Vind de beste zonnepanelen installateur in Tienen


Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Tienen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele zonnepanelen installateurs zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste zonnepanelen installateurs in Tienen

Op deze pagina vind je de beste zonnepanelen installateurs uit Tienen op rij. Vind snel en gemakkelijk een zonnepanelen installateur voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste zonnepanelen installateurs in Tienen te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste zonnepanelen installateurs op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis zonnepanelen installateur offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

De beste zonnepanelen installateurs in Tienen

Is het installeren van zonnepanelen in 2024 nog een goed idee? Ja, het is nog steeds een goed idee. Er is momenteel meer aanbod dan vraag naar zonnepanelen, hierdoor liggen de kosten lager. Het prosumententarief valt daarbij langzaam weg en de terugleververgoeding blijft langer mogelijk. Hierdoor is het aanschaffen van zonnepanelen gunstiger dan ooit.zonnepanelen Tienen

Wat kosten zonnepanelen in Tienen?

De kosten voor het plaatsen van zonnepanelen in Tienen zijn afhankelijk van het rendement dat je wil behalen en hoeveel panelen er geplaatst moeten worden. Er zijn een aantal factoren waar rekening mee moet worden gehouden, bijvoorbeeld hoeveel personen er in het huishouden zijn en hoeveel stroom je gemiddeld verbruikt per jaar.

Heb je een huishouden van één persoon? Dan verbruik je gemiddeld 2.500 kWh per jaar. Om dit verbruik te dekken heb je ongeveer 2941 Wp nodig. Dit komt neer op elf zonnepanelen. De gemiddelde prijs voor 11 zonnepanelen, inclusief installatie en btw, is €5.645,-. Hiermee kan je rond de €650,- per jaar besparen. Het is een eenmalige investering die zichzelf terugverdient over de jaren heen.

Bij een huishouden van zes personen wordt gemiddeld 5.000 kWh verbruikt. Om dit te dekken zou je 22 zonnepanelen moeten laten installeren. Deze genereren dan ongeveer 5882 Wp per jaar. Hiermee bespaar je tot wel €1.300,- per jaar. De kosten hiervoor zijn €9.120,-, dat is dan voor de installatie, btw en de zonnepanelen.

Prijzen zonnepanelen installatie 2024

Aantal personen in het huishoudenGemiddeld energieverbruik per jaar in kWhBenodigde wattpiekAantal panelenGemiddelde prijs*Besparing per jaar
12.500294111€5.645,-€650,-
23.000352913€6.425,-€780,-
33.500411815€7.080,-€910,-
44.000470617€7.625,-€1.040,-
54.500529420€8.365,-€1.170,-
65.000588222€9.120,-€1.300,-

*Let op: Dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per bedrijf.

Wat is het uurtarief van een zonnepanelen installateur?

Een zonnepanelen installateur in Tienen kost €30,- tot €55,- per uur. Voor een kleiner bedrijf betaal je gemiddeld €30,- tot €40,-. Voor een groter bedrijf kan je ongeveer €40,- tot €55,- verwachten.


Uurtarief zonnepanelen installateur 2024

€30,- tot €55,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van installateurs in de regio.)

Laag uurtarief
€30,- tot €40,-

Zelfstandig monteur

Hoog uurtarief
€40,- tot €55,-

Groter bedrijf

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe bespaar je op de kosten?

Er zijn een aantal manieren waarmee je kan besparen op de installatie van zonnepanelen:

  • Wanneer je een dak deelt met je buren zou je kunnen regelen dat beide partijen een gedeelte van de kosten betalen. Hierdoor kan je zelfs profiteren van een kwantumkorting en kan je besparen op de installatiekosten.
  • De voorrijkosten spelen ook een rol bij de totale kosten. Door gratis offertes aan te vragen via De 10 Beste ben je verzekerd dat je in contact komt met specialisten in je regio. Hierdoor bespaar je dus op de voorrijkosten.
  • Wanneer je nieuwe zonnepanelen laat plaatsen heb je wellicht ook recht op een subsidie. Als het omvormervermorgen kleiner, of gelijk, aan 10 kVA is zou je recht kunnen hebben op een investeringspremie. Indien je woning ouder is dan 10 jaar, kom je mogelijk in aanmerking voor het verlaagde btw-tarief van 6% op zowel de materiaal- als arbeidskosten voor de zonnepaneelinstallatie.
  • Als laatst is er de retroactieve investeringspremie, bedoeld voor personen die vóór 2021 al zonnepanelen hadden en financieel werden getroffen door de afschaffing van de terugdraaiende teller. Om deze premie aan te vragen, dien je te voldoen aan bepaalde voorwaarden, waaronder het hebben van een digitale meter.

zonnepanelen plaatsen Tienen

Waar moet je op letten bij het vergelijken van de beste zonnepanelen installateur in Tienen?

Met de gratis offerteservice van De 10 Beste is het zoeken naar de beste zonnepanelen installateur in Tienen een fluitje van een cent. Maar hoe kies je nu de beste tussen alle aanbiedingen die je krijgt?

Als eerst raden we je aan om te kijken naar certificaten en keurmerken. Deze kwalificaties zijn vaak tekenen van vakmanschap en garanderen je bepaalde kwaliteit en service. Daarnaast raden we je ook aan om te kijken naar de kosten: maar laat dit niet te zwaar meewegen, kijk ook naar de garantievoorwaarden en andere vormen van service die wordt aangeboden.

Ook de ervaring van het bedrijf kan je meenemen in je beslissing. Een ervaren bedrijf is vaak efficiënter, waardoor de zonnepanelen sneller liggen en er minder uren worden gerekend. Als laatst kan je ook kijken naar het merk en soort zonnepanelen die worden aangeboden: elke soort heeft eigen voordelen – bekijk goed of deze passen bij je wensen. Als je niet weet welke zonnepanelen het beste passen in je situatie zou je altijd advies kunnen vragen.


Tips van een zonnepanelen firma in Tienen: zo behaal je het hoogste rendement

Met de onderstaande tips van een zonnepanelen firma in Tienen behaal jij het beste rendement met je zonnepanelen.

  • Kies de juiste zonnepanelen: het begint met de juiste selectie van zonnepanelen. Overweeg zorgvuldig welke panelen het beste passen bij jouw behoeften. Denk aan factoren zoals efficiëntie, garanties, levensduur en prijs.
  • Houd je panelen schoon: zorg ervoor dat jouw zonnepanelen regelmatig worden schoongemaakt. Stof, vuil en andere verontreinigingen kunnen de efficiëntie verminderen. Gebruik hiervoor water en een zachte borstel om schade aan de panelen te voorkomen.
  • Kies de juiste locatie: de locatie van je zonnepanelen is cruciaal voor het rendement. Plaats ze op een plek waar ze gedurende de dag voldoende zonlicht kunnen opvangen. Vermijd schaduwrijke gebieden en houd rekening met de optimale hoek en oriëntatie voor maximale blootstelling aan de zon.
  • Zorg voor een professionele installatie: een deskundige installatie is van groot belang. Kies voor een ervaren installateur om ervoor te zorgen dat de panelen correct worden geïnstalleerd en optimaal presteren.
  • Monitor je installatie: Gebruik een app of een online monitoring systeem om de productie van je systeem regelmatig te controleren. Hiermee kun je snel problemen opsporen en ervoor zorgen dat je zonnepanelen altijd op volle kracht werken.
  • Combineer met energieopslag: om nog meer rendement te behalen, overweeg het integreren van jouw zonnepanelen met een energieopslagsysteem, zoals een thuisbatterij. Hiermee kun je overtollige energie opslaan voor gebruik op momenten dat de zon niet schijnt, wat je onafhankelijker maakt van het elektriciteitsnet en je besparingen vergroot.

Zonnepanelen installateur in Tienen nodig? Vergelijk gratis offertes!

Zonnepanelen zijn zuiniger voor het milieu en een duurzame vorm van energie opwekken. Hierdoor werk je niet alleen mee aan een gezondere leefomgeving, maar kan je ook besparen op je vaste lasten. Het wordt steeds populairder, het verbetert namelijk ook de algemene waarde en het energielabel van je huis. Op zoek naar een zonnepanelen installateur in Tienen?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes te vergelijken van bedrijven in je regio via De 10 Beste. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over zonnepanelen


Altijd al willen weten hoe zonnepanelen worden aangesloten? Wil je graag weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? De meest gestelde vragen over zonnepanelen worden hieronder beantwoord!

Is een vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?

Meestal is er geen vergunning vereist voor de installatie van zonnepanelen. Echter, in bepaalde situaties kan een vergunning wel noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld als je zonnepanelen wilt aanbrengen op een historisch gebouw of op de gevel van een woon- of bedrijfspand. Om zeker te zijn of je al dan niet een vergunning nodig hebt, is het raadzaam om contact op te nemen met de gemeente.

Hoe worden zonnepanelen aangesloten?

De eerste stap is de plaatsing van de zonnepanelen bepalen. Wanneer dit gekozen is, worden de lussen van de zonnepanelen bepaalt en de panelen geplaatst. De volgende stap is het dakdoorvoer plaatsen en de kabels tussen de zonnepanelen en de omvormer leggen.

Vervolgens worden de stekkers voor het systeem bevestigd en een aardlekautomaat in de meterkast geplaatst. Uiteindelijk wordt de kabels van de omvormer aangesloten.

Dit klinkt makkelijker dan het is. Het installeren van zonnepanelen moet goed gebeuren, anders is er een grote kans dat het weinig verschil gaat maken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig

De hoeveelheid zonnepanelen in Tienen zijn geheel afhankelijk van het stroomverbruik in je huishouden en hoeveel je per jaar wil besparen op je energierekening. Daarnaast is de keuze voor het soort zonnepanelen ook belangrijk. Polykristallijn zonnepanelen zijn bijvoorbeeld goedkoper, hierdoor kan je er meer kwijt op je dak.

Maar hoeveel zonnepanelen heb je dan nodig?

Voor een huishouden van twee personen raden we dertien zonnepanelen aan. Voor een huishouden van vier personen raden we zeventien zonnepanelen aan. Dit is gemiddeld genoeg om flink te besparen op je energierekening. Let wel op dat het ook erg afhankelijk is van je energieverbruik, die oriëntatie van je dak, eventuele schaduw en of je gebruik maakt van energie-dure apparatuur, zoals een warmtepomp.

Wat is het gemiddelde rendement op zonnepanelen?

Het rendement op zonnepanelen kan worden berekend met behulp van de volgende formule:

Rendement = (opbrengst van zonnepanelen in kWh / totale kosten van de installatie)

Met andere woorden, het rendement is de verhouding tussen de opbrengst van de zonnepanelen en de totale kosten van de installatie. De opbrengst van de zonnepanelen wordt gemeten in kilowattuur (kWh) en is afhankelijk van factoren zoals de locatie van de zonnepanelen, het aantal zonnepanelen en het vermogen van de panelen.

Zonnepanelen zelf installeren of laten doen?

Je zou zelf zonnepanelen kunnen installeren, maar dit raden we af. Als je weinig ervaring hebt met elektriciteit of bouwtechniek, is het verstandiger om een installateur in te schakelen voor de installatie.

Wat is de gemiddelde levensduur van zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen hangt af van diverse factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, onderhoud en omgevingsomstandigheden. Over het algemeen kunnen zonnepanelen een levensduur van 25 tot 30 jaar hebben. Na deze periode blijven de panelen weliswaar elektriciteit genereren, maar in mindere mate. Daarom is het verstandig om periodiek onderhoud te laten uitvoeren om de efficiëntie van de panelen te behouden.