Vind de beste zonnepanelen installateur in Oostkamp


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Oostkamp? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste zonnepanelen installateurs in Oostkamp

Op deze pagina vind je de beste zonnepanelen installateurs uit Oostkamp op rij. Vind snel en gemakkelijk een zonnepanelen installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste zonnepanelen installateurs in Oostkamp te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste zonnepanelen installateurs op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

Is het verstandig om in 2024 zonnepanelen aan te schaffen? Absoluut! Momenteel is er een overvloed aan zonnepanelen, waardoor de prijzen lager zijn dan gebruikelijk. Bovendien is het wegvallen van het prosumententarief en het behouden van de terugleververgoeding gunstig voor de totale kostenbesparing bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.zonnepanelen Oostkamp

Wat kost het installeren van zonnepanelen in Oostkamp?

De kosten voor het installeren van zonnepanelen in Oostkamp variëren afhankelijk van het gewenste rendement en het aantal panelen dat nodig is. Er zijn verschillende factoren die in overweging moeten worden genomen, zoals het aantal personen in het huishouden en het gemiddelde stroomverbruik per jaar.

Bijvoorbeeld, als je een huishouden hebt van één persoon, dan is het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik ongeveer 2.500 kWh. Om dit verbruik te dekken, zijn ongeveer elf zonnepanelen met een vermogen van 2941 Wp nodig. De totale kosten voor de installatie van deze elf zonnepanelen, inclusief btw en installatie, bedragen gemiddeld €5.645,-. Met deze investering kun je ongeveer €650,- per jaar besparen, waardoor de investering zichzelf na verloop van tijd terugverdient.

Bij een huishouden van zes personen is het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik ongeveer 5.000 kWh. Om dit te dekken, zijn ongeveer 22 zonnepanelen met een vermogen van 5882 Wp nodig. De totale kosten voor de installatie van deze 22 zonnepanelen, inclusief btw en installatie, bedragen gemiddeld €9.120,-. Met deze investering kun je tot wel €1.300,- per jaar besparen, waardoor het de investering op de lange termijn meer dan waard is.

Zonnepanelen prijs 2024

Aantal personen in het huishoudenGemiddeld energieverbruik per jaar in kWhBenodigde wattpiekAantal panelenGemiddelde prijs*Besparing per jaar
12.500294111€5.645,-€650,-
23.000352913€6.425,-€780,-
33.500411815€7.080,-€910,-
44.000470617€7.625,-€1.040,-
54.500529420€8.365,-€1.170,-
65.000588222€9.120,-€1.300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per bedrijf.

Wat beïnvloedt de prijs van een zonnepanelen installatie?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van zonnepanelen kunnen beïnvloeden. Hieronder staan de belangrijkste factoren opgesomd:

 • Kwaliteit van zonnepanelen: verschillende merken en types hebben verschillende kwaliteitsniveaus en prijzen. Zo hebben het vermogen van de zonnepanelen en garanties invloed op de prijs.
 • Installatiekosten: naast de kosten van de zonnepanelen zelf, zijn er ook kosten verbonden aan de installatie. De kosten van montagematerialen, arbeidskosten en de omvormer zijn belangrijke factoren die de prijs van zonnepanelen kunnen bepalen.
 • Subsidies en kortingen: er zijn verschillende subsidies en kortingen beschikbaar voor zonnepanelen, die de uiteindelijke prijs kunnen verlagen. Zo is er het verlaagde btw-tarief van 6% voor woningen ouder dan 10 jaar en een premie van Fluvius.
 • Locatie en oriëntatie: de locatie en oriëntatie van je huis zijn belangrijk bij het bepalen van de opbrengst van je zonnepanelen. Huizen met een gunstige ligging en oriëntatie hebben minder panelen nodig om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken, wat de kosten kan verlagen.
 • Energiebehoefte: de hoeveelheid zonnepanelen die nodig is, is afhankelijk van je energiebehoefte. Hoe hoger je energieverbruik, hoe meer panelen je nodig heeft. Het eigen verbruik is ook een belangrijke factor om te overwegen, omdat je hiermee kunt bepalen hoeveel panelen je nodig hebt.

zonnepanelen installateur Oostkamp

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

Over het algemeen verdien je de kosten voor zonnepanelen binnen zeven jaar terug. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel zonnepanelen er geplaatst worden en hoe groot het huishouden is. Voor een eenpersoonshuishouden zijn bijvoorbeeld elf zonnepanelen nodig. Met deze installatie bespaar je ongeveer €650,- per jaar, waardoor de investering binnen zeven jaar terugverdiend is. Als je een huishouden hebt van drie personen en je wilt het gemiddelde energieverbruik van 3.500 kWh dekken, dan zijn er 15 zonnepanelen nodig. Hiermee kun je tot wel €910,- per jaar besparen.

Voor een huishouden van vijf personen, dat gemiddeld 4.500 kWh aan stroom verbruikt, zijn 20 zonnepanelen nodig om 5.294 wattpiek te genereren. Dit resulteert in een jaarlijkse besparing van ongeveer €1.170,-. Ook deze investering verdien je gemiddeld binnen zeven jaar terug.

 • Huishouden van één persoon
 • 2.500 energieverbruik in kWh
 • 2.941 benodigde wattpiek
 • 11 zonnepanelen nodig
 • Gemiddeld €650,- besparing per jaar
 • Offertes vergelijken
 • Huishouden van drie personen
 • 3.500 energieverbruik in kWh
 • 4.118 benodigde wattpiek
 • 15 zonnepanelen nodig
 • Gemiddeld €910,- besparing per jaar
 • Offertes ontvangen
 • Huishouden van vijf personen
 • 4.500 energieverbruik in kWh
 • 5.294 benodigde wattpiek
 • 20 zonnepanelen nodig
 • Gemiddeld €1.170,- besparing per jaar
 • Offertes aanvragen

 

Hoe kies je voor de beste zonnepanelen installateur in Oostkamp?

Via De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met zonnepanelen installateurs. Je ontvang tot wel vijf offertes als je besluit via De 10 Beste een aanvraag te doen. Maar hoe kies je nu voor de beste zonnepanelen installateur in Oostkamp? Hier zijn enkele tips om een goede zonnepanelen installateur te kiezen:

 • Controleer hun certificeringen: je kan kijken of de installateur gecertificeerd is door een erkende organisatie zoals InstallQ . Dit geeft aan dat ze de juiste training hebben gevolgd en voldoen aan de standaard voor kwaliteit en veiligheid. Let er wel op dat een keurmerk niet alles zegt.
 • Vergelijk offertes: vergelijk offertes van meerdere installateurs, zo heb je meer keuze om de beste te kiezen. Let op de kwaliteit van de panelen, de garanties en de totale kosten.
 • Kies een lokale installateur: kies bij voorkeur een installateur die dicht bij je in de buurt is. Zo kunnen ze snel ter plaatse zijn als er problemen zijn en kunnen ze je mogelijk een betere service bieden.
 • Beoordelingen: bekijk ervaringen van eerdere klanten met het bedrijf. Je vindt hier op De 10 Beste recensies, maar kunt ook een hoop informatie vinden op Google.
 • Service: vraag hoe ze omgaan met eventuele problemen of defecten. Bieden ze een goede garantie en reparatieservice? Dit kan belangrijk zijn als er problemen optreden na de installatie.

Tips van een zonnepanelen firma in Oostkamp: zo behaal je het hoogste rendement

We willen allemaal zoveel mogelijk besparen en met het installeren van zonnepanelen zijn we al goed op weg. Maar hoe haal je nu het beste uit je zonnepanelen? We hebben advies gevraagd aan een zonnepanelen firma in Oostkamp:

 • Kies de juiste zonnepanelen: er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt, en het is belangrijk om de juiste te kiezen die het beste passen bij jouw specifieke situatie en behoeften. Let bij het kiezen van zonnepanelen op factoren zoals efficiëntie, garanties, levensduur en prijs.
 • Houd jouw panelen schoon: stof, vuil en andere verontreinigingen kunnen het vermogen van jouw zonnepanelen verminderen. Zorg ervoor dat jouw panelen regelmatig worden schoongemaakt met water en een zachte borstel.
 • Kies de juiste locatie: plaats jouw panelen op een locatie waar ze voldoende zonlicht kunnen opvangen. Vermijd plaatsing op schaduwrijke plekken of onder bomen. Overweeg ook de hoek en oriëntatie van de panelen om het maximale rendement te behalen.
 • Zorg voor een goede installatie: een goede installatie is essentieel voor het behalen van het beste rendement. Kies daarom voor een professionele installateur met ervaring en expertise op het gebied van zonnepanelen.
 • Monitor jouw systeem: houd regelmatig de prestaties van jouw zonnepanelen bij om ervoor te zorgen dat ze optimaal functioneren. Dit kan je doen door de productie van jouw systeem te monitoren met behulp van een app of online monitoring systeem.
 • Combineer met energieopslag: als je nog meer rendement wilt behalen, overweeg dan het combineren van jouw zonnepanelen met een energieopslagsysteem zoals een thuisbatterij. Dit kan helpen om de energie die overdag wordt opgewekt op te slaan voor later gebruik, waardoor je meer onafhankelijk wordt van het elektriciteitsnet.

Op zoek naar de beste zonnepanelen installateur in Oostkamp? De 10 Beste helpt je!

Bovenaan deze pagina vind je een lijst met de beste zonnepanelen installateurs in Oostkamp. Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste kom je niet alleen makkelijk en snel in contact met de beste installateurs in je regio, maar profiteer je ook nog van het volgende voordeel: de aanvraag is geheel gratis en zonder verplichtingen.

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken van bedrijven in je regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Hieronder vind je de antwoorden op enkele veelgestelde vragen over zonnepanelen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Het bepalen van het aantal benodigde zonnepanelen voor een huishouden is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het stroomverbruik van het huishouden en de grootte van het dakoppervlak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd zullen worden.

Om te beginnen moet je het gemiddelde jaarlijkse stroomverbruik van het huishouden weten. Dit kan je vinden op de jaarlijkse energierekening of door contact op te nemen met de energieleverancier. Met dit verbruik kan je berekenen hoeveel wattpiek (Wp) aan zonnepanelen je nodig hebt om in de stroombehoefte te voorzien.

Een zonnepaneel van 250 Wp kan in een jaar ongeveer 225 kWh elektriciteit opwekken, afhankelijk van de locatie en de oriëntatie van de panelen. Om het benodigde aantal Wp te berekenen, moet je het jaarlijkse stroomverbruik delen door de opbrengst per paneel. Bijvoorbeeld, als het jaarlijkse stroomverbruik van een huishouden 3.500 kWh is, dan heb je minstens 15 zonnepanelen van 250 Wp nodig om in de stroombehoefte te voorzien.

Naast het stroomverbruik is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte op het dak en de oriëntatie van het dak. Een dak op het zuiden is bijvoorbeeld het meest geschikt voor het opwekken van zonne-energie, omdat het de meeste zonuren heeft gedurende de dag. Een schuin dak is beter geschikt voor zonnepanelen dan een plat dak, omdat de panelen in een hoek moeten staan om de beste opbrengst te behalen. Heb je een warmtepomp? Dan verbruik je meer elektriciteit. In dit geval kan het ook een goed idee zijn om wat meer zonnepanelen te plaatsen. Dit is ook een goed idee als je in de toekomst een warmtepomp zou willen plaatsen.

Zijn er premies voor zonnepanelen in Oostkamp?

Er zijn verschillende premies en regelingen beschikbaar voor de aankoop en installatie van zonnepanelen in Oostkamp. Een van deze premies is de premie van Fluvius voor zonnepanelen, die maximaal €900,- bedraagt. Deze premie is gebaseerd op het aantal kWp van de installatie en bedraagt €180,- per kWp voor installaties tot maximaal 4 kWp en €90,- per kWp voor installaties van 4 kWp tot 6 kWp.

Als je woning ouder is dan 10 jaar, kom je mogelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% op alle materiaal- en arbeidskosten voor de installatie van zonnepanelen.

Ten slotte is er ook de retroactieve investeringspremie, die beschikbaar is voor mensen die vóór 2021 al zonnepanelen hadden en financieel getroffen zijn door het afschaffen van de terugdraaiende teller. Om deze premie aan te vragen, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals het hebben van een digitale meter.

Is een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen is in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Maar in sommige gevallen kan een vergunning toch wel vereist zijn. Bijvoorbeeld als je zonnepanelen wilt plaatsen op een beschermd gebouw of op de gevel van een woning of bedrijfspand. Om er zeker van te zijn of je een vergunning nodig hebt, is het verstandig om contact op te nemen met de gemeente.

Welke zonnepanelen zijn het beste?

Monokristallijne panelen iets duurder, maar hebben ze een hoger rendement en zijn ze geschikt voor daken met beperkte ruimte. Polykristallijne panelen zijn iets goedkoper, maar hebben een iets lager rendement. Ze zijn wel ideaal voor daken waar je veel zonnepanelen op kwijt kan. Dunne film panelen zijn licht en flexibel, waardoor ze makkelijker te installeren zijn, maar hebben wel meer oppervlakte nodig om hetzelfde vermogen te leveren als kristallijne panelen. Glas-glas panelen hebben een langere levensduur en zijn beter bestand tegen extreme weersomstandigheden dan traditionele panelen.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?

De levensduur van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, het onderhoud en de omgevingsfactoren. Over het algemeen hebben zonnepanelen een levensduur van 25 tot 30 jaar. Na deze periode zullen de panelen nog steeds energie opwekken, maar minder dan bij de installatie. Het is daarom verstandig om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren om de efficiëntie van de panelen te behouden en te verlengen. Ook is het belangrijk om de garantievoorwaarden van de fabrikant te controleren om te zien hoe lang deze de prestaties van de panelen garandeert.

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

Om de efficiëntie van zonnepanelen te behouden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook laten doen door een zonnepanelen monteur. Als je zelf aan de slag gaat, zijn hier de stappen die je kunt volgen:

 1. Schakel de zonnepanelen uit en wacht tot ze afgekoeld zijn.
 2. Maak de panelen nat met water, bijvoorbeeld met een tuinslang.
 3. Gebruik een zachte borstel of spons om de panelen voorzichtig te reinigen.
 4. Spoel de panelen opnieuw af met water.
 5. Laat de panelen drogen of maak ze droog met een zachte doek.

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Bij het kopen van zonnepanelen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden, waaronder:

 • Kwaliteit van de panelen: het is belangrijk om panelen van goede kwaliteit te kopen, zodat ze lang meegaan en efficiënt werken.
 • Garanties: zorg ervoor dat je garanties krijgt op de panelen en de installatie.
 • Merk en type: er zijn verschillende merken en typen zonnepanelen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en prijzen. Vergelijk deze om de beste optie voor je situatie te vinden.

Zonnepanelen zelf installeren of laten doen?

Het is mogelijk om zonnepanelen zelf te installeren, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet voor iedereen een goede optie is. Als je niet bekend bent met elektriciteit of bouwtechnieken, is het beter om een professional in te schakelen om de installatie te doen. Dit zorgt ervoor dat de installatie veilig en correct wordt uitgevoerd, en dat je de maximale efficiëntie uit je panelen haalt.