Vind de beste boekhouder in Diepenbeek


Op zoek naar een boekhouder in Diepenbeek? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste boekhouders in Diepenbeek

Op deze pagina vind je de beste boekhouders uit Diepenbeek op rij. Vind snel en gemakkelijk een boekhouder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste boekhouders in Diepenbeek te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis boekhouder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste boekhouders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis boekhouder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.boekhoudkantoor Diepenbeek

Wat kost een boekhoudkantoor in Diepenbeek per uur?

Een boekhoudkantoor in Diepenbeek vraagt gemiddeld €40,- tot €60,- per uur. Voor een beginnende boekhouder of kleiner boekhoudkantoor kan je rekenen op een prijs van €40,- tot €45,- per uur. Huur je een ervaren boekhouder of groot boekhoudkantoor in? Dan kan je ongeveer €50,- tot €60,- per uur verwachten.


Uurtarief boekhouder 2024

€40,- tot €60,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van boekhouder in de regio.)

Laag uurtarief
€40,- tot €45,-

Beginnende boekhouder
Klein boekhoudkantoor

Hoog uurtarief
€50,- tot €60,-

Ervaren boekhouder
Groot boekhoudkantoor

Start gratis offerteaanvraag!

Wat kost het uitbesteden van boekhouding in Diepenbeek?

De kosten van boekhouding in Diepenbeek uitbesteden verschillen per klus, de grootte van je bedrijf en hoeveel tijd de opdracht gaat kosten. Vaak worden boekhouders geregeld voor een heel jaar, dan betaal je een vast bedrag per jaar en word je regelmatig geholpen bij de verzorging van je boekhouding.

Hoeveel kost een boekhouder ongeveer?

Voor een eenmanszaak ben je ongeveer €800,- per jaar kwijt, dan helpen ze bij het registreren van facturen, de btw-aangifte en aangifte in de personenbelasting. Boekhouding voor een vennootschap kost ongeveer €3.000,- per jaar. Dan wordt de gehele boekhouding en het fiscale dossier bijgehouden.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de verschillende boekhoudkundige taken en de bijbehorende prijzen.

Prijzen van boekhouding in 2024

Boekhouder kostenGemiddelde prijs*
Boekhouder eenmanszaak€800,- per jaar
Boekhouder voor vennootschap€3.000,- per jaar
Jaarrekening
Jaarrekening zzpVanaf €250,-
Jaarrekening voor mkbVanaf €325,-
Jaarrekening voor een groot bedrijfVanaf €400,-
Belastingaangifte
Belastingaangifte particulierVanaf €200,-
Belastingaangifte (ZZP/ondernemer)Vanaf €250,-
Salarisadministratie
Eenmalige administratiekosten per bedrijfVanaf €30,-
Eenmalige administratiekosten per werknemerVanaf €30,-
Loonstrook per medewerker per maand€10,- tot €17,50

*Let op: dit gaat om gemiddelde tarieven.


Tips voor het kiezen van het beste boekhoudkantoor in Diepenbeek

Je zoekt een boekhoudkantoor in Diepenbeek, maar waar moet je op letten bij het kiezen van het beste boekhoudkantoor?

 • Ervaring: kies een boekhouder met bewezen ervaring in jouw financiële vraagstukken; een meer ervaren boekhouder kan hogere tarieven hanteren, maar biedt waardevolle expertise. Als je je offerteaanvraag uitgebreid invult, is de kans groter dat je wordt toegewezen aan een passend boekhoudkantoor.
 • Betrouwbaarheid: selecteer een boekhouder die je financiële informatie vertrouwelijk behandelt, aangezien deze toegang heeft tot gevoelige gegevens.
 • Persoonlijke klik: een persoonlijke klik is enorm belangrijk. Kijk of het al vertrouwd aanvoelt tijdens de eerste gesprekken.
 • Kosten: wees op de hoogte van de boekhoudkosten om te voorkomen dat je later voor verrassingen komt te staan. Kies daarbij ook voor een boekhouder die binnen je budget past. De kosten kun je vaak ook aftrekken van de belasting.
 • Locatie: overweeg de locatie van het boekhoudkantoor, vooral als je een voorkeur hebt voor persoonlijke ontmoetingen om voorrijkosten te besparen. Mocht je ook openstaan voor online afspraken is dit natuurlijk minder van belang.
 • Beoordelingen: controleer beoordelingen en recensies van het kantoor online, bijvoorbeeld op De 10 Beste, om inzicht te krijgen in de klanttevredenheid.

Lees ook tips voor het zoeken en kiezen van een boekhouder.

boekhouding Diepenbeek

Besparen op een boekhouder in Diepenbeek? Vergelijk gratis offertes!

Een boekhouder kan door zowel zakelijke als particuliere klanten worden ingeschakeld. Ze helpen je met veel taken omtrent de boekhouding, bijvoorbeeld het geven van financieel advies op basis van je uitgaven en inkomsten of het bijhouden van de salarisadministratie. Op zoek naar een boekhouder in Diepenbeek?

Offertes aanvragen is gratis en vrijblijvend. Het kost dus niks én je zit nergens aan vast. Je krijgt een aantal scherpe prijsopgaven van boekhouders in je eigen regio, zo kies je zelf het boekhoudkantoor met het beste aanbod.

Gratis boekhouder offertes vergelijken

Veelgestelde vragen over boekhouding


Wanneer kan je het beste een boekhouder inschakelen? Waar moet je op letten wanneer je een boekhoudkantoor inschakelt? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord.

Wanneer moet je een boekhoudkantoor inschakelen?

Wanneer je de financiële administratie moet bijhouden kan je het best een boekhoudkantoor inschakelen. Het is belangrijk dat alles op orde is, daarnaast bespaar je zo een hoop tijd die je kan gebruiken voor andere werkzaamheden.

Hoewel het inschakelen van een boekhouder niet verplicht is, raden we het altijd aan om een boekhouder in te huren die ervoor kan zorgen dat je hele boekhouding weer actueel is. Zo worden de bijbehorende taken, zoals de belastingaangifte of het opstellen van een jaarrekening, ook een stuk eenvoudiger.

Zijn er ook boekhouders voor particulieren?

Hoewel boekhouders meestal worden ingeschakeld door bedrijven, kunnen ze ook zeker helpen bij de boekhouding van particulieren. Zo krijg je hulp bij de belastingaangifte maar kan je ook vragen om financieel advies.

Het boekhoudkantoor bekijkt je inkomsten en uitgaven en kan op basis van deze informatie tips geven over het besparen op uitgaven. Bij de aangifte zorgen ze dat alles correct is ingevuld.

Moet ik als ondernemer altijd een jaarrekening opstellen?

Als ondernemer heb je in de meeste gevallen een jaarrekening nodig. Deze moet worden gedeponeerd bij de Nationale Bank van België. Dit is een verplicht onderdeel voor de volgende rechtsvormen:

 • Naamloze vennootschappen
 • Commanditaire vennootschap op aandelen
 • Besloten vennootschap
 • Coöperatieve vennootschappen
 • Europese economische samenwerkingsverbanden
 • Europese vennootschappen
 • Vennootschap onder firma.

Hoe kan je besparen op de kosten van een boekhoudkantoor?

Het is altijd verstandig om te besparen op je uitgaven, dus ook op de kosten voor een boekhoudkantoor. Je kan dit doen door zelf je administratie al goed bij te houden, dan heeft de boekhouder minder werk en kan je de kosten laag houden. Daarnaast zijn de kosten voor een boekhoudkantoor 100% aftrekbaar als ondernemer.

Zijn de kosten voor een boekhouder aftrekbaar?

De kosten voor het inschakelen van de boekhouder is aftrekbaar in de meeste gevallen. Dit is ook de reden waarom het uitbesteden van je boekhouding wordt gezien als investering. Dit is alleen van toepassing op ondernemers.

Wat kost een boekhouder voor zzp’ers?

Een boekhouder schakel je gemiddeld in voor €50,- per uur. Als zzp’er ben je gemiddeld €650,- per jaar kwijt.