Vind de beste tuinaannemer in Paal


Op zoek naar een tuinaannemer in Paal? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele tuinaannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste tuinaannemers in Paal

Op deze pagina vind je de beste tuinaannemers uit Paal op rij. Vind snel en gemakkelijk een tuinaannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste tuinaannemers in Paal te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis tuinaannemer offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste tuinaannemers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis tuinaannemer offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

tuinaannemer Paal

Wat doet een tuinaannemer?

Een tuinaannemer verricht verschillende werkzaamheden uit in- en om de tuin. Zo zou je bijvoorbeeld een tuinaannemer kunnen inschakelen voor tuinadvies. Hierbij krijg je advies over de inrichting van je tuin, er wordt uiteraard ook altijd rekening gehouden met je wensen.

Tuinaannemers kunnen ook worden ingeschakeld voor tuinaanleg. Dit is de sleutel tot een stijlvolle, moderne en praktische tuin. De aannemer kan je tuin volledig egaliseren, zo krijg je ook het gevoel dat je tuin meer ruimte heeft.

Ook tuinonderhoud hoort bij het takenpakket van een tuinman. Hierbij worden er bijvoorbeeld bomen gesnoeid of worden de planten vervangen. Het maken van een ontwerp van een tuin kan ook worden gedaan door een tuinman, evenals een tuinrenovatie.

Een tuinman kan dus veel voor je betekenen. Ze kunnen je advies geven of een gehele tuin laten ontwerpen. Ze kunnen onderhoud plegen aan de tuin of een tuinrenovatie. Tuinaanleg is één van de meest voorkomende taken, dit zorgt er namelijk voor dat de tuin er weer strak uit ziet.

Ben je op zoek naar een tuinaannemer in Paal? Vergelijk gratis offertes van tuinaannemers en kies de tuinman die past bij je wensen!


Tuinman in Paal gezocht?

Ontvang offertes van De 10 Beste tuinaannemers in je regio!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een tuinaannemer in Paal?

Een tuinman rekent zijn kosten vaak per uur. Het uurloon van een tuinaannemer is gemiddeld €35,- tot €50,-. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de ervaring van de tuinman en de grootte van de klus. Voor een kleine onderhoudsbeurt, waarbij geen machines nodig zijn, betaal je ongeveer €35,- per uur. Voor een grote onderhoudsklus betaal je rond de €50,- per uur.

Wat zijn de prijzen van verschillende tuinklussen?

Ook dit verschilt per klus. Soms worden de prijzen ook per m² of per klus uitgevoerd. De kosten van een tuinaannemer verschillen dus enorm. Een tuinaanleg voor een nieuwe tuin kost bijvoorbeeld ongeveer €75,- tot €200,- per m². Dit is een vrij intensieve en grote klus waar vaak veel tijd gaat kosten. Een tuinontwerp kost je ongeveer €300,- tot €500,- dit is dan voor een tuin tot m². Een tuinrenovatie kost gemiddeld €50,- tot €100,- per m².

Deze prijzen worden beïnvloed door de ervaring van de tuinaannemer, of er nieuw tuinontwerp moet worden gemaakt, of er een beplatingsplan wordt gebruikt en eventuele voorrijkosten. Wil je besparen op de kosten van een tuinman? Ontvang dan gratis offertes van tuinmannen in jou regio!

In de onderstaande tabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken.

tuinman Paal

Kosten tuinman 2021

KlusGemiddelde prijs*
Tuinonderhoud€30,- tot €55,- per uur
Tuinrenovatie€50,- tot €100,- per m²
Tuinaanleg€75,- tot €200,- per m²
Tuinontwerp€300,- tot €500,- per ontwerp voor een tuin tot 100 m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die variëren per klus en tuinaannemer. Voor de exacte kosten vraag je best offertes aan.

Uurtarief hovenier

Een hovenier kost gemiddeld €35,- tot €50,-. Voor een beginnende tuinaannemer betaal je tussen de €35,- en €40,-. Voor een ervaren tuinaannemer betaal je €45,- tot €50,-.


Uurtarief tuinaannemer 2021

€35,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van tuinaannemers uit de regio.)

Laag uurtarief
€35,- tot €40,-

Beginnende tuinaannemer
Kleine klus

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Ervaren hovenier
Grote klus

Start gratis offerteaanvraag!

Prijsopbouw tuinaannemer

De totaalprijs van een tuinaannemer bestaan uit arbeids-, materiaal- en overige kosten. De arbeidskosten zijn 60%, de materiaalkosten 35% en de overige kosten 5% van het totaal.

prijsopbouw tuinaannemer

Veelgestelde vragen

Benieuwd naar wat een tuinaanleg precies kan betekenen of hoeveel btw je betaalt voor een tuinaannemer? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord.

Wat valt onder tuinaanleg?

Een tuinaanleg bestaat uit diverse taken. Het begint bij het opstellen van een tuinontwerp. Vervolgens wordt er gewerkt aan het grondwerk, dit is de basis van de hele tuin. Vervolgens gaat de tuinarchitect het gazon aanleggen, beplanting aanbrengen en indien ervoor gekozen is, het straatwerk plaatsen. De laatste stappen zijn afhankelijk van je wensen, zo kiezen sommige mensen er voor om tuinverlichting te plaatsen.

De uitvoering van een tuinaanleg is een klus die veel tijd en energie kan kosten, maar dit is allemaal om je tuin er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Een tuinaannemer luistert altijd naar je wensen, maar komt vaak ook met eigen inbreng.

Waar moet je op letten bij tuinaanleg?

Als eerste raden we altijd aan om veel aandacht te besteden aan de grond. Niet alle grond is geschikt voor beplanting. Dit is op te lossen, maar dan moet je wel tijd besteden om de grond optimaal te krijgen voor de beplanting. Wanneer je graag planten in je tuin ziet is het misschien een idee om te gaan voor planten die het hele jaar door zullen blijven groeien, veel planten overleven de winter bijvoorbeeld niet.

Ook de ligging van het straatwerk is een punt waar goed op gelet moet worden. Je wilt namelijk niet dat je al het straatwerk plaatst op een plek waar geen zon komt. Bij het inschakelen van een tuinaannemer is het verstandig om altijd je wensen te bespreken en zelfs te komen met voorbeelden. Het is je eigen tuin, dus jij bepaalt hoe deze er uit moet gaan zien.

Als laatste zien we dat veel mensen zelf proberen om een tuin aan te leggen. Dit kan goed gaan, maar het is altijd verstandiger om een tuinaannemer in te schakelen. Vind snel eenvoudig De 10 Beste tuinmannen voor tuinaanleg in Paal door gratis offertes te vergelijken!

Hoeveel btw betaal je voor een tuinman?

Bij het inschakelen van een tuinman in Paal betaal je 21% btw over de werkzaamheden. Je kan wel een verlaagd btw-tarief krijgen op enkele kosten bij tuinwerken. Bij het aanschaffen van nieuwe planten betaal je bijvoorbeeld een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit btw-tarief geldt ook voor buitenterrassen.

Wanneer je een looppad laat aanleggen van de straat naar je deur of van de oprit van de straat naar de garage betaal je ook een verlaagd btw-tarief van 6%. Hier kan je in aanmerking voor komen als het huis minstens tien jaar oud is.

Op belgium.be kan je alle informatie en de voorwaarden doorlezen. Het is het altijd waard om te kijken of je in aanmerking komt voor een verlaagd btw-tarief.

Waarom een tuinaannemer inschakelen?

Het inschakelen van een tuinaannemer brengt vele voordelen met zich mee. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en energie. Je hoeft zelf niet meer te ploeteren in de tuin én je bent verzekerd van een professioneel en mooi resultaat. Vooral bij een tuinaanleg in Paal kan je het beste een tuinaannemer inschakelen, het is namelijk een lastige klus die je het best laat verzorgen door een vakman. Daarnaast geeft de tuinman advies over hoe je de tuin een praktische, maar ook schone, indeling kan geven.

Schakel je een tuinman in voor tuinonderhoud? Dan verleng je de levensduur van de tuin. De tuinman zorgt ervoor dat alles weer netjes wordt onderhouden en dat planten, en ander tuinwerk, weer goed verzorgd zijn.

tuinaanleg Paal

Besparen op een tuinaannemer in Paal? Vergelijk gratis offertes!

Een tuinaannemer kan alle werkzaamheden in en om de tuin verzorgen. Denk aan een tuinaanleg, tuinonderhoud of zelfs een tuinrenovatie. Bij het inschakelen van een tuinman ben je verzekerd van een professioneel en mooi resultaat. Op zoek naar een tuinman in Paal?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend. Je ontvangt offertes van De 10 Beste tuinaannemers in je regio. Vervolgens kan je deze offertes vergelijken op basis van prijs en ervaring, zo kies je altijd de juiste vakman voor de klus.

Start nu je gratis aanvraag!