Vind de beste tuinaannemer in Knokke


Op zoek naar een tuinaannemer in Knokke? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinaannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste tuinaannemers in Knokke

Op deze pagina vind je de beste tuinaannemers uit Knokke op rij. Vind snel en gemakkelijk een tuinaannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste tuinaannemers in Knokke te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis tuinaannemer offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste tuinaannemers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis tuinaannemer offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

De beste tuinman in Knokke vinden

De beste tuinman in Knokke heb je zo gevonden via De 10 Beste. Bovenaan deze pagina vind je een overzicht van de beste tuinaannemers in je regio. Je komt via de offerte service gratis en zonder verplichtingen in contact met enkele hoveniers. Je kiest zelf voor de vakman die het beste bij je past.

Op deze pagina lees je alles over het werk en de kosten van een tuinaannemer. Daarbij krijg je ook tips voor het kiezen van een tuinman, leer je waar je op moet letten bij het vergelijken van offertes en krijg je antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Tuinaannemer Knokke: belangrijkste informatie

 • Voor tuinonderhoud betaal je gemiddeld €35,- tot €55,- per uur, voor een tuinrenovatie €50,- tot € 100,- per m² en voor tuinaanleg €75,- tot €200,- per m².
 • Het uurtarief van een tuinaannemer in Knokke is gemiddeld €35,- tot €50,- per uur.
 • De werkzaamheden bij een tuinaanleg hebben verschillende prijzen. Zo is een gazon aanleggen €5,- tot €10,- per m², maar het maken van een tuinontwerp €300,- tot €500,-.
 • De meest voorkomende klussen van een tuinman zijn tuinonderhoud, tuinaanleg en tuinadvies.
 • Door een tuinman in te schakelen bespaar je een hoop tijd en ben je verzekerd van een professioneel resultaat.
 • Je moet letten op ervaring, specialisatie, verzekeringen, kosten en communicatie wanneer je een tuinaannemer inschakelt.


tuinaannemer Knokke

Wat kosten de werkzaamheden van een tuinaannemer in Knokke?

Hoeveel je moet betalen voor een tuinaannemer in Knokke is afhankelijk van enkele factoren. Denk hierbij aan de daadwerkelijke werkzaamheden, het uurtarief van de aannemer en de grootte van de klus. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €35,- tot €50,-, maar dit kan oplopen wanneer je te maken hebt met een tuinaannemer met veel ervaring.

Hoe groter de klus, hoe hoger het bedrag. Hetzelfde geldt voor de kern van de klus. Wanneer je tuinonderhoud uit wil laten voeren ben je bijvoorbeeld €30,- tot €55,- per uur kwijt, maar voor een tuinrenovatie is het bedrag al snel tussen de €50,- en de €100,- per m². Voor de aanleg van een tuin ligt de prijs tussen de€75,- en de €200,-.

Kosten tuinman 2024

KlusGemiddelde prijs*
Tuinonderhoud€30,- tot €55,- per uur
Tuinrenovatie€50,- tot €100,- per m²
Tuinaanleg€75,- tot €200,- per m²
Tuinontwerp€300,- tot €500,- per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die variëren per klus en tuinaannemer.

Uurtarief hovenier Knokke

Het uurtarief van een hovenier in Knokke verschilt per bedrijf. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de €35,- en €50,-.

Factoren die het tarief kunnen beïnvloeden zijn:

 • De ervaring en kwalificaties van de tuinaannemer.
 • De locatie van het project.
 • De grootte van het project.
 • De gebruikte materialen en gereedschappen.
 • Eventuele bijkomende kosten zoals reiskosten en vergunningen.

Uurtarief tuinaannemer 2024

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinaannemers in de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Beginnende tuinaannemer
Kleine klus

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Ervaren hovenier
Grote klus

Start gratis offerteaanvraag!

Bespaartips

Een tuinaannemer inhuren kan aardig wat kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop je kunt besparen op deze kosten.

Zo kun je bijvoorbeeld zelf alvast het nodige voorwerk doen, zoals het opruimen van je tuin en het verwijderen van oude beplanting. Ook kun je ervoor kiezen om zelf het kleinere tuinonderhoud te doen, zoals het snoeien van struiken en het maaien van het gras. Dit scheelt weer in de kosten voor het onderhoud van je tuin.

Een goede manier om te besparen is om een lokale tuinman in te schakelen, zo bespaar je namelijk op de voorrijkosten. Als je offertes aanvraagt via De 10 Beste kan je tot wel vijf aanboden ontvangen, dit kan zorgen voor een besparing van 40%.

Wat kost een tuinaanleg in Knokke?

De kosten voor een tuinaanleg in Knokke variëren enorm. Voor het aanleggen van een gazon varieert de prijs tussen de €5,- en €10,- per vierkante meter. Voor nieuwe beplanting is de prijs hoger, namelijk tussen de €10,- en €30,- per vierkante meter. Bestrating leggen is de duurste optie met een prijs tussen de €50,- en €150,- per vierkante meter.

Voor het plaatsen van schuttingen wordt er gerekend met een prijs per strekkende meter, namelijk tussen de €50,- en €150,-. Voor het aansluiten van verlichting betaal je per lichtpunt tussen de €80,- en €100,-. Als laatste wordt er een prijs gegeven voor het kappen van een boom, dit kost gemiddeld tussen de €400,- en €800,- per boom.

Als je een beplantingsplan wilt laten maken, dan betaal je daar een totaalprijs voor van €50,- tot €150,-. Een tuinontwerp is gemiddeld €300,- tot €500,-, voor een tuin tot 100 m2.

Prijzen tuinaanleg 2024

OmschrijvingGemiddelde prijs*
Tuinontwerp (tuin tot 100 m²)€300,- tot €500,- per ontwerp
Gazon aanleggen€5,- tot €10,- per m²
Klimop€20,- tot €45,- per 150 cm.
Beplanting€10,- tot €30,- per m²
Verlichting plaatsen€80,- tot €100,- per m2
Vijver aanleggen€1.000,- tot €30,000,-
Tuinhuis plaatsen€200,- tot €10.000,-
Pergola€800,- tot €5.000,-
Prieel€1.000,- tot €6.000,-
Houten terras€70,- tot €200,- per m²
Schutting plaatsen€60,- tot €200,- per meter
Straatwerk€50,- tot €150,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.

Waarom schakel je een tuinman in Knokke in?

Niet iedereen heeft groene vingers, en voor die mensen is er een tuinman. Een tuinman wordt dan ingeschakeld om een buitenruimte te laten ontwerpen, aanleggen of onderhouden. Een tuinaannemer heeft verstand van bomen, planten en kennis over de bodem en bouwtechnieken binnen de tuin.  Ze kunnen ook helpen bij het uitvoeren van projecten zoals het aanleggen van een terras, vijver of tuinpad.

Een tuinman in Knokke wordt het meest ingeschakeld voor tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinadvies. Hieronder lees je iets meer over deze werkzaamheden.

Tuinaanleg: je tuin een nieuwe look geven

Een tuinaannemer kan je helpen bij het ontwerpen en aanleggen van je tuin. Dit kan gaan om het aanleggen van een terras, een vijver, beplanting of het plaatsen van een schutting. Er wordt ook rekening gehouden met de ligging van je tuin ten opzichte van de zon, de bodemgesteldheid en de bestaande beplanting.

Hieronder vind je de gemiddelde prijzen van een tuinaanleg.

Tuinonderhoud: voor een bestaande tuin

Ook voor het onderhoud van je tuin kun je bij een tuinaannemer terecht. Dit kan gaan om het snoeien van struiken en bomen, het maaien van het gras, het onderhouden van de beplanting en het schoonmaken van het terras. Door het regelmatig laten onderhouden van je tuin zorg je ervoor dat deze er altijd verzorgd uitziet en voorkom je dat er grote klussen ontstaan.

Tuinadvies: voor als je wat anders wil

Een tuinaannemer kan je niet alleen helpen bij het aanleggen en onderhouden van je tuin, maar ook van advies voorzien. Dit kan bijvoorbeeld gaan om welke planten geschikt zijn voor jouw tuin, hoe je het beste kunt snoeien of hoe je je tuin het beste kunt indelen. Een goed advies kan je helpen om nog meer van je tuin te genieten en deze nog mooier te maken.

De voordelen van een tuinaannemer inschakelen

Met het inschakelen van een tuinaannemer geniet je van enkele voordelen:

 • Professionele expertise: tuinaannemers hebben kennis en ervaring op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud.
 • Tijdbesparing: het werk wordt snel en efficiënt uitgevoerd, waardoor je tijd bespaart.
 • Kostenbesparing: door het inschakelen van een tuinman kan je kosten besparen door ervoor te zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd, materialen op de juiste manier worden gebruikt en de juiste gereedschappen worden ingezet.
 • Juiste gereedschappen en apparatuur: tuinaannemers hebben vaak toegang tot speciale gereedschappen en apparatuur die nodig zijn voor tuinprojecten.

tuinman Knokke

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een tuinaannemer in Knokke?

Bij het inschakelen van een tuinaannemer in Knokke zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Deze punten staan hieronder beschreven.

 • Ervaring en kwalificaties: vraag naar de ervaring en kwalificaties en vraag eventueel om referenties of eerdere projecten die hij of zij heeft uitgevoerd.
 • Specialisatie: controleer of de tuinaannemer gespecialiseerd is in het soort werk dat je nodig hebt, zoals tuinontwerp, aanleg of onderhoud.
 • Verzekering en garantie: zorg ervoor dat de tuinaannemer verzekerd is en dat eventuele schade tijdens het project gedekt is. Vraag ook naar garanties op het werk en eventuele geleverde producten.
 • Communicatie: zorg dat er goede communicatie is. Bespreek je wensen en verwachtingen duidelijk en vraag om regelmatige updates tijdens het project.
 • Kosten en contract: bespreek de kosten van het project en zorg dat deze duidelijk zijn vastgelegd in een contract. Controleer ook of er eventuele extra kosten zijn, zoals reiskosten of vergunningen.

hovenier Knokke

Tuinaannemer in Knokke inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een tuinaannemer in Knokke? Dan ben je op de juiste plek. Via De 10 Beste kom je eenvoudig in contact met de beste tuinmannen in je regio.

Via de gratis en vrijblijvende offerte service ontvang je tot wel vijf offertes van tuinaannemers in je regio. Je kiest uiteindelijk zelf voor de vakspecialist die het beste bij je wensen aansluit.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen: hovenier Knokke

Een tuinaannemer houdt zich bezig met verschillende onderdelen van de tuin. Dit kan veel vragen met zich meebrengen. Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over tuinaannemers en de beste hovenier in Knokke met daarbij het antwoord.

Wat is het verschil tussen een tuinman, tuinaannemer en tuinarchitect?

Een tuinman is verantwoordelijk voor het onderhoud van tuinen. Een tuinaannemer ontwerpt en legt tuinen aan. Een tuinarchitect ontwerpt en plant tuinen met een focus op functionaliteit en uitstraling.

Hoelang duurt het aanleggen van een tuin?

Over het algemeen kan het enkele weken tot enkele maanden duren voordat de tuin volledig is aangelegd. De precieze tijd die nodig is om een tuin aan te leggen hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuin, het ontwerp en de benodigde werkzaamheden.

Hoe vaak moet je je tuin onderhouden?

Over het algemeen wordt aanbevolen om de tuin wekelijks tot maandelijks bij te houden en seizoensgebonden onderhoud te doen. Hoe vaak je een tuin moet onderhouden hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuin, de soorten planten en de gewenste uitstraling.

Wanneer is boomverzorging nodig?

Boomverzorging is nodig wanneer bomen gezondheidsproblemen hebben, zoals ziekten of plagen, of wanneer ze beschadigd zijn door bijvoorbeeld een storm. Ook regelmatig onderhoud kan nodig zijn om de gezondheid en veiligheid van bomen te behouden.