Vind de beste schilder in Aarschot


Op zoek naar een schilder in Aarschot? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Aarschot

Op deze pagina vind je de beste schilders uit Aarschot op rij. Vind snel en gemakkelijk een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Aarschot te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste schilders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.schilder Aarschot

Waar let je op bij het kiezen van een schildersbedrijf Aarschot?

Via De 10 Beste kom je snel in contact met het beste schilders in je regio. Maar hoe kies je nu het schildersbedrijf in Aarschot dat het beste bij je wensen past? Met de onderstaande tips weet jij zeker dat je de beste schilder voor je klus inschakelt.

1. Prijs

Neem een kijkje hoe de totaalprijs is berekend. Worden alle soorten materialen benoemd, zitten de voorrijkosten er bij in en wat is het uurtarief van de schilder? Bij een uitgebreide en gedetailleerde offerte kan je bijna zeker zijn dat het gaat om een goed schildersbedrijf die zijn zaken goed op orde heeft.

2. Garantie

Biedt het schildersbedrijf garantie op het werk? Dat is vaak een goed teken. Mocht er toch iets mis zijn gegaan bij het schilderwerk kan je dan altijd beroep doen op je garantie.

3. Winterschilder

Als je graag wil besparen op de prijs van een schilder kan je beter wachten tot de winterperiode. In deze periode ligt het uurtarief van een schildersbedrijf lager omdat er dan minder werk is. Dit heet ook wel een winterschilder. De kortingen kunnen oplopen tot wel 30% op het uurtarief.

4. Bekijk recensies

Kijk altijd of het schildersbedrijf recensies heeft, bijvoorbeeld hier op De 10 Beste. Onthoud wel dat mensen sneller negatieve dan positieve ervaringen delen, recensies geven nooit een volledig beeld van de werkelijkheid. Desondanks dit feit is het toch waardevol om te kijken naar de kwaliteit van het bedrijf bij andere klussen en het contact met de klant.

Heb je nog meer tips nodig? Kijk eens op onze schilders vergelijken pagina! Na het kiezen is het tijd om een offerte te tekenen, maar waar moet je dan op letten? We helpen je er graag bij.


Vier aandachtspunten bij het tekenen van een schilder offerte

Met de bovenstaande tips heb je kunnen kiezen voor de beste schilder uit meerdere offertes, de volgende stap is het tekenen van een offerte. We geven je graag nog vier aandachtspunten waar je op kan letten om je te garanderen dat alles naar wens wordt uitgevoerd.

 • De prijs kan worden uitgedrukt per uur, per vierkante meter, of als een totaalbedrag. In het geval van de totaalprijs dienen alle componenten te zijn inbegrepen, inclusief arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Zorg er voor dat dit goed staat omschreven en je bewust bent van de totale kosten.
 • Als ondernemer of zakelijke klant is het raadzaam om een contract met uitvoeringstermijn te sluiten. Hierbij wordt er dus een specifieke uitvoeringstermijn vastgelegd. Dit kan van pas komen als je bijvoorbeeld een winkel of kantoor tijdelijk moet sluiten tijdens het schilderproces.
 • Het schilderproces kan variëren van enkele uren tot zelfs meerdere dagen, afhankelijk van de omvang van het project. In alle gevallen is het handig om een schatting te hebben van de verwachte duur en de tijdsperiode waarin de schilder aan het werk zal zijn. Zorg dus dat er een duidelijke planning aanwezig is.
 • Lees alles nog een keer goed door. Staan de prijs, garantievoorwaarden, planning en uit te voeren werkzaamheden omschreven? Dit moet voor zowel voor jou als de schilder duidelijk zijn voor er gewerkt kan worden.

Wat kosten schilderwerken in Aarschot?

De kosten van een schilder verschillen, afhankelijk van de gekozen schilderwerken in Aarschot. Een binnenschilder kost bijvoorbeeld €35,- tot €40,- per uur. Een buitenschilder is iets duurder. Dit komt omdat buitenschilders met duurdere materialen werken. Het uurtarief van een buitenschilder is €40,- tot €50,-. Gemiddeld betaal je dus tussen de €35,- en €50,- per uur.

Schakel je een schilder in tijdens de winterperiode, van november tot en met april, dan kun je een lager uurtarief verwachten. Een schilder inschakelen in de winter kan je een korting van 20 tot 30% geven op het uurtarief. Dit komt omdat schilders in deze periode minder aan het werk komen en hun prijzen vaak aantrekkelijker maken.

 • Buitenschilder
 • Kozijnen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €40,- tot €50,- per uur
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Kozijnen & deuren
 • Trappen
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €35,- per uur
 • Offertes aanvragen

 
 

Wat moet je bespreken met de gekozen schilder?

Na het kiezen van de schilder en tekenen van de offerte is het tijd om het schilderwerk uit te laten voeren. Er zijn nog wel enkele zaken die je kunt bespreken om het proces vlot te laten verlopen. Hieronder geven we je vijf punten:

 • Met de overvloed aan beschikbare kleuren is het verstandig om je wensen te bespreken met de schilder en af te stemmen of deze begrepen worden. In de meeste gevallen krijg je een selectie van kleurstalen voorgelegd, waaruit je zelf de meest geschikte kunt kiezen. Als je openstaat voor inspiratie, kan je de schilder ook om kleuradvies vragen voordat je je keuze maakt.
 • Informeer ook naar de werkwijze van de schilder. Is het bijvoorbeeld vereist om meubels af te dekken of beschermende materialen te plaatsen? Het is zelfs een optie om dit vooraf zelf te doen. Hierdoor kan de schilder direct aan de slag en kan er mogelijk tijd en kosten bespaard worden.
 • Het is niet alleen belangrijk om vooraf het afdekken van meubels te bespreken, maar ook de gewenste werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het ventileren van de ruimte waar geschilderd wordt bij binnenschilderwerk. Het is het beste om al deze zaken vooraf te bespreken, zodat je niet voor onverwachte situaties komt te staan.
 • Zorg er ook voor dat je advies ontvangt over het onderhoud van het schilderwerk. Over het algemeen moet schilderwerk om de vijf tot tien jaar worden bijgewerkt, op voorwaarde dat het schilderwerk wordt onderhouden. Als dit niet gebeurt, kan het nodig zijn om het vaker te vernieuwen. Dit is wel afhankelijk van wat er geschilderd is en waar: zorg daarom altijd voor een duidelijk advies.
 • Het is nu ook de tijd om specifieke wensen te bespreken, bijvoorbeeld patronen in het schilderwerk of het behangen van bepaalde muren.

schilderwerk

Besparen op een schilder in Aarschot? Vergelijk gratis offertes!

Een schilder kan dus al het schilderwerk binnen- en buiten huis verzorgen. Ze geven ook advies over het onderhoud van schilderwerk en kunnen problematiek, zoals houtrot, verhelpen. Ben je op zoek naar een schilder in Aarschot? Maak gebruik van De 10 Beste!

De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Je krijgt een aantal scherp geprijsde offertes van schilders in je regio en kiest zelf de schilder met het beste aanbod. Hierdoor kan je besparen tot wel 40%!

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over schilderwerk

Hieronder gaan we in op een aantal veelgestelde vragen over de beste schilder. Bijvoorbeeld hoe je schilderwerk kan onderhouden, of er verschillende soorten schilders zijn en hoe je kan besparen op schilderwerk.

Hoe kan je schilderwerk onderhouden?

Schilderwerk kan je het beste onderhouden door om de drie maanden al het schilderwerk te inspecteren te letten op eventuele oneffenheden of andere gebreken in het schilderwerk. De meest voorkomende plekken voor dit soort gebreken zijn kozijnen, het plafond en onder objecten. Je kan het vaak zien aan verf dat breekt, brokkelt of wanneer er scheuren zichtbaar zijn.

Een schilder kan advies geven over hoe je het schilderwerk het beste kan onderhouden. Elk probleem vereist een andere aanpak, de schilder kan ook laten zien hoe je dit het beste kan aanpakken. Schilderwerk hoeft gemiddeld slechts pas na vijf tot tien jaar te worden bijgewerkt, maar het blijft goed advies te winnen en het schilderwerk goed te onderhouden.

Wat is de beste temperatuur voor schilderwerk?

De ideale temperatuur voor schilderwerk ligt rond de 19 graden Celsius, maar over het algemeen kan er zonder problemen worden geschilderd tussen 10 en 25 graden Celsius. Bij lagere temperaturen droogt de verf te langzaam, wat de hechting kan schaden. Boven de 30 graden droogt de verf juist te snel, wat kan leiden tot luchtblaasjes in de afwerking van het schilderwerk.

Zijn er verschillende schilders voor schilderwerk?

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen binnenschilderwerk en buitenschilderwerk. De meeste schilders kunnen beide soorten aanpakken, maar er bestaan schilders die zich specialiseren in een specifiek schilderwerk.

Binnenschilderwerk bestaat uit al het schilderwerk dat in huis wordt uitgevoerd. Denk aan het schilderen van muren, plafonds, maar ook deuren en trappen. Buitenschilderwerk is een verzamelnaam voor al het schilderwerk dat buiten huis wordt uitgevoerd. Denk aan het schilderen van een gevel of dakkapel. Het verschil zit hem in de aanpak van het schilderwerk en het gebruik van materiaal. Buitenschilderwerk is vaak duurder omdat de verfsoort bestendig moet zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Wat is een schildersabonnement?

Een schildersabonnement biedt een handige manier om periodiek professioneel onderhoud aan je huis te laten uitvoeren. Dit omvat schilderwerk aan kozijnen, deuren, muren en plafonds, waardoor je huis in goede staat blijft en achterstallig onderhoud wordt voorkomen.

Het voordeel van een schildersabonnement is dat je kosten en planning helder zijn. Je betaalt een vast maand- of jaarbedrag en krijgt daarvoor al het benodigde schilderwerk gedaan. Hierdoor hoef je niet meer zelf op zoek naar een geschikte schilder of offertes aan te vragen voor elke klus afzonderlijk.

Bovendien kan een schildersabonnement vaak voordeliger zijn dan losse schilderopdrachten, en je kunt vaak korting krijgen als je een meerjarig abonnement afsluit.

Wat staat er op een schilderwerk offerte?

Belangrijke onderdelen in een goede offerte zijn onder andere een transparante prijsopgave met vermelding van het uurtarief (of prijs per vierkante meter), voorrijkosten, huur van benodigdheden zoals steigers en de materiaalkosten. Daarbij moet je ook een beschrijving van de gewenste werkzaamheden en de uitvoeringsmethode verwachten. Een werkplanning met een realistische indicatie van wanneer het project naar verwachting wordt afgerond en garantievoorwaarden, inclusief stappen voor het geval het schilderwerk niet aan de verwachtingen voldoet, zouden ook vermelden moeten zijn.

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Bij een woning die ouder is dan 10 jaar, geldt een btw-tarief van 6% voor schilderwerk, maar dit is enkel van toepassing op werkzaamheden die direct betrekking hebben op het schilderen.

Het btw-tarief van 12% voor schilderwerk is alleen van toepassing in de sociale woningbouw.

Voor een woning die nog geen 10 jaar oud is, nieuwbouw, of een vakantiewoning, geldt een btw-tarief van 21% voor zowel de schilder als zijn werkzaamheden.

Hoe komen jullie tot de lijst met beste schilders in Aarschot?

Het team van De 10 Beste begint met uitgebreid onderzoek. Hierbij wordt bekeken hoe bedrijven worden beoordeeld op het internet en, waar mogelijk, wordt er gekeken naar het geleverde werk. Uit dit onderzoek worden lijstjes samengesteld met de beste producten en bedrijven, zoals de beste schilders in Aarschot. Deze waardevolle bevindingen worden gedeeld op onze website in overzichtelijke lijstjes, waarin de top bedrijven per plaats te vinden zijn.

Dankzij deze lijstjes kun je gemakkelijk de beste bedrijven in jouw regio vinden en bekijken. Via onze offertedienst kun je rechtstreeks in contact komen met diverse schilders in jouw buurt. Je hebt zelf de vrijheid om op basis van de informatie op deze pagina en de lijst met de beste bedrijven te beslissen welke offerte het beste bij jouw behoeften past. Wil je meer weten over De 10 Beste en ons werk? Neem gerust een kijkje op onze over ons-pagina voor meer informatie.