een lokale installateur: kies voor een installateur uit de buurt om te besparen op voorrijkosten.

Premie voor verwarming in 2023

België stimuleert duurzaam verwarmen en dit wordt gestimuleerd door middel van mooie premies. Een belangrijke premie om op te letten is de Mijn Verbouwpremie van de Vlaamse overheid. Deze biedt een premie aan voor het installeren of vervangen van een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler en een gascondensatieketel:

 • Gascondensatieketel: premie van €1.800,- of €2.500,- (max. 40% of 50% van het factuurbedrag). Premie is een keer per 10 jaar aan te vragen, en kan aangevraagd worden tot en met 30 juni 2026. De gasketel moet geplaatst worden door een verwarmingsinstallateur.
 • Zonneboiler: premie van €550,- tot €660,- per m² oppervlakte, met een maximum van €2.750,- tot €3.300,-. De installatie moet plaatsvinden in een woning of een individueel appartement, en er kan slechts één premie verkregen worden voor een zonneboiler in 10 jaar tijd. De installatie moet uitgevoerd worden door een erkend installateur in verwarming.
 • Warmtepomp: premie van €480,- tot €6.400,-, afhankelijk van het type warmtepomp. De premie is bedoeld voor huizen die voor 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet, en er kan slechts één premie verkregen worden in 10 jaar tijd.

centrale verwarming Aalst

De beste chauffagist in Aalst vinden? Vergelijk via De 10 Beste!

Je schakelt een chauffagist in Aalst in voor installatie, onderhoud of reparatie. Het is belangrijk de beste chauffagist te vinden, dan ben je namelijk verzekerd van een veilig en efficiënt resultaat.

Via De 10 Beste kom je snel en eenvoudig in contact met chauffagisten in je regio. De aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over verwarmingsinstallateurs in Aalst

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over verwarmingsinstallateurs in Aalst.

Hoe kies je voor de beste verwarmingsinstallatie?

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de beste verwarmingsinstallatie, zoals de grootte van je huis, je budget en je persoonlijke voorkeur. Het is daarom verstandig om je te laten adviseren door een ervaren verwarmingsinstallateur die je kan helpen bij het kiezen van de beste optie voor je situatie.

Is een erkende chauffagist nodig?

Ja, het is verplicht om een erkende en gediplomeerde chauffagist in te schakelen voor alle werkzaamheden die te maken heb met cv-ketels en verwarmingsinstallaties.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Onderhoud aan je cv-installatie is verplicht. Voor centrale verwarmingsinstallaties op gas moet je minstens elke twee jaar een erkende installateur inschakelen voor een onderhoudsbeurt. Voor installaties op stookolie, zoals mazout, of vaste brandstof, zoals hout, moeten een jaarlijkse onderhoudsbeurt krijgen.

Zijn gasketels nog een goed idee in 2023?

Gasketels zijn nog steeds een goede optie als het gaat om verwarmingsinstallaties, omdat ze efficiënt werken en relatief milieuvriendelijk zijn. Echter, met de toenemende aandacht voor duurzaamheid en de overgang naar groenere energiebronnen, kan het verstandig zijn om over te stappen naar een alternatief zoals een warmtepomp of een zonneboiler. Er zijn ook cv-ketels die samenwerken met warmtepompen of zonneboilers. Zo is er bijvoorbeeld de Atag i36ECZ, een duurzame ketel die in combinatie met een warmtepomp kan worden geplaatst.

Wanneer vervang je een verwarmingsketel?

Het vervangen van een verwarmingsketel hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd van de installatie, de mate van slijtage en de efficiëntie. Over het algemeen wordt aangeraden om een ketel te vervangen na zo’n 15 jaar, omdat de kans op storingen en het energieverbruik dan aanzienlijk zal toenemen. Echter, als je merkt dat je hoge energierekeningen hebt of dat de ketel niet goed meer werkt, kan het verstandig zijn om eerder te vervangen.