Vind de beste specialist voor totaalrenovatie in Antwerpen


Op zoek naar een specialist voor totaalrenovatie in Antwerpen? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele experts voor totaalrenovatie zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste experts voor totaalrenovatie in Antwerpen

In het onderstaande overzicht vind je de beste experts voor totaalrenovatie uit Antwerpen op rij. Vind snel en eenvoudig een vakman voor jouw project.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste bedrijven in renovatiewerken in Antwerpen voor jou te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de KBO, de bedrijfsvorm en reviews op internet.

Gratis offertes voor renovatiewerken vergelijken

Wij hebben het werk al voor je gedaan door de beste renovatiespecialisten op een rijtje te zetten. We maken je het graag nog makkelijker:

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis offertes voor renovatiewerken!

Nadat je de aanvraag hebt verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Het is aan jou om het aanbod naast elkaar te leggen en te vergelijken. Door te vergelijken bespaar je tot 30% op de kosten.

Totaalrenovatie Antwerpen: vind een specialist via De 10 Beste

Bij een totaalrneovatie in Antwerpen wordt je hele huis vernieuwt, inclusief verschillende delen zoals dakisolatie, nieuwe ramen en deuren, en het aanpassen van de indeling, om het energiezuiniger en comfortabeler te maken. Het is een grote make-over voor je huis waarbij alles wordt aangepakt.

Er zijn verschillende redenen waarom je een totaalrenovatie zou willen uitvoeren, maar je kunt het niet alleen. Wanneer je jouw woning wil renoveren is het belangrijk dat je samen gaat werken met goede specialisten. Hoe je deze vindt, of wat deze voor jou kunnen betekenen lees je hier.

Belangrijkste punten over renovatie in Antwerpen

 • Een totaalrenovatie omvat het vernieuwen van verschillende delen van je huis.
 • Totaalrenovaties kunnen je huis energiezuiniger, comfortabeler en esthetisch aantrekkelijker maken.
 • De kosten van een renovatie in Antwerpen variëren afhankelijk van de grootte van de woning, waarbij kleinere renovaties ongeveer €40.000,- tot €75.000,- kosten en grotere renovaties €75.000,- tot €200.000,-.
 • De prijs van een totaalrenovatie wordt beïnvloed door arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten.
 • Om kosten te besparen, kun je een gedetailleerd budgetplan maken, offertes vergelijken, sommige taken zelf uitvoeren, materialen hergebruiken en investeren in duurzame oplossingen.
 • Bij het inschakelen van een specialist is het belangrijk om te letten op hun ervaring, licenties, verzekering, contract en prijs, communicatie en samenwerking, en garanties.


Wat zijn de mogelijkheden bij een totaalrenovatie?

Bij een totaalrenovatie wordt je hele huis vernieuwd, inclusief verschillende onderdelen. Als je binnen 5 jaar minstens drie grote renovatiewerken combineert, wordt dit als een totaalrenovatie beschouwd.

Een paar voorbeelden van deze werken zijn het isoleren van het dak, de muren, vloeren en plafonds, het vervangen van alle ramen en deuren, het installeren van een warmtepomp of zonneboiler, en het plaatsen van een ventilatiesysteem. Veel van deze renovaties helpen je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Je kunt er ook voor kiezen de indeling van je woning aan te passen, de keuken of badkamer een make-over te geven of de buitenkant van de woning aanpakken.

De uiteindelijke mogelijkheden bij een totaalrenovatie zijn afhankelijk van je budget, behoeften en creativiteit.

totaalrenovatie Antwerpen

Wat kost een totaalrenovatie in Antwerpen?

Om te kunnen achterhalen wat een totaalrenovatie in Antwerpen precies kost moet je weten wat er misschien moet gebeuren tijdens zo’n renovatie. Maar, omdat het lastig is om dit vervolgens makkelijk te kunnen uitrekenen, zijn er een aantal gemiddelde kosten waar je inspiratie uit kunt houden.

De gemiddelde kosten zijn gebaseerd op de grootte van je woning. Hoe groter het huis, hoe meer werk de totaalrenovatie is, hoe hoger de gemiddelde kosten zullen zijn. Zo kost een renovatie van een kleine woning ongeveer €40.000,- tot €75.000,- en kost een renovatie van een grote woning €75.000,- tot €200.000,-. Heb je een huis daar middenin? Dan kun je uitgaan van een prijs van €60.000,- tot €70.000,-.

Naast de afmetingen van de woning zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee kunt houden, maar deze gemiddelde prijzen kun je in ieder geval terugvinden in de onderstaande tabel. Voor meer informatie over deze andere factoren ben je hieronder op het juiste adres.

Renovatiewerken prijzen 2024

Grootte woningGemiddelde kosten*
Kleine woning€40.000,- tot €75.000,-
Middelgrote woning€60.000,- tot €110.000,-
Grote woning€75.000,- tot €200.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die erg variëren per soort klus. Bij een kleine woning met minder renovatiewerken kan de prijs lager uitvallen.

Welke factoren beïnvloeden de prijs van de totaalrenovatie in Antwerpen

Wanneer je kijkt naar de prijs van een totaalrenovatie zijn er een aantal factoren die dit kunnen beïnvloeden. Maar om achter deze factoren is het belangrijk dat je weet hoe zo’n prijs opgemaakt is. Zo wordt 60% van de prijs opgemaakt door de arbeidskosten, 35% door de materiaalkosten en 5% door de voorrijkosten.

Door deze drie onderdelen kun je dus zien hoe de prijs beïnvloed wordt. Kies je voor een ervaren vakman, of een groot bedrijf, dan is de kans dat de arbeidskosten hoger uitvallen groot. De materiaalkosten worden bepaald door de grootte van je project. Hoe meer er moet gebeuren, hoe meer materiaal er gebruikt moet worden, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. De voorrijkosten, van ongeveer €0,30 per kilometer, is het laatste onderdeel. Moet een vakman ver reizen om bij jou te komen? Dan valt de eindprijs ook hoger uit.

Renovatiebedrijf Antwerpen

€30,- tot €50,-

(Gebaseerd op gemiddelde tarieven van het gemiddelde renovatiebedrijf in Antwerpen.)

Laag uurtarief
€30,- tot €40,-

Kleine totaalrenovatie

Hoog uurtarief
€40,- tot €50,-

Grote totaalrenovatie

Start gratis offerteaanvraag!

Hoe kan je besparen op de kosten?

Er zijn een aantal manieren waarop je kunt besparen op de kosten van een totaalrenovatie.

 • Maak een gedetailleerd budgetplan: Zet alles op een rij en krijg zo een duidelijk overzicht van de kosten. Door een overzicht te hebben van je verwachte uitgaven, kun je beter bepalen waar je kunt besparen.
 • Vergelijk offertes: Vraag offertes aan via de10beste en krijg verschillende offertes van meerdere aannemers en leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.
 • Doe het zelf: Overweeg om bepaalde taken zelf uit te voeren, zoals sloopwerkzaamheden, schilderen of kleinere klussen.
 • Hergebruik materialen: Kijk of je bepaalde materialen of onderdelen van de bestaande structuur kunt hergebruiken.  Dit kan kosten besparen en is ook milieuvriendelijker.
 • Houd rekening met toekomstige kosten: Hoewel je wilt besparen op de huidige kosten, is het belangrijk om ook rekening te houden met de toekomstige kosten. Investeer bijvoorbeeld in duurzame en energiezuinige oplossingen. Zo bespaar je op de lange termijn.
 • Kies een vakman bij jou in de regio: Op deze manier bespaar je op de voorrijkosten.

renovatiewerken Antwerpen

Voorbeelden van renovatiewerken in Antwerpen

Er zijn verschillende soorten renovatiewerken in Antwerpen, allemaal met hun eigen kenmerken en prijskaartjes. Lees hieronder een aantal veelvoorkomende totaalrenovaties en ontdek wat ze inhouden.

Totaalrenovatie van de living

Er zijn verschillende manieren waarop je de living kunt renoveren. Zo kun je de vloer vervangen, de muren stuken en schilderen en de meubels vervangen. Ook kun je kiezen voor andere verlichting, verwarming en ventilatiesystemen. De living is een belangrijke kamer in je woning en daarom kan een totaalrenovatie de perfecte manier zijn om deze een make-over te geven. Je kunt bij een totaalrenovatie van de living uitgaan van een totaalprijs van ongeveer €10.000,-.

Totaalrenovatie badkamer Antwerpen

De kosten van een totaalrenovatie van de badkamer in Antwerpen liggen tussen de €5.000,- en de €10.000,-. Het verschil in prijs komt grotendeels door de afmetingen van de badkamer en de badkamermeubels die je aanschaft. Zo kost een bad meer dan een douche, en heb je voor een badkamer van 10 bij 10 meer materiaal nodig dan bij een badkamer van 5 bij 2.

Kies je ervoor de badkamer te renoveren kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Je kunt alles eruit halen en opnieuw beginnen, of je kunt alleen bepaalde onderdelen vernieuwen, zoals de meubels of de vloer- en muur tegels.

Totaalrenovatie van de keuken

De keuken is vaak een focuspunt bij een totaalrenovatie. Je kunt ze volledig vernieuwen met nieuwe kasten, werkbladen, apparaten en tegels. Het opnieuw ontwerpen van deze ruimte kan je huis een frisse en moderne uitstraling geven. Gemiddeld kost het renoveren van een keuken tussen de €8.000,- en de €14.000,-, maar wederom verschilt deze prijs per renovatie en per keuken. Voor een grote keuken zul je nou eenmaal meer moeten betalen.

Waar let je op bij het inschakelen van een expert in totaalrenovatie?

Voordat je kunt beginnen met de totaalrenovatie is het belangrijk dat je een goede specialist inschakelt. Maar waar moet je op dan op letten? Hieronder vind je een aantal punten die je mee kunt nemen in de zoektocht naar de juiste vakman.

 1. Ervaring en expertise: Controleer de ervaring en expertise van de specialist. Vraag naar referenties en bekijk eerdere projecten die ze hebben gedaan.
 2. Licenties en certificering: Controleer of de specialist de juiste licenties en certificeringen heeft om het werk uit te voeren.
 3. Verzekering: Zorg ervoor dat de specialist een goede verzekering heeft. Dit beschermt zowel jou als de specialist in geval van schade of ongevallen tijdens de renovatiewerkzaamheden.
 4. Contract en prijs: Zorg ervoor dat je een schriftelijk contract opstelt waarin alle aspecten van het project worden vastgelegd. Denk hierbij aan het tijdschema, de betalingsvoorwaarden en eventuele garanties.
 5. Communicatie en samenwerking: Een goede communicatie met de specialist is essentieel. Ze moeten bereikbaar zijn, je vragen en zorgen serieus nemen en regelmatige updates geven. Ga daarom voordat je iemand inschakelt met meerdere vakmannen in gesprek.
 6. Garantie: Vraag naar eventuele garanties op het geleverde werk en de gebruikte materialen. Een betrouwbare specialist zou bereid moeten zijn om garanties te geven.

totaalrenovatie in Antwerpen

Besparen op totaalrenovatie Antwerpen? Vergelijk gratis offertes!

Een totaalrenovatie in Antwerpen is een uitgebreide renovatie van je huis waarbij alle aspecten worden aangepakt. De gemiddelde kosten variëren afhankelijk van de grootte van de woning, met een gemiddelde van €40.000,- tot €200.000,-. Een aantal factoren die de prijs beïnvloeden zijn arbeidskosten (60%), materiaalkosten (35%) en voorrijkosten (5%), maar gelukkig zijn er ook manieren om te besparen op de kosten.

Één van deze manieren is door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen en zo makkelijk en snel in contact te komen met vakmannen bij jou in de regio.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over renovatie in Antwerpen

Wil je meer weten over renovaties en heb je nog een aantal vragen? Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over renovatie in Antwerpen met daarbij een uitgebreid antwoord. Lees verder, en wie weet krijg je antwoord op jouw vraag.

Hoelang duurt een totaalrenovatie?

Een totaalrenovatie kan variëren in de tijd die het kost, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het project. Het kan enkele weken tot enkele maanden duren om een volledige renovatie van een huis te voltooien. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van materialen, het inhuren van aannemers en eventuele vertragingen die kunnen optreden tijdens het proces.

Zijn er premies of regelingen voor totaalrenovatie?

Ja, er zijn premies en regelingen beschikbaar voor totaalrenovaties. Afhankelijk van waar je woont, kun je in aanmerking komen voor subsidies, belastingvoordelen of financiële ondersteuning van de overheid of lokale instanties. Deze premies kunnen helpen bij het verminderen van de kosten van de renovatie en het aanmoedigen van energie-efficiënte en duurzame verbeteringen aan je woning.

Kan je zelf al beginnen met voorbereidend werk?

Ja, je kunt zelf beginnen met het voorbereidende werk voor een totaalrenovatie. Dit omvat bijvoorbeeld het opruimen en leegmaken van de ruimte, het verwijderen van oude materialen en het plannen van de renovatie. Je kunt ook zelf offertes aanvragen, vergelijkend onderzoek doen en de benodigde materialen en gereedschappen verzamelen. Het is belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en, indien nodig, professionele hulp in te schakelen voor complexere taken.

Heb je een vergunning nodig voor totaalrenovatie in Antwerpen?

Voor een totaalrenovatie in Antwerpen heb je mogelijk een vergunning nodig. Dit hangt af van de omvang en aard van de renovatiewerkzaamheden, evenals de lokale bouwvoorschriften. Het is belangrijk om bij je gemeente na te gaan of er een vergunning vereist is en deze tijdig aan te vragen indien nodig.