Vind de beste schilder in Damme


Op zoek naar een schilder in Damme? Via De 10 Beste kom je gemakkelijk in contact met professionals uit jouw omgeving. Ontvang en vergelijk voorstellen van professionele schilders zonder enige verplichting.

Gratis – Vrijblijvend

De 10 beste schilders in Damme

Op deze pagina vind je de beste schilders uit Damme op rij. Vind snel en gemakkelijk een schilder voor jouw opdracht.

Wij doen er ons best voor om de 10 beste schilders in Damme te selecteren. Hierbij kijken we onder andere naar de werkervaring, inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen, de bedrijfsvorm en reviews.

Vergelijk gratis schilder offertes

Wij maken het je graag makkelijk. We hebben de beste schilders op een rijtje te zetten. Het is aan jou om de bedrijven met elkaar te vergelijken.

Start nu je aanvraag en vergelijk gratis schilder offertes !

Nadat jouw aanvraag is verzonden ontvang je maximaal 4 offertes op maat. Vergelijk het aanbod en kom tot de beste keuze. Uit onderzoek blijkt dat je tot 40% op de kosten bespaart wanneer je offertes vergelijkt.schilder Damme

Waar moet je op letten bij het kiezen van een schildersbedrijf in Damme?

Bij het vergelijken van schilders en het kiezen van het beste schildersbedrijf in Damme zijn er enkele punten waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je de beste schilder inschakelt op basis van de juiste criteria. Wanneer je een schilder kiest, raden we aan om te letten op de volgende punten:

1. Specialisatie

Sommige schilders hebben zich gespecialiseerd in specifieke soorten projecten, zoals binnen- of buitenschilderwerk, restauratie van historische gebouwen of het schilderen van muurschilderingen. Mocht je een schilder inschakelen voor zo’n gespecialiseerde klus wil je ook een bedrijf vinden dat de juiste ervaring hier mee heeft.

2. Beoordelingen

Kijk online, bijvoorbeeld hier op De 10 Beste, naar hoe eerdere klanten het bedrijf hebben beoordeeld. Er zijn tegenwoordig veel websites waar klanten hun ervaringen kunnen delen, dit geeft je een duidelijk beeld van het werk van de schilder.

3. Kosten

Vergelijk de kosten van verschillende schilders voordat je een beslissing maakt. Maar let op: de laagste prijs betekent niet altijd de beste kwaliteit.

4. Garantie

Vraag naar de garantie die de schilder biedt op het werk. Het is belangrijk om te weten dat als er iets misgaat, de schilder het zal oplossen zonder extra kosten.

Op basis van deze vier punten kan je een goede beslissing maken bij het kiezen en inschakelen van de beste schilder. De volgende stap is het tekenen van de offerte. Maar waar moet je dan op letten? Je leest het hieronder


Vier aandachtspunten bij het tekenen van een schilder offerte

Je hebt gekozen voor de beste schilder en wil graag het aanbod, of de offerte, accepteren. Om toch zeker te zijn dat alles op orde is raden we je aan om de offerte nog te controleren op de volgende vier punten.

 • Is de prijsopbouw duidelijk omschreven? Er kan een prijs per uur, per vierkante meter of een totaalprijs staan omschreven. In de totaalprijs moeten alle onderdelen zijn opgenomen, dus zowel arbeidskosten als materiaal- en voorrijkosten.
 • Schakel je als ondernemer, of als zakelijke klant, een schilder in? Dan is het verstandig een contract op datum aan te gaan. Dit betekent dat er een duidelijke uitvoeringstermijn wordt gegeven. Dit is handig wanneer je als winkel, of kantoor, tijdelijk moet sluiten tijdens de uitvoering van het schilderwerk. Voor particuliere klanten is dit niet nodig.
 • Is er een duidelijke planning? Schilderen kan enkele uren tot zelfs dagen in beslag nemen. Dit is afhankelijk van wat je laat schilderen, maar het is in alle gevallen handig een indicatie te hebben van hoelang en wanneer de schilder bezig zal zijn.
 • De laatste check: staat alles duidelijk omschreven op de offerte? Zowel de prijs, garantievoorwaarden, planning en werkzaamheden die zullen worden uitgevoerd moeten duidelijk zijn voor zowel jou als de schilder. Zijn er nog onduidelijkheden? Spreek dit dan van tevoren goed door en laat eventueel een nieuwe offerte opstellen.

Wat kosten schilderwerken in Damme?

Als je een professioneel schildersbedrijf wilt inhuren, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde kosten van schilderwerken in Damme zijn. De prijs van een schilder varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prijs van de schilder, de locatie en de soort verf die gebruikt wordt.

Over het algemeen ligt het uurtarief van een binnenschilder tussen de €35,- en €40,- per uur. Voor buitenschilderwerk liggen de tarieven vaak hoger, omdat er duurdere materialen gebruikt moeten worden om de verf te beschermen tegen weersomstandigheden. Hierbij kan je denken aan verf met een hogere kwaliteit en betere bescherming tegen uv-straling. Het uurtarief van een buitenschilder ligt gemiddeld tussen de €40,- en €50,- per uur.

Een winterschilder schakel je in in de periode november tot en met april. Omdat er in deze periodes minder werk is voor schilders worden er vaak mooie kortingen gegeven, van tot wel 30%. Hierom ligt de gemiddelde prijs per uur van een winterschilder aanzienlijk lager: €25,- tot €35,- per uur. Het is belangrijk om te onthouden dat deze tarieven slechts richtlijnen zijn en dat de exacte prijs afhankelijk is van verschillende factoren.

 • Buitenschilder
 • Ramen & deuren
 • Gevels
 • Schutting
 • Tuinhuis
 • €40,- tot €50,- per uur
 • Offertes ontvangen
 • Winterschilder
 • Plafonds & muren
 • Ramen
 • Trappen & deuren
 • Schutting & tuinhuis
 • €25,- tot €35,- per uur
 • Offertes aanvragen

 
 

Wat moet je bespreken met de gekozen schilder?

Je hebt een schilder gekozen, en nu? Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat het schilderwerk naar wens wordt uitgevoerd. Na het inschakelen van een schildersbedrijf raden we je aan om de volgende vijf punten te bespreken, zo kan jij het proces zo vlekkeloos mogelijk laten verlopen:

 • Bespreek welke kleuren je graag wil. Er bestaan tegenwoordig duizenden kleuren, het is dus een goed idee om te bespreken met de schilder wat je wensen zijn en of de schilder deze begrijpt. In de meeste gevallen krijg je enkele kleuren te zien, je kiest dan zelf voor de meest passende. Sta je nog open voor inspiratie? Dan kan je de schilder ook eerst vraag om kleuradvies.
 • Vraag ook hoe de schilder te werk gaat. Is het bijvoorbeeld nodig om het meubilair te bedekken of zeil neer te leggen? Je zou dit ook zelf alvast kunnen doen. Zo kan de schilder meteen aan het werk en is er minder tijd nodig, wat een mooie besparing kan opleveren.
 • Niet alleen het afdekken van meubilair moet worden besproken vooraf, maar ook de gewenste werkomgeving. Moet de ruimte worden doorgelucht bij binnenschilderwerk, maar heb je een kat die niet naar buiten mag? Dan zal hier een oplossing voor moeten worden bedacht. Het liefst heb je al deze zaken vooraf besproken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Zorg er ook voor dat je goed advies krijgt over hoe je het schilderwerk kan onderhouden. Gemiddeld moet schilderwerk eens in de vijf of tien jaar worden bijgewerkt, de vereiste is dan wel dat het schilderwerk goed wordt onderhouden. Gebeurt dit niet? Dan is het vaker nodig.
 • Heb je nog speciale wensen? Bijvoorbeeld over patronen in je schilderwerk of het laten behangen van enkele muren of zelfs het plafond? Dan is het handig dit ook tijdig te bespreken met het schildersbedrijf.

schilderwerk

Schilder in Damme nodig? De 10 Beste helpt je!

Een schilder schakel je dus in omdat je dan verzekerd bent dat het schilderwerk er goed en netjes uitziet. Daarnaast bespaar je jezelf veel tijd en stress. Een schilder kan alle schilder- en behang werkzaamheden voor je uitvoeren. Via De 10 Beste kom je snel en makkelijk in contact met de beste schilder in Damme. Het aanvragen, en vergelijken, van offertes is gratis en zonder verplichtingen.

Start nu je gratis aanvraag!

Veelgestelde vragen over schilderwerk


Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het beste schildersbedrijf en het schilderwerk dat ze uitvoeren.

Wat is het btw-tarief op schilderwerk?

Als je woning ouder is dan 10 jaar, betaal je het btw-tarief van 6% voor schilderwerk. Dit tarief geldt alleen voor werkzaamheden die direct gerelateerd zijn aan het schilderen.

Het btw-tarief van 12% voor schilderwerk is alleen van toepassing in de sociale woningbouw.

Wanneer je een woning hebt die nog geen 10 jaar oud is, of bij nieuwbouw of een vakantiewoning, betaal je 21% btw over de schilder en zijn werkzaamheden.

Wat is een schildersabonnement?

Een schildersabonnement is een handige manier om regelmatig onderhoud aan je huis te laten uitvoeren door een professionele schilder. Met een abonnement krijg je periodiek schilderwerkzaamheden uitgevoerd, zoals het schilderen van kozijnen, deuren, muren en plafonds. Hierdoor blijft je huis in goede staat en voorkom je achterstallig onderhoud.

Het voordeel van een schildersabonnement is dat je precies weet waar je aan toe bent qua kosten en planning. Je betaalt een vast bedrag per maand of per jaar en krijgt daarvoor de benodigde schilderwerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor hoef je zelf niet meer te zoeken naar een geschikte schilder en hoef je geen offertes meer aan te vragen voor elke klus apart.

Een ander voordeel van een schildersabonnement is dat het vaak voordeliger is dan het los inhuren van een schilder voor elke klus. Bovendien kun je vaak rekenen op een korting als je een abonnement afsluit voor meerdere jaren.

Hoe vaak moet schilderwerk worden onderhouden?

Het onderhouden van schilderwerk is belangrijk om de uitstraling van de geschilderde onderdelen te behouden en de levensduur van het schilderwerk te verlengen. Over het algemeen wordt aanbevolen om het buitenschilderwerk van je huis ongeveer eens in de vijf jaar bij te werken, hoewel dit afhankelijk is van factoren zoals de locatie van je huis, de kwaliteit van het oorspronkelijke schilderwerk en de verf die is gebruikt. Voor binnenschilderwerk wordt doorgaans geadviseerd om het schilderwerk eens in de zeven tot tien jaar bij te werken.

Wat is de beste temperatuur om te schilderen?

De meest ideale temperatuur voor schilderwerk is 19 graden celsius, maar tussen de 10 en 25 graden kan er in de meeste gevallen zonder problemen worden geschilderd. Bij koude temperaturen heb je het probleem dat verf niet snel genoeg droogt, dit zorgt voor een slechte hechting. Boven de 30 graden heb je juist het probleem dat het te snel droogt, wat kan zorgen voor blaasjes in de afwerking van het schilderwerk.

Hoe zit een schilderwerk offerte eruit?

Een schilderwerk offerte bevat enkele onderdelen die je een duidelijk beeld moeten geven over de geplande werkzaamheden, de planning, garantievoorwaarden en de werkzaamheden. Niet elk bedrijf zal eenzelfde offerte aanleveren, maar een goede schilderwerk offerte bevat in ieder geval de volgende onderdelen:

 • Een duidelijke prijsopbouw met onder andere het uurtarief (of de prijs per m²), voorrijkosten, huur van onderdelen zoals steigers en de kosten voor alle materialen.
 • Een omschrijving van de gewenste werkzaamheden en hoe deze zullen worden uitgevoerd.
 • Een planning van de werkzaamheden, met een duidelijke indicatie wanneer de schilders verwachten het project afgerond te hebben.
 • De garantievoorwaarden, bijvoorbeeld wat er gebeurd wanneer het schilderwerk achteraf toch niet naar wens is.

Hoe gaat een schilder te werk?

Het werk van een schilder kan worden opgesplitst in drie hoofdcategorieën: voorbereidend werk, uitvoerend werk en afwerkend werk. Voorbereidend werk omvat het klaarmaken van het oppervlak door afplakken, reparaties en reiniging. Uitvoerend werk betreft het feitelijke schilderen met verschillende technieken en materialen. Afwerkend werk omvat de afronding van het schilderwerk, inclusief het verwijderen van afplaktape, opruimen en eventuele correcties. Schilders kunnen ook extra taken uitvoeren, zoals kleuradvies, houtrotreparaties en speciale schildertechnieken zoals marmeren of houtimitaties.

Hoe komen jullie tot de lijst met beste schilders in Damme?

Het team van De 10 Beste begint met onderzoek, zo wordt er gekeken naar hoe de bedrijven worden beoordeeld op het internet en wanneer mogelijk, het werk wat is geleverd. Uit dit onderzoek komen lijstjes met de beste producten en bedrijven, zoals de beste schilders in Damme. We delen deze bevindingen op de website in lijstjes met de top bedrijven per plaats. Jij kan vervolgens deze bedrijven bekijken.

Via onze offertedienst kom je in contact met enkele schilders in je regio. Je kiest vervolgens zelf op basis van de informatie op deze pagina, en de lijst met de beste bedrijven, welke offerte je accepteert. Meer over De 10 Beste en ons werk lees je op onze over ons-pagina.