Vind de beste aannemer in Sint-Niklaas


Op zoek naar een aannemer in Sint-Niklaas? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele aannemers zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste aannemers in Sint-Niklaas

Op deze pagina vind je de beste aannemers uit Sint-Niklaas op rij. Vind snel en gemakkelijk een aannemer voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste aannemers in Sint-Niklaas te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis aannemer offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste aannemers op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis aannemer offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.


aannemer Sint-Niklaas

Wat doet een aannemer?

Tijdens een verbouwing zijn er altijd veel vakmannen bezig met verschillende werkzaamheden, het kan lastig zijn om deze leiding en instructies te geven. Hier komt de aannemer bij kijken. Een aannemer coördineert het gehele bouwproces, voert alles uit samen met de specialisten en is ook de eindverantwoordelijke over het resultaat. Een aannemer neemt dus de leiding over een project en zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid.

De belangrijkste taken van een aannemer tijdens een bouwproces zijn:

  • Aanspreekpunt en leidinggeven: een aannemer is het aanspreekpunt voor jou en het personeel. De tevredenheid wordt gewaarborgd en het contact tussen personeel, de klant en de aannemer onderhouden. Ze maken een realistische planning en zorgen ervoor dat de juiste specialisten werken aan specifieke taken. Daarnaast kan de aannemer extra personeel inschakelen wanneer dit nodig is, door een groot netwerk aan specialisten hebben ze binnen een korte tijd een geschikte specialist in hun team.
  • De werkplaats inrichten: de aannemer zorgt voor een veilige en efficiënte werkplek. Hierbij horen taken zoals het inkopen van materiaal, het verdelen van teken maar ook zorgen dat de werkplek voldoet aan regels en wetten omtrent veiligheid.
  • Rekening houden met budget en tijd: de aannemer zorgt ervoor dat alles binnen het besproken budget past en zal er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Daarnaast bespreken ze ook de uiterste deadline aan de hand van een realistische planning.
  • Het regelen van vergunningen: een aannemer regelt alle vergunningen die noodzakelijk zijn voor de bouw. Een goede aannemer weet precies welke vergunningen moeten worden aangevraagd en zullen dit dan ook op tijd doen.

Een aannemer is dus het centrale aanspreekpunt dat eindverantwoordelijk is voor alles rondom het bouwproces. Ze waarborgen tevredenheid en houden rekening met deadlines en het budget. Een aannemer in Sint-Niklaas inschakelen? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met een professionele aannemer.


Aannemer in Sint-Niklaas gezocht?

Bespaar tot wel 40% door gratis offertes aan te vragen.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een bouwbedrijf in Sint-Niklaas?

Aannemers rekenen voornamelijk per uur. De kosten zijn vrijwel altijd inclusief materiaal en btw, daar komen nog wel de kosten van de andere specialisten bovenop.

De gemiddelde prijs van een aannemer ligt tussen de €35,- tot €50,- per uur. Een goedkoop bouwbedrijf is dan ongeveer €35,- per uur. Dit gaat meestal om eenvoudige klussen waar weinig tot geen machines gebruikt worden. Voor een grotere klus, of een meer ervaren bouwonderneming, waar veel of grotere machines worden gebruikt betaal je gemiddeld €50,- per uur.

Naast het uurloon zou je ook gebruik kunnen maken van een prijsafspraak. Bijvoorbeeld een aanneming tegen een vaste of relatieve prijs.

De volledige kosten zijn afhankelijk van het soort klus. Het verbouwen van verschillende delen van het huis kan je tussen de €2.100,- en €12.500 kosten. Het realiseren van een aanbouw of uitbouw kan al vanaf €12.000,- tot €21.000,-.

In de onderstaande tabel kan je de verschillende prijzen in een handig overzicht bekijken. Ben je benieuwd hoeveel een bouwbedrijf je precies gaat kosten? Ontvang gratis offertes!

bouwbedrijf Sint-Niklaas

Kosten bouwbedrijf 2021

Soort klusGemiddelde prijzen*Omschrijving
Kleine verbouwing€35,- per uurEen kleine verbouwing met gebruik van weinig tot geen machines. Uurtarief voor een aannemer.
Grote verbouwing€50,- per uurEen grote verbouwing met gebruik van grote machines. Uurtarief voor een aannemer.
Verschillende verbouwingen€2.100,- en €12.500,-Verschillende verbouwingen in het huis. Totaalprijs voor verbouwing.
Aanbouw of uitbouw€12.000,- tot €21.000,-Een aanbouw of uitbouw aan het huis. Totaalprijs voor aanbouw of uitbouw.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die sterk kunnen variëren per klus en bouwbedrijf. Vraag gratis offertes aan voor een exacte prijsberekening.

Veelgestelde vragen

Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen omtrent aannemers. Bijvoorbeeld hoe de prijs wordt bepaald, of er premies zijn en waar je op moet letten bij het zoeken naar een geschikte aannemer.

Hoe is de prijs van een bouwbedrijf opgebouwd?

De prijs voor een aannemer kan worden verdeeld in drie categorieën: arbeids-, materiaal- en overige kosten.

Arbeidskosten zijn de grootste kosten van een prijsberekening. Dit bestaat uit het uurloon van de aannemer en het personeel dat wordt ingeschakeld voor een klus. Dit bestaat meestal uit 50% van de totale kosten. De materiaalkosten zijn afhankelijk van het soort materiaal dat wordt gebruikt en ingekocht, dit bestaat voor 40% van het totaalbedrag. De overige kosten bestaan uit bijvoorbeeld afvoer- of voorrijkosten, dit bestaat uit 10% van de totale kosten.

Wil je de exacte prijsberekening voor een klus weten? Vergelijk gratis offertes van algemene aannemers in Sint-Niklaas en krijg snel een scherpe prijsindicatie.

Zijn er premies voor het inhuren van een aannemer?

In veel gevallen kan je steun krijgen van de Vlaamse overheid bij het bouwen van een woning of het verbouwen van bestaande woningen. Deze steun is vaak in de vorm van een premie, waardoor je flink op de kosten kan besparen. Hier zijn uiteraard een aantal voorwaarden aan verbonden, maar het kan nooit kwaad om te kijken of je eventueel in aanmerking komt voor een premie.

Via de Premiezoeker kan je eenvoudig kijken of er een subsidie beschikbaar is voor de klus die je wil laten uitvoeren. Hier krijg je ook meer informatie over de bedragen en voorwaarden.

Wat zijn de voordelen voor het inschakelen van een bouwbedrijf?

Het inschakelen van een bouwbedrijf brengt vele voordelen met zich mee. Het kost misschien iets meer, maar je bent verzekerd dat het bouwproces professioneel wordt gecoördineerd door een aannemer. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over eventuele vergunningen en weet dat de werkplek is ingedeeld om de wettelijke eisen te voldoen.

De bouwonderneming zorgt ervoor dat de klus binnen de deadline en het budget wordt uitgevoerd. Wanneer je zelf een verbouwing gaat leiden, kan er altijd wat misgaan door gebrek aan kennis over bijvoorbeeld de wettelijke eisen en waar rekening mee moet worden gehouden.

Op zoek naar een bouwbedrijf in Sint-Niklaas? Ontvang gratis offertes!

Hoe vind je een goede aannemer?

Het vinden van een goede aannemer klinkt makkelijker dan het is. Er bestaan namelijk verschillende specialismes, daarnaast moet je altijd gaan voor een bouwbedrijf dat past bij je wensen.

Bij het zoeken naar een aannemer is het altijd verstandig om te kijken naar het specialisme. Past deze bij je wensen en de klus die moet worden uitgevoerd? Daarnaast kan je kijken naar verschillende recensies, bijvoorbeeld hier op De10Beste, en bekijken of de aannemer betrouwbaar is.

Dit kan je doen via belgium.be, daar staan verschillende manieren om aannemers en bouwbedrijven te controleren.

aannemer in Sint-Niklaas

Besparen op een aannemer in Sint-Niklaas? Vergelijk gratis offertes!

Een aannemer helpt en leidt dus alles wat te maken heeft met verschillende bouwprocessen. Ze zijn de eindverantwoordelijke en zorgen ervoor dat de klus binnen en bepaalde deadline met het vastgestelde budget wordt uitgevoerd. Op zoek naar een aannemer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast! Je kan tot wel 40% besparen door offertes van verschillende bouwbedrijven te vergelijken.

Start nu je gratis aanvraag!