Vind de beste elektricien in Oudsbergen


Op zoek naar een elektricien in Oudsbergen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele elektriciens zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste elektriciens in Oudsbergen

Op deze pagina vind je de beste elektriciens uit Oudsbergen op rij. Vind snel en gemakkelijk een elektricien voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste elektriciens in Oudsbergen te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis elektricien offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste elektriciens op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis elektricien offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Vind de beste elektrieker in Oudsbergen via De 10 Beste

Het vinden van de beste elektrieker in Oudsbergen kan een hele klus zijn, maar het is een stuk makkelijk wanneer je weet waar je op moet letten. Zo kun je kijken naar recensies en garanties, maar ook naar de kosten van een vakman. Het is belangrijk om hier van tevoren duidelijke afspraken over te maken. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten om de beste elektrieker te vinden.

Elektricien Oudsbergen: korte samenvatting

 • Een elektricien in Oudsbergen schakel je in voor verschillende diensten, waaronder elektrische installaties, domotica-installaties, verlichting en nieuwe aansluitingen.
 • Ze zijn verantwoordelijk voor het aanleggen, repareren en onderhouden van elektrische installaties, inclusief bedrading, stopcontacten, schakelaars en verlichting.
 • Bij het inschakelen van een elektricien moet je letten op papieren en certificaten, recensies, garanties, kosten en communicatie.
 • De kosten van elektriciteitswerken zijn afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Voorbeelden van prijzen zijn het plaatsen van een stopcontact (€60,- tot €120,-) en het leggen van alle elektriciteit (€7000,- tot €8000,-).
 • Het uurtarief van een elektricien ligt tussen de €25,- en de €50,-.
 • De prijs van elektriciteitswerken is opgebouwd uit materiaalkosten, arbeidskosten en overige kosten zoals reiskosten en veiligheidskeuringen.
 • Bespaartips omvatten het doen van onderzoek, het zelf uitvoeren van kleine klussen, bundelen van taken in één project, regelmatig onderhoud en het vergelijken van offertes om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.


Elektricien Oudsbergen: welke diensten?

Een elektrieker in Oudsbergen houdt zich bezig met verschillende diensten en taken, zoals elektrische installaties, domotica installeren en verlichting. Maar ook nieuwe aansluitingen en storingsdienst zijn belangrijke werkzaamheden. Hieronder staan de taken van een elektrieker uitgebreid beschreven.

Elektrische installaties

Wanneer het gaat over elektrische installaties gaat het eigenlijk over alle bedrading in jouw woning. Dit en de stopcontacten, schakelaars, verlichting, verdeelkasten en beveiligingsapparatuur zijn allemaal onderdeel van de werkzaamheden van een elektricien. Niet alleen het aanleggen, maar ook het repareren. Veel elektrische installaties hebben weinig tot geen onderhoud nodig, maar onderdelen zoals de aardlekschakelaar moet eens in de zoveel tijd nagekeken worden door de elektricien.

Nieuwe aansluitingen

De elektricien houdt zich bezig met alles op het gebied van elektriciteit, en dus ook het aanleggen van nieuwe aansluitingen. Het aansluiten van nieuwe elektrische installaties kan een gevaarlijke taak zijn wanneer je er weinig vanaf weet, en het is belangrijk dat je deze werkzaamheden dan ook uitbesteed aan een vakman.

Storingsdienst

Wanneer de elektriciteit in huis uitvalt, voor wat voor reden dan ook, kan dit voor veel problemen zorgen. Gelukkig kun je in dit soort gevallen de storingsdienst inschakelen. Deze elektriciens kunnen je op elk moment helpen bij het repareren of vervangen van een kapotte installatie.

Domotica installeren

Een elektricien kan betrokken zijn bij het installeren van domotica-systemen. Domotica is de automatisering van huishoudelijke systemen en apparaten. Deze systemen en apparaten komen tegenwoordig veel meer voor, en kunnen ontzettend handig zijn.

Verlichting

Bij verlichting kun je denken aan led-verlichting, maar ook aan sfeer en tuinverlichting. Al deze onderdelen vallen onder de werkzaamheden van een elektricien. Licht kan veel doen voor de uitstraling van je woning en is ontzettend belangrijk. Wanneer het niet goed werkt kan het voor veel problemen zorgen.

elektricien

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een elektricien?

Wanneer je een elektricien inschakelt zijn er een aantal punten waar je op moet letten:

 • Papieren en certificaten. Controleer of de elektricien gecertificeerd is en vraag naar de ervaring in het werkgebied. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kwalificaties van de elektricien.
 • Recensies. Door te kijken naar de recensies kun je erachter komen hoe de vakman het werk in het verleden verricht heeft, en of de klanten tevreden waren.
 • Garanties. Wanneer een bedrijf of vakman goede garanties biedt zegt dit veel over hun kwaliteit en het vertrouwen wat ze in hun werk hebben.
 • Kosten. Vraag om een offerte waarin de kosten van het werk, de materialen en eventuele extra’s zijn opgenomen. Vergelijk offertes van verschillende elektriciens om een redelijke prijs te krijgen.
 • Communicatie. Voordat je met een vakman in zee gaat, is het belangrijk om zeker te zijn dat je goed met hem of haar kunt communiceren. Ga dus eerst een gesprek aan.

Wat kosten elektriciteitswerken in Oudsbergen?

Hoeveel je moet betalen voor een elektricien is volledig afhankelijk van de elektriciteitswerken in Oudsbergen die je wil laten uitvoeren. Zo kost het laten plaatsen van een stopcontact tussen de € 60,- en de € 120,-, maar betaal je voor een meterkast vervangen al €350,- tot €550,-.

Hoeveel je uiteindelijk echt zult moeten betalen ligt dan vaak aan de materialen en het uurtarief van de elektricien. Wil je verlichting laten aanleggen kost dit tussen de € 1600,- en de € 1900,-. Het daadwerkelijk leggen van alle elektriciteit kan al snel €7.000,- tot €8.000,- kosten.

In de tabel hieronder vind je deze prijzen nogmaals op een rijtje.

Prijs elektriciteitswerken 2024

ElektriciteitswerkenGemiddelde prijs*
Stopcontact plaatsen€ 60,- tot € 120,-
Meterkast laten vervangen€ 350,- tot € 550,-
Aanleggen van verlichting€ 1.600,- tot € 1.900,-
Leggen van elektriciteit€ 7.000,- tot € 8.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

elektriciteitswerken Oudsbergen

Uurtarief elektricien Oudsbergen

Het uurtarief van een elekricien in Oudsbergen is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je kiest voor een elektricien met veel ervaring ben je bijvoorbeeld vaak meer kwijt dan wanneer je een elektricien met weinig ervaring inschakelt. Hetzelfde geldt voor een groot bedrijf inhuren of een zzp’er. Kies je voor de goedkopere optie ben je vaak tussen de €25,- tot €35,- per uur kwijt, voor een duurdere elektricien kun je al snel een bedrag van €40,- tot €50,- per uur verwachten.


Uurtarief elektricien 2024

€25,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van elektriciens in de regio.)

Laag uurtarief
€25,- tot €35,-

Zzp’er
Beginnende elektricien

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Installatiebedrijf
Ervaren elektrieker

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe is de prijs van elektriciteitswerken opgebouwd?

Je kunt de prijs van elektriciteitswerken in drieën delen. Deze drie delen zijn de materiaalkosten, zoals stopcontacten en bedrading, de arbeidskosten, ook wel het uurtarief genoemd, en de overige kosten. De overige kosten zijn bijvoorbeeld de reiskosten en de veiligheidskeuringen. Pas wanneer je weet hoeveel elk deel kost kun je een prijskaartje aan de elektriciteitswerken hangen.

prijsopbouw elektricien

Bespaartips: zo houd je de kosten laag

Veel elektriciteitswerken zijn niet goedkoop. Daarom staan hieronder een aantal bespaartips beschreven.

 • Doe voordat je een elektricien inschakelt onderzoek naar de mogelijkheden. Hierdoor kun je beter begrijpen wat er nodig is en voorkom je onnodige extra kosten.
 • Voer kleine en ongevaarlijke klussen zelf uit.
 • Als je meerdere elektrische taken hebt, overweeg dan om ze te bundelen in één project. Zo kan de elektricien efficiënter te werk gaan en kun jij besparen op de arbeidskosten.
 • Zorg ervoor dat er regelmatig onderhoud uitgevoerd wordt. Zo kun je hevige problemen voorkomen.

elektrieker Oudsbergen

Elektrieker in Oudsbergen inschakelen? Vind de beste!

Een elektrieker in Oudsbergen houdt zich bezig met alles op het gebied van elektriciteit, denk hierbij aan elektrische installaties, nieuwe aansluitingen, verlichting en storingsdiensten. Hoeveel je betaald voor een elektricien is dan ook afhankelijk van deze werkzaamheden, de arbeidskosten en de materiaalkosten. Wel is er een manier waarop je kunt besparen op een elektricien. Één van deze manieren is door een offerte aan te vragen. Zo kun je prijzen vergelijken en weet je zeker dat je nooit te veel betaald.

Via De 10 Beste kom je eenvoudig in contact met de beste elektriciens én kan je tot wel 40% besparen. De aanvraag is gratis en zonder verplichtingen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: elektricien Oudsbergen

Ben je benieuwd naar de antwoorden op de veelgestelde vragen over de beste elektricien in Oudsbergen? Lees dan verder. Hieronder staan de antwoorden uitgebreid beschreven.

Zijn er subsidies voor elektriciteitswerken?

Er zijn geen specifieke subsidies voor elektriciens. Wel kun je subsidies krijgen wanneer je zonnepanelen laat plaatsen. Dit komt doordat de meeste subsidies te maken hebben met energiebesparing en klimaatverandering.

Moet je een elektrieker inschakelen voor een veiligheidskeuring?

Ja, voor een veiligheidskeuring van elektrische installaties is het meestal nodig om een erkende elektricien in te schakelen. Een elektricien heeft de kennis om de installatie te beoordelen, eventuele gebreken op te sporen en indien nodig reparaties uit te voeren om aan de veiligheidsnormen te voldoen.

Wat te doen bij kortsluiting in Oudsbergen?

Kortsluiting kan gevaarlijk zijn en kan leiden tot brand of schade aan elektrische apparaten. Hier zijn de stappen die je kunt nemen bij kortsluiting in Oudsbergen:

 • Schakel onmiddellijk de stroom uit door de betreffende zekering of automatische schakelaar in de meterkast uit te schakelen.
 • Trek de stekkers van de apparaten uit de stopcontacten die mogelijk de kortsluiting hebben veroorzaakt.
 • Controleer de bedrading en stopcontacten op tekenen van schade of oververhitting. Als je dergelijke problemen opmerkt, is het raadzaam om een professionele elektricien in te schakelen om het probleem op te lossen.
 • Als je de bron van de kortsluiting niet kunt vinden of als je twijfelt over wat te doen, neem dan contact op met een gekwalificeerde elektricien om hulp te krijgen.

Wanneer elektriciteit vernieuwen?

Elektriciteit in een huis of gebouw kan na verloop van tijd verouderd raken en mogelijk onveilig worden. Hoewel er geen specifieke vervangingsdatum is voor elektriciteit, zijn er bepaalde situaties waarin je moet overwegen om de elektrische installatie te vernieuwen:

 • Als je merkt dat de elektrische bedrading verouderd, beschadigd of versleten is.
 • Als je regelmatig elektrische problemen ervaart, zoals stroomuitval, kortsluiting of overbelasting.
 • Bij het renoveren of verbouwen van een oud huis, vooral als de elektrische bedrading niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.
 • Als je van plan bent om nieuwe apparatuur of elektrische belastingen toe te voegen die mogelijk te veel zijn voor het bestaande elektrische systeem.
 • Als je veiligheidsvoorzieningen zoals aardlekschakelaars of geaarde stopcontacten mist.