Vind de beste elektricien in Brugge


Op zoek naar een elektricien in Brugge? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele elektriciens zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste elektriciens in Brugge

Op deze pagina vind je de beste elektriciens uit Brugge op rij. Vind snel en gemakkelijk een elektricien voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste elektriciens in Brugge te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis elektricien offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste elektriciens op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis elektricien offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

elektricien

Wat doet een elektricien?

Een elektricien houdt zich bezig met verschillende elektriciteitswerken in Brugge. Dit betekent dat ze met alles wat betreft elektriciteit bezig zijn, denk bijvoorbeeld aan de uitvoering van een veiligheidskeuring of adviseren over besparen op energie.

De werkzaamheden van een elektricien liggen dus enorm uiteen. Wanneer je elektriciteitswerken moet uitvoeren wordt het altijd aangeraden om een elektricien in te huren. Dit komt omdat zij de benodigde ervaring en kennis hebben om de klus veilig en professioneel af te ronden. Er is een grote kans dat een klus misgaat als je het zelf uitvoert, hierdoor kan er schade in het huis of erger ontstaan.

Een aantal voorbeelden van de werkzaamheden van een elektrieker:

  • Het aansluiten van verlichting
  • Installeren van groepenkasten
  • Verplaatsen van elektriciteitskast
  • De gehele elektriciteit in je woning renoveren
  • Nieuwe stopcontacten plaatsen en oude stopcontacten verplaatsen
  • Het aanleggen van elektriciteit
  • Uitvoering van veiligheidskeuring

Het laten uitvoeren van een veiligheidskeuring wordt verplicht door sommige verzekeraars. De keuring wordt ook wel de NEN1010 veiligheidskeuring genoemd en mag alleen worden uitgevoerd door een erkende elektricien. Deze wordt voornamelijk uitgevoerd bij het installeren van nieuwe elektriciteitswerken of het renoveren hiervan.

Ben je op zoek naar een elektricien in Brugge? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met erkende en betaalbare elektriekers.


Elektricien in Brugge gezocht?

Vind De 10 Beste elektriciens in je regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een elektricien in Brugge?

De kosten van een elektricien zijn afhankelijk van de ervaring van de elektrieker, maar ook van de klus. Een elektricien die net is begonnen rekent ongeveer 25 euro per uur. Een ervaren en erkende elektrieker rekent 40 tot 50 euro per uur.

Komen hier nog meer kosten bij bovenop?

Er komen ook materiaalkosten bij elektriciteitswerken kijken. Wanneer je een elektrieker in Brugge inhuurt zal je voor 70% aan arbeidskosten betalen en 25% aan materiaalkosten. Hierbij heb je mogelijk wel recht op een verlaagd btw-tarief.

Wat kosten verschillende elektriciteitswerken?

Dit is geheel afhankelijk van de klus. Het laten leggen van elektriciteit in een nieuwe huis, dus de gehele woning, kost tussen de €7.000,- en €10.000,-. Hierbij wordt er een elektriciteitskast geplaatst, alle kabels gelegd en worden stopcontacten en schakelaars geplaatst. Het laten vervangen van een meterkast kost ongeveer €350,- tot €550,-. Dit gaat dan om een meterkast met vier groepen. Het laten plaatsen van een stopcontact kost tussen de €60,- en €120,- per stopcontact.

In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Ben je benieuwd hoeveel een elektricien je precies gaat kosten? Ontvang dan gratis offertes voor een exacte prijsberekening.

elektriciteitswerken Brugge

Prijs elektricien 2021

ElektriciteitswerkenGemiddelde prijs*Omschrijving
Stopcontact plaatsen€60,- tot €120,-Inbouwstopcontact plaatsen
Meterkast laten vervangen€350,- tot €550,-Meterkast met vier groepen
Aanleggen van verlichting€1.600,- tot €1.900,-Negen tot zestien lichtpunten aanleggen
Leggen van elektriciteit€7.000,- tot €8.000,-Elektriciteitskast, bekabeling, stopcontacten en schakelaars in gehele woning

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, montage & materiaalkosten. Voor de exacte kosten vraag je best gratis offertes aan.

Wat is het uurtarief van een elektrieker in Brugge?

Een beginnende elektrieker kost vaak €25,- per uur. Voor een erkende en ervaren elektricien betaal je tussen de €40,- en €50,- per uur. Gemiddeld zijn de kosten dus €25,- tot €35,- per uur.


Uurtarief elektricien 2021

€25,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van elektriciens uit de de regio.)

Laag uurtarief
€25,- tot €35,-

Zzp’er
Beginnende elektricien

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Installatiebedrijf
Ervaren elektrieker

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe zijn de kosten van een elektricien opgebouwd?

De prijs van een elektricien bestaat uit arbeidskosten, materiaalkosten en overige kosten. Arbeidskosten zijn 70% van het totaal, materiaalkosten zijn 25% en de overige kosten, bijvoorbeeld voorrijkosten, zijn 5% van de totale prijs.

prijsopbouw elektricien

Veelgestelde vragen

Benieuwd wat er wordt verstaan onder elektriciteitswerken? Benieuwd naar premies of hoe je op de kosten kan besparen? Dat en meer wordt hieronder beantwoord!

Wat wordt er verstaan onder elektriciteitswerken?

Elektriciteitswerken in Brugge bestaat uit verschillende werkzaamheden. De meest voorkomende taak is het aansluiting van nieuwe elektriciteits, het plaatsen van stopcontacten of het vervangen van meterkasten.

Buiten deze taken, zou je ook een elektricien in Brugge kunnen inhuren voor het laten plaatsen van een domotica systeem. Daarnaast kunnen elektriciens ook advies geven over het plaatsen van nieuwe installaties of hoe je kan besparen op de kosten.

Zoek je een elektricien? Vergelijk gratis offertes, zo kom je in contact met De 10 Beste elektriciens van Vlaanderen.

Waar moet je op letten bij het inhuren van een elektrieker?

Er zijn een paar punten waar je op moet letten bij het inhuren van een elektrieker in Brugge. Als eerste is het verstandig om offertes te vergelijken, zo vind je de beste vakman voor de klus en kies je zelf de elektricien met het beste aanbod. Daarnaast is het ook verstandig om een elektrieker te zoeken in de buurt, zo bespaar je op eventuele voorrijkosten.

Daarnaast kies je het liefst een installateur centrale verwarming aan in je eigen regio. Zo kan je besparen op eventuele voorrijkosten. Ook kies je best voor een erkende vakman, zo heb je altijd garantie op het werk dat wordt uitgevoerd.

Zijn er premies voor elektriciteitswerken?

Je hebt wellicht recht op de overkoepelende renovatiepremie. Hiermee kan je een bepaald bedrag terug krijgen als je je huis laat renoveren. Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden, zo moet de klus een bepaald bedrag kosten en moet je een erkende elektrieker inschakelen.

Daarnaast heb je wellicht ook recht op een verlaagd btw-tarief op elektriciteitswerken in Brugge. Het is altijd een verstandig idee om te kijken of je in aanmerking komt voor de premie of het verlaagde btw-tarief.

Voor meer informatie over de overkoepelende renovatiepremie kijk je op vlaanderen.be.

Hoe bespaar je op de kosten van een elektricien?

Er zijn een aantal punten hoe je kan besparen op de kosten van een elektricien:

  • Vind een elektrieker in de buurt. Een elektricien in Brugge inhuren betekent vaak geen of minder voorrijkosten.
  • Kijk of je recht hebt op een premie of het verlaagde btw-tarief. Dit kan je een flink pak geld besparen.
  • Vergelijk gratis offertes op De 10 Beste. Je krijgt verschillende prijsopgaven van elektriekers in je eigen regio, zo kan je tot wel 40% besparen.

elektrieker Brugge

Besparen op een elektricien in Brugge? Vergelijk gratis offertes!

Een elektricien houdt zich dus bezig met elektriciteitswerken. Dit bestaat uit het geven van advies, het aanleggen van nieuwe elektriciteitswerken of het plaatsen van bijvoorbeeld stopcontacten. Het is belangrijk een elektricien in te schakelen voor elektriciteitswerken in Brugge. Zo ben je gegarandeerd van een professioneel en veilig resultaat. Op zoek naar een elektrieker?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is helemaal gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast én de aanvraag kost je niks. Door offertes te vergelijken bespaar je al gauw op de kosten van elektriciteitswerken. Daarnaast kies je zelf de vakman die past bij de klus.

Start nu je gratis aanvraag!