Vind de beste chauffagist in Kortrijk


Op zoek naar een chauffagist in Kortrijk? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele chauffagisten zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste chauffagisten in Kortrijk

Op deze pagina vind je de beste chauffagisten uit Kortrijk op rij. Vind snel en gemakkelijk een chauffagist voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste chauffagisten in Kortrijk te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis chauffagist offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste chauffagisten op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis chauffagist offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

chauffagist Kortrijk

Wat doet een chauffagist?

Een chauffagist in Kortrijk heeft een specialisatie in centrale verwarmingsinstallaties, dit wordt ook wel chauffage genoemd. Je schakelt een chauffagist in voor de plaatsing, het vervangen, onderhoud en repareren van cv-ketels en verwarmingsinstallaties. Veel mensen proberen dit zelf te doen, maar we raden toch aan een chauffagist in te schakelen. Het kan gevaarlijk zijn om zelf te werken met dit soort installaties, bovendien ben je verzekerd van een professioneel resultaat wanneer je een chauffagist inschakelt.

Een aantal werkzaamheden van chauffagisten:

  • Het installeren van centrale verwarming: een chauffagist kan de centrale verwarming eenvoudig installeren. Eerst wordt het oude toestel verwijderd en wordt de nieuwe ketel opgehangen. Vervolgens wordt alles aangesloten op de leiding en wordt de rookgasafvoer vervangen.
  • Onderhoud aan ketels: regelmatig onderhoud aan de chauffage in Kortrijk is belangrijk. Zo voorkom je problemen en ben je verzekerd van een goed werkende ketel. Een installateur kan de ketel onderhouden en advies geven over hoe je het beste kan omgaan met diverse cv-ketels.
  • Reparaties en herstellen: ook voor reparaties en het herstellen van verwarmingsinstallaties kan je een chauffagist inschakelen. Het is belangrijk dat je beschadigingen op tijd laat repareren, zo zorg je ervoor dat alles weer veilig werkt.

Bij veel chauffagisten kan je een onderhoudscontract afsluiten. Je betaalt dan een vast tarief per jaar. Hierbij wordt de installatie regelmatig onderhoud en ben je verzekerd dat je op tijd wordt geholpen. Op zoek naar een chauffagist? Vergelijk gratis offertes!


Chauffagist in Kortrijk gezocht?

Ontvang offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een chauffagist in Kortrijk?

Het inhuren van een chauffagist kost gemiddeld tussen de €45,- en €65,- per uur. Deze kosten verschillen per vakman, bijvoorbeeld door ervaring en opleiding. Vaak worden er kosten berekend per klus.

De prijzen worden dus beïnvloed door een aantal factoren. Zo zit er bijvoorbeeld een verschil in prijzen afhankelijk van de gekozen kleur. Ook het soort pleisterwerk is belangrijk. Spuitwerk is een populaire goedkope optie, maar je zou ook kunnen kiezen voor betonstuc wat iets duurder is.

Wat zijn de kosten per klus?

Voor een eenmalige onderhoudsbeurt betaal je tussen de €60,- en €100,-. Voor het installeren van een combiketel betaal je ongeveer €1.100,- tot €3.400,-, dit is inclusief de kosten voor installatie, de ketel en btw. Je kan ook kiezen voor een duurdere ketel, bijvoorbeeld een condensatieketel. Dit kost je ongeveer €1.850,- tot €4.600,-, je bespaart dan wel meer op je energierekening. Zo ben je op den duur voordeliger uit. Als laatst zou je ook kunnen kiezen voor een mazoutketel. Dit kost €3.500,- tot €8.500,-.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een overzicht bekijken. Benieuwd naar de kosten van chauffage in Kortrijk? Ontvang dan gratis offertes. Zo krijg je een actuele prijsberekening.

chauffage Kortrijk

Prijs chauffagist 2021

OmschrijvingGemiddelde kosten*
Eenmalige onderhoudsbeurt€60,- tot €100,-
Combiketel€1.100,- tot €4.300,-
Condensatieketel€1.850 tot €4.650,-
Mazoutketel€3.500,- tot €8.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen variëren per klus. Voor exacte kosten vraag je best offertes aan.

Wat is het uurtarief van een installateur centrale verwarming in Kortrijk?

Het uurtarief van een chauffagist ligt tussen de €45,- en €65,-. Voor een beginnende chauffagist, bijvoorbeeld een zzp’er, of voor eenvoudige klussen betaal je €45,-. Voor een groter bedrijf en grotere klussen, zoals vervangen en reparatie, betaal je €65,- per uur.


Uurtarief chauffagist 2021

€45,- tot €65,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van chauffagisten uit de regio.)

Laag
€45,-

Beginnende chauffagist
Eenvoudige klussen
ZZP’ers

Hoog
€65,-

Ervaren chauffagist
Groot installatiebedrijf
Lastige klussen

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw chauffagist

prijsopbouw chauffagist

Veelgestelde vragen

Je hebt verschillende mogelijkheden voor centrale verwarming in Kortrijk. Elke soort chauffage heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Welke mogelijkheden voor centrale verwarming zijn er?

Bezettingswerk bestaat uit meerdere werkzaamheden, denk aan het laten bepleisteren van binnenmuren. Dit wordt vaak gebruikt om een woning een nieuwe uitstraling te geven. Ook de buitenkant van het huis kan worden bepleisterd, dan kan je de gevel laten bezetten.

Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Hoogrendementsketel: hiermee kan je een rendement tussen de 100% en 107% halen. Dit komt door het gebruik van rookgassen. Dit soort ketels moeten op een riool worden aangesloten om condens af te voeren.
  • Condensatieketel: een condensatieketel is ook een hoogrendementsketel. Het verschil is dat bij een condensatieketel de rookgassen worden afgekoeld en hierdoor verdampt.
  • Zonneboiler: een zonneboiler vangt zonnestralen op en gebruikt dit om het water te verwarmen. Je plaats dan zonnecollectoren op het dak.
  • Warmtepomp: deze wordt vaak gecombineerd met een normale cv-ketel. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht en grondwater. Het werkt op stroom, dus je energiekosten zullen wel wat hoger liggen.

Waarop letten bij inschakelen installateur centrale verwarming?

Bij het inschakelen van een installateur centrale verwarming in Kortrijk kan je op een aantal punten letten. Het eerste is de specialisme. Elke chauffagist heeft een eigen specialisme, kies daarom altijd voor een chauffagist die ervaring heeft met de ketel die je wilt laten installeren of onderhouden.

Daarnaast kies je het liefst een installateur centrale verwarming aan in je eigen regio. Zo kan je besparen op eventuele voorrijkosten. Ook kies je best voor een erkende vakman, zo heb je altijd garantie op het werk dat wordt uitgevoerd.

Chauffagist in Kortrijk inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Zijn er premies voor chauffage?

Als je werkzaamheden aan de chauffage in Kortrijk laat uitvoeren is er een kans dat je in aanmerking komt voor een premie. Hoeveel subsidie je ontvangt is afhankelijk van de ketel, de vakman en de premie die je kan aanvragen.

Voor meer informatie over premies kan je kijken op vlaanderen.be. Je zou ook kunnen kijken op premiezoeker.be voor premies in je eigen regio.

Waarom een chauffagist inschakelen?

Je schakelt een chauffagist in voor alle werkzaamheden omtrent centrale verwarming en cv-ketels. Het is belangrijk dat je dit laat doen door een vakman, zo komen er geen problemen en ben je verzekerd van een professioneel resultaat.

Wist je dat je sommige onderhoud aan de chauffage niet zelf mag verrichten? Sommige werkzaamheden zijn gevaarlijk als ze niet goed worden uitgevoerd.

centrale verwarming Kortrijk

Besparen op een chauffagist in Kortrijk? Vergelijk gratis offertes!

Een chauffagist kan dus onderhoud plegen aan de verwarming, installaties plaatsen en reparaties verrichten. In sommige gevallen kan je een premie krijgen, zo kan je flink besparen op de kosten. Het laten plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie bespaart je op den duur ook veel geld, het is het altijd waard om te kijken naar de mogelijkheden. Op zoek naar een chauffagist?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je kiest zelf de vakman met het beste aanbod. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!