Vind de beste boekhouder in Mechelen


Op zoek naar een boekhouder in Mechelen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele boekhouders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste boekhouders in Mechelen

Op deze pagina vind je de beste boekhouders uit Mechelen op rij. Vind snel en gemakkelijk een boekhouder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste boekhouders in Mechelen te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis boekhouder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste boekhouders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis boekhouder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.

boekhouder Mechelen

Wat doet een boekhouder?

Een boekhouder houdt zich bezig met alles wat betreft boekhouding. Ze verzorgen de boekhouding zodat deze voldoet aan alle eisen en zorgen ervoor dat de belastingaangiften netjes worden ingediend. Een boekhouder kan zowel particulieren als bedrijven helpen.

Een boekhouder kan de volgende werkzaamheden voor je verrichten:

 • Je kan je volledige of gedeeltelijke boekhouding uitbesteden. Een boekhouder verzorgt dit professioneel waardoor je meer tijd hebt om je te richten op andere werkzaamheden.
 • Een boekhouder kan je helpen bij de belastingaangifte, dit is voor zowel particulieren als voor zakelijke klanten. Dit is voor alle soorten aangiftes, dus ook voor bijvoorbeeld de vennootschapsbelasting.
 • Alle organisaties zijn verplicht om een jaarrekening op te stellen, dit kan een boekhouder ook voor je verzorgen. Een jaarrekening geeft je ook inzicht op de financiële status van je bedrijf.
 • De loonadministratie bijhouden is ook een taak van boekhouders. Hierin staan alle gegevens, lonen en prestaties van de werknemers.
 • Juridische ondersteuning en financiële dienstverlening horen ook bij het takenpakket van een boekhouder. Ze geven advies wanneer je bijvoorbeeld de rechtsvorm van je bedrijf wilt wijzigen of over de financiën binnen je onderneming.
 • Een boekhoudkantoor kan ook helpen wanneer je net bent begonnen met je onderneming. Ze geven dan advies over bijvoorbeeld de belasting, rechtsvorm en het bijhouden van bedrijfsadministratie.
 • Een boekhouder kan je ook helpen bij je online boekhouding. Ze kunnen het gehele werkgebied van het boekhoudprogramma inrichten zodat je makkelijk toegang tot de financiële administratie hebt.

Dit zijn slechts een aantal taken die een boekhouder kan verrichten. Ben je op zoek naar een boekhouder in Mechelen? Vergelijk gratis offertes en kom in contact met het boekhoudkantoor dat past bij je wensen.


Boekhoudkantoor in Mechelen gezocht?

Bespaar tot wel 40% en door gratis en vrijblijvend offertes te ontvangen!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost een boekhouder in Mechelen?

De kosten voor een boekhouder verschillen per klus, de grootte van je bedrijf en hoeveel tijd de opdracht gaat kosten. Vaak worden boekhouders geregeld voor een heel jaar, dan betaal je een vast bedrag per jaar en word je regelmatig geholpen bij de verzorging van je boekhouding.

Hoeveel kost een boekhouder ongeveer?

Wanneer je als particulier een boekhouder inschakelt, betaal je ongeveer €500,- per jaar. De boekhouder kijkt dan maandelijks mee bij je inkomsten en uitgaven, hierbij krijg je persoonlijk advies. Voor een eenmanszaak ben je ongeveer €800,- per jaar kwijt, dan helpen ze bij het registreren van facturen, de btw-aangifte en aangifte in de personenbelasting.

Boekhouding voor een vennootschap kost ongeveer €3.000,- per jaar. Dan wordt de gehele boekhouding en het fiscale dossier bijgehouden. Het opstellen van een jaarrekening wordt verrekend per klus, dit kost dan €200,- per jaarrekening.

In de onderstaande prijstabel kan je de prijzen in een handig overzicht bekijken. Wil je liever een exacte prijsberekening? Ontvang dan gratis offertes van De 10 Beste boekhouders.

boekhoudkantoor Mechelen

Prijs boekhoudkantoor 2021

Soort klusGemiddelde prijs*
Boekhouder voor particulieren€500,- per jaar
Boekhouding eenmanszaak€800,- per jaar
Boekhouder vennootschap€3.000,- per jaar
Jaarrekening€200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die kunnen variëren per kantoor. Vraag gratis offertes aan voor de exacte prijzen.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan je het beste een boekhouder inschakelen? Waar moet je op letten wanneer je een boekhoudkantoor inschakelt? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord.

Wanneer moet je een boekhoudkantoor inschakelen?

Wanneer je de financiële administratie moet bijhouden kan je het best een boekhoudkantoor inschakelen. Het is belangrijk dat alles op orde is, daarnaast bespaar je zo een hoop tijd die je kan gebruiken voor andere werkzaamheden.

Hoewel het inschakelen van een boekhouder niet verplicht is, raden we het altijd aan om een boekhouder in te huren die ervoor kan zorgen dat je hele boekhouding weer actueel is. Zo worden de bijbehorende taken, zoals de belastingaangifte of het opstellen van een jaarrekening, ook een stuk eenvoudiger.

Zijn er ook boekhouders voor particulieren?

Hoewel boekhouders meestal worden ingeschakeld door bedrijven, kunnen ze ook zeker helpen bij de boekhouding van particulieren. Zo krijg je hulp bij de belastingaangifte maar kan je ook vragen om financieel advies.

De boekhouder bekijkt je inkomsten en uitgaven en kan op basis van deze informatie tips geven over het besparen op uitgaven. Bij de aangifte zorgen ze dat alles correct is ingevuld.

Boekhoudkantoor in Mechelen inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een boekhouder?

Er zijn een aantal dingen waar je op kan letten bij het inschakelen van een boekhoudkantoor.

 • Kies een boekhouder die een specialisatie of veel ervaring heeft in jouw sector. Zo krijg je het beste advies en ben je verzekerd van een verzorgde boekhouding.
 • Ken je budget en zoek een boekhoudkantoor dat binnen je budget past. Kijk daarbij ook naar de tariefstructuur. Sommige boekhouders rekening per uur, anderen per klus.
 • Kijk ook altijd of je een connectie hebt met de boekhouder. Je gaat nauw samenwerken, dan is het wel fijn dat er een klik is.
 • Vind een boekhouder in je eigen regio. Zo bespaar je op eventuele voorrijkosten en kan je snel worden geholpen.
 • Kijk naar de beoordelingen en recensies op De 10 Beste, zo weet je precies wat je kan verwachten!

Als laatste zou je ook kunnen kijken of de boekhouder erkend is. Een erkende boekhouder heeft de juiste diploma’s en bieden extra garanties. Op bibf.be kan je bekijken of een boekhouder erkend is.

Hoe kan je besparen op de kosten van een boekhoudkantoor?

Het is altijd verstandig om te besparen op je uitgaven, dus ook op de kosten voor een boekhoudkantoor. Je kan dit doen door zelf je administratie al goed bij te houden, dan heeft de boekhouder minder werk en kan je de kosten laag houden. Daarnaast zijn de kosten voor een boekhoudkantoor 100% aftrekbaar als ondernemer.

Je zou uiteraard ook offertes kunnen aanvragen op De 10 Beste. Je krijgt namelijk een aantal prijsopgaven en kan dan zelf bekijken welke het beste past binnen je budget. Zo kan je een hoop besparen op het laten bijhouden van je boekhouding.

boekhouding

Besparen op een boekhouder in Mechelen? Vergelijk gratis offertes!

Een boekhouder kan door zowel zakelijke als particuliere klanten worden ingeschakeld. Ze helpen je met veel taken omtrent de boekhouding, bijvoorbeeld het geven van financieel advies op basis van je uitgaven en inkomsten of het bijhouden van de salarisadministratie. Op zoek naar een boekhoudkantoor in Mechelen?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Offertes aanvragen is gratis en vrijblijvend. Het kost dus niks én je zit nergens aan vast. Je krijgt een aantal scherpe prijsopgaven van boekhouders in je eigen regio, zo kies je zelf het boekhoudkantoor met het beste aanbod.

Start nu je gratis aanvraag!